Brawo onuce i chinole wygraliście. Jakbyście nie wiedzieli, o co chodzi to fakt, iż we Francji w wyborach do europarlamentu była miażdżąca wygrana neofaszystów Le Pean ni byłoby to szokujace gdyby nie działanie Makrona, który rozwiązał parlament i rozpisał nowy wyboru na 30 czerwca. Chyba to francuskie savior vivre.
A czemu onuce i chinole wojna hybrydowa dla odmiany polecam obejrzeć film człowieka z wielkiej trójki związanej zajmowaniem się tematami cyberbezpieczeństwa Mateusza Chroboka pt. jak zmanipulować wyborami. Człowiek ten, nie zajmuje się polityką. Jeśli nawet on podjął temat wyborów. To naprawdę warto obejrzeć tenże materiał.
sytuacja jest przerąbana. Już nawet lepiej by dalej rządził PIS, ale we Francji rządziłby do końca kadencji Makron. Niemcy wybrali także neonazistów do PE. PS od 2 lat nie mieszkam już w Polsce . Właśnie tracimy silnego sojusznika. Jakiego nigdy nie mieliśmy w swojej historii. Tak Francja obecnie jest naszym najmocniejszym sojusznikiem jeśli chodzi o toczącą się wojnę. Dla waszej wiadomości obrona przeciwpowietrzną Europy to obecnie kpina. Europa ma jedynie 5% wymaganej ilości systemów obrony przeciwlotniczej ... Poza tym NATO od 20 lat zamiast artylerii stawia na lotnictwo. Stąd taki problem z dostawami dla Ukrainy. Ale także liczba zakładów produkujących proch czy materiałów wybuchowych jest kpiną... Porównując tę ilość firm z USA czy Rosją wychodzi tragicznie. To wcale nie wymaga innowacji, ale po zimniej wojnie większość państw w UE ograniczyła produkcję amunicji, ale także i liczbę posiadanej artylerii.
1 2024-06-10 18:40:20 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2024-06-10 19:01:49)
Unia to jest tragedia nawet gorzej jak tragedia na to co sie dzieje I bedzie dziec to nie ma okreslenia
Unia to jest tragedia nawet gorzej jak tragedia na to co sie dzieje I bedzie dziec to nie ma okreslenia
Bez unii to byś już dawno wyleciała z wielkiej Brytanii. Brytyjczycy bardziej nienawidzą Polaków niźli muzułmanów. Mój śp. dziadek mieszkał Wielkiej Brytanii i dożył prawie 90 lat. Bez unii PKB Polski byłoby 2-3 razy mniejsze nie byłoby rozwoju. Ta pani po taką Rosji na Krym powiedziała, że Polski nie należy bronić, bo jest rosyjską strefą wpływów.
Jeszcze trochę, a wreszcie odetną socjale cudzoziemcom.
JuliaUK33 napisał/a:Unia to jest tragedia nawet gorzej jak tragedia na to co sie dzieje I bedzie dziec to nie ma okreslenia
Bez unii to byś już dawno wyleciała z wielkiej Brytanii. Brytyjczycy bardziej nienawidzą Polaków niźli muzułmanów. Mój śp. dziadek mieszkał Wielkiej Brytanii i dożył prawie 90 lat. Bez unii PKB Polski byłoby 2-3 razy mniejsze nie byłoby rozwoju. Ta pani po taką Rosji na Krym powiedziała, że Polski nie należy bronić, bo jest rosyjską strefą wpływów.
Jeszcze trochę, a wreszcie odetną socjale cudzoziemcom.
Mieszkam w Anglii od 12 lat nie doswiadczylam tutaj nienawisci z powodu tego,ze pochodze z Polski, a bo moze dlatego,ze ja sie z kazdym moge zadawac i nie patrze na kraj pochodzenia, religie czy kolor skory,wiec ludzie z roznych krajow ze mna normalnie rozmawiaja. Z Anglikami tak samo nie mam problemow.,bo ja zadaje sie z normalnymi ludzmi
5 2024-06-11 21:21:51 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2024-06-11 21:28:56)
Zgaduje duże miasto....
W europie jest taki sam podział jak i w Polsce. Mój sp. dziadek miał takiego pecha, iż miał poza domem osobne duże gospodarstwo rolne i co tam się działo na wsi...
Pewnie nawet nie interesujesz się polityką kraju. Za to sam Londyn nie bez powodu jest nazywany Londongradem, ponieważ w to miasto mocno inwestowali rosyjscy oligarchowie także w kampanię brexitu. Po jego śmierci gospodarstwo zostało dosłownie rozkradzione. A policja niewiele wskórała. Działała bardzo opieszale i tak jakby chciała tę sprawę ukręcić.
Zgaduje duże miasto....
W europie jest taki sam podział jak i w Polsce. Mój sp. dziadek miał takiego pecha, iż miał poza domem osobne duże gospodarstwo rolne i co tam się działo na wsi...
Pewnie nawet nie interesujesz się polityką kraju. Za to sam Londyn nie bez powodu jest nazywany Londongradem, ponieważ w to miasto mocno inwestowali rosyjscy oligarchowie także w kampanię brexitu. Po jego śmierci gospodarstwo zostało dosłownie rozkradzione. A policja niewiele wskórała. Działała bardzo opieszale i tak jakby chciała tę sprawę ukręcić.
Nie mieszkam w Londynie i bym nie chciala mieszkac. Dali mi mieszkanie prawie pod sama wioska angielska w Worcestershire a ludzie tu sa fajni, ale blisko do miasta jest wiec sie z kazdym dogaduje.
Unia za bardzo skręciła w lewo i trochę odjechała z rzeczywistości. Te wybory przypomniały jej o tym. Kapitał musi iść razem z obronnością. Do tego doszły problemy z imigracją i wiarą, że wielokulturowość to tylko wyjdzie na dobre. I oczywiście kłopot z reindustrializacją, przez wypychanie wielu dziedzin przemysłu do Chin, bo w Europie szkodzi to klimatowi. Ostatnia sprawa nie da się rozwijać gospodarki przez wzrost różnych podatków i opłat, to jest zawsze kula u nogi dla przedsiębiorczości. Kłania się wyśmiewana u nas klasyczna ekonomia liberalna.
Unia za bardzo skręciła w lewo i trochę odjechała z rzeczywistości. Te wybory przypomniały jej o tym. Kapitał musi iść razem z obronnością. Do tego doszły problemy z imigracją i wiarą, że wielokulturowość to tylko wyjdzie na dobre. I oczywiście kłopot z reindustrializacją, przez wypychanie wielu dziedzin przemysłu do Chin, bo w Europie szkodzi to klimatowi. Ostatnia sprawa nie da się rozwijać gospodarki przez wzrost różnych podatków i opłat, to jest zawsze kula u nogi dla przedsiębiorczości. Kłania się wyśmiewana u nas klasyczna ekonomia liberalna.
Ja akurat lubie wielokultorowosc pod warunkiem, ze jest legalna i nie sprawia problemow