Co widzicie drogie Panie w wysokich facetach? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Co widzicie drogie Panie w wysokich facetach?

Strony 1 2 3 13 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 830 ]

Temat: Co widzicie drogie Panie w wysokich facetach?

Witam drogie Panie, temat jest prościutki, chciałbym bardzo abyście ze mną i miedzy sobą podyskutowały trochę.

Czy wysoki facet jest atrakcyjniejszy od tego niższego. Czy ma większe powodzenie u kobiet i większą szanse znaleźć sobie swoją kobietę wink Czy wam się wysocy podobają, czy czujecie się przy nich bardziej bezpiecznie?

Pytań jest więcej ale pojawią się w trakcie rozmowy tak by nie zaśmiecać od razu nowego wątku.
Proszę jednak o naprawdę szczere odpowiedzi, nie coś w stylu, że nie ważne jaki kto jest, ważne wnętrze........ nie nie, chodzi mi o samą prezentacje, odczucia co do takich facetów.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co widzicie drogie Panie w wysokich facetach?

Mój narzeczony jest mojego wzrostu i zupełnie mi to nie przeszkadza. Myślę, ze wzrost mężczyzny jest może i ważny, ale nie najważniejszy. Charakter, podejście do życia jest wazniejsze. A dlaczego kobiety wolą wysokich mężczyzn? Nie wiem. Myślę, ze może dlatego, ze przy nich mają poczucie bezpieczeństwa. Wysoki meżczyzna sprawia wrażenie właśnie takiego opiekuńczego. Ale to nie znaczy, ze niscy faceci nie są opiekuńczy.

3

smile powiem że na początku myślałam że tylko ja tak mam ze podobają mi się wysocy faceci. Wszystkim moim kolezankom podobali się mężczyźni średniego wzrostu.
a ja zawsze oglądałam się za tymi wysokimi. Pamiętam że mając 15 lat moim ideałem był wysoki facet i takiego mam smile
Nie postrzegam tego pod kątem bezpieczeństa tylko upodobaniem, tak jak innym kobietom bardziej podobają się blondyni bądź bruneci.
Jednakże zawsze chciałam żeby choć trochę był wyższy odemnie ale tak się złożyło ze trafiłam na swój ideał pod wzgędem zewnętrznym i wewnętrznym.
Nie wypieram się, że wzrost był czynnikiem decydującym.

4

Coż ja spotykałam sie najpierw z wysokimi ale  nie przypadli mi do gustu. wole niskich łysawych facetow taki moj gust, kazda kobieta ma inny. Wysocy faceci czesciej budza strach mi sie wydaje , a niski daje wieksze poczucie bezpieczenstwa.

5

no proszę, a jednak wzrost ma wiecej do gadania niz się zdaje wink

6

to samo pytanie można zadać odwrotnie, co drodzy Panowie widzicie w wysokich kobietach? smile ja zauważyłam, że wysokie panie cieszą się o wiele większym powodzeniem niż te niższe lub średnie. też zastanawiam się dlaczego faceci tak bardzo patrzą na wzrost.

7

należy zauważyć, że wysocy faceci rzadko kiedy zwracają uwagę na to, że są wysocy bo widzą to na co dzień. Da się to zauważyć i to dość łatwo, że kobiety mają większą słabość do wyższych facetów i to zwraca znowu uwagę niskich facetów, może z zazdrości, że tamci obdarowani hojniej przez naturę mają większe powodzenie, może dlatego, że ten wzrost (choć nie mam pojęcia co ma do tego wzrost) daje kobiecie poczucie bezpieczeństwa.

Wiadomo, że mężczyźni nie myślą tylko o seksie wink każdy też by chciał aby kobieta czuła się przy nim bezpiecznie, że myśli o nim jako o "obrońcy", a z jakiegoś prawdopodobnie genetycznie uwarunkowanego powodu ci wyżsi faceci zdecydowanie prowadzą w rankingu pod tym względem.

Co nam się podoba w wysokich kobietach? może w pewien sposób ten większy wzrost podkreśla sylwetkę, nie wiem, szczerze mówiąc nie zwróciłem na to większej uwagi. Może któryś z kolegów się wypowie smile

Panie po prostu chcą nosić szpilki ;p

A tak na poważnie.
Miałam takiego, któremu sięgalam prawie do ramienia, teraz mam kilka cm wyższego, niż ja.
Nie przykładam do tego zupełnie wagi.

9

co do tych szpilek to się zgodzę, bo już nie raz się spotkałem z takim stwierdzeniem.

10

Moja przyjaciółka umawia się tylko z wysokimi facetami, tak od 1,85 m wzrostu. Dlaczego? Tłumaczyła, że uwielbia czuć się przy takich wysokich facetach jak malutka dziewczynka, która może schronić się w tych dużych i silnych ramionach.

Mój narzeczony jest tylko kilka cm ode mnie wyższy i wg mnie to idealna sytuacja big_smile Źle się czuję jak muszę zadzierać głowę przy rozmowie z kimś.

11

Ja to inna jestem chyba wink. Ja nic, ale to zupełnie nic nie widzę w wysokich. Mój partner jest ode mnie niższy o 13 cm, eks-małż był niższy o... nie pamiętam, chyba z 6 cm. I zawsze mi się tylko niżsi faceci podobali. Jakoś trudno mi stwierdzić dlaczego tak jest. Swego partnera poznałam via net wink, więc nie za bardzo wiedziałam czy jest wyższy czy niższy - dopiero na spotkaniu się to okazało.

12 Ostatnio edytowany przez papillon (2010-01-07 16:50:23)

a_normalna napisał/a:

Tłumaczyła, że uwielbia czuć się przy takich wysokich facetach jak malutka dziewczynka, która może schronić się w tych dużych i silnych ramionach.

mam to samo big_smile uwielbiam dużych facetów. najlepiej nie tylko wysokich, ale też dość szerokich big_smile oczywiście szerokich nie że grubych tongue chociaż wolę jak facet ma trochę ciałka, niż jest wychudzony.
ze znalezieniem wyższego na szczęście problemu nie mam, bo ciężko znaleźć faceta niższego niż to moje 163 xD ale nie przeczę - im bardziej nade mną góruje, tym lepiej.

13

Dla mnie ma znaczenie gdyz jestem wysoka (175 cm) i uwielbiam chodzic na wysokich obcasach i źle czułabym sie przy niskim facecie smile A przy takim co jest wyższy i o wiekszych gabarytach czuje sie bardziej pewniej smile

14 Ostatnio edytowany przez Nożownik (2010-01-07 18:01:27)

i jak tu nie wpaść w kompleksy wink

15

chciałeś szczerze, to masz. swoją drogą przez facetów kobiety mają duuużo więcej kompleksów.

16

no sorry nożownik, sam piszesz, że wolisz kobiety wysokie, że takie się bardziej podobają facetom, że mają lepszą figurę, więc nie dziw się, że kobiety wolą tak samo wysokich facetów. wkurza mnie stwierdzenie, że wyższe kobiety mają lepsze figury. sama jestem niewysoka, ale szczuplutka, drobna (podobno zgrabna), więc to chyba nie wzrost decyduje o figurze

17

korrrba e tam wolą, ja znam mnóstwo facetów z uwielbieniem na małe kobietki! sama uważam, że wygląda to super słodko.

18

ale ja nie napisałem nic takiego, że mi się wysokie podobają....... czytajcie uważnie, napisałem że nie zwróciłem na to uwagi.

Bardzo dobrze, że piszecie szczerze bez ogródek, o to mi chodziło...... im więcej takich spostrzeżeń tym lepiej. Z tymi kompleksami to taka żartobliwa dygresja, nie bierzcie tego dosłownie.

No ale wracając do tematu......... kontynuujmy wątek smile

19

Ja do niskich również nie należę (ok.173) i zawsze podobali mi się faceci typu 190 cm smile Dobrze się czasem poczuć jak taka mała dziewczynka...  No ale wcale nie znaczy to, że na straconej pozycji są u mnie niżsi faceci. Ostatni, który ze mną był, był mojego wzrostu, a może nawet troszkę niższy. Najpierw trochę głupio się czułam, ale później i w obcasach z nim chodziłam big_smile

20

Dziewczyny podświadomie myślą, że wysocy faceci, są bardziej hojnie obdarzeni, oto cała prawda. Tak samo jak uwielbiają murzynów, z tego samego powodu. Nie o bezpieczeństwo tu chodzi lecz o coś co facet nosi w spodniach...

21

Nie zgadzam się z Twoją opinia chill-out. Ja zawsze wolałam wysokich facetów-ok. 185 i wcale jego męskimi "przyrządami" nie byłam zainteresowana, nawet mi do głowy nie przyszło szukać faceta pod tym kątem.
Faceci mojego wzrostu, niestety nie odpowiadają mi w ogóle!

22

Jak facet wysoki, duży jednym słowem, to dziewczyna myśli - taki duży, pewnie silny, dobrze obdarzony, będzie ciężej pracował, lepiej mi dogodzi no i dzieci zdrowsze pewnie. A mały facet, to maluch, wg kobiecego uznania.

23

Chill-out nie generalizuj, bo tu nie o to chodzi, ze wysoki facet to pracowity, opiekuńczy i hojnie obdarowany przez naturę facet jest fajny a niski facet jest be. Bo to tak nie jest.Wiele pań tutaj napisało, ze przy wysokim facecie to one mogą czuć się tą małą, kruchą istotką. Ale niekoniecznie, bo są panie, np. Emilia, które wolą niższych facetów. A twierdzenie, ze wysoki facet jest hojniej obdarzony przez naturę a niski mniej to wierutna bzdura. Każda kobieta ma inne podejście i inne priorytety i nie każdej podobają się tylko wysocy mężczyźni.

24 Ostatnio edytowany przez chill-out (2010-01-07 22:53:39)

A co dokładnie znaczy - poczuć się małą, kruchą istotką? O co w tym chodzi, bo to jakiś popularny kobiecy slogan, którego panowie nie rozumieją? Co im przeszkadza w niskich facetach?
Większość pań woli dłuższego czy krótszego członka? Pewne widać podobieństwa...

Ps. Podobno jest przelicznik, facet 180 ma około 17,5-18cm, facet 170, 17 cm, zgadza się w 90 % to co do tego, że niby bzdury piszę...

Tak samo Gruby ma małego, chudy ma długiego, haha, czysta prawda smile

25

Chil-out trzymaj się tematu.Nie rozmawiamy tutaj o rozmiarach męskich członków, ale o wzroście.

A co oznacza mała,krucha istotka? Hmmm...ciężko jest to wytłumaczyć. Wiesz, kiedy mężczyzna swoim dużym ciałem przytuli się do kobiety to ona się właśnie tak czuje.Chociaż u mnie to akurat nie ma wielkiego znaczenia, bo mój narzeczony jest mojego wzrostu i wręcz uwielbiam się do niego przytulać i to właśnie przy nim czuję się  bezpiecznie. A wracając do wzrostu...Myślę, że mężczyzna może być prawdziwie męski niezależnie od wzrostu. Może być niski mężczyzna, ale mieć w sobie coś, co pozwala kobiecie czuć się przy nim bezpiecznie i nie przeszkadza im wzrost.A poza tym na świecie jest wiele niskich kobiet, które wybierają właśnie tych niskich mężczyzn wink

26

Coż, jedni wola wysokich inni niższych. Ja osobiście faworyzuje jednak tych wysokich powyżej 180 ale zeby nie byli za bardzo szczupli. I też lubie  sie czuc przy facecie jak mala istotka heh lubie czuc wyższosc faceta nade mna i to nie tylko w sprawie wzrostu lubie kiedy on zadzi ale tez bez przesadyyyy zeby nie bylo. Obecnie jestem z facetem ktory ma 178 ja mam 162 ,ale jakos tak wolalabym zeby byl wyzszy no ale nie da rady smile Nie mogłabym być z facetem niższym albo o podobnym wzroscie no nie wiem nie czulabym  sie juz wtedy fajnie.

27

"Nie mogłabym być z facetem niższym albo o podobnym wzroscie no nie wiem nie czulabym  sie juz wtedy fajnie"

Bardzo ciekawe spostrzeżenie, bardzo ciekawe.

28

A co to znaczy - nie czułabym się już fajnie, trochę to śmieszne stwierdzenie, można wytłumaczyć dlaczego niefajnie?

29

chill-out napisał/a:

A co to znaczy - nie czułabym się już fajnie, trochę to śmieszne stwierdzenie, można wytłumaczyć dlaczego niefajnie?

bo przyjeło się że mężczyzna powinien być wyższy. Powiedzmy ze wyższy=bardziej męski...

niski mężczyzna jest postrzegany wówczas jak ktoś słabszy, że nie da kobiecie poczucia bezpieczeństwa. Ten stereotyp przewija się od początku istnienia nawet wśród zwierząt zazwyczaj samce sa więksi, to oni dbają o dobro rodziny, bronią przed niebezpieczeństwem itd

Po za tym cięzko mieć niższego mężczyznę u boku i nie być obgadanym...od taka rzeczywistość

30 Ostatnio edytowany przez Nożownik (2010-01-08 02:51:29)

czy więc można stwierdzić, że to nie stereotyp tylko pewien rodzaj upodobania? (nie wiem czy użyłem dobrego słowa). No jeżeli to stereotyp to drogie Panie nie powinny mu ulegać, jako ta bardziej czuła i wyrozumiała płeć wink

No ok, ale nasuwa się pytanie jak niscy faceci mogą konkurować z tymi wysokimi, skoro ten wzrost, nie ukrywajmy ma jednak duże znaczenie. Z waszych wypowiedzi ukazuję się smutne widmo faceta niskiego ustawionego na z góry przegranej pozycji. Co myslicie na ten temat?

Oczywiście wszystko to, to tylko teoria wymyślona na poczekaniu.

31

Według mnie to wzrostem jest tak, zależy od gustu kobiety... często wysokie kobiety szukają wysokich mężczyzn by pozornie czuć się takie małe i bezbronne... ale bywa i też tak że wcale nie znajdują wysokich i zakochują się w niskich...
widzę na swoim przykładzie... zakochałam się i byłam przez dwa lata z chłopakiem 2 cm wyższym (ja 173cm. on 175cm.) a teraz umawiam się z chłopakiem o wzroście 187cm. ale to nie znaczy dla mnie lepszy...
Zauważyłam że zazwyczaj jadąc gdzieś i obserwując facetów to często Ci którzy mi się podobają są mojego wzrostu niżsi lub nie wiele wyżsi...(może to dlatego że najpierw patrze na oczy twarz, sylwetkę a potem na to jaki kto jest wysoki)

32

Sam wzrost moim zdaniem slabo wplywa na ocene, jak juz co ogolnie budowa ciala.. Ale moj chlopak jest wyzszy ode mnie o 10 cm i czuje sie z tym bardzo dobrze. Sama jestem wysoka (1,74) i zawsze moja glowa wystawala ponad kobiecy tlum, wiec zeby jednak nie czuc sie jakas zyrafa, choc wiem, ze az taka duza nie jestem, to warto miec przy sobie kogos wyzszego.
Z reszta to juz takie uwarunkowanie biologiczne... Mezczyzn od prehistorii cechowal wyzszy od kobiet wzrost, wszystko jest w genach i nie sa to upodobania, a raczej zakodowana w glowie kobiety informacja, ze im wiekszy tym silniejszy, nie tylko wzrostem, ale masa miesni itd. Przykro mi Nożownik, oczywiscie to tylko biologiczny punkt widzenia, na szczescie dla niskich panow tylko jeden z wielu smile

Podsumowujac, ja gustuje w wyzszych facetach, aczkolwiek ktos o rownym wzroscie by mi nie przeszkadzal. Nie chce byc niesprawiedliwa, ale nizsi ode mnie zawsze maja u mnie taki maciupki minus na starcie, z powodu opisanego wyzej tongue

33 Ostatnio edytowany przez różyczka (2010-01-08 11:17:56)

A ja bede jak widze w mniejszosci ale zdecydowanie bardziej wolę niskich facetów.Moje przyjaciółki o dziwo meżów tez maja równego wzrostu sobie,bądż niższych. Mnie podoba sie to że moge mu do woli patrzec prosto w oczy a i zeby ukraść buziaka nie musze ciagnac go za szyje na dól. A po reszte to i on jak sie przytula to mowi ze słyszy moje serce wiec tez nie narzeka, wiecej jest osób sredniego wzrostu czli 165 do 170 i patrzac po chłopakach z mojego rocznika  trzech wysokich dziesieciu sredniego(mowiłam o klasie z mojej podstawówki) W mediach szerzony jest moim zdaniem stereotyp urody wysokiego ciemnego bruneta ale ilu jest fajnych aktorów ktorzy sa nizszego wzrostu a sa cudowni typu marek kondrat albo artur barcis czy zakoscielnyczy borys szyc.

34

Moj jest wlasnie wysokim ciemnym brunetem (pół-Włoch, pół-Polak), jednak zakochalam sie zanim sie o tym wszystkim dowiedzialam, poniewaz poznalismy sie przez internet i wcale mnie nie obchodzily jego zdjecia tylko, to jak mnie zainteresowal rozmowa... jak nikt inny. Sa kobiety, ktore patrza tylko na wyglad i szczerze im wspolczuje, bo ucieka im 90% innych atrakcji smile Wydaje mi sie, ze z uplywem lat gusta sie zmieniaja i kobiety wybieraja po prostu mezczyzn zapewniajacych cieplo i bezpieczenstwo, juz nie patrzac na wzrost.

35

No wychodzi na to, że wyznawana przez kobiet zasada mówiąca, że nie liczy się kim jesteś ale jaki jesteś odchodzi w zapomnienie ustępując atrakcyjności fizycznej. Czyż tak nie jest?

36

Nożownik napisał/a:

czy więc można stwierdzić, że to nie stereotyp tylko pewien rodzaj upodobania? (nie wiem czy użyłem dobrego słowa). No jeżeli to stereotyp to drogie Panie nie powinny mu ulegać, jako ta bardziej czuła i wyrozumiała płeć wink.

Ogólnie to jest jak napisała Mitsi

mitsi napisał/a:

Z reszta to juz takie uwarunkowanie biologiczne... Mezczyzn od prehistorii cechowal wyzszy od kobiet wzrost, wszystko jest w genach i nie sa to upodobania, a raczej zakodowana w glowie kobiety informacja, ze im wiekszy tym silniejszy, nie tylko wzrostem, ale masa miesni itd. Przykro mi Nożownik, oczywiscie to tylko biologiczny punkt widzenia, na szczescie dla niskich panow tylko jeden z wielu

tylko, w moim przypadku jest to bardziej upodobanie, tak samo jak dla mężczyzn mogą bardziej się podobać szczupłe kobiety.

Nożownik napisał/a:

No ok, ale nasuwa się pytanie jak niscy faceci mogą konkurować z tymi wysokimi, skoro ten wzrost, nie ukrywajmy ma jednak duże znaczenie. Z waszych wypowiedzi ukazuję się smutne widmo faceta niskiego ustawionego na z góry przegranej pozycji. Co myslicie na ten temat?

Oczywiście wszystko to, to tylko teoria wymyślona na poczekaniu

Myślę że tu jest indywidualne pytanie do kazdej kobiety. Np dla mnie nie może być niższy niż 168cm bo tyle mam, dla innej nie może mieć mniej niż 160 a dla innej niż 180 smile

Niski mężczyzna nie jest skreślony z góry tylko jak napisała Mitsi ma mały minus na starcie

37

Nożownik napisał/a:

No wychodzi na to, że wyznawana przez kobiet zasada mówiąca, że nie liczy się kim jesteś ale jaki jesteś odchodzi w zapomnienie ustępując atrakcyjności fizycznej. Czyż tak nie jest?

Wybacz, nie chciałabym być z facetem który wygladem przypomina bezdomnego ( dziurawe ubranie, pryszcze, nie posiadajacy zębow, śmierdzący etc etc) pomimo, że może ujmowac mnie tym co mówi.
My kobiety tez zwracamy uwagę na fizyczność tylko tyle, że ona nie jest dla nas tak ważna jak dla mężczyzn.

38 Ostatnio edytowany przez Nożownik (2010-01-08 13:11:51)

Nie bardzo rozumiem co ma wygląd bezdomnego do wzrostu, kto powiedział, że niski nie jest zadbany. Wg mnie tutaj różnicy między facetami brak, fakt są lepiej i mniej zadbani ale to już nie jest zależne od wzrostu.

No a weźmy na przykład, że którejś z was bardzo spodobał się facet o wzroście 168 cm. Jest taka możliwość i co, nie będziecie się z nim spotykać bo jest niski? Z tego co niektóre z was piszą na to wynika, że w takiej sytuacji uczucie ustąpiło by upodobaniu.

39

Dlaczego wolę wyższych facetów (i przy okazji broń boże chudszych ode mnie) - bo przy niskim czułabym się jak jakaś wielka kobyła.... to samo jeśli chodzi o chudość - już wolę żeby był za gruby niż za chudy.

40

Absolutnie liczy sie charakter i serce dusza człowieka i nie zalezy to od wzrostu kto kogo wybiera. Kobiety a moze wiekszosc patrzy na wnetrze faceta a to jaki ma wzrost a to jak sie przy nim czuje co moga razem  a nie wyglad. Moze ktos byc piekny i wysoki i wogole idealny a bezdennie pusty i co komu po wygladzie tak u kobiet jak i facetow. Liczy sie zawsze charakter, ja miałam jak mowilam roznych facetow i wysoki i niskich zawsze brunetow a na meza wybrałam lysego blondyna nizszego odemnie i jestem zwariowana na jego punkcie. od 10 lat.

41

Nożownik napisał/a:

Nie bardzo rozumiem co ma wygląd bezdomnego do wzrostu, kto powiedział, że niski nie jest zadbany. Wg mnie tutaj różnicy między facetami brak, fakt są lepiej i mniej zadbani ale to już nie jest zależne od wzrostu.

No a weźmy na przykład, że którejś z was bardzo spodobał się facet o wzroście 168 cm. Jest taka możliwość i co, nie będziecie się z nim spotykać bo jest niski? Z tego co niektóre z was piszą na to wynika, że w takiej sytuacji uczucie ustąpiło by upodobaniu.

Przykład bezdomnego miał pokazac że pomimo iż my kobiety zawsze będziemy twierdzic ze charakter jest ważniejszy od wyglądu to nie oznacza ze mogłbyśmy byc z kazdym. Kobiety zwracają uwagę na fizycznośc ale ona nie jest dla nas tak ważna jak dla mężczyzn. Więc po części zgodziłam się z Tobą ze wygląd też ma jakieś znaczenie przy wyborze. Bo nie mogłabym zaprzeczyc że nie ma żadnego. To była taka ogólna myśl.

co do Twojego przykładu mężczyzna o moim wzroście 168 miałby szanse ale jak by był niższy to musiałby nadrabiac czymś innym, miec w sobie to coś.

42

no, teraz już nie mam wątpliwości wink

43

tzn? podzielisz się swoimi wnioskami?

44

znaczy to bardzo skomplikowane, jednak podsumowując to co do tej pory od was wyczytałem to wniosek jest taki, że jednak wzrost ma bardzo duże znaczenie, nie dziwie się, jest to czynnik który warunkuje poczucie bezpieczeństwa przy mężczyźnie, do tego da się zauważyć, że "moda" też ma trochę na to wpływu, te szpilki mi dały do myślenia, kobieta lubi się pokazać z facetem i nie chce, żeby to odbiegało od standardu jaki mamy w społeczeństwie. No niestety faceci niscy nie są w mniejszości, będą musieli się dość dobrze wykazać, żeby zaimponować kobiecie, ci wyżsi mają to w prezencie od natury.

Los nie równo rozdaje karty.

45

Nie wiem czy jest czym się martwić. Jednych jakos tam wzrost dyskwalifikuje a innych cera, nos, waga.. itd. Kazdy ma swoje kompleksy. smile

46

a co wam przyszło do głowy że ja się tym przejmuje wink ale fakt, założyłem ten wątek w takim miejscu wiec można tak myśleć. Otóż nie, założyłem go tu bo to wątek tyczący się kompleksów. Fakt nie jestem wysoki, mam 171 cm wzrostu, ale kieruje mną czysta ciekawość kobiecego pk widzenia na ten temat.

47

jak wiekszość kobiet sie wypowiedziała, to może i wyżsi faceci mają u nas tzw. lepszy start, ale wiadomo, że to nie wystarczy, muszą jeszcze mieć coś w głowie. Ja również mam słabość do wysokich facetów. Sama też niska nie jestem (mam 175cm) i mój były chłopak miał 210cm, to mogę szczerze powiedzieć, ze Bozia może i dała mu wzrost, ale za to poskąpiła rozumiem ;P smile)

48

No właśnie, przecież wiadomo, że inteligentna dziewczyna nie będzie z jakimś idiotą tylko dlatego, że ten ma 2 metry wzrostu. Poza tym choć się już wypowiadałam, napiszę jeszcze raz, że nawet niżsi faceci ode mnie nie stoją, jak dla mnie, na straconej pozycji. Liczy się jeszcze to magiczne "coś". Musi mnie zaintrygować, być pewnym siebie (!!!), mieć poczucie humoru, umieć inteligentnie rozmawiać... Jej, przecież te cholerne centymetry naprawdę nie są najważniejsze! big_smile Także nie przejmuj się Ty, drogi autorze tematu, ani inni pozostali czytelnicy płci przeciwnej. Macie szanse! big_smile

A tak odbiegając nieco i odwołując się jeszcze do tych bezpodstawnych wypowiedzi pana z poprzednich postów... Jeżeli chodzi już o seks... Mój były jakoś na koszykarza się nie nadaje, ale w łóżku jest wspaniały. Także nie nakręcaj sam tak idiotycznych stereotypów hmm

49

po raz 2 mówię, że ja się niczym nie przejmuje a chce tylko się dowiedzieć jakie są wasze odczucia, spostrzeżenia itp na temat facetów wysokich, co w nich widzicie. Nie siedzę i się nie dołuje, to że założyłem taki post to nie oznacza, że mam jakiś problem prawda?

50

Z niskim facetem jak z małymi cyckami - zaakceptować można, ale szału nie ma. smile

51

Ja dziwnie bym się czuła z facetem dużo niższym ode mnie... Nie wiem czemu, bo na pewno nie szukam u mężczyzn opieki ani tzw. "męskości" (chciałabym, żeby był ode mnie dużo szczuplejszy i najlepiej młodszy). Może to przez te głupie stereotypy płciowe, które się do mnie przyczepiły...

52

Ja lubie wysokich facetow. podobaja mi sie pociagaja mnie. ale jakos tak w zyciu moim krotkim bylo ze moi faceci byli mniejwiecej mojego wzrostu. ja mam 174 a zaden z nich nie przekraczal 180. niewiem dlaczego tak sie dzieje bo ogolnie naprawde podobaja mi sie bardzo wysocy mezczyzni najlepiej to tak od 188-195:))

53

Dla mnie ma tylko znaczenie żeby facet był ode mnie przynajmniej kilka centymetrów wyższy... I nie ważne ile będzie miał cm wzrostu... Po prostu musi być wyższy wink

54

po wszystkich wypowiedziach można raczej powiedzieć, że w tek kwestii kobiety mają raczej to samo zdanie.

no ale to jest trochę dziwne, facetów niskich jest dużo, i nie widzę żeby kobiety grymasiły na ich widok.

55

ja tam nie mam co grymasić, bo jak już mówiłam, trudno znaleźć faceta niższego ode mnie xD
a w dzisiejszych czasach jest bardzo dużo kobiet w okolicach 160cm, niedawno czytałam nawet jakiś artykuł o tym tongue

56

Dla mnie facet nie musi być wysoki...
Sama jestem niska i ważne żeby facet był wyższy ode mnie...
Ja mam 157cm, a Mój wybranek ! 168... mi pasuje smile

57

dla mnie mężczyzna musi być silny, aby mnie obronić. Z racji tego, że jestem wysoka, mój wybranek musi być wysoki i najlepiej trochę umięśniony, ale to kwestia tak naprawdę drugorzędna. Najważniejsze aby był wysoki.

58

Osobiście najbardziej podobają mi się faceci średniego wzrostu. Tak, żebym mogła założyć buty na obcasach, ale nie musiała wysoko zadzierać głowy wink Nie chodzi mi o żadne poczucie bezpieczeństwa, bo to dają mi odpowiednie cechy charakteru (opiekuńczość, zaradność itp.).

Nożownik napisał/a:

Sama mam 168 cm, więc byłby mojego wzrostu. Jeśli naprawdę by mi się podobał i dobrze bym się z nim czuła, to wszystkie buty na obcasie poszłyby w kąt wink Wzrost to jedna z cech wyglądu, więc początkowo zwraca się na niego uwagę, ale to nie priorytet. Jest tyle ważniejszych rzeczy...

59

ale czy widząc parę idącą ulicą widok mężczyzny niższego od swojej wybranki jest aż tak rażący, wstydliwy........ nie wiem jak to określić, no bo te szpilki czy wysokie obcasy grają jak widzę dość ważną rolę dla większości Pań. To musi być jakaś ujma dla kobiety, że jest wyższa od swojego mężczyzny.

60

Jeśli chodzi o widoki na ulicy to ja np. mam to gdzieś jak kto wygląda i z kim idzie, bo jestem zajęta swoimi sprawami i nie zwracam na to uwagi. Podejrzewam, że tak ma większość osób.
A bez obcasów można żyć smile

61

Nie krzywię się na widok par, gdzie mężczyzna jest niższy tongue Widziałam już niejedną i często dobrze ze sobą wyglądają. Taki widok nie razi. Jeśli facet jest niższy od swojej dziewczyny nie stanowi to ujmy ani dla niego, ani dla niej. Mówimy tu o osobistych odczuciach wobec wzrostu naszego mężczyzny. Dobrze się czuję, gdy jest on wyższy, ale to nie znaczy, że dla innych cech nie zrezygnowałabym z tej jednej smile

62 Ostatnio edytowany przez TheBlackMoonLight (2010-01-16 22:51:22)

hmm...miewalo sie facetow o roznych wzrostach....a tak an serio to nigdy nie przykladalam wagi do wzrostu mialam wyzszych od siebie ale to juz naprawde takich drapaczy chmur i mialam nizszych (pomimo ze jestem wysoka i niektorzy wygladali przy mnie jak krasnale smile) ale jesli ich to nie krepowalo to czemu nie...moglismy sie spotykac..Jednakze 2 lata temu znalazlam swoj ideal faceta z ktorym jestem po dzis dzien i daje mi on poczucie bezpieczenstwa, codziennie sprawia ze gdy klade sie spac to nie zaluje 12 minionych godzin, jest oddany, opiekunczy, slodki kochany i cierpliwy (znosi moje humorki) no ale koniec slodzenia mojemu idealkowi...Wracajac do pytania to jest w moim wzroscie i kompletnie mi to nie przeszkadza ze gdybym ubrala szpilki to bym byla wyzsza smile jemu chyba tez nie smile

63

Ja osobiście wole takich wyższych ode mnie conajmniej o 10cm(ja mam 170;]).Jak szłam z wyzszym o 3 cm czulam sie ze ja jestem wyzsza...i w dodatku miał mniejszą wagę ode mnie!
Wole wysokich wlasnie ze wzgledow bezpieczeństwa i lubie żeby męzczyzna był męski,stanowczy i mial przewage nade mna.I zeby nie był chudy jak patyk,bo jak bedzie niezbyt wysoki i szczuply to gdyby mnie wziął na ręce czułabym się jak jakaś świnia i bałabym się ze moge mu zrobić krzywde;)...i jak ktoś będzie się mnie czepiał,to fajnie by było gdyby przestał na widok mojego mężczyzny  smile:)

64

ale przecież wyższy nie gwarantuje bezpieczeństwa, sam znam osobiście takich co pomimo swojego wysokiego wzrostu pierwsi szykują się do ucieczki jak widzą zagrożenie........ więc to tylko efekt wizualny, oczywiście nie mówię, że wszyscy tak robią, ale uważam że to nie wzrost tak naprawde gwarantuje bezpieczeństwo

65

Jak już niektórzy wspomnieli - biologia, czysta biologia i spadek po jaskiniowcach:)

Żadna kobieta nie zastanawia się czy jej facet będzie uciekał czy nie w poczuciu zagrożenia, ale podświadomie wyczuje, że większy samiec łatwiej upoluje mamuta, sprawniej powymachuje maczugą (bez dwuznaczności;), zawlecze ją do jaskini...

U facetów jest podobnie przecież. Jak się gapicie kobiecie na tyłek czy szacujecie zawartość stanika to żaden nie myśli o tym, że ta, która ma w strategicznych miejscach trochę ciałka lepiej nadaje się do rodzenia dzieci a w czasach głodu dłużej z tymi dziećmi przeżyje.

No i w końcu ewolucja zmierza do zwiększenia średniego wzrostu populacji. Więc kobiety próbują ewolucji pomóc wybierając tych z lepszym zestawem genów wzrostu:)

Posty [ 1 do 65 z 830 ]

Strony 1 2 3 13 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Co widzicie drogie Panie w wysokich facetach?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023