randkowanie/poznawanie przez internet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » randkowanie/poznawanie przez internet

Strony Poprzednia 1 25 26 27 28 29 32 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,691 do 1,755 z 2,046 ]

1,691

Odp: randkowanie/poznawanie przez internet
Grubszy_patyk napisał/a:

A co sądzicie o takich sytuacjach: facet na tinderze pierwszy pisze, jakieś cześć czy hej, odpisuję mu tym samym i zapada cisza. Mam co prawda bardzo dużo par, ale wiele konwersacji wygląda własnie tak, po co oni w ogóle zaczynają rozmowę? Albo czego się spodziewają na swoje cześć?

A napisałaś na profilu cokolwiek o sobie? Bo jeśli nie, to czego oczekujesz od mężczyzny, jeśli nie hej? Ja zawsze nawiązuję do profilu, a i tak dostaję zdawkowe odpowiedzi albo wcale.

Zobacz podobne tematy :

1,692

rakastankielia napisał/a:
Grubszy_patyk napisał/a:

A co sądzicie o takich sytuacjach: facet na tinderze pierwszy pisze, jakieś cześć czy hej, odpisuję mu tym samym i zapada cisza. Mam co prawda bardzo dużo par, ale wiele konwersacji wygląda własnie tak, po co oni w ogóle zaczynają rozmowę? Albo czego się spodziewają na swoje cześć?

A napisałaś na profilu cokolwiek o sobie? Bo jeśli nie, to czego oczekujesz od mężczyzny, jeśli nie hej? Ja zawsze nawiązuję do profilu, a i tak dostaję zdawkowe odpowiedzi albo wcale.

A weź przeczytaj moją wypowiedź jeszcze raz.
I tak, mam w profilu kilka informacji o sobie. Faceci często nie mają nic.

1,693

Grubszy_patyk napisał/a:
Grubszy_patyk napisał/a:

A weź przeczytaj moją wypowiedź jeszcze raz.
I tak, mam w profilu kilka informacji o sobie. Faceci często nie mają nic.

No to dobrze, że masz jakiś punkt odniesienia w profilu. Zdaję sobie sprawę, że mężczyźni też często nic nie mają (choć ja akurat mam sporo informacji), ale też z drugiej strony to mężczyzna najczęściej pisze pierwszy.

1,694

Grubszy_patyk napisał/a:

Piszą hurtowo, jak leci hej do 10, 20 , 30 profili. W międzyczsie zagadują do niektórych ewentualnie kobiety ciagną rozmowę i jesli może pisać jednocześnie z dwoma, czy trzema kobietami, pisać z 20ma na raz to już nie bardzo da rade i jest kiedy, wtedy na jednym "hej" sie skończy, po mężczyzna uderza gdzie indziej.

1,695

Grubszy_patyk napisał/a:

Chyba każda rozmowa zaczyna się od cześć smile
To chyba oczywiste smile

A potem po słowie cześć powinna zacząć się normalna rozmowa i to chyba oczywiste ...

Jak ktoś wysyła tylko część i dalej nic nie następuje to oznacza że jedna ze stron nie jest zainteresowana rozmową , bo rozmawia już z kimś ciekawszym big_smile

1,696

rossanka napisał/a:
Grubszy_patyk napisał/a:

Piszą hurtowo, jak leci hej do 10, 20 , 30 profili. W międzyczsie zagadują do niektórych ewentualnie kobiety ciagną rozmowę i jesli może pisać jednocześnie z dwoma, czy trzema kobietami, pisać z 20ma na raz to już nie bardzo da rade i jest kiedy, wtedy na jednym "hej" sie skończy, po mężczyzna uderza gdzie indziej.

To tylko kobiety piszą do 30 naraz. Mężczyźni nawet tylu par nie mają.

1,697

rossanka napisał/a:
Grubszy_patyk napisał/a:

Jak to nie?Mas ztu Kaszpira ile on rozmów  i do ilu kobiet już pisał, to nie zliczysz. Mozna ? Można.
Nawet do spotkań dochodziło, ale po nich coś z kolei jemu nie pasowało, więc kończył znajomości.

1,698

rossanka napisał/a:
rossanka napisał/a:

Jak to nie?Mas ztu Kaszpira ile on rozmów  i do ilu kobiet już pisał, to nie zliczysz. Mozna ? Można.
Nawet do spotkań dochodziło, ale po nich coś z kolei jemu nie pasowało, więc kończył znajomości.

Ale nie z tyloma naraz.

1,699

rossanka napisał/a:

Ale nie z tyloma naraz.

Oj Raka przecież on Ci się nie przyzna ile dokładnie ich jest. Po co miał by to robić na ogólnym forum?
On tu jest już z rok. Poczytaj z iloma kobietami przez ten czas korespondował, z iloma się spotkał jednorazowo a z iloma byłyb to spotkania kilkukrotne.

1,700 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-06-12 13:42:47)

Ross, na Tinderze nie ma szans, żeby normalny facet mógł pisać z więcej niż 2-3 dziewczynami naraz, bo po prostu nie ma się tyle par.

Kaszpir007 napisał/a:

Chyba każda rozmowa zaczyna się od cześć smile
To chyba oczywiste smile

A potem po słowie cześć powinna zacząć się normalna rozmowa i to chyba oczywiste ...

Jak ktoś wysyła tylko część i dalej nic nie następuje to oznacza że jedna ze stron nie jest zainteresowana rozmową , bo rozmawia już z kimś ciekawszym big_smile

Sporo dziewczyn ma napisane, że jak ktoś zacznie rozmowę od "Hej", "Cześć", "Jak się masz", itp., to kasują z góry bez czytania reszty.

1,701

rossanka napisał/a:
rossanka napisał/a:

Ale nie z tyloma naraz.

Oj Raka przecież on Ci się nie przyzna ile dokładnie ich jest. Po co miał by to robić na ogólnym forum?
On tu jest już z rok. Poczytaj z iloma kobietami przez ten czas korespondował, z iloma się spotkał jednorazowo a z iloma byłyb to spotkania kilkukrotne.

Ja to wiem, ale pisał max z kilkoma naraz.

1,702

rossanka napisał/a:

Ale nie z tyloma naraz.

A co ja napisałam? Że"hej "można wysłać do 20 czy 30 a i do 200 zaraz. Ale już rozmawiać jednocześnie nie da rady z max 2 ma czy 3 ma naraz, bo się człowiek pogubi a i czasu nie ma na tyle.

Teoretycznie masz przewage nad Kaszpirem, bo jesteś młodszy , bez bagażu typu rozwód, bez alimentów w tle, bez czasu, w którym misisz siedzieć z dziecmi, wyglądasz pewnie też lepie, nie masz nadwagi, zmarszczek, jesteś sprawniejszy fizycznie, bo cwierć wieku młodszy - a jednak Kaszpir jakies tam randki miewa i to regularne.

1,703

rossanka napisał/a:
rossanka napisał/a:

A co ja napisałam? Że"hej "można wysłać do 20 czy 30 a i do 200 zaraz. Ale już rozmawiać jednocześnie nie da rady z max 2 ma czy 3 ma naraz, bo się człowiek pogubi a i czasu nie ma na tyle.

Teoretycznie masz przewage nad Kaszpirem, bo jesteś młodszy , bez bagażu typu rozwód, bez alimentów w tle, bez czasu, w którym misisz siedzieć z dziecmi, wyglądasz pewnie też lepie, nie masz nadwagi, zmarszczek, jesteś sprawniejszy fizycznie, bo cwierć wieku młodszy - a jednak Kaszpir jakies tam randki miewa i to regularne.

Cała ta "przewaga" nie ma żadnego znaczenia w kontekście wysokich wymagań moich rówieśniczek. Gdybym był w wieku Kaszpira to też nie miałbym problemów z chodzeniem na randki i znalezieniem partnerki.

1,704

rossanka napisał/a:

Cała ta "przewaga" nie ma żadnego znaczenia w kontekście wysokich wymagań moich rówieśniczek. Gdybym był w wieku Kaszpira to też nie miałbym problemów z chodzeniem na randki i znalezieniem partnerki.

Miałbyś. Pisałbyś dokładnie to samo co teraz , ze kobiety Cie odrzucają, bo nie jesteś przystojny (na dodatek miałbyś już zmarszki, problemy z nadwagą i był otyły).

1,705

rossanka napisał/a:
rossanka napisał/a:

Miałbyś. Pisałbyś dokładnie to samo co teraz , ze kobiety Cie odrzucają, bo nie jesteś przystojny (na dodatek miałbyś już zmarszki, problemy z nadwagą i był otyły).

Nie, bo nie miałbym takiego problemu. Jako 24-latek miałbym już dziewczynę (a może i już zakończony związek za sobą) i nawet gdybym potem się rozwiódł, to jednak nadal szukałbym kobiet w mniej więcej swoim wieku, więc nadal problemu by nie było.

1,706

rossanka napisał/a:

Nie, bo nie miałbym takiego problemu. Jako 24-latek miałbym już dziewczynę (a może i już zakończony związek za sobą) i nawet gdybym potem się rozwiódł, to jednak nadal szukałbym kobiet w mniej więcej swoim wieku, więc nadal problemu by nie było.

To masz właśnie 24 lata, miej więc dziewczynę.

Problem by nadal był  bo miałbyś 50 lat i narzekał, że nie możesz sobie znaleźć kobiety, bo one wolą wysportowanych, z włosami, bez brzuchów, wysokich, z twarzą modela innych 50cio letnich facetów. A nie dadzą szansy przeciętnemu 50latkowi, bo mają za wysokie wymagania.

1,707

Raka .... pierdolisz głupoty ...

Kobiety około 40-stki to cholernie ciężkie do "wyrwania" kobiety. Większość jest po rozwodach, przejściach, często z traumatyczną historią.
Są cholernie nieufne i bardzo ciężko zdobyć zaufanie a bez tego nie ma żadnej szansy do nich dotrwać.
Uwierz miałem takie przypadki że robiłem za terapeutę ale to nie dla mnie ...

Jak są takie łatwe to co za problem abyś pisał do tych starszych. Jak takie łatwe to będzie wybierał i wybrzydzał ...
Sam "zobaczysz" smile

Uwierz kobiety 20-30 lat są łatwiejsze do zdobycia. Bo nie mają przeszlości, nie ma tych traum i przezyć. Są bardziej ufne i otwarte.

1,708

rossanka napisał/a:
rossanka napisał/a:

Ale teraz są inne czasy, dlatego nie da rady.

Problem by nadal był  bo miałbyś 50 lat i narzekał, że nie możesz sobie znaleźć kobiety, bo one wolą wysportowanych, z włosami, bez brzuchów, wysokich, z twarzą modela innych 50cio letnich facetów. A nie dadzą szansy przeciętnemu 50latkowi, bo mają za wysokie wymagania.

Nie, wtedy nie byłoby takiego problemu.

1,709

Kaszpir007 napisał/a:

Kobiety około 40-stki to cholernie ciężkie do "wyrwania" kobiety. Większość jest po rozwodach, przejściach, często z traumatyczną historią.
Są cholernie nieufne i bardzo ciężko zdobyć zaufanie a bez tego nie ma żadnej szansy do nich dotrwać.

Jak są takie łatwe to co za problem abyś pisał do tych starszych. Jak takie łatwe to będzie wybierał i wybrzydzał ...
Sam "zobaczysz" smile

Ja nie twierdzę, że są łatwe, zresztą nie interesują mnie ze względu na różnicę wieku.

Uwierz kobiety 20-30 lat są łatwiejsze do zdobycia. Bo nie mają przeszlości, nie ma tych traum i przezyć. Są bardziej ufne i otwarte.

Ale mają o wiele wyższe wymagania, bo tinder, social media i atencja od simpów wywaliły im ego w kosmos.

1,710 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-06-12 16:33:12)

Kaszpir, Raka - wy jesteście naprawdę jacyś opóźnieni, czytać nie umiecie? Dziewczyna nie czepia się, że ktoś zaczyna kontakt od "hej", tylko też odpisuje "hej" i wtedy następuje cisza. I pytanie brzmi: po co ci faceci zaczynali w ogóle rozmowę, jeśli ta kobieta im się nie do końca podoba/mają inne rozmowy aktualnie/nie są zainteresowani? Nie lepiej w ogóle nie zmatchować albo zmatchowac i trzymać w "kolekcji" bez inicjowania kontaktu? Albo: czy jak facet pisze "hej" to oczekuje, że kobieta nie odpisze tylko hej, ale sama zacznie rozmowę? Oczekują, że ona przejmie inicjatywę, a jak tego nie robi, to na tych dwóch "hej" się kończy kontakt?

Moim zdaniem faceci mają bardzo dużo par, od dawna wam to mówię. Kaszpir nawet ma dużo par, choć jest grubo poniżej przeciętnej z wyglądu, a jego wiek dyskwalifikuje go w oczach jakichś 80% użytkowniczek aplikacji. Na tinderach i innych apkach jest takie zatrzęsienie ludu, że ciężko nie mieć tych par. Ale ja tez nie kumam, po co inicjować kontakt i nie napisać nic poza hej, mimo że się dostało odpowiedź? No chyba że jest tak jak mówi Rossanka, czyli piszą hej do wszystkich par i odpisują tylko tym, które wzięły na siebie ciężar prowadzenia rozmowy.

1,711

rossanka napisał/a:

1,Jakie inne czasy?.W 2000 roku jakbyś miał 24 lata, też byś narzekał, że kobiety nie chcą z Tobą rozmawiać I nie dają Ci szansy się wykazać.

2. Byłby problem, bo mając 50 lat to jeszcze barzrkalbys, że masz całą furę konkurencji, młodszych o dekadę czy dwie mężczyzn, lepszym wyglądem, sprawniejszych, bardziej ustawionych i obytych.

1,712

Kaszpir007 napisał/a:

Sam "zobaczysz" smile

Ja nie twierdzę, że są łatwe, zresztą nie interesują mnie ze względu na różnicę wieku.

Ale mają o wiele wyższe wymagania, bo tinder, social media i atencja od simpów wywaliły im ego w kosmos.

Skoro tak, to mężczyźni też mają wyższe wymagania, bo YouTube, celebryci, filtrowane zdjęcia na Instagramie... big_smile

1,713

Kasssja napisał/a:

Moim zdaniem faceci mają bardzo dużo par, od dawna wam to mówię. Kaszpir nawet ma dużo par, choć jest grubo poniżej przeciętnej z wyglądu, a jego wiek dyskwalifikuje go w oczach jakichś 80% użytkowniczek aplikacji. Na tinderach i innych apkach jest takie zatrzęsienie ludu, że ciężko nie mieć tych par.

Ok, to ja nie jestem facetem, tylko pierdołą. Chociaż to wiem od dawna xD

1,714

rossanka napisał/a:
rossanka napisał/a:

1,Jakie inne czasy?.W 2000 roku jakbyś miał 24 lata, też byś narzekał, że kobiety nie chcą z Tobą rozmawiać I nie dają Ci szansy się wykazać.

2. Byłby problem, bo mając 50 lat to jeszcze barzrkalbys, że masz całą furę konkurencji, młodszych o dekadę czy dwie mężczyzn, lepszym wyglądem, sprawniejszych, bardziej ustawionych i obytych.

1. Nie, bo w 2000 roku jako 24-latek nie miałbym problemu z poznawaniem kobiet.
2. Nie, bo mając 50 lat celowałbym w 50-latki i 40 czy 30-latkowie nie stanowiliby dla mnie konkurencji.

1,715

Kasssja napisał/a:

Kaszpir, Raka - wy jesteście naprawdę jacyś opóźnieni, czytać nie umiecie? Dziewczyna nie czepia się, że ktoś zaczyna kontakt od "hej", tylko też odpisuje "hej" i wtedy następuje cisza. I pytanie brzmi: po co ci faceci zaczynali w ogóle rozmowę, jeśli ta kobieta im się nie do końca podoba/mają inne rozmowy aktualnie/nie są zainteresowani? Nie lepiej w ogóle nie zmatchować albo zmatchowac i trzymać w "kolekcji" bez inicjowania kontaktu? Albo: czy jak facet pisze "hej" to oczekuje, że kobieta nie odpisze tylko hej, ale sama zacznie rozmowę? Oczekują, że ona przejmie inicjatywę, a jak tego nie robi, to na tych dwóch "hej" się kończy kontakt?

Napisaliby więcej już w pierwszej wiadomości, gdyby kobieta miała jakikolwiek punkt odniesienia w profilu. Pisząc samo hej, dają jej szansę, by się wykazać i napisać coś o sobie w wiadomości. Jeśli ma punkt odniesienia w profilu, to przyczyną może być np. że oni ją lajkowali dawno, a para dopiero teraz się pojawiła i w międzyczasie znaleźli kogoś innego albo po prostu stracili zainteresowanie, ewentualnie nie pamiętają, co chcieli napisać w pierwszej wiadomości.

Moim zdaniem faceci mają bardzo dużo par, od dawna wam to mówię. Kaszpir nawet ma dużo par, choć jest grubo poniżej przeciętnej z wyglądu, a jego wiek dyskwalifikuje go w oczach jakichś 80% użytkowniczek aplikacji. Na tinderach i innych apkach jest takie zatrzęsienie ludu, że ciężko nie mieć tych par. Ale ja tez nie kumam, po co inicjować kontakt i nie napisać nic poza hej, mimo że się dostało odpowiedź? No chyba że jest tak jak mówi Rossanka, czyli piszą hej do wszystkich par i odpisują tylko tym, które wzięły na siebie ciężar prowadzenia rozmowy.

Przystojni mężczyźni mają dużo par, pozostali nie.

1,716

[
Napisaliby więcej już w pierwszej wiadomości, gdyby kobieta miała jakikolwiek punkt odniesienia w profilu.

O przepraszam, ja mam całkiem sporo info w moim profilu, kilka dobrych punktów zaczepienia tam jest, a zawsze dostawałam mnóstwo "hej".
Naprawdę nie lubię, jak ktoś nie czyta mojego profilu, mam tam jak byk napisane np. to, gdzie mieszkam, a po "hej" zazwyczaj następuje "gdzie mieszkasz?". Bardzo irytujące, bo pokazuje, że faceci tylko foty przerzucają.

PS. nie tylko przystojni mają dużo par, ja zawsze lajkowałam takich bardziej przeciętnych, mam swoje preferencje i nie są to modele z okładek, a mimo to zaledwie jakieś 60/70% zmatchowanych facetów się do mnie odzywa. Reszta widocznie ma inne pary i sobie z nimi gada.

1,717 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-06-12 22:11:59)

Kasssja napisał/a:

PS. nie tylko przystojni mają dużo par, ja zawsze lajkowałam takich bardziej przeciętnych, mam swoje preferencje i nie są to modele z okładek, a mimo to zaledwie jakieś 60/70% zmatchowanych facetów się do mnie odzywa. Reszta widocznie ma inne pary i sobie z nimi gada.

Zaledwie?? xD

Z mojej strony jako faceta, jak napiszę pierwszą wiadomość (odnoszącą się do informacji na profilu), gdy już mam jakimś cudem tą parę, to odpowiada może 20%.

Przeciętni nie mają dużo par, serio.

1,718

2. Nie, bo mając 50 lat celowałbym w 50-latki i 40 czy 30-latkowie nie stanowiliby dla mnie konkurencji.

1. Co bys Raka robił w 2000 roku inaczej niz teraz, ze wtedy nie miałbys problemu z poznawaniem kobiet?
2. Ale 50 latkowie byliby konkurencją, z ładniejszymi rysami twarzy, lepiej zbudowani, z bujniejszymi włosami, ładniejszymi zębami...

1,719

jakis_czlowiek napisał/a:
Kasssja napisał/a:

Zaledwie?? xD

Z mojej strony jako faceta, jak napiszę pierwszą wiadomość (odnoszącą się do informacji na profilu), gdy już mam jakimś cudem tą parę, to odpowiada może 20%.

I tak długo na tych portlalach wytrzymujesz,  to nie na moje nerwy, Wolałabym już iść do kina czy na jakies planszówki czy kurs tańca.

1,720 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-06-12 22:54:22)

Kasssja napisał/a:

Zaledwie?? xD

No zaledwie, bo skoro kogoś ze mną matchuje, to przecież w celu poznania się, kontaktu. Więc wydaje się oczywistością, że po sparowaniu dobrze by było choć chwilę pogadać i sprawdzić, czy ok jest tylko wygląd, czy można też fajnie porozmawiać. A skoro jakiś sparowany ze mną gość pozostaje niemy, a ten match był świeży, np. z dziś czy wczoraj, to może oznaczać tylko jedno - facet ma dużo matchów i nie musi korzystać z każdego, wybiera z tych kobiet, które mu się podobają (bo polajkował) te które podobają się najbardziej (i do nich pisze).
I nie, nie napiszę pierwsza, bo mam wystarczająco dużo wiadomości od tych, którzy jednak wyszli z inicjatywą. Plus jakieś takie przekonanie, że mężczyźni jednak nie chcą być podrywani, że lubią być tym, który wybiera i decyduje. Ale ciekawa sprawa - jeden jedyny raz w życiu napisałam do faceta pierwsza i potem byłam z nim w związku przez rok tongue To był bardzo intensywny związek, chyba najwięcej się w nim działo ze wszystkich moich relacji. I gdybym się na spontanie wtedy nie odezwała, nigdy by się nie wydarzył.

1,721

rossanka napisał/a:

I tak długo na tych portlalach wytrzymujesz,  to nie na moje nerwy, Wolałabym już iść do kina czy na jakies planszówki czy kurs tańca.

A Ty Rossanka nie chciałabyś się spotkać z JC? Nie bawię się w swatkę, po prostu jakoś tak podobnie brzmicie.

1,722 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-06-12 22:55:20)

Kasssja napisał/a:

A Ty Rossanka nie chciałabyś się spotkać z JC? Nie bawię się w swatkę, po prostu jakoś tak podobnie brzmicie.

Wredne to trochę... Czemu obrażasz Ross?

Kasssja napisał/a:

to może oznaczać tylko jedno - facet ma dużo matchów i nie musi korzystać z każdego, wybiera z tych kobiet, które mu się podobają (bo polajkował) te które podobają się najbardziej (i do nich pisze).

No a ja Ci mówię, że tylko mega przystojni faceci mają dużo par. Średnio normalny facet ma tyle par rocznie ile dziewczyny mają w parę dni.

1,723

Kasssja napisał/a:

Wredne to trochę... Czemu obrażasz Ross?

Zwariowałeś? Nikogo nie obrażam, lubię Was oboje. A Ciebie uważam za przystojnego i kulturalnego, tylko koszmarnie poblokowanego.

1,724

Kasssja napisał/a:

Zwariowałeś? Nikogo nie obrażam, lubię Was oboje.

No trochę zabrzmiało jakbyś chciała jej dowalić takim porównaniem. Jeśli się pomyliłem, to przepraszam smile

Kasssja napisał/a:

tylko koszmarnie poblokowanego.

Ciężko nie mieć blokad, jak się ma same negatywne doświadczenia z dziewczynami (i nie tylko z nimi).

1,725 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-06-12 23:04:44)

Kasssja napisał/a:

Zwariowałeś? Nikogo nie obrażam, lubię Was oboje.

No trochę zabrzmiało jakbyś chciała jej dowalić takim porównaniem. Jeśli się pomyliłem, to przepraszam smile

Kasssja napisał/a:

tylko koszmarnie poblokowanego.

Ciężko nie mieć blokad, jak się ma same negatywne doświadczenia z dziewczynami (i nie tylko z nimi).

No kto jak kto, ale ja bym miała komuś dowalić Tobą? Przecież wiele razy Ci pisałam, co o Tobie myślę. Ze Twoje niepowodzenia zaczynają się i kończą w Twojej głowie, bo wizualnie i intelektualnie nie ma żadnych przeszkód, żebyś znalazł dobrą partnerkę.

1,726

Kasssja napisał/a:

Ze Twoje niepowodzenia zaczynają się i kończą w Twojej głowie, bo wizualnie i intelektualnie nie ma żadnych przeszkód, żebyś znalazł dobrą partnerkę.

No ale czym wytłumaczyć, że w większości przypadków dziewczyny w ogóle tracą zainteresowanie po jednej wiadomości? Normalnej, dotyczącej ich profilu. To nie wina mojej głowy... Po prostu się im nie podobam i jestem zbyt nudny.

Ostatnio to samo. Z ciekawości sprawdziłem parę grup dla singli. Napisałem posta, wrzuciłem fotki. Więcej tekstu niż tam zwykle ludzie piszą. Wynik: parę polubień (z 5x-10x mniej niż najlepsze wyniki innych facetów), napisałem do jednej dziewczyny, czy jest zainteresowana rozmową. Odpisała "jasne". To potem napisałem do niej. I już nie odpisała. I ja mam tak cały czas...

Znajomi jakoś lubią ze mną spędzać czas. Ale nigdy nie byłem traktowany jako ktoś wart czegoś więcej. Po prostu dla dziewczyn nie istnieję jako ktoś więcej niż kolega.

1,727 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-06-12 23:20:09)

napisałem do jednej dziewczyny, czy jest zainteresowana rozmową. Odpisała "jasne".

A Ty musisz być taki aż przesadnie kulturalny? Zamiast pytać, czy ktoś jest zainteresowany rozmową, po prostu ją zacznij, najwyżej nie odpisze. Może masz styl pisania typu "przepraszam że zabieram ci czas". Tobie się wydaje, że to miłe i uprzejme, a kobiety (ja też) tego nie lubią, nie chcemy czuć się na starcie lepsze, bo po co gadać z kimś gorszym? Dobrze jest startować z tego samego poziomu, musisz od pierwszego "hej" pokazać, że jesteś wart jej zainteresowania. Czasem też ją nieco olej, nie odpisuj po setnej sekundy po jej wiadomości. Sprawiaj wrażenie nie tak do końca zainteresowanego. Skoro i tak cię olewają, to chociaż przećwicz taki format, trening czyni mistrza;)

1,728 Ostatnio edytowany przez rakastankielia (2023-06-12 23:29:57)

Kasssja napisał/a:

[
Napisaliby więcej już w pierwszej wiadomości, gdyby kobieta miała jakikolwiek punkt odniesienia w profilu.

O przepraszam, ja mam całkiem sporo info w moim profilu, kilka dobrych punktów zaczepienia tam jest, a zawsze dostawałam mnóstwo "hej".
Naprawdę nie lubię, jak ktoś nie czyta mojego profilu, mam tam jak byk napisane np. to, gdzie mieszkam, a po "hej" zazwyczaj następuje "gdzie mieszkasz?". Bardzo irytujące, bo pokazuje, że faceci tylko foty przerzucają.

Ja zawsze nawiązuję do opisu, ale i tak nie dostaję odpowiedzi, a jeśli już, to jest to zdawkowa odpowiedź jednym słowem od niechcenia.

rossanka napisał/a:

1. Co bys Raka robił w 2000 roku inaczej niz teraz, ze wtedy nie miałbys problemu z poznawaniem kobiet?
2. Ale 50 latkowie byliby konkurencją, z ładniejszymi rysami twarzy, lepiej zbudowani, z bujniejszymi włosami, ładniejszymi zębami...

Ja robiłbym to samo, co teraz, tylko kobiety inaczej by na to reagowały. Kiedyś nie trzeba było być przystojniakiem 11/10, by móc porozmawiać z kobietą.

Kasssja napisał/a:

napisałem do jednej dziewczyny, czy jest zainteresowana rozmową. Odpisała "jasne".

A Ty musisz być taki aż przesadnie kulturalny? Zamiast pytać, czy ktoś jest zainteresowany rozmową, po prostu ją zacznij, najwyżej nie odpisze. Może masz styl pisania typu "przepraszam że zabieram ci czas". Tobie się wydaje, że to miłe i uprzejme, a kobiety (ja też) tego nie lubią, nie chcemy czuć się na starcie lepsze, bo po co gadać z kimś gorszym? Dobrze jest startować z tego samego poziomu, musisz od pierwszego "hej" pokazać, że jesteś wart jej zainteresowania. Czasem też ją nieco olej, nie odpisuj po setnej sekundy po jej wiadomości. Sprawiaj wrażenie nie tak do końca zainteresowanego. Skoro i tak cię olewają, to chociaż przećwicz taki format, trening czyni mistrza;)

No ja nie piszę tego typu wiadomości, a efekt i tak ten sam xd więc to naprawdę nie w tym rzecz. Zrozumcie, realia teraz są inne niż 30 lat temu.

Kasssja napisał/a:

I nie, nie napiszę pierwsza, bo mam wystarczająco dużo wiadomości od tych, którzy jednak wyszli z inicjatywą. Plus jakieś takie przekonanie, że mężczyźni jednak nie chcą być podrywani, że lubią być tym, który wybiera i decyduje. Ale ciekawa sprawa - jeden jedyny raz w życiu napisałam do faceta pierwsza i potem byłam z nim w związku przez rok tongue To był bardzo intensywny związek, chyba najwięcej się w nim działo ze wszystkich moich relacji. I gdybym się na spontanie wtedy nie odezwała, nigdy by się nie wydarzył.

No widzisz, czyli jednak opłaca się pisać pierwsza wink

1,729 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-06-12 23:59:37)

Kasssja napisał/a:

To niby co miałem jej napisać? Nie znam laski, to spytanie się, czy chce rozmawiać wg mnie jest jak najbardziej na miejscu. Niegrzeczne to by było od razu wpieprzanie się jej, gdy tego nie życzy sobie.

I z jakiego poziomu? Nie ma takiego czegoś, że jesteśmy na równym poziomie. Facet zawsze jest na niższym poziomie. Same dziewczyny mi to dawały do zrozumienia:
- facet ma się starać, a one nie muszą, bo to jest zadanie faceta
- to nie facet wybiera z kim chce rozmawiać, to dziewczyna wybiera
- mają spory wybór, więc mogą wymagać, zawsze kogoś znajdą

1,730

Zrozumcie, realia teraz są inne niż 30 lat temu.

Ale ja nie wiem, jak się randkowało 30 lat temu, nie randkowałam wtedy przecież. Randkuję teraz i teraz oceniam, jak się faceci zachowują.

No widzisz, czyli jednak opłaca się pisać pierwsza wink

Loteria, tak akurat wtedy wyszło. Ale fakt, nie żałuję wink

1,731

Właśnie mnie sparowało z 26 latką z okolicy smile

Ciężkie jest życie, gdy zarywają do mnie same młode laski.

1,732

Kasssja napisał/a:

Zrozumcie, realia teraz są inne niż 30 lat temu.

Ale ja nie wiem, jak się randkowało 30 lat temu, nie randkowałam wtedy przecież. Randkuję teraz i teraz oceniam, jak się faceci zachowują.

Randkujesz teraz, ale nie z mężczyznami w moim wieku i sama nie jesteś naszą rówieśniczką...

1,733

Farmer napisał/a:

Fajnie, ja też czasem miałem parę z młodszą dziewczyną o parę lat. Problem jest z tym, że żadna nie chciała i tak rozmawiać xD

1,734

Kasssja napisał/a:

To niby co miałem jej napisać? Nie znam laski, to spytanie się, czy chce rozmawiać wg mnie jest jak najbardziej na miejscu. Niegrzeczne to by było od razu wpieprzanie się jej, gdy tego nie życzy sobie.

I z jakiego poziomu? Nie ma takiego czegoś, że jesteśmy na równym poziomie. Facet zawsze jest na niższym poziomie. Same dziewczyny mi to dawały do zrozumienia:

Już wielokrotnie pisałem ...

Na portalu jestem "produktem" i musisz się dobrze sprzedać.
Jak będzie opakowany w czarny worek to nawet pies z kulawą nogą się tobą nie zainteresuje, no chyba aby obsikać ..

Na portalu musisz mieć ciekawe zdjęcia które jak najlepiej cię zaprezentują. Uśmiech wymagany (choć delikatny).Fajne ubranie, fajna sceneria.
Jak lepiej prezentujesz się w krótkich włosach, to tak się zcinasz. Jak lepiej z zarostem to masz mieć zarost.
Ubrania ? Takie abyś fajnie wyglądał.

Nie jak Bill Gates na poczatku czyli w za dużym swetrze bo mu zwisały kobiety bo wtedy w garażu rozwijał biznes smile
A wiem że wielu informatyków raczej średnio się ubiera i nie przykłada. U mnie moja była żona pomogła mi zmienić wizerunek.

A co do rozmów ...

Z obecna kobietą jaką poznałem na portalu jak ją "poznałem" to nawet nie widziałem jej zdjęcia. Opis bardzo kiepski. Tak jakby jej nie zależało zupełnie.
Nie wiedziałem jak wygląda i NIC o niej nie wiedziałem poza podstawowymi rzeczami ...
I to nie była taka pierwsza sytuacja.

Naprawdę nie musisz mieć żadnych punktów zaczepienia ...

Jaka widzisz naprawde ładną kobietę zawsze zamiast hej możesz zacząć od "co taka piękna kobieta robi tutaj na portalu ?" smile , albo napisać coś co ją zaciekawi i zaintryguje.
Uwierz to lepiej działa od Hej czy Cześć smile

Kiedyś robiłem test i kobiety które na słowo cześć zupełnie nie opisały jak wysłałem intrygującą wiadomość która miała wywołać zaciekawienie to nagle się odzywały ...
Musisz być niczym sprzedawca "cudownych garnków" na pokazie dla emerytów big_smile

Jak będziesz ciekawy i intresujący i będzie potrafił rozmawiać to zaczniesz mieć problemy z ilościa.
Ja musiałem dziękować kobietom za rozmowę bo już rozmawiałem z inną i nie chciałem prowadzić kilka rozmów na raz ..

Problem u Ciebie jak i Raki nie wynika na 100% z wyglądu. Jesteście kawalerami, bez dzieci, bez przeszłości więc wręcz idealnymi "kąskami" na partnera/męża ale musicie nad sobą popracować.
Nikt nie powiedział że każda kobieta ma mieć męża/partnera i tak samo że każdy facet ma mieć żonę/partnerkę.

Trzeba się postarać aby to osiagnąć. Samo nie przyjdzie i narzekanie nie pomoże ..

1,735

Farmer napisał/a:

Fajnie, ja też czasem miałem parę z młodszą dziewczyną o parę lat. Problem jest z tym, że żadna nie chciała i tak rozmawiać xD

Parę lat to nie problem, ale różnica 2 dziesięcioleci to jednak trochę dużo.

1,736 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-06-13 10:15:28)

Po prostu nie przepraszaj że żyjesz, że się odzywasz, że zabierasz komuś czas. Z pozycji uniżonego sługi nic ci nie wyjdzie. I oczywiście, że faceci i kobiety mogą być na jednym poziomie - intelektualnie, wizualnie, mentalnie. To, ile kto ma chętnych i kto zaczyna rozmowę, to inna sprawa. Ale rozmowa ma się toczyć między równymi sobie.

A próbowałeś tak jak Kaszpir desperat matchować się z kobietami bez zdjęć i opisu? Taka loteria totalna, ale może warto spróbować, bo jak laska wie, że jej nie widzisz i możesz podejrzewać, że jest nienachalnej urody i nachalnej tuszy ;P to nie będzie ci księżniczkować i udawać rozchwytywanej, bo każdy przecież wie, że ludzi bez fotek nikt nie lajkuje (poza Kaszpirem). Może to dla Ciebie byłby dobry trening po prostu na rozmowę. Albo sam usuń zdjęcia i lajkuj te bez zdjęć? Taka podwójna loteria, tylko opis sobie zrób zachęcający, zdecydowanie nie skromny.

1,737 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-06-13 10:29:12)

Kasssja napisał/a:

Albo sam usuń zdjęcia i lajkuj te bez zdjęć? Taka podwójna loteria, tylko opis sobie zrób zachęcający, zdecydowanie nie skromny.

Dziewczyny nie odpisują profilom bez zdjęć.

Kasssja napisał/a:

A próbowałeś tak jak Kaszpir desperat matchować się z kobietami bez zdjęć i opisu? Taka loteria totalna, ale może warto spróbować, bo jak laska wie, że jej nie widzisz i możesz podejrzewać, że jest nienachalnej urody i nachalnej tuszy ;P

Ale mnie grube nie interesują. Jak do kogoś piszę, to muszę mieć oparcie w fotkach i opisie.

Kasssja napisał/a:

to nie będzie ci księżniczkować i udawać rozchwytywanej, bo każdy przecież wie, że ludzi bez fotek nikt nie lajkuje (poza Kaszpirem).

Kasssja, tu się mylisz. Facetów bez fotek nikt nie lajkuje. Dziewczyny bez fotek nadal mają więcej polubień w krótkim czasie niż zwykły facet w rok xD

Kasssja napisał/a:

Po prostu nie przepraszaj że żyjesz, że się odzywasz, że zabierasz komuś czas. Z pozycji uniżonego sługi nic ci nie wyjdzie.

Przecież nie przepraszam. Tylko pytam się normalnie, czy chce pogadać. Nie będę się przecież jej wpieprzał, jeśli tego nie chce.

Kasssja napisał/a:

I oczywiście, że faceci i kobiety mogą być na jednym poziomie - intelektualnie, wizualnie, mentalnie. To, ile kto ma chętnych i kto zaczyna rozmowę, to inna sprawa. Ale rozmowa ma się toczyć między równymi sobie.

Jeszcze nie zauważyłem. Mi dziewczyny jasno dają do zrozumienia, że faceci dla nich (a przynajmniej ja) to jakiś podgatunek.

1,738

Jeszcze nie zauważyłem. Mi dziewczyny jasno dają do zrozumienia, że faceci dla nich (a przynajmniej ja) to jakiś podgatunek.

A może problem jest w tym, kogo ty lajkujesz? Może masz bardzo wygórowane oczekiwania, uderzasz do topowych profili, które naprawdę są oblegane i przeciętny chłopak nie ma szansy się przebić? Mówisz, że nie chcesz grubej - no nikt nie mówi o 300 kg żywej wagi, ale lekka nadwaga też nie ok? To tylko waga, to można zrzucić, powinno się liczyć to, jakim ona jest człowiekiem, jaka jest dla ciebie. Sam siebie nie uważasz za atrakcyjnego, więc może nie uderzaj tylko do atrakcyjnych? Nie mówię tego dlatego, że JA uważam, że nie zasługujesz na atrakcyjną dziewczynę, ale dlatego, żebyś po prostu znalazł kogoś bliskiego. Niekoniecznie na zawsze, po prostu, żeby nauczyć się być z kobietą.
A profil bez zdjęcia nie zawsze przecież kryje grubą osobę, ale jest takie podejrzenie i z tego powodu jest niewielu chętnych do lajkowania i rozmowy. Na próbę chyba mogłoby być? Chociaż na rozmowę online, w ramach treningu.

1,739

Kasssja napisał/a:

A może problem jest w tym, kogo ty lajkujesz?

Ale ja lajkuję normalne dziewczyny. Po prostu jak mi się podoba, to daję w prawo albo wysyłam wiadomość. I są szczupłe, i te mniej szczupłe. Dopuszczam parę kg więcej, sam też nie jestem idealny. Ale też bez przesady, wolę sylwetkę porównywalną z moją.

Kasssja napisał/a:

A profil bez zdjęcia nie zawsze przecież kryje grubą osobę, ale jest takie podejrzenie i z tego powodu jest niewielu chętnych do lajkowania i rozmowy. Na próbę chyba mogłoby być? Chociaż na rozmowę online, w ramach treningu.

Nawet kiedyś tak próbowałem. Wysłałem ileś tam wiadomości na Sympatii. Odpowiedzi: 0. Na Tinderze też 0 par z tego było. I sobie dałem z tym spokój. Jak do kogoś uderzam, to wolę widzieć go.

1,740 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-06-13 11:09:55)

Ale ja lajkuję normalne dziewczyny. Po prostu jak mi się podoba, to daję w prawo albo wysyłam wiadomość. I są szczupłe, i te mniej szczupłe. Dopuszczam parę kg więcej, sam też nie jestem idealny. Ale też bez przesady, wolę sylwetkę porównywalną z moją.

Pytanie, jakie dziewczyny ty uważasz za "normalne", które ci się podobają, czy to nie są po prostu te panie w typie gwiazdy, z zawyżonym ego.

Nawet kiedyś tak próbowałem. Wysłałem ileś tam wiadomości na Sympatii. Odpowiedzi: 0. Na Tinderze też 0 par z tego było. I sobie dałem z tym spokój. Jak do kogoś uderzam, to wolę widzieć go.

Wolisz widzieć, wolisz szczupłe, wolisz takie siakie i owakie, ale one najwyraźniej nie wolą ciebie. Więc trzeba się adaptować, chociaż na początku. Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi co się ma, czy jak to tam leciało.

1,741

Kasssja napisał/a:

Pytanie, jakie dziewczyny ty uważasz za "normalne", które ci się podobają, czy to nie są po prostu te panie w typie gwiazdy, z zawyżonym ego.

Odrzucam na wstępie wszystko "paniusie" mające tapetę na twarzy, chwalące się modnymi rzeczami, wakacjami, itp.

Kasssja napisał/a:

Wolisz widzieć, wolisz szczupłe, wolisz takie siakie i owakie, ale one najwyraźniej nie wolą ciebie. Więc trzeba się adaptować, chociaż na początku. Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi co się ma, czy jak to tam leciało.

No to będę sam dalej i tyle. Ciężko być z kimś, kto mi się nie podoba. Dziewczyny mogą wybrzydzać, a i tak zawsze kogoś znajdą. A ja nawet wyboru nie mogę mieć.

1,742

Szczupła za parę lat może przybrać 15 czy 20kg, co wtedy?
Kobieta z taką nadwagą, za parę lat może ją zrzucić.

1,743

Kasssja napisał/a:

Odrzucam na wstępie wszystko "paniusie" mające tapetę na twarzy, chwalące się modnymi rzeczami, wakacjami, itp.

Kasssja napisał/a:

No to będę sam dalej i tyle. Ciężko być z kimś, kto mi się nie podoba. Dziewczyny mogą wybrzydzać, a i tak zawsze kogoś znajdą. A ja nawet wyboru nie mogę mieć.

Ty wybierasz i one wybierają, w czym problem? Ty możesz odrzucać, więc o e też mogą Ciebie odrzucać.

1,744 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-06-13 11:42:13)

rossanka napisał/a:

Ross, serio, skończ te pierdoły opowiadać. Tak to nie działa. Nie szuka się kogoś patrząc na to, co może być (ale nie musi) za x lat.

Równie dobrze mogę napisać, że za 10 lat będę milionerem i zastanawiać się, czemu z tego powodu żadna dziewczyna nadal mnie nie chce. A przecież będę milionerem! xDDD

1,745

rossanka napisał/a:

Ross, serio, skończ te pierdoły opowiadać. Tak to nie działa. Nie szuka się kogoś patrząc na to, co może być (ale nie musi) za x lat.

D

Forumowicze, czy opisałam tu pierdoly?

Widzę po znajomych przez lata. Niektóre koleżanki ważą tak samo całe życie. Inne po byciu szczupłymi roztyly się mocno. A jeszcze inne zrzuciły zbędne kilogramy trzymane latami.

Piszesz Włodek o wadze, to Ci mówię, różnie może być. Po ciąży może też zostać 20kg na plusie i co wtedy zrobisz? No będziesz z grubą żoną. big_smile

1,746 Ostatnio edytowany przez Kaszpir007 (2023-06-13 12:21:53)

Kasssja napisał/a:

A próbowałeś tak jak Kaszpir desperat matchować się z kobietami bez zdjęć i opisu? Taka loteria totalna, ale może warto spróbować, bo jak laska wie, że jej nie widzisz i możesz podejrzewać, że jest nienachalnej urody i nachalnej tuszy ;P to nie będzie ci księżniczkować i udawać rozchwytywanej, bo każdy przecież wie, że ludzi bez fotek nikt nie lajkuje (poza Kaszpirem). Może to dla Ciebie byłby dobry trening po prostu na rozmowę. Albo sam usuń zdjęcia i lajkuj te bez zdjęć? Taka podwójna loteria, tylko opis sobie zrób zachęcający, zdecydowanie nie skromny.

Znowu coś sobie ubzdurałaś ?

O jakim "matchowaniu" piszesz ? Ja prawie Tindera nie używałem i chyba tylko raz przez Tindera się spotkałem ...
Dla mnie kobiety na Tinder były dziwne wink
A na Sympatii bardzo dużo kobiet nie ma zdjęć i ma opisy minimalne.

Ja o zdjęcie prosiłem naprawdę szybko. Jak nie było ochoty wysłania zdjęcia to kończyłem rozmowę.
Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie spotkałby się z kimś kogo nawet zdjęcia nie widział ...

Z tego co mi kobiety mówiły wiele się wstydziło dawać zdjęcie bo bały się że koleżanki zobaczą i będą "pośmiewiskiem".
A niestety w naszym kraju tolerancja szoruje po dnie i często osoby które szukają drugiej osoby przez internet są wyśmiewane ...

1,747 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-06-13 12:25:30)

Kaszpir007 napisał/a:

Znowu coś sobie ubzdurałaś ?

Nie "sobie ubzdurałam", tylko odnoszę się do tego, co wyskrobałeś parę postów wyżej

Z obecna kobietą jaką poznałem na portalu jak ją "poznałem" to nawet nie widziałem jej zdjęcia. Opis bardzo kiepski. Tak jakby jej nie zależało zupełnie. Nie wiedziałem jak wygląda i NIC o niej nie wiedziałem poza podstawowymi rzeczami ...
I to nie była taka pierwsza sytuacja.

Wniosek - to ty jesteś tym jednym na milion aplikacjowym desperatem piszącym do profili z fotką palmy albo kotka i bez opisu nawet XD Kto inny zajmuje sobie głowę takimi profilami? Kto musi brać w ciemno totalne niewiadome w nadziei, że nie okażą się 300-kilowymi kaszalotami? Albo 60-letnimi gejami? Albo znudzonymi mężatkami? Ale czego się spodziewać po kimś, kto umawiał się nawet z niziutką grubaską w nadziei, że "się przyzwyczai" XD

1,748

No i to jest zdrowe podejście. Kobieta MUSI nam się podobać.
Bez sensu się zmuszać i chodzić z kimś kto znam z wyglądu się nie podoba ani nas nie podnieca ...

Jestem z kobietą która mi się niesamowicie podoba i ciężko to ukryć jak jesteśmy razem big_smile
Patrząc na jej reakcje i co się dzieje jak jesteśmy razem to widać że to samo jest z drugiej strony big_smile

Więc nie daj sobie wmówić że masz obniżyć wymagania.  Oczywiście nie mogą być niesamowicie wysokie ale też nie mogą być super niskie.
Ale podstawa jest taka że kobieta musi Ci się podobać i cie podniecać. Myślę że będziesz wiedział bo organizm sam Ci pokaże big_smile

1,749

Kaszpir007 napisał/a:

No i to jest zdrowe podejście. Kobieta MUSI nam się podobać.
Bez sensu się zmuszać i chodzić z kimś kto znam z wyglądu się nie podoba ani nas nie podnieca ...

Jestem z kobietą która mi się niesamowicie podoba i ciężko to ukryć jak jesteśmy razem big_smile
Patrząc na jej reakcje i co się dzieje jak jesteśmy razem to widać że to samo jest z drugiej strony big_smile

Więc nie daj sobie wmówić że masz obniżyć wymagania.  Oczywiście nie mogą być niesamowicie wysokie ale też nie mogą być super niskie.
Ale podstawa jest taka że kobieta musi Ci się podobać i cie podniecać. Myślę że będziesz wiedział bo organizm sam Ci pokaże big_smile

Ale to działa w drugą stron e, nie może się też obrażać na kobiety i miec im za złe, jeśli on sie im nie podoba.

1,750 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-06-13 12:43:14)

rossanka napisał/a:

Ale to działa w drugą stron e, nie może się też obrażać na kobiety i miec im za złe, jeśli on sie im nie podoba.

Ale ja się na nie nie obrażam. Czy ja kiedykolwiek napisałem, że dziewczyny są głupie, czy coś? Przecież piszę, że zdaję sobie sprawę, że to po prostu tak działa i tyle. Nie jest to wina dziewczyn. Po prostu mogą mieć wysokie wymagania, bo świat na to pozwala.

Mnie tylko irytuje to, że nie mogę spełnić wymagań.

1,751

rossanka napisał/a:

Ale ja się na nie nie obrażam. Czy ja kiedykolwiek napisałem, że dziewczyny są głupie, czy coś? Przecież piszę, że zdaję sobie sprawę, że to po prostu tak działa i tyle. Nie jest to wina dziewczyn. Po prostu mogą mieć wysokie wymagania, bo świat na to pozwala.

Włodek, co Ty piszesz?
Świat na to pozwala?
same sobie na to pozwalają, nie musza miec pozwolenia.

1,752

rossanka napisał/a:

Tak. Ale wiedzą, że mogą zawyżać wymagania, bo i tak kogoś znajdą.

1,753 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-06-13 12:46:38)

Dubel

1,754 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-06-13 12:54:55)

rossanka napisał/a:

Włodek, co Ty piszesz?
Świat na to pozwala?

On ma na myśli, że mają tylu chętnych, że mogą przebierać, a więc i wymagania im rosną. To prawda. Dlatego trzeba brać ze swojej półki, jak się jest osobą przeciętną, nierzucającą się w oczy, nieimponującą statusem. Albo jeszcze z niższej, jak Kaszpir. Kaszpir może i ma jakiegoś przypadkowego przeciętniaka, do którego nikt inny nie pisał, bo się ukrywał pod zdjęciem palmy, ale jednak ma, może prowadzić jakieś tam życie erotyczne czy uczuciowe, planować coś razem (no chyba że ściemnia od A do Z, żebyśmy przestali się nasmiewać, że nadal losuje sobie panny pośród grubasek,bezdomnych i pań randkujących w otoczeniu kilkuletnich dzieci:P).
A jak się ktoś jak JC skupia na tym, żeby było "sprawiedliwie" i szuka tylko według kryterium "nie gorsze niż mój poziom" to się jest samotnym. Zwłaszcza że "mój poziom" to określenie bardzo subiektywne, rzadko mające pokrycie w rzeczywistości.

1,755

Kasssja napisał/a:

Wniosek - to ty jesteś tym jednym na milion aplikacjowym desperatem piszącym do profili z fotką palmy albo kotka i bez opisu nawet XD Kto inny zajmuje sobie głowę takimi profilami? Kto musi brać w ciemno totalne niewiadome w nadziei, że nie okażą się 300-kilowymi kaszalotami? Albo 60-letnimi gejami? Albo znudzonymi mężatkami? Ale czego się spodziewać po kimś, kto umawiał się nawet z niziutką grubaską w nadziei, że "się przyzwyczai" XD

Wniosek - ŻADEN ...

Każdy może UKRAŚĆ zdjęcie i napisać bzdury.
Ale spotkanie na żywo szybko zweryfikuje te bzdury.

Bardzo często zdjęcia jakie są umieszczane są delikatnie mówiąc już stare i mało aktualne.
A przed spotkaniem na żywo jeszcze sa rozmowy (także telefoniczne) wiec 60-letni gej szybko odpadnie przy weryfikacji głosu big_smile

Posty [ 1,691 do 1,755 z 2,046 ]

Strony Poprzednia 1 25 26 27 28 29 32 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » randkowanie/poznawanie przez internet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024