Nie chcę byłego męża na urodzinach córki. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Nie chcę byłego męża na urodzinach córki.

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 76 z 76 ]

66

Odp: Nie chcę byłego męża na urodzinach córki.

Zmiana narracji u osoby pracującej w terapii to akurat dziwić nie powinna. W terapii człowiek się zmienia, w tym zmieniają się jego emocje, postrzeganie różnych spraw. Na tym między innymi praca w terapii polega. Na zmianach. Ku lepszemu zwykle.

Zobacz podobne tematy :

67

Tak, ale przy takiej ilości gdybania i zmian to nie dałbym sobie ręki uciąć czy obecna zmiana to efekt terapii ku lepszemu, czy jednak odpala jej się jakieś zaburzenie.

68

chickiebum napisał/a:

A jak przyjedzie to trudno. Z bólem przyjmuję, że to mimo wszystko urodziny córki a nie moje własne...

Jeśli przyjdzie pijany na te urodziny, możesz go po prostu wyprosić i zapowiedzieć, że powtórki nie będzie. Nigdy go już na żadne tego typu przyjęcie nie zaprosisz i żeby miał świadomość dlaczego. Zamkniesz temat raz na zawsze i będzie spokoj.

69 Ostatnio edytowany przez Muqin (2024-06-20 12:30:16)

Zgadzam się z Salomonką, jeśli odwali jakiś numer to sam sobie w stopę strzeli w sprawie kontaktów z córką.

Jack
A zmiana narracji nie jest przypadkiem na lepszą, bardziej stabilną, bardziej "ogarniętą"? U tej konkretnej kobiety?
Jeśli jest, to uparte kierowanie się w stronę, którą sugerujesz, może świadczyć o tym, że dopasowujesz do swojego obrazka.
Sceptycyzm jest ok, można go umieścić w pakiecie "mechanizmy obronne". Nadmierny jest już nie-OK, wykrzywia odbiór rzeczywistości, jak każdy zbyt silny mechanizm obronny.

70

Muqin napisał/a:

A zmiana narracji nie jest przypadkiem na lepszą, bardziej stabilną, bardziej "ogarniętą"? U tej konkretnej kobiety?

Ja tu nie widzę jakościowej zmiany pionowej. Ja tu widzę jedynie zmianę poziomą.

71

Tak wogole to po co autorka informowala ex o tym przyjeciu. Mogla nie mowic to by teraz nie bylo stresu.

72

Byłby stres później, bo córka by ojcu o urodzinach opowiedziała i on by miał pretensje o brak informacji i zaproszenia? Na przykład.

73

Jack, co to jest zmiana pozioma i zmiana pionowa? Wpisałam w google dodając "psychologia" i mi się nic sensownego nie wypluło, weź pokieruj cobym się rozwinęła, please.

74

A znane ci są pojęcia awansu pionowego i poziomego?

Zmiana pionowa to będzie zmiana jakościowa, rozwojowa.

Zamiana pozioma to będzie np zastąpienie jednego nałogu - drugim.

75

Niespecjalnie znane, to psychologia zarządzania chyba. Słyszeć słyszałam, ale niewiele więcej. Dzięki za dokształt.
Często dostrzegamy to, co chcemy dostrzec:)

76

Jeśli córka chce by jej tata był na urodzinach, to to co ty myślisz o byłym mężu powinno przestać się liczyć. To, że masz z nim kosę nie powinno wpływać na jego kontakty z dzieckiem. Ma do nich prawo tak samo córka. Nie wychowuj jej w atmosferze, że jej tata to ten zły a nowy partner jest najcudowniejszy na świecie.

Posty [ 66 do 76 z 76 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Nie chcę byłego męża na urodzinach córki.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024