Praca.Studia. Proszę o rady. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Praca.Studia. Proszę o rady.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Praca.Studia. Proszę o rady.

Od przyszłego roku zamierzam studiować technologie chemiczną na agh, słyszałam że to niełatwe studia mnóstwo fizyki i matematyki.
Stąd moje pytanie - jak z zatrudnieniem dla inżynierów technologii chemicznej, zastanawiam się jakie jest na nich zapotrzebowanie nie tylkobw samym Krakowie. Mógłby mi ktoś coś doradzić. Wszędzie czytam ze na inżynierów jest duże zapotrzebowanie, że nieźle zarobki. A obecny mój nauczyciel chemii jest po tym kierunku, więc chyba nie jest tak najlepiej. Chciałabym wiedzieć czy po takich studiach znajdę pracę czy wybrać inny kierunek np. farmacja albo biotechnologia.

Proszę Was o opinie bo już nie wiem co mam zza sobą zrobić.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Praca.Studia. Proszę o rady.

Na podstawie jednej osoby stwierdzasz, że nie jest tak łatwo w technologii?
Serio? Jedna osoba wpływa na wizerunek branży?
Dziewczyno, znam bezrobotnych handlowców, znam bardzo słabych jak i tych, którzy zarabiają w Polsce, i to kilka tys euro, tak są dobrzy w tym , co robią.
Trzeba być DOBRYM w tym, co się robi, i umieć się sprzedać. Czasem osoby dobre w fachu, ale bierne, są poza nawiasem. Chodzi wiesz, o taki życiowy spryt. Samo z nieba nic nie spada.

3

Odp: Praca.Studia. Proszę o rady.
karolina008 napisał/a:

Od przyszłego roku zamierzam studiować technologie chemiczną na agh, słyszałam że to niełatwe studia mnóstwo fizyki i matematyki.
Stąd moje pytanie - jak z zatrudnieniem dla inżynierów technologii chemicznej, zastanawiam się jakie jest na nich zapotrzebowanie nie tylkobw samym Krakowie. Mógłby mi ktoś coś doradzić. Wszędzie czytam ze na inżynierów jest duże zapotrzebowanie, że nieźle zarobki. A obecny mój nauczyciel chemii jest po tym kierunku, więc chyba nie jest tak najlepiej. Chciałabym wiedzieć czy po takich studiach znajdę pracę czy wybrać inny kierunek np. farmacja albo biotechnologia.

Proszę Was o opinie bo już nie wiem co mam zza sobą zrobić.

Po pierwsze- nauczyciel to nie kalectwo. Dla niektórych to może być powołanie.
Po drugie- wszystkie kierunki które rozważasz są podobne. W tym kraju nie jest aż tak ważne, żeby kierunek studiów był idealnie zgodny ze stanowiskiem o które się starasz, więc nie jest to aż tak ważne żeby dokładnie się "wstrzelić"
Po trzecie- w czym ekspedientka w sklepie (a tym stali się farmaceuci) jest lepsza od nauczyciela w szkole?
Po czwarte- mając 19 lat trzeba niektóre decyzje podejmować samodzielnie. Porady z jakiegoś forum są mniej więcej tyle warte co ulotka w skrzynce na listy.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Praca.Studia. Proszę o rady.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024