Co sprawia, że facet NIE jest dla was atrakcyjny ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co sprawia, że facet NIE jest dla was atrakcyjny ?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 345 ]

196

Odp: Co sprawia, że facet NIE jest dla was atrakcyjny ?

Widzę, że ominęła mnie masa zabawy. Nie mam jednak czasu nadganiać, chce tylko zauważyć że ja zrozumiałam że chodzi o cechy skreślające kandydata na pierwszą randke. To nie oznacza,że od kandydata na męża wymagam tylko higieny i podstaw kultury.
Wiadomo im dalej w las tym więcej drzew ☺

Zobacz podobne tematy :

197

Hmmm...

Zachowanie:
- cwaniakowatosc
- wulgarność
- powierzchowność
- wybujałe ego
- natarczywość i napastliwość
- zbytnie skrępowanie
- nachalność
- nerwowe tiki, nieskoordynowane ruchy, ciapowatosc, rozlazlosc, lenistwo
- brak ambicji, pasji i zainteresowań
- marudzenie i jeczenie
- robienie z siebie ofiary bądź przeciwnie- Boga

Cechy osobowościowe i charakteru oraz poglądy:
- niski iloraz inteligencji
- żarty na niskim poziomie
- szowinizm
- rasizm i brak tolerancji w każdej postaci
- skłonności do manipulacji
- rozchwianie emocjonalne
- niezaradność życiowa
- uzależnienia od używek
- prawicowe poglądy
- głęboka wiara katolicka
- osobowość dresiarska/blokerska
- agresja
- pogardliwie usposobienie
- tendencja do gierek, kłamstw, ściemniania
- wszelkie problemy z prawem karnym
- odmienne poglądy, sposoby na życie i tzw człowiek nie z mojego świata
- babiarz
- bez perspektyw na przyszłość

Wygląd:
- niechlujny
- brudny
- zaniedbany
- nie przykładający uwagi do stroju
- w tandetnych butach (buty to podstawa)
- mocno otyły bądź bardzo chudy i mały
- nieposiadający własnego stylu
- śmierdzący
- z tandetnymi dodatkami

Nie lubię tez facetow zniewieściałych. Lubię jak facet ma zadbane włosy i paznokcie. Zwracam uwagę na dłonie i stopy. Musi pachnieć po mojemu (nie potrafię tego określić, to musi być zapach feromonów i albo on mi pasuje albo nie, próbowałam być ze świetnym facetem, który nie grał ze mną zapachem swojego ciała- tym naturalnym, czystym zapachem, nic z tego nie wyszło). Nie lubię bardzo długiej brody ani długich włosów. Nie lubię owłosionych facetow (pachy, plecy, klata, jajka tez chociaż przystrzyżone

198

MysteryP napisał/a:

Witam Drogie Panie wink
Ostatnio mieliśmy na forum temat "na co zwracacie uwage u dziewczyn?". To ja teraz proponuje nieco odwrócić sytuacje i w związku z tym mam pytanie do kobiet. Załóżmy, że nieznajomy facet chce was poznać. Jakie cechy wyglądu, charakteru, osobowości, zachowania lub czegokolwiek co ZAUWAŻYCIE sprawią, że NA PEWNO GO ODRZUCICIE na etapach zagadania, randkowania i momentów przed pójściem do łóżka wink ?
Liczę na jak najwięcej odpowiedzi wink Prośba do net-facetów o nieocenianie, zbieramy dane i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Jeśli chodzi o wygląd... hmmmm... Na pewno brak higieny czy jakieś mankamenty wyglądu, które można usunąć dbaniem o siebie (np. włosy na plechach, włosy wystające z nosa, pryszcze, łupież). Na ubiór nie zwracam zbytniej uwagi, chyba że jest nieświeży albo.... jakby to powiedzieć... stygmatyzujący, tzn. wskazuje na przynależność do nieciekawej grupy społecznej, np. styl wiejskiego cwaniaczka. Otyłość też odpada.

Charakter to na pewno cwaniakowanie, bycie bucem, duże ego, przechwalanie się, zbytnia kłótliwość i przekonanie o własnej nieomylności (objawiające się np. wykłócaniem się na tematy polityczne). Bycie po prostu złym człowiekiem pozbawionym empatii, wartości i kręgosłupa moralnego (choć to trudno czasem zobaczyć na pierwszych spotkaniach). Na pewno odstraszyłby mnie skutecznie niski iloraz inteligencji, ociężałość umysłowa, brak podstawowej wiedzy o świecie, nieczytanie książek i spędzanie czasu na oglądaniu durnych programów w tv. Nie ciągnie mnie do mizogonów i typów macho. Inne poglądy mogą być, byleby miał szacunek do moich.

199

gojka102 napisał/a:
foggy napisał/a:
gojka102 napisał/a:

Muszę,no  muszę dorzucić jeszcze spiskową teorię dotyczącą chemtrailsów. Niestety,facet,który w to wierzy odpada po pierwszym zdaniu smile
Foggy-czy hipsterzy także w to wierzą ? big_smile

Kpina i szyderstwo to taka agresja słowna, a agresja ostatnio juz nie jest modna.

Foggy,co w tym dziwnego,że śmieszy mnie wiara w chemtrailsy? I co w tym szyderczego i agresywnego,że pytam czy hipsterzy w to wierzą,skoro nie wiem?
Nie popadaj w paranoję,proszę Cię.Też nie jest modna.
Zobacz komentarze w kwestii przytoczonej tu przez Ciebie płaskiej ziemi smile

Co to są te chemtrailsy ???

200 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-01-25 07:52:03)

Misinx napisał/a:
gojka102 napisał/a:
foggy napisał/a:

Kpina i szyderstwo to taka agresja słowna, a agresja ostatnio juz nie jest modna.

Foggy,co w tym dziwnego,że śmieszy mnie wiara w chemtrailsy? I co w tym szyderczego i agresywnego,że pytam czy hipsterzy w to wierzą,skoro nie wiem?

Chyba chodzi o smugi chemiczne, które rozpylają za sobą samoloty.
(Źródło wiedzy wszelakiej: google) big_smile

201

Spoczko @Burzowy. Myslałam, że walczycie wszyscy razem na samurajskie miecze ;>

202

Misinx napisał/a:
gojka102 napisał/a:
foggy napisał/a:

Wiesz,jak leci samolot to zostawia smugę spalin-taki jasny pasek na niebie.Otóż niektórzy- i jest ich spora grupa wierzą,że ta smuga kondensacyjna zawiera celowo dużą ilość substancji szkodliwych dla życia.Na przykład rozpyla się takie cuda,które powodują redukcję populacji albo "blokują myślenie",powodują raka i autyzm. Bardziej psychopatyczni wierza,że samoloty w chemtrailsach rozpylają rózne groźne bakterie lub jakies psychoaktywne substancje smile

203 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2019-01-25 15:25:50)

- jeśli nie jest przynajmniej trochę wyższy ode mnie
- pali, dużo pije
- zaniedbany wygląd/ nadwaga a przy tym żadnych mięśni/ zapadnięta klatka piersiowa/ wiecznie źle ogolony...
- jak widać, że mu się nie chce w nic wkładać wysiłku (nie uprawia sportu, nie ma zainteresowań, nie potrafi o siebie zadbać)
- narzekanie na wszystko. Odbieram jako nieudacznika, który nie bierze odpowiedzialności za sibie, tylko potrzebuje na kogoś zawsze zwalić winę za niepowodzenia (na Żydów, podatki, korporacje, imigrantów, kobiety...)
- wszelkie przejawy wybuchowego temperamentu
- narcyz (akurat tego zwykle nie zauważam od razu)
- jeśli wiadomo, że nie chce żadnego związku

204

gojka102 napisał/a:
Misinx napisał/a:
gojka102 napisał/a:

Wiesz,jak leci samolot to zostawia smugę spalin-taki jasny pasek na niebie.Otóż niektórzy- i jest ich spora grupa wierzą,że ta smuga kondensacyjna zawiera celowo dużą ilość substancji szkodliwych dla życia.Na przykład rozpyla się takie cuda,które powodują redukcję populacji albo "blokują myślenie",powodują raka i autyzm. Bardziej psychopatyczni wierza,że samoloty w chemtrailsach rozpylają rózne groźne bakterie lub jakies psychoaktywne substancje smile

Aaaaa.... to o to chodzi big_smile

205

nie powiem, żeby nie było przykro facetom, których odrzuciłam

206

nika05 napisał/a:

Przykro było jak ich odrzucałaś, teraz im to pewnie zwisa. Dajesz smile

207

nika05 napisał/a:

I takie podejście jest moim zdaniem złe. Ty nie chcesz aby im było przykro i nie mówisz co robili źle. Jak taki ktoś potem ma stać się lepszym człowiekiem jak ma pracować nad swoją atrakcyjnością jak po odrzuceniu nawet nie wie co ma poprawić? Jak kogoś nie chcesz to masz oczywiście do tego prawo ale chociaż mu wyjaśnij dlaczego.
Nawet jeśli to coś na co on nie ma wpływu i tego nie zmieni to lepiej dla niego aby to wiedział i nie tracił czasu i energii na zaloty jak i tak nie ma szans.

208 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-01-25 20:20:39)

Jeśli chodzi o fizyczność, to na pierwszy rzut odpychają mnie raczej oczywistości, które przeszkadzają wszystkim lub prawie wszystkim: brak higieny, dbałości o zęby, brzydkie albo zaniedbane dłonie lub stopy (jeśli je widać), tłuste włosy, fryzura typu gniazdo na środku głowy (wiem, że nie wszystkich natura obdarzyła bujnymi włosami, sama mam cienkie, ale z każdymi coś tam można zrobić, żeby wyglądały lepiej). Duża nadwaga. Sylwetka i sposób chodzenia, które od razu sugerują, że ktoś się rusza tylko wtedy, kiedy musi  - i to jest niezależne od tuszy, da się rozpoznać osoby, które nie odklejają się od kompa, czy też nie wstają z kanapy poza bezwzględną koniecznością.
Nie podobają mi się też mężczyźni za bardzo napakowani. Albo bardzo niscy.
Rażą mnie u panów niektóre elementy stroju, choć nie na tyle, żeby kogoś za nie skreślić, jeśli wydawałby się naprawdę fajnym człowiekiem. Ubieranie się, jakby czas stanął w miejscu wiele lat temu. Noszenie"dziadkowych" butów albo dżinsowych spodni, w jakich chodziło się 20 lat temu - od góry do dołu szerokie, często z prążkowaną teksturą, do tego często za krótkie. Nie popieram bezkrytycznego podążania za modą, ani nie chodzi mi o to, że trzeba wydawać fortunę na ciuchy. Piszę o przeciwnym biegunie.

Natomiast w sferze osobowości, zachowania, sposobu myślenia...
Seksistowskie poglądy to numer 1 na liście i dyskwalifikacja z punktu.
Agresja i wybuchowość.
Chęć rządzenia innymi, podporządkowania ich sobie.
Stosowanie manipulacji, zamiłowanie do przewrotnego, nieuczciwego języka.
Szpanowanie pieniędzmi i gadżetami.
Koncentracja tylko na sobie - moje odczucia, mój komfort i dyskomfort, moje potrzeby i wymagania - i długo, długo nic.
Skłonność do gry na dwa albo kilka frontów, od początku widoczna "podzielność uwagi", jeśli chodzi o zainteresowanie kobietami.
Obrażanie swoich byłych partnerek, mówienie o nich źle albo przekreślenie w ogóle takiego rozdziału w życiu, jakby nie miał żadnego znaczenia (wiem, że będę następna).
Brak umiejętności słuchania i rozumienia.
Zagadywanie każdej minuty ciszy.
Radzenie sobie z własnymi kompleksami przez umniejszanie innych osób albo ciągły przymus udowadniania czegoś.

Nie wszystkie te cechy muszą być widoczne na pierwszych randkach, wiadomo.

209

niepodobna napisał/a:

zaniedbane [...] stopy (jeśli je widać)

Polecam randki latem. Większa szansa, że facet przyjdzie w klapkach.

210

Ja mam ładne stópki i smukłe bardzo, chcecie popatrzeć?

211 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-01-25 20:25:54)

Ana_De_Lacruax napisał/a:
niepodobna napisał/a:

zaniedbane [...] stopy (jeśli je widać)

Polecam randki latem. Większa szansa, że facet przyjdzie w klapkach.

Oj, Anno : )
Nie boli mnie to, że nie przychodzą w klapkach.
Piszę o tym, co się rzuca w oczy, gdy akurat kogoś widzę (by nie powiedzieć, narzuca).

Przy okazji, to u kobiet zaniedbane stopy rażą tak samo albo jeszcze bardziej. No, ale to nie jest temat o kobietach.
Jestem zdania, że jeśli się ma niewyjściowe, to lepiej ich nie pokazywać.

212 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2019-01-25 21:05:50)

Brak higieny, wymięte, poplamione ubrania, popsute zęby i zapach potu są odstręczające już na wstępie.

Jeżeli kandydat jest ogólnie zadbany i przyzwoicie ubrany, ale brakuje mu ogłady, jest ewidentnym imbecylem i do tego monopoluje całą rozmowę opowiadaniami na własny temat, to też nie mam ochoty go ponownie zobaczyć. A już najbardziej nie znoszę samoużalaczy, którzy w czasie randki tylko jęcza jak im żle, jakiego mają pecha i jak je kobiety skrzywdziły. Podobnie nieprzyjemną kategorią są osoby niezrównoważone, które, na przykład po jednym spotkaniu, wyznają mi miłość, albo chcą przedstawić mnie mamusi- to już jest level hard na poziomie "Psychozy".

213 Ostatnio edytowany przez jjbp (2019-01-25 22:04:17)

Nota bene nie napisałam o tym wcześniej bo jakoś skupialam sie na czymś innym ale czy tylko ja tak mam że absolutnie nie podobaja mi się uniwersalne przystojni mężczyźni? big_smile ciężko mi wyjaśnić o co chodzi i różnie może też być interpretowane "uniwersalne przystojny" ale zupełnie nie pociągają mnie takie "śliczne osoby". Idealny profil, regularne rysy twarzy, wysoki wzrost, pięknie wyrzezbiona sylwetka.... Mimo że te cechy pojedynczo brzmią fajnie to ja jakoś zupełnie obojętnie reaguje na zbiór tych cech u jednej osoby. Lubię mężczyzn z jakimś defektem urodowym (oczywiście też są jakie granice tongue). Kiedyś bodajże na Facebooku była strona ciekawie przystojni mężczyźni - tacy pociągają mnie duuuuuzo bardziej smile

214

jjbp napisał/a:

Nota bene nie napisałam o tym wcześniej bo jakoś skupialam sie na czymś innym ale czy tylko ja tak mam że absolutnie nie podobaja mi się uniwersalne przystojni mężczyźni? big_smile ciężko mi wyjaśnić o co chodzi i różnie może też być interpretowane "uniwersalne przystojny" ale zupełnie nie pociągają mnie takie "śliczne osoby". Idealny profil, regularne rysy twarzy, wysoki wzrost, pięknie wyrzezbiona sylwetka.... Mimo że te cechy pojedynczo brzmią fajnie to ja jakoś zupełnie obojętnie reaguje na zbiór tych cech u jednej osoby. Lubię mężczyzn z jakimś defektem urodowym (oczywiście też są jakie granice tongue). Kiedyś bodajże na Facebooku była strona ciekawie przystojni mężczyźni - tacy pociągają mnie duuuuuzo bardziej smile

Mam to samo big_smile

215

Tym bardziej się przez to uśmiecham pod nosem na opinie że kobiety lecą na wygląd

216

santapietruszka napisał/a:
jjbp napisał/a:

Mam to samo big_smile

Jest nas więcej big_smile

Osoby o urodzie idealnie wpisującej się w kanon (jak to się mówi, "jak z okładki") właśnie często nie mają tego indywidualnego czegoś, co przyciąga bardziej od "ideału"

217

niepodobna napisał/a:
jjbp napisał/a:

Mam to samo big_smile

Osoby o urodzie idealnie wpisującej się w kanon (jak to się mówi, "jak z okładki") właśnie często nie mają tego indywidualnego czegoś, co przyciąga bardziej od "ideału"

O to to o to mi chodziło big_smile Taka okladkowa twarz zapominam w godzinę za to naprawdę ciekawa zostaje mi w głowie na dłużej

218 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-01-25 22:22:41)

jjbp napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Mam to samo big_smile

O to to o to mi chodziło big_smile Taka okladkowa twarz zapominam w godzinę za to naprawdę ciekawa zostaje mi w głowie na dłużej

Ale może to też sprawa tego, że ci idealni za mocno się skupili na swojej idealności i to widać?

219

W niektórych przypadkach na pewno jest jak mowisz

220 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-01-25 22:22:04)

Może inne sfery na tym jakoś cierpią, nie wiem. Twarz przecież też coś wyraża, to nie tylko sprawa ładnych rysów. Chyba podobnie jest z idealnymi dziewczynami. Niby nic się nie da poprawić, nic dodać i nic ująć. A jednak bywa wrażenie jakiejś pustki.

221

jjbp napisał/a:

Tym bardziej się przez to uśmiecham pod nosem na opinie że kobiety lecą na wygląd

A w jaki sposób lecenie na nietuzinkowy wygląd nie jest leceniem na wygląd tongue?

222 Ostatnio edytowany przez jjbp (2019-01-25 23:05:15)

Burzowy napisał/a:
jjbp napisał/a:

A w jaki sposób lecenie na nietuzinkowy wygląd nie jest leceniem na wygląd tongue?

W taki sposób że rasowi narzekacze że kobiety lecą na wygląd maja zazwyczaj na myśli bardzo konkretny wygląd smile
Poskacz sobie bo tego typu wątkach to zobaczysz że przewijają się zawsze podobne cechy np dobra rzeźba.
To był post w kontekście tego typu narzekań na forum

223

Dla mnie to jest to samo i mówię to jako facet z taką samą przypadłością jak Ty, o czym wspominałem już w wątku na temat nieatrakcyjnych kobiet. To po prostu nieco hipsterskie.
A co powiesz na to, że niby faceci  tak lecą na wygląd, a jednak zdecydowanie podoba im się więcej kobiet, niż kobietom mężczyzn? Niby lecą, ale jednak tak szeroki wachlarz tego wyglądu akceptują. A co powiesz, gdy zestawimy jakieś krytyczne cechy wyglądu, dotyczące całego ciała? Małe piersi? Też fajne, płaski tyłek? Szkoda, ale trudno. A mały penis;>? Oj to by chyba nie przeszło, ba nawet przeciętny (czyli najbardziej popularny jakby nie patrzeć) to mało, ledwie akceptowalne. Jak to więc wygląda? Niby faceci bardziej patrzą na wygląd, ale jednak zdecydowanie chętniej akceptują wady. Hmmm, zagmatwane i jednak nie tak bardzo oczywiste, co?

224 Ostatnio edytowany przez jjbp (2019-01-25 23:18:16)

Co do małego penisa to ja od zawsze mówiłam że to kompleks facetów wymyślony przez facetow. Jeśli już chcesz mnie spytać.
A co do akceptowana wad to nie zauważyłam, żeby moje koleżanki samych przystojnych Alvaro za chłopaków miały więc śmiem się nie zgodzić że kobiety tak łatwo odrzucają z powodu wad.
Tak wiec zwyczajnie się z Tobą nie zgodzę co do powyższego posta smile

225

Burzowy napisał/a:

Niby faceci bardziej patrzą na wygląd, ale jednak zdecydowanie chętniej akceptują wady.

Jakieś badania na ten temat przedstawisz? big_smile

226

Nie ma problemu, chociaż to chyba oczywiste. Natomiast nie będę może robił tego tutaj, tylko podeślę Ci na maila.

@jjbp... błagam

227

Bardzo rzeczowy komentarz. I może na tym poprzestańmy jeśli chodzi o tą wymianę zdań smile

228

Burzowy napisał/a:

Nie ma problemu, chociaż to chyba oczywiste.

No, ale dla mnie to nie jest oczywiste big_smile Więcej kobiet z brzydkimi facetami widziałam niż facetów z brzydkimi kobietami big_smile

229

Więcej kobiet z brzydkimi facetami widziałam niż facetów z brzydkimi kobietami big_smile

Jak kasa się zgadza, to wiele można ścierpieć tongue

230

Snake napisał/a:

Więcej kobiet z brzydkimi facetami widziałam niż facetów z brzydkimi kobietami big_smile

Tym bardziej nie rozumiem problemu tongue Jak brzydki, to niech się zarabianiem kasy zajmie tongue

231

Burzowy napisał/a:

Niby faceci bardziej patrzą na wygląd, ale jednak zdecydowanie chętniej akceptują wady.

Jakieś badania na ten temat przedstawisz? big_smile

Jakie badania? ja poproszę też w takim razie. Bo póki co śmiem wątpić w istnienie jakichkolwiek rzetelnych badań dotyczących tego, że mężczyźni mają ogólnie statystycznie istotny większy zakres akceptacji dla niższego poziomu atrakcyjności niż kobiety. Raczej potocznie się przyjmuje, że jeśli ma być kobieta na raz, albo na chwilę, to nie ważne, czy jest bardzo ładna czy mało ładna, byle dawała to, czego delikwent oczekuje. Dopiero jak ma być związek na stałe, to zaczyna się przebieranie i surowa selekcja do roli żony.
Gdyby to kobiety miały większe wymagania co do urody mężczyzn, niż mężczyźni mają w stosunku do kobiet, to oni sami by się malowali i wciskali w niewygodne gorsety, a jednak to kobiety wciąż poprawiają urodę, haha.

232

Snake napisał/a:

Tym bardziej nie rozumiem problemu tongue Jak brzydki, to niech się zarabianiem kasy zajmie tongue

Uwielbiasz kastrować facetów?

233

Snake napisał/a:

Mnie się wydaje, że w Polsce jest dużo więcej ładnych i pięknych kobiet niż przystojnych mężczyzn i to z tego może wynikać.
Jeśli chodzi o kasę, to faceci sami uważają, że muszą ja mieć tyle, żeby moc kobiecie zaimponować, albo przynajmniej nie wyjść na niezaradnych życiowo i nabierją odwagi dopiero jak mają zasoby. Moje oba związki były z mężczyznami sporo ode mnie starszymi nie dlatego, że ja preferuje starszych, ale dlatego, że oni mieli w sobie wystarczająco dużo pewności siebie, żeby do mnie wystartować. Od kumpla rówieśnika usłyszałam kiedyś tekst, że co facet w moim wieku mogłby Ci zaoferować. A w sumie to może chodziło o brak fojrzalości emocjonalnej, tylko skąd wówczas samoświadomość własnej niedojrzałości.

234

Makigigi napisał/a:

Jakie badania? ja poproszę też w takim razie. Bo póki co śmiem wątpić w istnienie jakichkolwiek rzetelnych badań dotyczących tego, że mężczyźni mają ogólnie statystycznie istotny większy zakres akceptacji dla niższego poziomu atrakcyjności niż kobiety. Raczej potocznie się przyjmuje, że jeśli ma być kobieta na raz, albo na chwilę, to nie ważne, czy jest bardzo ładna czy mało ładna, byle dawała to, czego delikwent oczekuje. Dopiero jak ma być związek na stałe, to zaczyna się przebieranie i surowa selekcja do roli żony.
Gdyby to kobiety miały większe wymagania co do urody mężczyzn, niż mężczyźni mają w stosunku do kobiet, to oni sami by się malowali i wciskali w niewygodne gorsety, a jednak to kobiety wciąż poprawiają urodę, haha.

A na czym niby sa oparte Twoje wnioski? Dlaczego 'kobieta na raz' moze byc brzydsza? Bo facet to taki inny kundelek co to za każdą suką gania i jest mu obojątne jak ona wygląda, ważne by "umoczyć". Zapewne są tacy ale moze jest ich podobny % co tych co chetnie umoczy morde w jakimkolwiek alkoholu - także niespożywczym.
Selekcja "na żone" głównie na podstawie wyglądu? Tez zapewne spory % tak postępuje, w koncu mamy 30% rozwodów, ale dalej pozostaje 70% trwałych związków gdzie ludzie musieli sie lepiej dobrac tj. charakterologicznie, zainteresowaniowo, swiatopoglądowo itp.  Są wady - które dyskwalifikują na żone (plastic/botox/anoreksja) i niedoskonałości które z łatwościa akceptujemy - nie zauważamy ich ( za małe/za duże cycki w zależnosci od mody i upodobań), krótkie, krzywe, za grube nogi, małe wałeczki tłuszczu tu i tam.
Wciskanie sie w gorset ? - ile kobiet teraz to jeszcze robi? Malowanie ? - czy drogie panie nie malujecie sie dla lepszego własnego samopoczucia, bo randka z facetem gdy konczy sie sniadaniem w łóżku to juz bez makijazu - wiec makijarz to raczej nie dla niego. Poprawianie urody - a czy nie jest walka jaką kobieta pragnie stoczyc aby zatrzymać czas?

235 Ostatnio edytowany przez jjbp (2019-01-26 09:08:34)

Foggy ach Ty naiwny - myślisz że, jeśli to jedna z pierwszych randek, czasem kobieta nie wstaje ukradkiem do tego śniadania w łóżku delikatnie się podrasowac? big_smile
Swoją drogą ja uważam że dyskusja która płeć bardziej zwraca uwagę na wygląd jest od początku skazana na porażkę. Wśród obu płci znajda się osoby które będą wybredne i wylicza szereg cech fizycznych które potencjalny partner /partnerka musi mieć, ale znajdą się i takie, które wylicza jakąś garstke cech i to wcale niekoniecznie związanych z wyglądem. Tak samo niektóre osoby mają swój określony typ a inne są elastyczne, będą się im podobać różne osoby. Co do akceptowana skaz urody - może to też zwyczajnie wynikać z desperacji albo małego powodzenia z powodu własnych skaz urody i taka osoba myśli, że zwyczajnie nie może wybrzydzac. Ostatni punkt to w moim odczuciu o wiele za często pomijane uczucia - mogę poznać mężczyznę który mi się nie podoba (ale i mnie nie odrzuca, bez popadania w skrajności) ale po bliższym poznaniu silnie się zauroczyc z powodu cech zupełnie nie związanych z wyglądem.
Nie da się podać ogólnej zasady czym koeruje się która z płci bo to zwyczajnie będzie zbyt duża generalizacja

236

MagdaLena1111 napisał/a:
Snake napisał/a:

Mnie się wydaje, że w Polsce jest dużo więcej ładnych i pięknych kobiet niż przystojnych mężczyzn i to z tego może wynikać.

Tylko czemu tak miało by być? Jeżeli już to powinno być po równo pięknych ludzi w każdej z płci. W większości gatunków to samce są ładniejsze co ma sens taki że samica wybiera z kim chce mieć potomstwo. A u ludzi jest jakoś dziwnie że jednak na większości kobiet większość mężczyzn nie robi fizycznie wrażenia.

237

MagdaLena1111 napisał/a:

Bo nie ma brzydkich kobiet.........tylko wina czasem brak......

238

MagdaLena1111 napisał/a:
Snake napisał/a:

Jeśli chodzi o kasę, to faceci sami uważają, że muszą ja mieć tyle, żeby moc kobiecie zaimponować, albo przynajmniej nie wyjść na niezaradnych życiowo i nabierją odwagi dopiero jak mają zasoby. Moje oba związki były z mężczyznami sporo ode mnie starszymi nie dlatego, że ja preferuje starszych, ale dlatego, że oni mieli w sobie wystarczająco dużo pewności siebie, żeby do mnie wystartować. Od kumpla rówieśnika usłyszałam kiedyś tekst, że co facet w moim wieku mogłby Ci zaoferować. A w sumie to może chodziło o brak fojrzalości emocjonalnej, tylko skąd wówczas samoświadomość własnej niedojrzałości.

Snake ironizował, że kobiety lecą na kasę i dlatego santapietruszka widziała więcej kobiet z brzydkimi facetami, bo są w stanie przeboleć niedobór urody, ale twój wpis świadczy o tym, że albo nie zrozumiałaś albo uważnie nie czytasz wypowiedzi w wątku.

239

jjbp napisał/a:

Co do małego penisa to ja od zawsze mówiłam że to kompleks facetów wymyślony przez facetow.

Też tak uważam. W żuciu bym nie wpadła na to, żeby zwracać na coś takiego uwagę. Zresztą podobnie jak na niski wzrost czy rzeźbę. Lata mi to koło tyłka. Żeby wygląd mógł u mnie zdyskwalifikować kogoś na wstępie, to już musi być wada z grubej rury typu otyłość. Nawet nie jestem w stanie określić, jaki typ urody mi się podoba. Ot, czasem ktoś ma to coś, ale sama nie wiem co. A żeby określać jakieś preferowane wyglądy czy rozmiary poszczególnych części ciała, to już dla mnie kosmos i abstrakcja (jak te duże czy małe piersi).

Tak samo jak śmieszy mnie to gadanie o pozycji społecznej i zarobkach. Może i na jakiejś planecie są kobiety, które tak szukają faceta, ale ja nie znaju. To by był strzał w stopę jak dla mnie. Człowiek musi być po prostu na tyle fajny, żeby się z nim chciało przebywać na co dzień, żeby mnie nie drażnił pod jednym dachem każdego dnia. Do tego trzeba dołożyć trochę pożądania seksualnego i mamy udany związek. Na co mi tak pan prezes dużej firmy, wysoki i z dużym sprzętem, jakby mnie wkurzał za każdym razem, kiedy otwiera usta? Dla mnie związek to jednak przede wszystkim przyjaźń, tylko z dodatkiem seksu.

240 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-01-26 11:40:35)

No właśnie- w związku z tym co Magdalena napisała- straszny jest ktoś, kto uważa się za super dojrzałego, nic już nie musi w siebie się wgłębiać- bo to doskonałość. Niebezpieczny jak jezioro- co skaczesz na główkę, bo myślisz, że głębokie a tam płytko i bez refleksji. Tacy nie boją się startować do żadnej- jak go nie chce to głupia i już wink

241

foggy napisał/a:
Makigigi napisał/a:

A na czym niby sa oparte Twoje wnioski? Dlaczego 'kobieta na raz' moze byc brzydsza? Bo facet to taki inny kundelek co to za każdą suką gania i jest mu obojątne jak ona wygląda, ważne by "umoczyć". Zapewne są tacy ale moze jest ich podobny % co tych co chetnie umoczy morde w jakimkolwiek alkoholu - także niespożywczym.
Selekcja "na żone" głównie na podstawie wyglądu? Tez zapewne spory % tak postępuje, w koncu mamy 30% rozwodów, ale dalej pozostaje 70% trwałych związków gdzie ludzie musieli sie lepiej dobrac tj. charakterologicznie, zainteresowaniowo, swiatopoglądowo itp.  Są wady - które dyskwalifikują na żone (plastic/botox/anoreksja) i niedoskonałości które z łatwościa akceptujemy - nie zauważamy ich ( za małe/za duże cycki w zależnosci od mody i upodobań), krótkie, krzywe, za grube nogi, małe wałeczki tłuszczu tu i tam.
Wciskanie sie w gorset ? - ile kobiet teraz to jeszcze robi? Malowanie ? - czy drogie panie nie malujecie sie dla lepszego własnego samopoczucia, bo randka z facetem gdy konczy sie sniadaniem w łóżku to juz bez makijazu - wiec makijarz to raczej nie dla niego. Poprawianie urody - a czy nie jest walka jaką kobieta pragnie stoczyc aby zatrzymać czas?

Dlaczego randka nie zaczyna się bez makijażu skoro to nie dla niego? Czy dlatego że makijażem chcecie oszukać faceta? Widziałem wczoraj nieumalowaną Barbarę Kurdej-Szatan w Polsat rodzina i bardzo mi się nie spodobała. Przyzwyczajenie do makijażu spowodowało ogromny szok bo z makeupem wygląda na +3(4). Jestem ciekaw jak ogromnego szoku doznają inni faceci kiedy budzą się rano obok kobiety nieumalowanej następnego dnia po ich poznaniu? Nie dziwię się,że tylu facetów pije!

242

canarios napisał/a:
foggy napisał/a:
Makigigi napisał/a:

Dlaczego randka nie zaczyna się bez makijażu skoro to nie dla niego? Czy dlatego że makijażem chcecie oszukać faceta? Widziałem wczoraj nieumalowaną Barbarę Kurdej-Szatan w Polsat rodzina i bardzo mi się nie spodobała. Przyzwyczajenie do makijażu spowodowało ogromny szok bo z makeupem wygląda na +3(4). Jestem ciekaw jak ogromnego szoku doznają inni faceci kiedy budzą się rano obok kobiety nieumalowanej następnego dnia po ich poznaniu? Nie dziwię się,że tylu facetów pije!

Nie zwracaj się do wszystkich kobiet świata-tylko do konkretnej/konkretnych.
Ja wychodzę z domu nieumalowana,na basen,narty się nie maluję.Na pierwszej randce z moim męzem też byłam nieumalowana-bo bylismy na plaży smile
Generalnie mój mąż nie zauważa kiedy jestem umalowana a kiedy nie więc myślę,że mój makijaż nie rzuca sie w oczy smile
Są kobiety mające niebotyczne problemy ze cerą,skórą więc nic dziwnego,że chcą wyglądać trochę lepiej.Ale nikt makijażem nie poprawi sobie wyglądu tak,że facet budzący się rano nie pozna kobiety śpiącej obok smile Chyba nieco popłynąłeś w tych rozważaniach.Mniej Polsat rodzina polecam smile

243

jjbp napisał/a:

Foggy ach Ty naiwny - myślisz że, jeśli to jedna z pierwszych randek, czasem kobieta nie wstaje ukradkiem do tego śniadania w łóżku delikatnie się podrasowac? big_smile
Swoją drogą ja uważam że dyskusja która płeć bardziej zwraca uwagę na wygląd jest od początku skazana na porażkę. Wśród obu płci znajda się osoby które będą wybredne i wylicza szereg cech fizycznych które potencjalny partner /partnerka musi mieć, ale znajdą się i takie, które wylicza jakąś garstke cech i to wcale niekoniecznie związanych z wyglądem. Tak samo niektóre osoby mają swój określony typ a inne są elastyczne, będą się im podobać różne osoby. Co do akceptowana skaz urody - może to też zwyczajnie wynikać z desperacji albo małego powodzenia z powodu własnych skaz urody i taka osoba myśli, że zwyczajnie nie może wybrzydzac. Ostatni punkt to w moim odczuciu o wiele za często pomijane uczucia - mogę poznać mężczyznę który mi się nie podoba (ale i mnie nie odrzuca, bez popadania w skrajności) ale po bliższym poznaniu silnie się zauroczyc z powodu cech zupełnie nie związanych z wyglądem.
Nie da się podać ogólnej zasady czym koeruje się która z płci bo to zwyczajnie będzie zbyt duża generalizacja

Właśnie że nie. O tym kto w jakim stopniu zwraca uwagę na urodę płci przeciwnej świadczy czas poświęcony przygotowaniom, bo przecież każdy mierzy innych swoją własną miarką. Kobiety biją na głowę facetów spędzając mnóstwo czasu przed lustrem.

244 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-01-26 12:10:22)

Szoku? Mało która kobieta maluje się tak ostro.
Kamera ma swoje prawa i makijaż musi być mocniejszy. Kobiety mają delikatne rysy zwykle, a mężczyżni ostre, wyrażne.
ja lubię swoją twarz bez makijażu- jestem wtedy bardziej subtelna i to nie jest widok który straszy. Ale tylko w lecie, na wakacjach tak wychodzę
A makijaż w zanieczyszczonym city wręcz chroni skórę, bardziej niż filtry UV i to bardzo procentuje po 40- widzę po koleżankach, co tak słońce kochały i wyśmiewały jasną cerę w czasach modnego solarium.
A kobieta ma się przestraszyć jak obudzi się obok rozczochranego,z kłującą brodą, chrapacza? wink
To jest taki intymny wizerunek pary- dla tych co mają bliski związek.:)

245 Ostatnio edytowany przez jjbp (2019-01-26 12:24:26)

canarios napisał/a:
jjbp napisał/a:

Właśnie że nie. O tym kto w jakim stopniu zwraca uwagę na urodę płci przeciwnej świadczy czas poświęcony przygotowaniom, bo przecież każdy mierzy innych swoją własną miarką. Kobiety biją na głowę facetów spędzając mnóstwo czasu przed lustrem.

Równie dobrze można uznać że kobiety tyle czasu spędzają przed lustrem bo to mężczyźni są tymi wymagającymi odnośnie wyglądu przy wyborze partnerki więc jak widać można spojrzeć na sprawę dwojako a zatem żaden to dowód na Twoja teorie

246 Ostatnio edytowany przez Entropia (2019-01-26 12:27:48)

Faceci narzekający na make-up chyba powinni więcej czasu spędzać z prawdziwymi kobietami. świat na ulicy nie wygląda jak na Instagramie, a InstaGirl to jednak byt specyficzny, który też często na tym wyglądzie zarabia. W prawdziwym świecie większość kobiet raczej maluje się umiarkowanie i nie przez godzinę dziennie, bo im się nie chce wstawać wcześniej. Ot, zakryje pryszcza, podkreśli oko. Czasem taki jest po prostu wymóg kulturowy, żeby jednak pomalować się chociaż lekko, zwłaszcza do pracy. Zauważyłam, że w firmach nieprzychylnie patrzy się na nadmiar naturalności, makijaż już się zrobił tak naturalny, że to niemal dress code. Wiele kobiet ma takie doświadczenia, że jak raz przyszło do pracy bez żadnego makijażu, to zaraz je wszyscy pytali, czy aby nie są chore. Dla społeczeństwa standardem jest już lekko pomalowane oko, a takie naturalne z cieniem pod spodem wydaje się czymś dziwnym. Tak samo z pryszczami na wierzchu nikt do klienta nie chodzi. Można oczywiście walczyć z systemem i powiedzieć: ja nie dam zarobić tym paskudnym firmom kosmetycznym i nic od nich nie kupię, bo lubię siebie naturalną, ale to trochę walka z wiatrakami. Także jak panom się wydaje, że to dla nich ten make-up i żeby ich "oszukać", to im się wydaje. Niektóre rzeczy zostały przez kulturę narzucone. To jak z goleniem nóg. 100 lat temu nikt tego nie robił i o tym nie myślał. W latach 20. ubiegłego wieku firma Wilkonson zrobiła rewolucyjną kampanię marketingową na całe Stany, w których zachęcała kobiety do golenia się, bo im się maszynki nie sprzedawały. Reszta podchwyciła pomysł i z czasem stało się to normą. Do nas doszło z opóźnieniem, ale doszło. I teraz mało która kobieta miałaby odwagę chodzić z nieogolonymi nogami, bo naraża się na śmieszność. Panów to golenie wszystkiego też z czasem dorwie. Nie darują wam, za dużo można zarobić. wink

247

jjbp napisał/a:
canarios napisał/a:
jjbp napisał/a:

Równie dobrze można uznać że kobiety tyle czasu spędzają przed lustrem bo to mężczyźni są tymi wymagającymi odnośnie wyglądu przy wyborze partnerki więc jak widać można spojrzeć na sprawę dwojako a zatem żaden to dowód na Twoja teorie

Obie teorie się potwierdzają i pewnie wzajemnie napędzają. W obecnych czasach kobiety mają coraz więcej sztuczności a coraz mniej naturalnosci. Będę kontynuował poprzednią myśl i powiem dosadnie: mężczyźnie do seksu niekoniecznie potrzebna jest ładna kobieta natomiast kobiecie najwyraźniej tak, bo inaczej jest odrażający. W tym sensie mężczyźni są bardziej za prokreacją a kobiety za seksem dla sportu.

248

Ela210 napisał/a:

Kamera ma swoje prawa i makijaż musi być mocniejszy. Kobiety mają delikatne rysy zwykle, a mężczyżni ostre, wyrażne.
ja lubię swoją twarz bez makijażu- jestem wtedy bardziej subtelna i to nie jest widok który straszy. Ale tylko w lecie, na wakacjach tak wychodzę
A makijaż w zanieczyszczonym city wręcz chroni skórę, bardziej niż filtry UV i to bardzo procentuje po 40- widzę po koleżankach, co tak słońce kochały i wyśmiewały jasną cerę w czasach modnego solarium.
A kobieta ma się przestraszyć jak obudzi się obok rozczochranego,z kłującą brodą, chrapacza? wink

Po raz kolejny więc zadam pytanie. Po co kobiety malują się przed randką skoro robią to tylko dla siebie a przecież nie dla faceta?

249

Entropia, nie da się chyba tak dokładnie rozgraniczyć, co z kobiecej dbałości o wygląd jest "dla facetów", a co nie... Tą kulturą, która wymaga od kobiet, żeby nie miały cienia pod oczami, zawsze miały oko podkreślone makijażem i zamaskowane niedoskonałości cery, goliły się, miały dobrą fryzurę i były modnie ubrane, i spełniały jeszcze wiele innych wymogów estetycznych, mężczyźni też są przesiąknięci - więc też patrzą przez te filtry, nawet nie uświadamiając sobie tego. Oceniając atrakcyjność kobiet nie stosują jakichś innych kryteriów, tylko te same, nawet, gdy kobieta jest tak "zrobiona", że wydaje się naturalna, a w rzeczywistości jej wizerunek jest efektem ciężkiej pracy. Ten odbiór wpisuje się w kanony obowiązujące w danym miejscu i czasie. Nikt nie żyje w próżni i nasze gusta, oprócz biologii, są kształtowane też przez środowisko społeczne. Również kobiece.
Narzekanie mężczyzn na to, że kobiety się malują, trochę mnie bawi. Bo na jakiej kobiecie zatrzyma się ich wzrok na ulicy? Takiej bez grama makijażu? Rzadko...
Ale tutaj może być pewna pomyłka...Często jest tak, że mężczyzna patrzy na kobietę z dyskretnym, dobrze dobranym makijażem i mówi, że właśnie taka podoba mu się najbardziej - BEZ makijażu ; ) Oni tak bardzo nie analizują detali.

250

canarios napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Po raz kolejny więc zadam pytanie. Po co kobiety malują się przed randką skoro robią to tylko dla siebie a przecież nie dla faceta?

Robią i dla faceta, i dla swojego dobrego samopoczucia, i z przyzwyczajenia, i z powodu wkodowanych standardów. Jak napisałam wyżej, nie ma ostrych granic.

251

Entropia napisał/a:

Faceci narzekający na make-up chyba powinni więcej czasu spędzać z prawdziwymi kobietami. świat na ulicy nie wygląda jak na Instagramie, a InstaGirl to jednak byt specyficzny, który też często na tym wyglądzie zarabia. W prawdziwym świecie większość kobiet raczej maluje się umiarkowanie i nie przez godzinę dziennie, bo im się nie chce wstawać wcześniej. Ot, zakryje pryszcza, podkreśli oko. Czasem taki jest po prostu wymóg kulturowy, żeby jednak pomalować się chociaż lekko, zwłaszcza do pracy. Zauważyłam, że w firmach nieprzychylnie patrzy się na nadmiar naturalności, makijaż już się zrobił tak naturalny, że to niemal dress code. Wiele kobiet ma takie doświadczenia, że jak raz przyszło do pracy bez żadnego makijażu, to zaraz je wszyscy pytali, czy aby nie są chore. Dla społeczeństwa standardem jest już lekko pomalowane oko, a takie naturalne z cieniem pod spodem wydaje się czymś dziwnym. Tak samo z pryszczami na wierzchu nikt do klienta nie chodzi. Można oczywiście walczyć z systemem i powiedzieć: ja nie dam zarobić tym paskudnym firmom kosmetycznym i nic od nich nie kupię, bo lubię siebie naturalną, ale to trochę walka z wiatrakami. Także jak panom się wydaje, że to dla nich ten make-up i żeby ich "oszukać", to im się wydaje. Niektóre rzeczy zostały przez kulturę narzucone. To jak z goleniem nóg. 100 lat temu nikt tego nie robił i o tym nie myślał. W latach 20. ubiegłego wieku firma Wilkonson zrobiła rewolucyjną kampanię marketingową na całe Stany, w których zachęcała kobiety do golenia się, bo im się maszynki nie sprzedawały. Reszta podchwyciła pomysł i z czasem stało się to normą. Do nas doszło z opóźnieniem, ale doszło. I teraz mało która kobieta miałaby odwagę chodzić z nieogolonymi nogami, bo naraża się na śmieszność. Panów to golenie wszystkiego też z czasem dorwie. Nie darują wam, za dużo można zarobić. wink

Chyba najszybciej normą stało się wyskubywanie brwi. To jest tylko zabieg kosmetyczny ale najgorszą rzeczą jest że kobiety potrafią negować w sobie kobiecość. Oby tylko szybko powróciły z tej błędnej drogi.

252 Ostatnio edytowany przez Entropia (2019-01-26 13:16:11)

niepodobna napisał/a:

Entropia, nie da się chyba tak dokładnie rozgraniczyć, co z kobiecej dbałości o wygląd jest "dla facetów", a co nie... Tą kulturą, która wymaga od kobiet, żeby nie miały cienia pod oczami, zawsze miały oko podkreślone makijażem i zamaskowane niedoskonałości cery, goliły się, miały dobrą fryzurę i były modnie ubrane, i spełniały jeszcze wiele innych wymogów estetycznych, mężczyźni też są przesiąknięci - więc też patrzą przez te filtry, nawet nie uświadamiając sobie tego. Oceniając atrakcyjność kobiet nie stosują jakichś innych kryteriów, tylko te same, nawet, gdy kobieta jest tak "zrobiona", że wydaje się naturalna, a w rzeczywistości jej wizerunek jest efektem ciężkiej pracy. Ten odbiór wpisuje się w kanony obowiązujące w danym miejscu i czasie. Nikt nie żyje w próżni i nasze gusta, oprócz biologii, są kształtowane też przez środowisko społeczne. Również kobiece.
Narzekanie mężczyzn na to, że kobiety się malują, trochę mnie bawi. Bo na jakiej kobiecie zatrzyma się ich wzrok na ulicy? Takiej bez grama makijażu? Rzadko...
Ale tutaj może być pewna pomyłka...Często jest tak, że mężczyzna patrzy na kobietę z dyskretnym, dobrze dobranym makijażem i mówi, że właśnie taka podoba mu się najbardziej - BEZ makijażu ; ) Oni tak bardzo nie analizują detali.

W sumie właśnie do tego piłam. Mężczyźni też patrzą na kobiety przez ten filtr, który narzuca im kultura. W sumie zawsze lubiłam ten obrazek, pokazuje istotę problemu i to, do czego się po prostu jako społeczeństwo przyzwyczailiśmy.

PunBB bbcode test

Zauważ też, że dziś ingerowanie w urodę w postaci choćby golenia różnych części ciała nazywa się higieną. A przecież niczego naturalnego w tym nie ma i jest to najzwyczajniejsze ingerowanie w urodę. Włosy po pachą są najnaturalniejsze na świecie, ale większość panów nie zaakceptowałaby tego u dziewczyny z tego prostego powodu, że jak większość z nas panowie uznają za "naturalne" to, co im narzuciła nasza kultura (i komercyjna działalność firm kosmetycznych).

canariost akurat brwi trochę wróciły do łask w ostatnich latach, choć fakt, że okiełznane. Ale w okolicach roku 2000 normą było niemal całkowite ich usuwanie i zostawianie tylko wąskiego paseczka. Ale rzeczywiście było to jedną z pierwszych ingerencji, już przed wojną kobiety je wyrywały.

253 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2019-01-26 13:20:55)

canarios napisał/a:
Entropia napisał/a:

Chyba najszybciej normą stało się wyskubywanie brwi. To jest tylko zabieg kosmetyczny ale najgorszą rzeczą jest że kobiety potrafią negować w sobie kobiecość. Oby tylko szybko powróciły z tej błędnej drogi.

Chyba z takimi brwiami-to nic dziwnego,że je regulują
https://wiemy.to/upload/media/posts/2017-10/30/ta-modelka-nigdy-nie-depiluje-swoich-brwi-dla-jednych-to-odwaga-i-piekno-dla-innych-brzydota_1509346681-b.jpg

254

Entropia, obrazek trafia w sedno : D

255

niepodobna napisał/a:

Nie narzekam na to że kobiety się w ogóle malują tylko czasem mogłyby to robić bardziej dyskretnie. Halloween jest tylko raz w roku. Umiejętność malowania nie jest konieczna do tego by zostać pokochanym.

256

Entropia napisał/a:
niepodobna napisał/a:

W sumie właśnie do tego piłam. Mężczyźni też patrzą na kobiety przez ten filtr, który narzuca im kultura. W sumie zawsze lubiłam ten obrazek, pokazuje istotę problemu i to, do czego się po prostu jako społeczeństwo przyzwyczailiśmy.

PunBB bbcode test

Zauważ też, że dziś ingerowanie w urodę w postaci choćby golenia różnych części ciała nazywa się higieną. A przecież niczego naturalnego w tym nie ma i jest to najzwyczajniejsze ingerowanie w urodę. Włosy po pachą są najnaturalniejsze na świecie, ale większość panów nie zaakceptowałaby tego u dziewczyny z tego prostego powodu, że jak większość z nas panowie uznają za "naturalne" to, co im narzuciła nasza kultura (i komercyjna działalność firm kosmetycznych).

canariost akurat brwi trochę wróciły do łask w ostatnich latach, choć fakt, że okiełznane. Ale w okolicach roku 2000 normą było niemal całkowite ich usuwanie i zostawianie tylko wąskiego paseczka. Ale rzeczywiście było to jedną z pierwszych ingerencji, już przed wojną kobiety je wyrywały.

Przed wojną to kobiety błagały mężczyznę, żeby pozwolił im przynieść piwo na tacy kiedy oglądali mecz. To były czasy! Wojna wszystko odmieniła ☺

257

gojka102 napisał/a:
canarios napisał/a:
Entropia napisał/a:

https://wiemy.to/upload/media/posts/2017-10/30/ta-modelka-nigdy-nie-depiluje-swoich-brwi-dla-jednych-to-odwaga-i-piekno-dla-innych-brzydota_1509346681-b.jpg

Jak można mieć takie brwi i nie mieć zarostu na twarzy?

258 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-01-26 14:05:11)

Nie znam takiej kobiety, co tylko przed randką sie maluje.
Moze sa tacy mezczyzni, co się tylkp przed randką myją i golą? wink
Specjalnie przed randką to mozna ekstra bielizne wlozyc czy nowy ciuch..ale jak Ona sie maluje to codziennosc.nie specjalnie dla Ciebie.

259

canarios napisał/a:
gojka102 napisał/a:
canarios napisał/a:

Można.Uwierz.Ona na pewno nie ma smile

260

gojka102 napisał/a:
canarios napisał/a:
gojka102 napisał/a:

Można.Uwierz.Ona na pewno nie ma smile

Ja myślałem że to facet ...

Posty [ 196 do 260 z 345 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co sprawia, że facet NIE jest dla was atrakcyjny ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024