Co robić ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Co robić ?

Cześć. Z reguły nie myślałem , że będę szukał wsparcia gdzieś tutaj ale nie wiem co robić. Rok temu rozstałem się z dziewczyną , ogólnie w przyjaznej atmosferze - po prostu nie wyszło. Przez ten rok nie mogę o niej zapomnieć, cały czas jest w moich myślach i na prawdę bardzo ale to bardzo mi na niej zależy i na jej szczęściu. Niedawno się z nią widziałem, rozmawialiśmy wiem że próbowała znów coś ze swoim byłym (tym przede mną) ale powiedziała że znów jak kiedyś była to strata czasu i ogólnie mi się wyżaliła, i uważam że jest lekko zagubiona.  Zaprosiłem ją na wspólną imprezę razem niedługo, no i się zgodziła .  Chciałbym znów wejść w jej życie bo na prawdę mi zależy i jest warta wszystkiego, ale Ona raczej trzyma mnie na dystans i mnie olewa. Co zrobić, pomóżcie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co robić ?

A po czym to się konkretnie objawia, że Cię olewa?

3

kiedy próbuję się umówić na spotkanie, po prostu pogadać czy na kawę ona zawsze odwraca to jakby w formę żartu no ale w sumie ostatnio się udało

4

Acha, czyli to dotyczy tylko spotkań? Ale na SMSy, czy inne wiadomości, odpisuje normalnie? Czy np. po kilku dniach dopiero?

5

maczupik123 napisał/a:

Cześć. Z reguły nie myślałem , że będę szukał wsparcia gdzieś tutaj ale nie wiem co robić. Rok temu rozstałem się z dziewczyną , ogólnie w przyjaznej atmosferze - po prostu nie wyszło. Przez ten rok nie mogę o niej zapomnieć, cały czas jest w moich myślach i na prawdę bardzo ale to bardzo mi na niej zależy i na jej szczęściu. Niedawno się z nią widziałem, rozmawialiśmy wiem że próbowała znów coś ze swoim byłym (tym przede mną) ale powiedziała że znów jak kiedyś była to strata czasu i ogólnie mi się wyżaliła, i uważam że jest lekko zagubiona.  Zaprosiłem ją na wspólną imprezę razem niedługo, no i się zgodziła .  Chciałbym znów wejść w jej życie bo na prawdę mi zależy i jest warta wszystkiego, ale Ona raczej trzyma mnie na dystans i mnie olewa. Co zrobić, pomóżcie

Być może istotny tutaj jest powód waszego rozstania. Z jakiegoś powodu wam nie wyszło, więc zanim ponownie spróbujecie, wyeliminujcie przyczyny, które spowodowały rozpad związku.

6

Dziewczyna trzyma Cię na orbicie gdybyś był jej z jakiegoś powodu nagle do czegoś potrzebny. Nie ma w tym uczucia tylko zwykłe wyrachowanie. Najwyraźniej czas się odkochać i zacząć żyć tym co przyjdzie a nie tym co już było. Nie szkoda Ci czasu energii i własnej godności na skomlenie pod jej drzwiami?

7

netmisiek napisał/a:

Dziewczyna trzyma Cię na orbicie gdybyś był jej z jakiegoś powodu nagle do czegoś potrzebny. Nie ma w tym uczucia tylko zwykłe wyrachowanie. Najwyraźniej czas się odkochać i zacząć żyć tym co przyjdzie a nie tym co już było. Nie szkoda Ci czasu energii i własnej godności na skomlenie pod jej drzwiami?

Niestety ten typ tak ma. A dziewczyna nie trzyma go na żadnej orbicie, jest zakochana w "byłym", co ma poradzić, że w koło niej skacze piesek - rzucić w niego kamieniem czy co?

8

Koczek napisał/a:

Acha, czyli to dotyczy tylko spotkań? Ale na SMSy, czy inne wiadomości, odpisuje normalnie? Czy np. po kilku dniach dopiero?

Tak odpisuje.

9 Ostatnio edytowany przez Koczek (2017-06-25 20:01:52)

netmisiek, możesz mieć rację. Ale też może być tak, że dziewczyna teraz trzyma się na dystans, bo jest świeżo po rozstaniu z tamtym. A jak jej przejdzie, to może jeszcze maczupik będzie mieć u niej jakieś szanse...? Może po prostu on zbyt szybko by chciał, zbyt natarczywie, a jej potrzeba trochę czasu, żeby dojść do siebie? W końcu niedawno zerwała z tamtym i się na nim zawiodła, więc mogą to być świeże rany, gdzie nie wskoczy zaraz tak do innego związku. Chociaż tu ciężko powiedzieć, czy chciałaby wrócić kiedykolwiek. No, ale jak maczupikowi bardzo zależy, to bym radziła trochę odczekać, żeby się przekonać. Jeśli między nimi było silne uczucie, to może coś się w dziewczynie na nowo obudzi? A jeśli nie, no to chociaż się przekona i będzie miał jakąś tam lekcję życiową, czy warto było czekać i próbować coś jeszcze, czy nie było warto...

maczupik123, a czy Ty w ogóle dopuszczasz do siebie myśl, że ona może traktuje Cię wyłącznie jak przyjaciela? Zafiksowałeś się na wyobrażeniu siebie z nią w związku, czy dopuszczasz inne możliwe scenariusze? Co byś zrobił, gdyby się okazało, ze ona tylko się Tobą bawi na przykład? Odpuścisz wtedy? Czy będziesz w to brnął...?

10

balin napisał/a:
netmisiek napisał/a:

Niestety ten typ tak ma. A dziewczyna nie trzyma go na żadnej orbicie, jest zakochana w "byłym", co ma poradzić, że w koło niej skacze piesek - rzucić w niego kamieniem czy co?

Próbowałem już nie raz, ale co ja mogę jak po prostu nie dam rady ?

11

maczupik123 napisał/a:

Próbowałem już nie raz, ale co ja mogę jak po prostu nie dam rady ?

Nic tak nie zniechęca do drugiego człowieka jak bijąca od niego desperacja.
Ogarnij się, odpuść sobie dziewczynę, zajmij się sobą, wyjdź na miasto, poznaj kogoś nowego. Jak pannie się odwidzi i dojdzie do wniosku że Cię chce, to sama Cię znajdzie, jak nie, to wygrałeś kolejne kilka miesięcy życia poświęcone na bieganie pod jej dom.

12

Jaki jest powód waszego rozstania? To może być tu kluczowe.

13 Ostatnio edytowany przez emil2521 (2017-06-25 21:37:38)

Popieram miska 100% , mnie tez jedna panna olala i co z tego? Olalem , zrob tak samo.  Olej ja chlopie. Tyle kobiet na swiecie i to lepszych od niej. Badz szczesliwy. Nie warto tracic czas na osoby ktore na Ciebie nie zasluguja.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024