Chłopak nie pracuje - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak nie pracuje

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Chłopak nie pracuje

Hejka ja mam ponad 26 lat A mój facet jest skoczył 30 lat.
Spotykamy się ponad 2 lata i fakt faktem odkąd się poznaliśmy, to zdarzyło mi się zmienić parę razy pracę i były dwa miesiące gdzie nie pracowałam w ogóle.
Tak czy siak staram się  zarobić na przyszłość na wspólny dom itd. (Chciałby też ślub ale on stwierdził że szkoda mu na to kasy więc odpuściłam temat ).
Tak czy siak chciałam żeby zaczął zarabiać i pracować  legalnie i żeby zarabiał chociaż te minimalna. Nie musi nawet więcej zarabiać ode mnie ale cokolwiek. Żeby móc budować przyszłość ale on stwierdził że mu się nie opłaca.

I jak go próbowałam przekonać to nazywa mnie materialistką i że ja tylko o kasie.

I teraz pytanie do was uda się mi jakoś to przekonać do stałej pracy?

I czy naprawdę jestem materialistką ?
Proszę nie hejtowac ale to mój pierwszy chłopak i nie chciałabym z nim zrywać.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chłopak nie pracuje

Nie jesteś materialistką facet powinien pracować chyba że jest niepełnosprawny i ma chociaż rentę to ok smile

3

To czym on się zajmuje?

4

wieka napisał/a:

To czym on się zajmuje?

Znaczy czasem łapie jakieś fuszki  typu transport czegoś z punktu A do punktu B. Albo coś kolegom pomoże  .

5

Ja nie pracuje, ale ja nie jestem w zwiazku, a nawet gdybym byla to i tak 99% bym polegala na swoich zasilkach, niz na kasie faceta. To musisz sie zastanowic, czy chcesz ten zwiazek utrzymac,bo z jednej wyplaty napewno na dom nie uzbierasz moze za 20 lat jakies

6

Mieszkacie razem?

7

Nie chce utrzymywać związku.
Tylko chce go jakoś przekonać że praca się opłaca .
Jak coś to chłopak nie ma żadnych zasiłków jest zdrowy jak koń i na dodatek inteligentny.

8

wieka napisał/a:

Mieszkacie razem?

Nie mieszkamy razem.

9

Rabarek napisał/a:

Jak coś to chłopak nie ma żadnych zasiłków jest zdrowy jak koń i na dodatek inteligentny.

To z czego on zyje jak nie ma ani pracy,ani zasilkow? Rodzice go utrzymuja czy co?

10

Rabarek napisał/a:

Nie przekonasz go, on sam musi się do tego przekonać, skoro rodzice go utrzymują i im pasuje, że syn się obija, to on to wykorzystuje...tym samym robi sobie krzywdę, nie nauczony obowiązku... potem będzie mu tylko trudniej.
W takim razie nie jest ubezpieczony, jakby miał wypadek, czy ciężko zachorował, to co?

Dlatego powinnaś się zastanowić czy z nim Ci po drodze.

11

Nie jesteś materialistką, jak on wyobraża sobie całe życie przetuptać ? Tutaj już chodzi o nasze podejście do życia, czego oczekujemy i co robimy żeby to osiągnąć. Kochana jeśli pragniesz ślubu i wspaniałej rodziny to jesteś w stanie to mieć, to już nie jest dzieciństwo żeby liczyć na to, że ktoś pomoże i ktoś zrobi. Dla mnie to jest dziecinne zachowanie, ty jesteś w stanie pracować. Czego oczekujesz od życia ? Czy ta druga osoba nie powinna motywować i spełniać WASZE marzenia.(Oczywiście nie mówię tu o chwilach słabości lub chorobach, takie sytuacje są dla mnie zrozumiałe) To jest lenistwo, powinniśmy być najlepszą wersją siebie i można to czytać na wiele sposobów ale samorozwój jest moim zdaniem konieczny, poczucie obowiązku takiego jak praca uczy, więc otaczajmy się ludźmi którzy nas motywują a nie sami nie wiedzą czego chcą.

12

Hah, to stały tekst tych obiboków, że nienawidzą materialistek big_smile

Jak możesz NIE rozważać rozstania?

Kurde, czemu kobiety same się pchają w kłopoty i zjebane życie?

13

Zwykły len i nierób.
Niczego dobrego  z nim Cie nie czeka.
Jeżeli masz choć trochę instynktu samozachowawczego, to zakończ ta relacje, zanim nie daj ojcze szatanie będzie z tego dziecko.

14

Z twojego postu wynika, ze tylko brak pracy czy zaangazowania w znalezieniu pracy, ogolnie mowiac prozniactwo twojego parnera, zycie na utrzymaniu rodzicow (Masakra) jest powodem rozsterki, to niestety i tak jest powodem zeby sie rozstac. Niestety niekiedy u partnera/partnerki tylko jeden minus przekresla zwiazek, a czlowiek sie zastanawia co zrobic, czy bedzie poprawa?

Nie ma co sie nad nim litowac i uwazac, by go nie urazic... wal prosto z mostu, ze nie chcesz lenia bez pracy, tylko odpowiedzialnego faceta, na ktorym mozesz polegac w kazdej sytuacji.

15

JuliaUK33 napisał/a:
Rabarek napisał/a:

To z czego on zyje jak nie ma ani pracy,ani zasilkow? Rodzice go utrzymuja czy co?

Haha, Julka w szoku, że w PL też się da bez roboty przeżyć? xD
Sorry, rozbawiło mnie to.

Sorry, ale gdybym był kobietą, to nigdy nie związałbym się z bezrobotnym facetem, zwłaszcza mając bliżej do 30tki.

16

JordanT napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Rabarek napisał/a:

Haha, Julka w szoku, że w PL też się da bez roboty przeżyć? xD
Sorry, rozbawiło mnie to.

Sorry, ale gdybym był kobietą, to nigdy nie związałbym się z bezrobotnym facetem, zwłaszcza mając bliżej do 30tki.

Ja tez nie... no pewnie da sie tez zyc, ale jak on nie ma zasilkow to jak bez zasilkow zyje nie pracujac? Bo ja mam zasilki, ale chlopak autorki to niewiem jak on zyje, chyba,ze ma jakies prace na zlecenia

17

Jak to jest, że niektóre kobiety ciągnie do takich facetów?
Pociąga was ten brak odpowiedzialności? Czy może pewność tych gości, że wszystko będzie dobrze?
Masz 26 lat i chcesz się ustabilizować, ile czasu możesz poświęcić jeszcze na gościa który nie chce się ustabilizować?
Jeśli o siebie dbasz to pewnie łatwiej będzie zmienić faceta na innego niż zmienić zachowanie obecnego.

Facet zdolny do pracy, który pracować nie chce i się miga to zwyczajna patologia. Kobiet też się to tyczy (nie, nie mówię o sytuacji, gdy np się para dogada, że jedno się zajmuje domem, a drugie pracuje itp itd bo to też się między sobą ustala). Change my mind.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak nie pracuje

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024