Nikt tu Julce krzywdy nie robi, a piszemy dla jej dobra, żeby się ogarnęła, wyciągała wnioski, ale do niej i tak nic nie dociera.
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu . Najwyraźniej Julka, kimkolwiek jest wie lepiej, co jest dla niej dobre
.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Jak pracuje internetowy troll?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nikt tu Julce krzywdy nie robi, a piszemy dla jej dobra, żeby się ogarnęła, wyciągała wnioski, ale do niej i tak nic nie dociera.
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu . Najwyraźniej Julka, kimkolwiek jest wie lepiej, co jest dla niej dobre
.
Jak będzie taka potrzeba to Jacka będę bronił do upadłego
Życzę powodzenia w misji naprawiania Julki
Jacek a kto to jest ta Halina ?
![]()
Życzę powodzenia w misji naprawiania Julki
Wiem, że to nie ma sensu, ale sama prowokuje
A my ją karmimy
By trzeba właśnie się zmówić, żeby ignorować wątki Julki. Tylko jak? Zawsze ktoś się wykruszy
By trzeba właśnie się zmówić, żeby ignorować wątki Julki. Tylko jak? Zawsze ktoś się wykruszy
Jej wątki jak najbardziej można i warto ignorować, ale ona jest WSZĘDZIE i nie sposób spokojnie czytać, jak ze swoimi mondrościami wchrzania się w cudze tematy.
Z kolei kiedy w wątku innej osoby, która opisała swój problem, zwróciłam Julce uwagę, że to nie jest temat o niej, bo po raz pierdyliard dwudziesty trzeci usiłowała przekierować na siebie uwagę, to ona potrafi tylko pyszczyć. Z tą dziewczyną naprawdę nie da się normalnie komunikować.
![]()
Życzę powodzenia w misji naprawiania JulkiJacek a kto to jest ta Halina ?
Nie wiem. Jakiś random z netu.
Tamiraa napisał/a:paslawek napisał/a:Nie nie pomyliłem przypadkiem
![]()
![]()
Julka jest całkowicie nieszkodliwa i ma dobre serce,czasem nawet ma poczucie humoru.
"Groźne " to jest robienie na Julkę nagonki.Zrobiliście nagonkę na mnie, ponieważ wypowiedziałam się, że nie wierzę w to, co napisała
Nie przesadzasz aby trochę ?
Ja nie przypinam nikomu łatek i nie bombarduję epitetami.
paslawek napisał/a:Tamiraa napisał/a:Zrobiliście nagonkę na mnie, ponieważ wypowiedziałam się, że nie wierzę w to, co napisała
Nie przesadzasz aby trochę ?
Nie wiem dokładnie o co chodzi, że czułaś się obrażona, bo wszystkiego nie czytam i przez kogo?
Tamiraa napisał/a:paslawek napisał/a:Nie przesadzasz aby trochę ?
Nie wiem dokładnie o co chodzi, że czułaś się obrażona, bo wszystkiego nie czytam i przez kogo?
Rozumiem. Zresztą czy to ważne? Paslawek pyta, ja odpowiadam
wieka napisał/a:Nikt tu Julce krzywdy nie robi, a piszemy dla jej dobra, żeby się ogarnęła, wyciągała wnioski, ale do niej i tak nic nie dociera.
Najwyraźniej Julka, kimkolwiek jest wie lepiej, co jest dla niej dobre
.
Koralina, przyznaj się, ty coś wiesz
KoralinaJones napisał/a:wieka napisał/a:Nikt tu Julce krzywdy nie robi, a piszemy dla jej dobra, żeby się ogarnęła, wyciągała wnioski, ale do niej i tak nic nie dociera.
Najwyraźniej Julka, kimkolwiek jest wie lepiej, co jest dla niej dobre
.
Przecież Julka to ja! Jak Wy się na niczym nie znacie, znawcy trolli z Bożej łaski. A tak serio. Nie wiem nic, i co najważniejsze, nic nie chcę wiedzieć. Dlatego tak mi z tą niewiedzą dobrze. Ale lubię tematy o trollach, bo one zawsze tak rozpalają użytkowników .
Tamiraa napisał/a:KoralinaJones napisał/a:Najwyraźniej Julka, kimkolwiek jest wie lepiej, co jest dla niej dobre
.
Przecież Julka to ja! Jak Wy się na niczym nie znacie, znawcy trolli z Bożej łaski. A tak serio. Nie wiem nic, i co najważniejsze, nic nie chcę wiedzieć. Dlatego tak mi z tą niewiedzą dobrze. Ale lubię tematy o trollach, bo one zawsze tak rozpalają użytkowników
.
Oooo! Co za perfekcyjny kamuflaż:
Gnomy zawsze budziły ciekawość
Gosiawie napisał/a:Lucy to Koralina ona akurat w obu postaciach broni Julki, podejrzewam, ze jest jeszcze pod ksywka ktorejs z was.
Głupio to wymyśliłaś. Koralina ma tu inne nicki, czego nigdy nie ukrywała, a sam fakt, że broni Julki o niczym nie świadczy.
a to w porzadku, ze ona ma dwa? Stad ta zmowa, bo takie mile i subtelne komentarze do niej piszecie, a moze to tez Julka albo ja.. jestes pewna?
Moje przeczucia jednak nie myla, uwazajcie co piszecie i jak, bo was tez zdemaskuje.
Moje przeczucia jednak nie myla, uwazajcie co piszecie i jak, bo was tez zdemaskuje.
Nie ma to jak się obudzić i nieźle ubawić od rana przy kawie
paslawek napisał/a:Tamiraa napisał/a:Nie pomyliłeś tematów przypadkiem?
Nie nie pomyliłem przypadkiem
![]()
![]()
Julka jest całkowicie nieszkodliwa i ma dobre serce,czasem nawet ma poczucie humoru.
"Groźne " to jest robienie na Julkę nagonki.Zrobiliście nagonkę na mnie, ponieważ wypowiedziałam się, że nie wierzę w to, co napisała
Tamira, ale ty chcesz byc w cetrum uwagi, nie wyrozniamy cie sposrod twoich kolezanek
Paslawek, ciesze sie, ze wspierasz Julke
Gosiawie napisał/a:Moje przeczucia jednak nie myla, uwazajcie co piszecie i jak, bo was tez zdemaskuje.
Gwarantowany humor na cały dzień
Gosiawie napisał/a:Lucy to Koralina ona akurat w obu postaciach broni Julki, podejrzewam, ze jest jeszcze pod ksywka ktorejs z was.
Droga Gosiu, która wiesz wszystko. Twoich postów zasadniczo również nie czytam. Generalnie słabo rozpoznaję Twój nick i z tego, co przeczytałam odnośnie tego, co masz do powiedzenia w konsekwencji omijam Cię szerokim łukiem. Jeśli jednak uważasz, że kogokolwiek tu bronię, to oznacza, że ten ktoś jest atakowany. Zastanów się zatem dlaczego to komuś robisz. Żyj, i daj żyć innym. Pisz, i daj pisać innym.
Powinnas podsumowac tak swoje kolezani, to one naskakuja na Julke, ja jej bronie, czy czytasz to co napisze czy nie (zreszta zauwazylam, ze omijasz moje komentarze) mi to nie przeszkadza.
Pokazuje to tylko jaka jestes "lojalna" wobec nich. To jakiego jeszcze nicka uzywasz?
paslawek napisał/a:Nie
![]()
Z resztą Jacek lubi być w centrum uwagi bardziej niż bardzo
to jaka to nagonka
w to mu graj przecieżCzyli podobnie jak Julka, a jakoś Jacka nie bronisz.
dla jej dobra szkoda tylko, ze w wyrafinowany sposob.
Apage Satanas!
Apage Satanas!
do czego ty sie jeszcze nie posuniesz haha
Salomonka napisał/a:Gosiawie napisał/a:Moje przeczucia jednak nie myla, uwazajcie co piszecie i jak, bo was tez zdemaskuje.
ciesze sie, ze poprawilam wam nastroj
Tamiraa napisał/a:KoralinaJones napisał/a:Najwyraźniej Julka, kimkolwiek jest wie lepiej, co jest dla niej dobre
.
Przecież Julka to ja! Jak Wy się na niczym nie znacie, znawcy trolli z Bożej łaski. A tak serio. Nie wiem nic, i co najważniejsze, nic nie chcę wiedzieć. Dlatego tak mi z tą niewiedzą dobrze. Ale lubię tematy o trollach, bo one zawsze tak rozpalają użytkowników
.
Tamira to ty Koralina, bez dwoch zdan. Ona (Tamira) powili sie nawraca i staje sie milsza wobec Julki.
Julka to Julka i nikt jej nie zastapi i nie zduplikuje
Tamiraa napisał/a:Salomonka napisał/a:Nie ma to jak się obudzić i nieźle ubawić od rana przy kawie
Mnie sie tez z rana nastroj poprawil jak przeczytalam co komisja sledcza ds trollingu ma do powiedzenia:D
![]()
Życzę powodzenia w misji naprawiania JulkiJacek a kto to jest ta Halina ?
Jack a kto?
Gosiawie napisał/a:Tamiraa napisał/a:Gwarantowany humor na cały dzień
Mnie sie tez z rana nastroj poprawil jak przeczytalam co komisja sledcza ds trollingu ma do powiedzenia:D
Zaczyna się nagonka. Nie interesują mnie twoje wypowiedzi, więc nie będę już ich komentować. Wszystko masz wyjaśnione. Idź gdzie indziej.
a to w porzadku, ze ona ma dwa? Stad ta zmowa, bo takie mile i subtelne komentarze do niej piszecie, a moze to tez Julka albo ja.. jestes pewna?
Haha, Ty i te Twoje wydumane spiskowe teorie!
Jeśli o mnie chodzi, to ja naprawdę mam głęboko gdzieś czy Ty to Julka, czy Julka jest tylko jedna, czy jest ich pięć, czy może obydwie jesteście w kilku postaciach, najbardziej tym tematem emocjonujecie się Wy same i Wy same najbardziej go podsycacie.
Gosiawie napisał/a:a to w porzadku, ze ona ma dwa? Stad ta zmowa, bo takie mile i subtelne komentarze do niej piszecie, a moze to tez Julka albo ja.. jestes pewna?
![]()
Jeśli o mnie chodzi, to ja naprawdę mam głęboko gdzieś czy Ty to Julka, czy Julka jest tylko jedna, czy jest ich pięć, czy może obydwie jesteście w kilku postaciach, najbardziej tym tematem emocjonujecie się Wy same i Wy same najbardziej go podsycacie.
Mnie również to nie obchodzi.
Priscilla napisał/a:Gosiawie napisał/a:a to w porzadku, ze ona ma dwa? Stad ta zmowa, bo takie mile i subtelne komentarze do niej piszecie, a moze to tez Julka albo ja.. jestes pewna?
![]()
Jeśli o mnie chodzi, to ja naprawdę mam głęboko gdzieś czy Ty to Julka, czy Julka jest tylko jedna, czy jest ich pięć, czy może obydwie jesteście w kilku postaciach, najbardziej tym tematem emocjonujecie się Wy same i Wy same najbardziej go podsycacie.Mnie również to nie obchodzi.
Pozostaje nie komentować.
JuliaUK33 napisał/a:Gosiawie napisał/a:ciesze sie, ze poprawilam wam nastroj
Zaczyna się nagonka. Nie interesują mnie twoje wypowiedzi, więc nie będę już ich komentować. Wszystko masz wyjaśnione. Idź gdzie indziej.
chyba jednak tak, skoro czytasz i dobrze sie przy tym bawisz
Gosiawie napisał/a:a to w porzadku, ze ona ma dwa? Stad ta zmowa, bo takie mile i subtelne komentarze do niej piszecie, a moze to tez Julka albo ja.. jestes pewna?
![]()
czyli jedni moga miec wiecej nickow i nie sa trollami, a inni pomimo, ze nie maja innych nickow sa trollami
Wam ten trolling juz mozg rozpierd...l (pisze wiersze
)
Priscilla napisał/a:Gosiawie napisał/a:a to w porzadku, ze ona ma dwa? Stad ta zmowa, bo takie mile i subtelne komentarze do niej piszecie, a moze to tez Julka albo ja.. jestes pewna?
![]()
Jeśli o mnie chodzi, to ja naprawdę mam głęboko gdzieś czy Ty to Julka, czy Julka jest tylko jedna, czy jest ich pięć, czy może obydwie jesteście w kilku postaciach, najbardziej tym tematem emocjonujecie się Wy same i Wy same najbardziej go podsycacie.czyli jedni moga miec wiecej nickow i nie sa trollami, a inni pomimo, ze nie maja innych nickow sa trollami
Wam ten trolling juz mozg rozpierd...l
(pisze wiersze
)
Bo to jest ich logika pokretna
Gosiawie napisał/a:Priscilla napisał/a:Haha, Ty i te Twoje wydumane spiskowe teorie!
![]()
Jeśli o mnie chodzi, to ja naprawdę mam głęboko gdzieś czy Ty to Julka, czy Julka jest tylko jedna, czy jest ich pięć, czy może obydwie jesteście w kilku postaciach, najbardziej tym tematem emocjonujecie się Wy same i Wy same najbardziej go podsycacie.czyli jedni moga miec wiecej nickow i nie sa trollami, a inni pomimo, ze nie maja innych nickow sa trollami
(pisze wiersze
)
Juz im sie wszystko placze, tamira miala sie juz stad zwolnic, ale jednak cos ja tu trzyma
Ale zobacz, ze juz powatpiewaja, ze ty to ja, a ja to ty. Obie mieszkamy za granica- Anglia - Niemcy, to juz jakis trop
Ciesze sie, ze zabijam czas w pracy
JuliaUK33 napisał/a:Gosiawie napisał/a:czyli jedni moga miec wiecej nickow i nie sa trollami, a inni pomimo, ze nie maja innych nickow sa trollami
(pisze wiersze
)
Juz im sie wszystko placze, tamira miala sie juz stad zwolnic, ale jednak cos ja tu trzyma
Ale zobacz, ze juz powatpiewaja, ze ty to ja, a ja to ty. Obie mieszkamy za granica- Anglia - Niemcy, to juz jakis trop
Ciesze sie, ze zabijam czas w pracy
Ha ha dokladnie teraz maja dylemat.
KoralinaJones napisał/a:Tamiraa napisał/a:Wątek o płatnych internetowych trollach, komu nie pasuje, niech się nie wypowiada, proste?
Nie mam bladego pojęcia, czy trollom politycznym udzielającym się na tutejszym forum ktokolwiek za to płaci, ale o jedno się założę - o takich trollach Onetowi nawet się nie śniło
.
Nie ma tu trollow politycznych. Kazdy wyraza swoje zdanie co mysli o danej partii politycznej,a nie ze od razu to troll jest. One wszedzie za niedlugo beda widziec trolle
Są ludzi, którzy piszą na dwie strony polityczne to studenci, którzy się najmują. Farmy trolli istnieją jak najbardziej . Plusują je boty sztuczne konta stworzone przez skrypt programu komputerowego.
Słowo klucz stolica
Polecam też tekst
PRACOWAŁAM NA
POLSKIEJ FARMIE TROLLI
https://frontstory.pl/farma-trolli-prac … nformacja/
OD trolli gorsi są tylko prawdziwi wyborcy PISu a właściwie wyznawcy PISu. Podam przykład no cóż, jeden znany gagatek o ksywce Stanley i cyfra w nazwie. On pół dnia udowadniał, że nie ma farm trolli (miał tu na myśli prawice, ale pisał ogólnie, iż to wymysł lewicowych elit), by na drugi dzień pisać o farmach Brejzy. Człowieka, który rozpracowywał mnóstwo afer PISu oraz ich farmy trolli od Szefernakera. Był podsłuchiwany Pegasusem. Czemu nie troll, ponieważ pisał o regularnych porach i odpowiadał na posty i inaczej niż heheszki.
Wiem, że to nie ten temat, ale nie chcę zakładać osobnego wątku, mam tylko jedno pytanie.
Od jakiegoś czasu nie mogę wejść na forum, żeby mój program antywirusowy nie alarmował, że strona na którą chcę wejść jest niebezpieczna i mogę na nią wejść ale na swoją odpowiedzialność. Muszę "poklikać" że zgadzam się i biorę odpowiedzialnośc na siebie i dopiero mnie wpuszcza. To mega wkurzające, bo nigdy nie wiem czy wszystko będzie dobrze czy nie.
Też tak ktoś ma? A może ktoś orientuje się, co to za "straszydło"?
Wiem, że to nie ten temat, ale nie chcę zakładać osobnego wątku, mam tylko jedno pytanie.
Od jakiegoś czasu nie mogę wejść na forum, żeby mój program antywirusowy nie alarmował, że strona na którą chcę wejść jest niebezpieczna i mogę na nią wejść ale na swoją odpowiedzialność. Muszę "poklikać" że zgadzam się i biorę odpowiedzialnośc na siebie i dopiero mnie wpuszcza. To mega wkurzające, bo nigdy nie wiem czy wszystko będzie dobrze czy nie.
Też tak mam. Niestety.
Chyba po prostu wygasł certyfikat bezpieczeństwa i dopóki nie zostanie odnowiony trzeba się będzie uzbroić się w anielską cierpliwość. Albo irytować
Salomonka napisał/a:Wiem, że to nie ten temat, ale nie chcę zakładać osobnego wątku, mam tylko jedno pytanie.
Też tak mam. Niestety.
Chyba po prostu wygasł certyfikat bezpieczeństwa i dopóki nie zostanie odnowiony trzeba się będzie uzbroić się w anielską cierpliwość. Albo irytować
Aha
Dziękuję i pozdrawiam.
Ja dzis tak mialam, juz sie wystraszylam, ze pracodawca zablokowal mi ta strone
Syna (on studiuje cyber security )spytalam, to mowi, ze mam wejsc na swoja odpowiedzialnosc, nic sie nie stanie.
Czyli kilka słów o nowym zawodzie z artykułu Anny Durand o tym samym tytule.
Co o tym sądzicie?Była już 50-latkiem z Gdańska, który ma psa i właśnie kupił nową pralkę u wiodącego sprzedawcy sprzętu AGD, innym razem 30-latką niezadowoloną z umowy abonamentowej z jedną z sieci telefonii komórkowej.
— Ludzie są śmieszni — mówi Karolina. — Kochają "g***oburze", uwielbiają dyskutować, denerwować się, komentować... Ja tylko wkładam kij w mrowisko, oni natychmiast reagują, skaczą mi do gardła. Albo się ze mną zgadzają. Każdą taką dyskusję trzeba odpowiednio poprowadzić, produkt konkurencyjnej firmy nie może zostać wprowadzony nachalnie, ale powinien pojawić się naturalnie, po co najmniej kilkunastu minutach "rozmowy". Nauczyłam się tego dopiero po kilku miesiącach. Zanim Karolina zaczęła pracę, przeszła kilkugodzinne szkolenie online. Pokazano na nim między innymi, jak powinny wyglądać wpisy, gdzie je umieszczać i jak prowadzić internetową dyskusję.
Karolina zaznacza jeszcze, że w pracy musi bardzo uważać na język, którego używa, pisząc swoje komentarze. Są pewne granice, których stara się nie przekraczać, nie stosuje na przykład wulgaryzmów.— Ale dostosowuję się do innych komentujących. Nie mogę pisać skomplikowanych zdań, muszą być proste i konkretne, czasem z pewną dawką emocji. Trzeba wyczuć, kiedy można pozwolić sobie na emocjonalny wpis, na pokazanie oburzenia, rozczarowania. Bywa, że specjalnie robię błędy ortograficzne, ale z tym też nie można przesadzić. Przekaz też ma być prosty, żeby każdy mógł go zrozumieć. A jednocześnie musi wyglądać naturalnie: zwykły użytkownik dzieli się swoją opinią.
— Zdarza mi się, że ludzie wyzywają mnie publicznie, że dostaję wiadomości, w których ktoś życzy mi, żebym "zdechła" albo zachorowała na raka. Ale nie dotyka mnie to. Zawsze sobie mówię, że to są słowa kierowane do postaci, które stworzyłam, a nie do mnie. Przecież nikt nie wie, kim naprawdę jestem, jak się nazywam i czy w ogóle w życiu używałam produktów, o których piszę. Więc bezpośrednio mnie to nie obchodzi.
Najwięcej zarabiają trolle polityczni.
Przypominam, że śledztwo Newsweeka doprowadziło w 2019 roku do odkrycia polskiej farmy trolli, uprawiających prorządową propagandę za państwowe pieniądze. To nie był jedyny taki przypadek. Partie polityczne przy okazji wyborów do Parlamentu Europejskiego miały wykupić ok. 2,5 milionów polubień swoich postów w sieci, o czym donosiła swego czasu Wirtualna : Radio Swoboda
Przypomniało mi się też, że PiS po dojściu do władzy wykupił wiele czasopism i 200 witryn internetowych. Ciekawe po co
Ja dzis tak mialam, juz sie wystraszylam, ze pracodawca zablokowal mi ta strone
Syna (on studiuje cyber security )spytalam, to mowi, ze mam wejsc na swoja odpowiedzialnosc, nic sie nie stanie.
To mówisz, że do tego trzeba co najmniej studenta cyber security?
No patrz, a mi wystarczyło zerknąć w pasek adresu i przeczytać, co zostało napisane w wyświetlanym komunikacie
Gosiawie napisał/a:Ja dzis tak mialam, juz sie wystraszylam, ze pracodawca zablokowal mi ta strone
Syna (on studiuje cyber security )spytalam, to mowi, ze mam wejsc na swoja odpowiedzialnosc, nic sie nie stanie.To mówisz, że do tego trzeba co najmniej studenta cyber security?
![]()
No patrz, a mi wystarczyło zerknąć w pasek adresu i przeczytać, co zostało napisane w wyświetlanym komunikacie
Ok.. ja nie czytalam tego dokladnie, od razu pomyslam sobie, ze to sprawka szefa, nie raz mnie nakryli, jak szperam incognito po internecie zrobilam fotke, wyslalam synowi i odpowiedz pewna, i od razu
Ty kochana po polsku, ja niestety po niemiecku, tego nie kumam
Priscilla napisał/a:Salomonka napisał/a:Wiem, że to nie ten temat, ale nie chcę zakładać osobnego wątku, mam tylko jedno pytanie.
Też tak mam. Niestety.
Chyba po prostu wygasł certyfikat bezpieczeństwa i dopóki nie zostanie odnowiony trzeba się będzie uzbroić się w anielską cierpliwość. Albo irytowaćAha
![]()
Dziękuję i pozdrawiam.
Dokładnie, pozostaje przeczekać, bo my nie mamy na to wpływu.
Priscilla napisał/a:Gosiawie napisał/a:Ja dzis tak mialam, juz sie wystraszylam, ze pracodawca zablokowal mi ta strone
Syna (on studiuje cyber security )spytalam, to mowi, ze mam wejsc na swoja odpowiedzialnosc, nic sie nie stanie.To mówisz, że do tego trzeba co najmniej studenta cyber security?
![]()
No patrz, a mi wystarczyło zerknąć w pasek adresu i przeczytać, co zostało napisane w wyświetlanym komunikacieOk.. ja nie czytalam tego dokladnie, od razu pomyslam sobie, ze to sprawka szefa, nie raz mnie nakryli, jak szperam incognito po internecie
zrobilam fotke, wyslalam synowi i odpowiedz pewna, i od razu
Jakby nie było translatora. Wyśmiewać się i obrażać się nauczyłaś nawet bez pomocy syna studenta cyber security, a podstaw nie ogarniasz. Na dodatek nie szanujesz swojej pracy, bo wysiadujesz na forum zamiast pracować. 19 lat pracować w Niemczech i nie nauczyć się niemieckiego?
Gosiawie napisał/a:Priscilla napisał/a:To mówisz, że do tego trzeba co najmniej studenta cyber security?
![]()
No patrz, a mi wystarczyło zerknąć w pasek adresu i przeczytać, co zostało napisane w wyświetlanym komunikacieOk.. ja nie czytalam tego dokladnie, od razu pomyslam sobie, ze to sprawka szefa, nie raz mnie nakryli, jak szperam incognito po internecie
Jakby nie było translatora. Wyśmiewać się i obrażać się nauczyłaś nawet bez pomocy syna studenta cyber security, a podstaw nie ogarniasz. Na dodatek nie szanujesz swojej pracy, bo wysiadujesz na forum zamiast pracować. 19 lat pracować w Niemczech i nie nauczyć się niemieckiego?
ciekawe czy ty znasz wszystkie polskie slowa
Szanuje moja prace i jestem tu szanowana, bo robie wszystko z zamknietymi oczami i dlatego mam za duzo wolnego w pracy
Poza tym jak zauwazyla Salomonka, na wlasne ryzyko wchodzimy, nie chce narazac systemu w pracy na niebezpieczenstwo, stad zasiegnelam porady u syna, ktory studiuje wlasnie bezpieczenstwo w sieci, widze, ze po polsku niewiele potraficie zrozumiec
Gosiawie napisał/a:Priscilla napisał/a:To mówisz, że do tego trzeba co najmniej studenta cyber security?
![]()
Wy wszystkie nie szanujecie swojej pracy, bo tu siedzicie non stop was tu widze jak nie jedna, to druga to trzecia itd. Do roboty poszli won, a nie udajecie, ze pracujecie, a kasa wam za darmo szef placi
Tamiraa napisał/a:Czyli kilka słów o nowym zawodzie z artykułu Anny Durand o tym samym tytule.
Co o tym sądzicie?.
Przypominam, że śledztwo Newsweeka doprowadziło w 2019 roku do odkrycia polskiej farmy trolli, uprawiających prorządową propagandę za państwowe pieniądze. To nie był jedyny taki przypadek. Partie polityczne przy okazji wyborów do Parlamentu Europejskiego miały wykupić ok. 2,5 milionów polubień swoich postów w sieci, o czym donosiła swego czasu Wirtualna : Radio SwobodaPrzypomniało mi się też, że PiS po dojściu do władzy wykupił wiele czasopism i 200 witryn internetowych. Ciekawe po co
W ten sposób inwestował w kulturę?
Słowo klucz stolica
Polecam też tekst
PRACOWAŁAM NA
POLSKIEJ FARMIE TROLLI
https://frontstory.pl/farma-trolli-prac … nformacja/
Ciekawy artykuł. Zwróciłam uwagę na cytat: "moje posty mają krzyczeć", "Uwiarygadniają swoje konta-avatary codziennymi wpisami. Każdy avatar ma inny charakter – dzielą się na prawicowe albo lewicowe.", "Na kanale „ogólnie-praca” na czacie trolle wrzucają swoje wpisy do skomentowania i podania dalej przez resztę współpracowników. Tak rozkręcają sztuczne dyskusje – gdy trolle rozmawiają między swoimi kontami, do dyskusji dołączają się konta postronne. Prawdziwe. Nie mają pojęcia, że dyskusję wywołały trolle."'
Wynika z niego, że trolle dyskutują między sobą, starając się wciągnąć innych do dyskusji i powodując sztuczny ruch.
KoralinaJones napisał/a:Gosiawie napisał/a:Lucy to Koralina ona akurat w obu postaciach broni Julki, podejrzewam, ze jest jeszcze pod ksywka ktorejs z was.
Droga Gosiu, która wiesz wszystko. Twoich postów zasadniczo również nie czytam. Generalnie słabo rozpoznaję Twój nick i z tego, co przeczytałam odnośnie tego, co masz do powiedzenia w konsekwencji omijam Cię szerokim łukiem. Jeśli jednak uważasz, że kogokolwiek tu bronię, to oznacza, że ten ktoś jest atakowany. Zastanów się zatem dlaczego to komuś robisz. Żyj, i daj żyć innym. Pisz, i daj pisać innym.
Powinnas podsumowac tak swoje kolezani, to one naskakuja na Julke, ja jej bronie, czy czytasz to co napisze czy nie (zreszta zauwazylam, ze omijasz moje komentarze) mi to nie przeszkadza.
Pokazuje to tylko jaka jestes "lojalna" wobec nich. To jakiego jeszcze nicka uzywasz?
Gosiu, ja tu nie mam żadnych koleżanek. Gram solo. Pod każdym moim nickiem .
Wy wszystkie nie szanujecie swojej pracy, bo tu siedzicie non stop was tu widze jak nie jedna, to druga to trzecia itd. Do roboty poszli won, a nie udajecie, ze pracujecie, a kasa wam za darmo szef placi
Charakterystyczne, że obsztorcowujesz tylko kobiety.
Gosiawie napisał/a:KoralinaJones napisał/a:Droga Gosiu, która wiesz wszystko. Twoich postów zasadniczo również nie czytam. Generalnie słabo rozpoznaję Twój nick i z tego, co przeczytałam odnośnie tego, co masz do powiedzenia w konsekwencji omijam Cię szerokim łukiem. Jeśli jednak uważasz, że kogokolwiek tu bronię, to oznacza, że ten ktoś jest atakowany. Zastanów się zatem dlaczego to komuś robisz. Żyj, i daj żyć innym. Pisz, i daj pisać innym.
Pokazuje to tylko jaka jestes "lojalna" wobec nich. To jakiego jeszcze nicka uzywasz?Gosiu, ja tu nie mam żadnych koleżanek. Gram solo. Pod każdym moim nickiem
.
Bardzo mozliwe, wspierasz sama siebie, mnie nikt nie wspiera
KoralinaJones napisał/a:Gosiawie napisał/a:Powinnas podsumowac tak swoje kolezani, to one naskakuja na Julke, ja jej bronie, czy czytasz to co napisze czy nie (zreszta zauwazylam, ze omijasz moje komentarze) mi to nie przeszkadza.
Pokazuje to tylko jaka jestes "lojalna" wobec nich. To jakiego jeszcze nicka uzywasz?Gosiu, ja tu nie mam żadnych koleżanek. Gram solo. Pod każdym moim nickiem
.
Niestety, nie rozmawiam tutaj sama z sobą pod swoimi wszystkimi nickami . Od kiedy odkryłam Koralinę Jones zakończyłam poszukiwanie nicku idealnego. Także rozczarowanko.
Gosiawie napisał/a:KoralinaJones napisał/a:Gosiu, ja tu nie mam żadnych koleżanek. Gram solo. Pod każdym moim nickiem
.
Niestety, nie rozmawiam tutaj sama z sobą pod swoimi wszystkimi nickami
. Od kiedy odkryłam Koralinę Jones zakończyłam poszukiwanie nicku idealnego. Także rozczarowanko.
a niby dlaczego mam ci wierzyc? Wrecz przciwnie, nie jest to takie glupie siebie wspierac Przyznanie sie do innych nickow, to juz wielki wyczyn z twojej strony. Chetnie poznam ich nazwy
No, co ty! Koralina jest tu od dawna i nikt nawet by nie pomyślał, że mogłaby rozmawiać sama ze sobą.
KoralinaJones napisał/a:Gosiawie napisał/a:Bardzo mozliwe, wspierasz sama siebie, mnie nikt nie wspiera
Niestety, nie rozmawiam tutaj sama z sobą pod swoimi wszystkimi nickami
. Od kiedy odkryłam Koralinę Jones zakończyłam poszukiwanie nicku idealnego. Także rozczarowanko.
a niby dlaczego mam ci wierzyc? Wrecz przciwnie, nie jest to takie glupie siebie wspierac
Przyznanie sie do innych nickow, to juz wielki wyczyn z twojej strony. Chetnie poznam ich nazwy
Mnie jest obojętne czy mi ktoś wierzy czy nie. Tak ogólnie. Natomiast nie zamierzam być taka wredna i nie będę co poniektórym odbierać sensu istnienia na tym forum . Ścigania multikont
.
Gosiawie napisał/a:KoralinaJones napisał/a:Niestety, nie rozmawiam tutaj sama z sobą pod swoimi wszystkimi nickami
a niby dlaczego mam ci wierzyc? Wrecz przciwnie, nie jest to takie glupie siebie wspierac
Przyznanie sie do innych nickow, to juz wielki wyczyn z twojej strony. Chetnie poznam ich nazwy
Mnie jest obojętne czy mi ktoś wierzy czy nie. Tak ogólnie. Natomiast nie zamierzam być taka wredna i nie będę co poniektórym odbierać sensu istnienia na tym forum
. Ścigania multikont
.
Mnie tez jest obojetnie czy mi ktos wierzy czy nie
Tamiraa napisał/a:paslawek napisał/a:Nie przesadzasz aby trochę ?
A skąd przypuszczenie, że naskakujemy na Julię, skoro nie czytasz?
Założyłam dwa tematy o trollach, jeden o trollowaniu na forum, a drugi o płatnych trollach. Kogo tym tak bardzo zirytowałam?
Tamiraa, pozwolisz, że zapytam jaki kupiłaś sobie telefon i czy jesteś zadowolona?
Tamiraa, pozwolisz, że zapytam jaki kupiłaś sobie telefon i czy jesteś zadowolona?
W końcu nie kupiłam iPhona. Ten, który mam był z promocji, spełnia podstawowe funkcje i ma dobrą baterię (motorola), ale chyba nabędę jeszcze iPhone oprócz tego.
wieka napisał/a:Tamiraa, pozwolisz, że zapytam jaki kupiłaś sobie telefon i czy jesteś zadowolona?
W końcu nie kupiłam iPhona. Ten, który mam był z promocji, spełnia podstawowe funkcje i ma dobrą baterię (motorola), ale chyba nabędę jeszcze iPhone oprócz tego.
Teraz to coraz cięższe te telefony, mnie to w sumie iphone niepotrzebny, ale nowszy smartfon z większą pamięcią, dużo trzymam w ręku, bo piszę i głównie wszystko zalatwiam przez telefon, więc taki 150g bym chciała, iphone to mogę dostać w "spadku" ale on waży 190, czuć różnicę.
Mnie by interesowało jakiej marki kupiłaś i ile waży? Czy w ogóle są lżejsze, wchodzą nowe technologie, a telefony coraz większe i cięższe
Tamiraa napisał/a:wieka napisał/a:Tamiraa, pozwolisz, że zapytam jaki kupiłaś sobie telefon i czy jesteś zadowolona?
Teraz to coraz cięższe te telefony, mnie to w sumie iphone niepotrzebny, ale nowszy smartfon z większą pamięcią, dużo trzymam w ręku, bo piszę i głównie wszystko zalatwiam przez telefon, więc taki 150g bym chciała, iphone to mogę dostać w "spadku" ale on waży 190, czuć różnicę.
Mnie by interesowało jakiej marki kupiłaś i ile waży? Czy w ogóle są lżejsze, wchodzą nowe technologie, a telefony coraz większe i cięższe
Waży mało, dokładnie nie pamiętam, ale jest lekki, a pamięć ma przeciętną czyli taką sobie. Co do tych droższych to nie śledziłam ostatnio, nie orientuję się.
Lucy to Koralina ona akurat w obu postaciach broni Julki, podejrzewam, ze jest jeszcze pod ksywka ktorejs z was.
Dziwna z ciebie postać, Gosiawie, i chyba dość paskudna.
Dziwna z ciebie postać, Gosiawie, i chyba dość paskudna.
Nie ma co robić, to wymyśla różne historie.
Lucy, znalazłaś pracę?
Tamiraa napisał/a:wieka napisał/a:Tamiraa, pozwolisz, że zapytam jaki kupiłaś sobie telefon i czy jesteś zadowolona?
Te nowsze telefony to latwiej sie psuja, upadna zaraz ekran porysowany, stary mi upadl sto razy i caly i zdrowy, nowy raz mi upadl juz krechy na ekranie
fajnie bylo poczytac stare komentarze
och jak jedna za druga stoi tak jak my Julka
sie usmialam
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Jak pracuje internetowy troll?
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024