jakis_czlowiek napisał/a:Kasssja napisał/a:A Ty musisz być taki aż przesadnie kulturalny? Zamiast pytać, czy ktoś jest zainteresowany rozmową, po prostu ją zacznij, najwyżej nie odpisze. Może masz styl pisania typu "przepraszam że zabieram ci czas". Tobie się wydaje, że to miłe i uprzejme, a kobiety (ja też) tego nie lubią, nie chcemy czuć się na starcie lepsze, bo po co gadać z kimś gorszym? Dobrze jest startować z tego samego poziomu, musisz od pierwszego "hej" pokazać, że jesteś wart jej zainteresowania. Czasem też ją nieco olej, nie odpisuj po setnej sekundy po jej wiadomości. Sprawiaj wrażenie nie tak do końca zainteresowanego. Skoro i tak cię olewają, to chociaż przećwicz taki format, trening czyni mistrza;)
To niby co miałem jej napisać? Nie znam laski, to spytanie się, czy chce rozmawiać wg mnie jest jak najbardziej na miejscu. Niegrzeczne to by było od razu wpieprzanie się jej, gdy tego nie życzy sobie.
I z jakiego poziomu? Nie ma takiego czegoś, że jesteśmy na równym poziomie. Facet zawsze jest na niższym poziomie. Same dziewczyny mi to dawały do zrozumienia:
- facet ma się starać, a one nie muszą, bo to jest zadanie faceta
- to nie facet wybiera z kim chce rozmawiać, to dziewczyna wybiera
- mają spory wybór, więc mogą wymagać, zawsze kogoś znajdą
Już wielokrotnie pisałem ...
Na portalu jestem "produktem" i musisz się dobrze sprzedać.
Jak będzie opakowany w czarny worek to nawet pies z kulawą nogą się tobą nie zainteresuje, no chyba aby obsikać ..
Na portalu musisz mieć ciekawe zdjęcia które jak najlepiej cię zaprezentują. Uśmiech wymagany (choć delikatny).Fajne ubranie, fajna sceneria.
Jak lepiej prezentujesz się w krótkich włosach, to tak się zcinasz. Jak lepiej z zarostem to masz mieć zarost.
Ubrania ? Takie abyś fajnie wyglądał.
Nie jak Bill Gates na poczatku czyli w za dużym swetrze bo mu zwisały kobiety bo wtedy w garażu rozwijał biznes 
A wiem że wielu informatyków raczej średnio się ubiera i nie przykłada. U mnie moja była żona pomogła mi zmienić wizerunek.
A co do rozmów ...
Z obecna kobietą jaką poznałem na portalu jak ją "poznałem" to nawet nie widziałem jej zdjęcia. Opis bardzo kiepski. Tak jakby jej nie zależało zupełnie.
Nie wiedziałem jak wygląda i NIC o niej nie wiedziałem poza podstawowymi rzeczami ...
I to nie była taka pierwsza sytuacja.
Naprawdę nie musisz mieć żadnych punktów zaczepienia ...
Jaka widzisz naprawde ładną kobietę zawsze zamiast hej możesz zacząć od "co taka piękna kobieta robi tutaj na portalu ?"
, albo napisać coś co ją zaciekawi i zaintryguje.
Uwierz to lepiej działa od Hej czy Cześć 
Kiedyś robiłem test i kobiety które na słowo cześć zupełnie nie opisały jak wysłałem intrygującą wiadomość która miała wywołać zaciekawienie to nagle się odzywały ...
Musisz być niczym sprzedawca "cudownych garnków" na pokazie dla emerytów 
Jak będziesz ciekawy i intresujący i będzie potrafił rozmawiać to zaczniesz mieć problemy z ilościa.
Ja musiałem dziękować kobietom za rozmowę bo już rozmawiałem z inną i nie chciałem prowadzić kilka rozmów na raz ..
Problem u Ciebie jak i Raki nie wynika na 100% z wyglądu. Jesteście kawalerami, bez dzieci, bez przeszłości więc wręcz idealnymi "kąskami" na partnera/męża ale musicie nad sobą popracować.
Nikt nie powiedział że każda kobieta ma mieć męża/partnera i tak samo że każdy facet ma mieć żonę/partnerkę.
Trzeba się postarać aby to osiagnąć. Samo nie przyjdzie i narzekanie nie pomoże ..