Jak widzicie tą przyszłość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Jak widzicie tą przyszłość?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Jak widzicie tą przyszłość?

Witam,

Zacznę od tego, że ja mam 26 lat, ona 18 lat. Poznaliśmy się 10 dni temu na portalu randkowym. Z początku pisaliśmy całkiem o głupotach i nic nawet nie wskazywało na to, że ta znajomość może być tak fajna jak jest teraz, ale do rzeczy. Po dwóch dniach ta postać rzeczy się zmieniła i ona sama zaczęła wypytywać o mnie, zdecydowanie ją to interesowało. Okazało się, że mamy dużo wspólnych zainteresowań, o których pisaliśmy bardzo dużo czasu. Mega fajnie nam się pisze ze sobą. Ona wtedy spytała dokładniej skąd jestem no i dzieli nas 450km. Ona napisała, że jakieś fatum nad nią wisi i była smutna z tego powodu. Okazało się, że miała chłopaka też około 400km i wszystko się rozsypało przez odległość, bo ona się bardzo mocno angażowała, a on jakby tego nie odwzajemniał - to się skończyło około pół roku temu. Napisała, że jestem bardzo sympatyczny, że bardzo fajnie pisze się jej ze mną i wielka szkoda, że taka odległość.

Kolejne dni były cały czas świetne w rozmowach, poznawaliśmy coraz więcej swoich zainteresowań, o których opowiadaliśmy i się wzajemnie dzieliliśmy. Widzę, że ona bardzo chętnie wypytuje mnie o nowe rzeczy z czego bardzo się cieszę. Wczoraj tak lekko jej napisałem o tym, że nie lubię siebie samego czasem, bo się bardzo szybko przywiązuję, angażuję itd. Ona napisała, że ma dokładnie do samo i przez to rozpadł się poprzedni związek, bo tylko ona się angażowała tak mocno, a nie obie strony. Wtedy też zwierzyłem się z tego, że mimo tak krótkiego kontaktu z nią tak tyci tyci się przyzwyczajam do niej i do tej znajomości oraz to, że jak np ostatnio pojechała na rower i do koleżanki i nie było jej przez pewien czas, to że co jakiś czas myślałem o niej. Ona wtedy napisała, że jestem mega kochany i że ona też o mnie często myśli. I że jak ta znajomość będzie szła w tym kierunku to będziemy do siebie bardzo mocno przywiązani. Wtedy poruszyłem temat ewentualnej bliższej znajomości w przyszłości czy byłaby gotowa ewentualnie kiedyś na kolejną taką znajomość na odległość. Ona napisała, że bardzo przeżyła poprzednie rozstanie i troszkę się boi, ale też że jest optymistką i na pewno byłaby na tak. Napisała, że bardzo mnie polubiła, że jestem bardzo ciekawą osobą i chciałaby poruszyć ze mną wszystkie możliwe tematy. Napisała, że musimy się cały czas dalej poznawać, często pisać ze sobą, później porozmawiać również przez telefon no i się spotkać.

Napisała, że mój wiek jej nie przeszkadza (spytałem o to) i że ma dość chłopaków w jej wieku, bo są niedojrzali i tylko głupoty im w głowach. Ona naprawdę jest dojrzała na swój wiek, ma swoje marzenia, plany na przyszłość, itd. Ewidentnie podobamy się sobie, na każdą wiadomość od siebie czekamy z niecierpliwością i fajnie że często możemy ze sobą pisać.

Tak o to wygląda mój początek historii z tą dziewczyną. Jak powinienem dalej potoczyć tą znajomość? Nie chciałbym niczego zepsuć lub coś za szybko proponować, czyli spotkanie itd. Jestem w stanie do niej przyjechać tą drogę bez problemu jak coś. Co sądzicie? Prosiłbym o jakieś rady jak pociągnąć tą znajomość.

Dziękuję bardzo wszystkim za przeczytanie smile

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Kociks (2017-03-02 11:34:16)

Odp: Jak widzicie tą przyszłość?

Cóż, początki zawsze są fajne. Trafić na kogos wartościowego na portalu randkowym to trudna sprawa. Wasza znajomosc jak sam napisales jest dosc krótka wiec zastanow się czy masz parcie na zwiazek i jestes tak zdesperowany ze jesteś w stanie przejechac 400km czy powaznie podoba ci sie ta dziewczyna i bez presji chciałbyś sprobowac. Miej tez ZAWSZE na uwadze to ze nie wiesz kto jest po drugiej stronie. Ludzie nie zawsze sa tacy jak nam sie wydaje.
Istotnym faktem na przyszłość jest tez różnica wieku. Sporo was dzieli i zapewne jesteście w innym punkcie zycia na chwile obecna. Nie mozesz nic wieciej powiedzieć o niej po kilku wiadomosciach bo poczatki zawsze sa piekne a wszystko wychodzi w praniu.
Z drugiej strony jesli nie spróbujesz to sie nie dowiesz. Warto ryzykowac ale mimo wszytsko podjedz do tego z rezerwa. Nie wierz wszystkiemu dopóki sam sie nie przekonasz jak jest, bo szkoda się nastawiac (a jestes nastawiony bardzo pozytywnie) i potem przezyc rozczarowanie.
Ostatecznie zwiazki na odleglosc to trudna sprawa i raczej niewykonalna. Rozmowa przez telefon nie zbudujesz więzi i intymnosci tak jak w przypadku spotkan twarza w twarz. Związek na odleglosc też kiedyś musi przerodzić sie w stały, na miejscu. Z uwagi na ta roznice wieku zastanowilabym sie czy to w ogole jets możliwe.

3

Dziękuję bardzo za odpowiedź!

No ja trochę wychodzę również z założenia, że jak nie spróbuję to się nie dowiem. Oczywiście, że mam w planach przeprowadzkę (nie chodzi o tą znajomość, tylko w ogóle takie plany miałem) po zakończeniu studiów magisterskich (za pół roku). Planowałem przenieść się właśnie w tamte rejony, ze względu, iż Katowice/Kraków/Warszawa dają dużo większe perspektywy rozwoju w moim zawodzie niż tu gdzie obecnie jestem, a w jednym z tych trzech miast mieszka również ta osoba, którą poznałem.

Ale właśnie chodzi, aby przez ten czas poznawać się cały czas. Nie wiem czy nazwałbym to desperacją, po prostu w końcu i tak będę chciał się z nią spotkać, bo spotkanie osobiście to wiadomo, że nie to samo co online. - więc wtedy się poświęcę i pojadę. Myślisz, że ta różnica wieku jest rzeczywiście spora i może utrudniać ten ewentualny przyszły związek?

4

Poznawaj jasne, nic nie stoi na przeszkodzie. Trzeba wszystkiego spróbować i okaże sie czy jest mozliwa jakas glebsza relacja czy nie.
Pamiętaj tylko ze cokolwiek zrobisz, zrób to z myślą o sobie. Wybrales miasta, w których faktycznie dzieje sie wiecej, a i mozliwosci tez sa większe. Chodzi mi o to, ze jesli bardziej widzialbys sie w Warszawie, a ona jest z Katowic to zebys pozniej nie żałował decyzji, ze dokonales wyoboru ze wzgledu na nią.
Tak jak mowilam nie wiesz kto jest po drugiej stronie. Nigdy tak do końca nie możemy poznac czlowieka.
Tak, myślę ze różnica wieku w tym przypadku jesy znaczaca. Ty masz studia za soba, chcesz podjąć pracę, żyć samodzielnie, wkrotce pewnie tez założyć rodzinę. Ona w wieku 18 lat ma calkiem inne priorytety. Nie wiem czy mysli o przyszłości równie powaznie jak ty i szczerze w to wątpię. Dlatego uwazam, ze mimo dojrzalosci i rozmowy na okreslonym poziomie jest zupelnie na innym etapie i to moze ze soba nie współgrać.
Z mojej strony moge polecić Katowice smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Jak widzicie tą przyszłość?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024