Chamstwo na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Chamstwo na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 306 z 306 ]

261

Odp: Chamstwo na portalach randkowych
santapietruszka napisał/a:
rossanka napisał/a:

Jak wspomniałam wyżej, miałabym pewne plany zagospodarowania jednego pana... tongue

I nie jest zajęty, se wyobraź... i inne zalety też ma... big_smile

Ach , coś tam przeczytałam. A cio ci On nie pasuje?

Mnie z wyglądu nie pasuje.

Jakiś krzywy smile ? Bez jedynek?

Zobacz podobne tematy :

262

rossanka napisał/a:
rossanka napisał/a:

Ach , coś tam przeczytałam. A cio ci On nie pasuje?

Mnie z wyglądu nie pasuje.

Jakiś krzywy smile ? Bez jedynek?

Nie, kochana, po prostu brak chemii big_smile ale gościowi nic nie brakuje big_smile

Podpowiem, nie wiem, czy mogę na forum - na FB ogarnij, w znajomych mam. Kombinuj smile

263

Ej, szukajace portaloszukaczki... a same dzioba do ktoregos odezwaly? Jestem ciekaw jak same zaczynacie gadke tongue

264

rossanka, dlatego ''porządny'' dałam w cudysłowiu
Harvey, my nie otwieramy dzioba, my po prostu kulturalnie zagajamy...;) ( hihi)
zazwyczaj nawiązuję do tego, co widze na zdjęciach. Nie do jachtów i superwypasionych aut z klatami na wierzchu - do takich się nie odzywam
ostatnio nawiązałam do muzeum techniki, do ciekawego stolarstwa , do psa itp.
odpowiadają grzecznie, ale jednym słowem, np. To fajnie . albo- to jest mój pies, który juz nie zyje od 10 lat...:D:D ( czytaj- zdjęcie jest sprzed 15 - stu) i kropka. Ani słowa więcej.

No i koniec tematu.
Tak więc, aby móc kogos poznac, trzeba miec z kim rozmawiac. Z mrukami nie ma na to szans, a ja nie zamierzam pana w kwiecie wieku ciągnąc za język. Skoro znalazł się na tego typu portalu i odpowiada mi wylącznie grzecznościowo jednym zdaniem _ zeby nie bylo,ze nie odpowiada, rozumiem, że nie jest mną zainteresowany. To rozumiem i nie ciągnę pana za uszy. Szkoda i jego i mojego czasu. Gdyby chciał nawiązac kontakt, odpowiedziałby, nawiązując tez do moich zainteresowań, i do mojego opisu na profilu.

265

Harvey napisał/a:

Ej, szukajace portaloszukaczki... a same dzioba do ktoregos odezwaly? Jestem ciekaw jak same zaczynacie gadke tongue

Jak jezcze miałam tam konto, to pewnie,  że zagadywalam.

Cataga- a wiec o takich "porzadnych" Ci chodziło,  w takim razie to sie nie mogło udać.

266

ja szukam normalnego mężczyzny, który nie będzie w sieci opluwał wszystkiego, co się da, bo " może".  Po prostu porządnych bez cudzyslowu   Nie mogło sie udac, no chyba faktycznie ... nie mogło- i teraz dochodzimuy do wniosku, że " wszyscy mężczyzni sa tacy sami a porzadnych nie ma''.

no ale wiem, że są.
chyba jednak to bardzo nieliczna ilość wsród zalewu nieporządnych

267

cataga napisał/a:

ja szukam normalnego mężczyzny, który nie będzie w sieci opluwał wszystkiego, co się da, bo " może".  Po prostu porządnych bez cudzyslowu   Nie mogło sie udac, no chyba faktycznie ... nie mogło- i teraz dochodzimuy do wniosku, że " wszyscy mężczyzni sa tacy sami a porzadnych nie ma''.

no ale wiem, że są.
chyba jednak to bardzo nieliczna ilość wsród zalewu nieporządnych

Myślę,  że są.  Tak jak kobiety. Są porządne i nieprrządne. Tak jak faceci. Jak ich trafić tego Ci nie powiem.
Myślę,  że to się zdarza jak przychodzi odpowiedni czas i człowiek sam jest na to gotowy .

268 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-08-26 14:37:00)

Harvey napisał/a:

We try to call but We don't know what to tell You
So
We leave a kiss on Your answering machine...

My dajemy znaki big_smile tongue

269

Przegraniec napisał/a:

Wklejam ostatnią rozmowę z kobietą na portalu. Prosze oceńcie czy jest w oelwaniu mnie choć trochę mojej winy.
j-Pani fryzjerka a myślałem,że prędzej na żywo znajdę ładną stylistkę niż w internecie
o-dziękuję
j-nawet nie wiem co pisac,zeby Cie zacheci do rozmowy. komplement widze, ze za slaby byl. chyba czesto dostajesz mile slowa od facetow na portalu, co?
o-często, widuje tu sponsorów )
j-a to nawet nie probuje, co moglbym napisac i jak zainteresowac jak duzo masz propozycji
o-Daj spokój, ja sponsorów nie szukam
j-a kogo szukasz?
o-Kogoś z kim mogę pogadać
j-to mnostwo jest takich osob, teraz tylko rzecz w tym o czym chcesz rozmawiac,na jaki temat?
o-Różny
j-ok, moze wiec o blyskawicach i teoriach ich powstawania?
o-Hahahaha burza jest gdy dwa wiatry się że sobą zderzaja ciepły z zimnym
j-ale nie chodzi mi o burze a o blyskawice,wyladowania elektryczne
o-Nie wiem
j-a z roznicy cisnien i temperastury powstaja wiatry,ale rzeczywiscie potocznie niektorzymowia na to burza.wiec wlasnie musisz skonkretyzowac na jakei tematy chcesz rozmaiwac bo oczywiscie ze mozna o wszystkim,ale trzeba sie tez dopasowac z druga osoba zeby zadna nie byla znudzona tematem i mogla cos tez do siebie pwoiedziec .zgadzasz sie?
o-Tak jest!
j-to moze cos z pracy?lubisz o niej opowiadac?
I nastała cisza. Zostałem olany.

Moim zdaniem Twoje pytania/reakcje są bardzo w porządku w przypadku tej rozmowy. Nie rozumiem czemu inne panie Cię skrytykowały. Fajny gość się rysuje z tego krótkiego fragmentu.

270

lilly, na miejscu Przegrańca, to ja sobie odpuściłabym rozmowę z ta panią po jej  odpowiedzi ''różny":D

271

Rozmowa niestety fatalna. To facet jako strona "zagadująca" powinien kontrolować przebieg rozmowy i narzucać tematy, a nie pytać kobiety, o czym chce rozmawiać. Kobieta wplata do rozmowy swoje tematy dopiero wtedy, gdy facet ją w jakimś stopniu zainteresuje i wychodzi to wtedy naturalnie.

Kontrolowanie przez faceta rozmowy jest niezbędne, bo rozmowa ma do czegoś zmierzać, konretnie do zainteresowania kobiety i umówienia spotkania. I facet musi pilnować, aby się do tego celu zbliżać a nie oddalać.

I raczej nie pytaj o pracę. Polski rynek pracy jest jaki jest i ludzie z reguły nie lubią swojej pracy. Smutne, ale prawdziwe. Jeśli już musiałeś zadać pytanie o pracę (bo zaintrygowało Cię, że rozmówczyni jest stylistką lub wyczułeś, że lubi swoją pracę), to trzeba było zadać jakieś konkretne pytanie, coś w stylu "Miewasz jakichś oryginalnych klientów?" lub "Czuję, że bardzo lubisz swoją pracę, co Cię najbardziej w niej fascynuje?". Inaczej nie jest to rozmowa tylko... ankieta.

272

Ja sobie pomyslalam ze moze ta kobieta nie miala dokladnej wiedzy o blyskawicach/wyladowaniach elektrycznych i moze bojac sie jej obnazenia uciekla, albo jej praca byla wyjatkowo nieciekawa/ciezka/wstydzila sie jej? To oczywiscie tylko podejrzenie, bo co bylo powodem naprawde nikt nie wie oprocz niej.

273 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-10-08 11:05:53)

lilly 25- jeśli pan na portalu randkowym chce rozmawaić o wyładowaniach elektrycznych, zamiast zapytac o jakies zainteresowania, zamiast opowiedzieć cos O SOBIE- to też skonczylabym znajomośc.  I ze strony pana i ze strony pani  nie bylo kompletnie żadnego zrozumienia. Sporo tym podobnych rozmow teraz prowadzę, odkąd zmieniłam zdjęcie na nieco ładniejsze. Jak mialam zdjęcie twarzy, czarno białe - pisało może z 5 panow na tydzien, z czego 99 procent panow z jednoznaczną , jednorazową, często wulgarną propozycją. Teraz mam sporo ładniejsze zdjęcie , kolorowe, odznaczylam osoby nie w moim wieku i szukające seksu - a i tak sie tacy trafiaja, choc znacznie mniej - przy do 40 zaglądniec na strone DZIENNIE. A napisze może z trzech, czterech, z czego w zasadzie NIKT nie czyta profilu, co widac po zadawanych przez nich pytaniach; panowie kłamia w swoich opisach - nie potrafią zdania sklecic poprawnie, ale deklarują podyplomówke i własną firmę, o kulturze osobistej nawet nie wspominając;  norma jest wręcz w pierwszej wiadomości, nawet i bez podania imienia, cheć spotkania sie na kawie" bez zbędnego pisania". Tak, oczywiście, moze jeszcze w krzachach i poznym wieczorem... i za darmo..

''bobik70, 47 lat

06-10-2017
Cześć mam na imię Robert jestem normalnym facetem z wadami i zaletami jak pewnie każdy z nas może bedziemy mieli możliwość poznac się bliżej.Pozdrawiam 09:42
cześć, ( tu imię) z tej strony, milego dnia 14:46
Czesc milo mi ze zdecydowalas sie odpisac może bedziemy mogli poznac sie blizej 15:20
Może będziemy, jeśli zdecydujesz coś o sobie powiedzieć, to Ty do mnie napisałeś... 21:47
a co bys chciała wiedziec 22:03
już nic.
22:18
to spierdalaj pojebana suko 44 l panna 22:25
lub
''realnejon72, 45 lat

11-07-2017
Witaj - co Cię skłoniło aby tutaj zamieścić swój profil? Czy chęć poznania faceta na żywo? Czy tylko wirtualne pisanie wiadomości? Odpisz proszę - pozdrawiam serdecznie Adam. 12:56
04-10-2017
Cześć, utworzyłem tutaj swój profil aby poznać realną kobietę na żywo, czy zechciała byś sie ze mną umówić w stosownym czasie bez zbędnego pisania? Czy jest to niemożliwe? Odpisz bardzo Cię proszę. Pozdrawiam Adam. 13:41
'' bez zbędnego pisania?'' - ten tekst swiadczy, że NAWET NIE PRZECZYTAŁ pan mojego profilu.
A jeśli pan go przeczytał, to tym gorzej, bo świadczy to wtedy o tym,że LEKCEWAŻY pan MOJE ZASADY , cyt"nie spotykam się i nie udostępniam prywatnych danych osobom, o których nic nie wiem...''

dodatkowo pisać też sie panu NIE CHCE, ale JA MAM CHCIEĆ spotykac sie z obcym typem z sieci, który rownie dobrze może byc moim sąsiadem, ale równie dobrze seryjnym mordercą? Pan chyba na głowę upadł? Prostytutki to na innym portalu, polecam sprawdzić. 14:34
05-10-2017
Ty chory Pacanie, jak smiesz mnie obrazac Pustaku jeden, zegnam 11:56''

274

Cataga, sorry, ale czy koniecznie czujesz potrzebe dawania wykladu takim typom? Czy nie wystarczy jedno zdanie jako riposta i tyle? Sama brzmisz dosc zimno-wyniosle-agresywnie wiec jakiego rezultatu oczekujesz?

275 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-10-08 11:30:19)

zgadzam sie, brzmie tak, bo wieeesz, mam dość odpowiadania na ciągle te same pytania, choć panowie uzyskaliby odpowiedz, gdyby tylko RACZYLI przeczytać profil.

To oni sa piekielniejsi, bo piszą do kobiety z tymi pytaniami,  na jakie odpowiedż juz mają. I uważam to za lekceważące, odnoszenie się w ten sposób do kogos.  Jesli jestem na portalu by kogos poznac, to patrzę nie tylko na ładna buzkę, ale choćby przeczytam profil.
Tym panom nawet przeczytac profilu się nie chce. Dlaczego ja mam był uprzedzająco miła, ( zamiast wyniosła) wobec kogos, kto sam jest nie fair?  Dlaczego mam byc miła wobec kogos, kto traktuje mnie lekceważąco? Są osoby, z którymi da się prowadzić normalnie rozmowę, ale tytuł wątku brzmi " chamstwo na portalach randkowych" . Iceni, bycie miłym DLA WSZYSTKICH, choc ci nie są mili dla mnie, przeszło mi juz ładnych kilka lat temu.
poza tym, fakt,że będę miła dla jednego buca z drugim, może skutkowac o wiele bardziej nieprzyjemnymi efektami. Wole od razu dac sobie spokoj. Co do " wyjasniania" to może i masz racje, szkoda mojego pisania:)

276

cataga napisał/a:

zgadzam sie, brzmie tak, bo wieeesz, mam dość odpowiadania na ciągle te same pytania, choć panowie uzyskaliby odpowiedz, gdyby tylko RACZYLI przeczytać profil.

To oni sa piekielniejsi, bo piszą do kobiety z tymi pytaniami,  na jakie odpowiedż juz mają. I uważam to za lekceważące, odnoszenie się w ten sposób do kogos.  Jesli jestem na portalu by kogos poznac, to patrzę nie tylko na ładna buzkę, ale choćby przeczytam profil.
Tym panom nawet przeczytac profilu się nie chce. Dlaczego ja mam był uprzedzająco miła, ( zamiast wyniosła) wobec kogos, kto sam jest nie fair?  Dlaczego mam byc miła wobec kogos, kto traktuje mnie lekceważąco? Są osoby, z którymi da się prowadzić normalnie rozmowę, ale tytuł wątku brzmi " chamstwo na portalach randkowych" . Iceni, bycie miłym DLA WSZYSTKICH, choc ci nie są mili dla mnie, przeszło mi juz ładnych kilka lat temu.

tu akurat popieram catage
jesli ktos mnie pyta o cos, co jest w profilu, albo robi cos, o co w profilu prosiłam, zeby nie robił, to zawsze zwracam uwage.

i nie widze w tym nic wynioslego
niech ci władcy świata wiedza, ze robią cos źle ;>

277

Byc moze. Ja wychodzilam z zalozenia, że szkoda mojej energii na takich typów.

To denerwuje, owszem, ale wdawanie się w dyskusję (a juz zwlaszcza pouczanie) kumuluje złą energię - jezeli odpowiadam komuś staram sie być uprzejma albo nie odpowiadam wcale. Bo zwracaniem uwagi w sposob ostrzejszy, bardziej dosadny ryzykuję, że ktos to źle odbierze, również się zirytuje, odpisze mi jeszcze bardziej niemiło, ja sie zirytuje jeszcze bardziej i... takie bledne kolo. Ucierpi na tym dodatkowo kolejna osoba, bo bede podchodzic z wieksza rezerwa i echem poprzedniej irytacji..

Tak że odpuszczam sobie wszelkie zbedne konwersacje i tlumaczenia dla własnego komfortu psychicznego smile

278

Iceni, tez dobra strategia, ale wiesz co, napisz to na wątku pana, który pyta, dlaczego kobiety z portali randkowych mu nie odpisują...aaa.
uupps;) to TEN WĄTEK!

smile

279

cataga napisał/a:

A napisze może z trzech, czterech, z czego w zasadzie NIKT nie czyta profilu, co widac po zadawanych przez nich pytaniach; panowie kłamia w swoich opisach - nie potrafią zdania sklecic poprawnie, ale deklarują podyplomówke i własną firmę, o kulturze osobistej nawet nie wspominając;  norma jest wręcz w pierwszej wiadomości, nawet i bez podania imienia, cheć spotkania sie na kawie" bez zbędnego pisania". Tak, oczywiście, moze jeszcze w krzachach i poznym wieczorem... i za darmo..

''bobik70, 47 lat

06-10-2017
Cześć mam na imię Robert jestem normalnym facetem z wadami i zaletami jak pewnie każdy z nas może bedziemy mieli możliwość poznac się bliżej.Pozdrawiam 09:42
Czesc milo mi ze zdecydowalas sie odpisac może bedziemy mogli poznac sie blizej 15:20
Może będziemy, jeśli zdecydujesz coś o sobie powiedzieć, to Ty do mnie napisałeś... 21:47
już nic.

Matko święta, zawsze byłam przeciwna portalom randkowym po moim krótkim pobycie na nich, ale z czymś takim się nie spotkałam. Czytam te Twoje perypetię i mnie to przeraża. Nie wiem, jak to robisz, że tego typu rzeczy Cię nie zniechęcają do porzucenia portali... Wiem, że wątek dot. chamstwa, ale zastanawiam się jakie są proporcje miłychpanów w stosunku do chamskich. Idzie jeszcze z kimś pogadać?

280 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-10-08 21:26:23)

cataga napisał/a:

lilly 25- jeśli pan na portalu randkowym chce rozmawaić o wyładowaniach elektrycznych, zamiast zapytac o jakies zainteresowania, zamiast opowiedzieć cos O SOBIE- to też skonczylabym znajomośc.  I ze strony pana i ze strony pani  nie bylo kompletnie żadnego zrozumienia. Sporo tym podobnych rozmow teraz prowadzę, odkąd zmieniłam zdjęcie na nieco ładniejsze. Jak mialam zdjęcie twarzy, czarno białe - pisało może z 5 panow na tydzien, z czego 99 procent panow z jednoznaczną , jednorazową, często wulgarną propozycją. Teraz mam sporo ładniejsze zdjęcie , kolorowe, odznaczylam osoby nie w moim wieku i szukające seksu - a i tak sie tacy trafiaja, choc znacznie mniej - przy do 40 zaglądniec na strone DZIENNIE. A napisze może z trzech, czterech, z czego w zasadzie NIKT nie czyta profilu, co widac po zadawanych przez nich pytaniach; panowie kłamia w swoich opisach - nie potrafią zdania sklecic poprawnie, ale deklarują podyplomówke i własną firmę, o kulturze osobistej nawet nie wspominając;  norma jest wręcz w pierwszej wiadomości, nawet i bez podania imienia, cheć spotkania sie na kawie" bez zbędnego pisania". Tak, oczywiście, moze jeszcze w krzachach i poznym wieczorem... i za darmo..

''*****, 47 lat

06-10-2017
już nic.
lub
''********, 45 lat

11-07-2017
Witaj - co Cię skłoniło aby tutaj zamieścić swój profil? Czy chęć poznania faceta na żywo? Czy tylko wirtualne pisanie wiadomości? Odpisz proszę - pozdrawiam serdecznie Adam. 12:56
04-10-2017
Cześć, utworzyłem tutaj swój profil aby poznać realną kobietę na żywo, czy zechciała byś sie ze mną umówić w stosownym czasie bez zbędnego pisania? Czy jest to niemożliwe? Odpisz bardzo Cię proszę. Pozdrawiam Adam. 13:41
'' bez zbędnego pisania?'' - ten tekst swiadczy, że NAWET NIE PRZECZYTAŁ pan mojego profilu.
A jeśli pan go przeczytał, to tym gorzej, bo świadczy to wtedy o tym,że LEKCEWAŻY pan MOJE ZASADY , cyt"nie spotykam się i nie udostępniam prywatnych danych osobom, o których nic nie wiem...''

dodatkowo pisać też sie panu NIE CHCE, ale JA MAM CHCIEĆ spotykac sie z obcym typem z sieci, który rownie dobrze może byc moim sąsiadem, ale równie dobrze seryjnym mordercą? Pan chyba na głowę upadł? Prostytutki to na innym portalu, polecam sprawdzić. 14:34
05-10-2017
Ty chory Pacanie, jak smiesz mnie obrazac Pustaku jeden, zegnam 11:56''

cataga, bez urazy, ale sama sprowokowałaś tego faceta. Owszem, on nie przeczytał pewno opisu, więc wystarczyło zlekceważyć tę wiadomość i skasować z historii, ale Tobie było mało, bo musiałaś go obrazić: "Obcy typ", "seryjny morderca", "na głowę upadł", "prostytutki na innym portalu"... W moim odczuciu pokazałaś się z jeszcze gorszej strony, niż on.

A przy tym podajesz tu na forum dokładne cytaty z prywatnej korespondencji, bez wycinania nicków oraz prawdziwych  imion yikes

281

mallwusia napisał/a:

cataga, bez urazy, ale sama sprowokowałaś tego faceta. Owszem, on nie przeczytał pewno opisu, więc wystarczyło zlekceważyć tę wiadomość i skasować z historii, ale Tobie było mało, bo musiałaś go obrazić: "Obcy typ", "seryjny morderca", "na głowę upadł", "prostytutki na innym portalu"... W moim odczuciu pokazałaś się z jeszcze gorszej strony, niż on.

Dokładnie, sama ma wielkie braki w kulturze, a innych krytykuje. I tu nie tylko o ten jeden tekst chodzi, bo np. to też nie brzmi miło:

cataga napisał/a:

Czesc milo mi ze zdecydowalas sie odpisac może bedziemy mogli poznac sie blizej
15:20 Może będziemy, jeśli zdecydujesz coś o sobie powiedzieć, to Ty do mnie napisałeś...
21:47 a co bys chciała wiedziec
22:03 już nic.

Śmieszne zachowanie.

282

nie pisałam o panu, że jest taki czy owaki, a o tym, ze mam obawy spotykac sie, tak, z obcym typem, któremu nawet NIE CHCE sie przeczytac profilu osoby, do ktorej pisze! To PAN pierwszy wykazał się brakiem kultury, a ja- uwierzcie- mam dosc " bycia miłą" tylko dlatego, że pan łaskawie do mnie napisał, sam nawet nie mając pojęcia, do kogo pisze!  I nie, nie ''wykażę się  kultura'' wobec kogoś, kto na wejsciu  nie okazuje jej mnie,  bo pyta mnie o to, co mogłby przeczytać, na profilu, ale mu się nie chciało.

"seryjny morderca", "na głowę upadł", "prostytutki na innym portalu'' -  ach, obraziłam pana, ale on mnie nie, proponując kompletnie obcej mu kobiecie spotkanie " bez zbędnego pisania"? 
   Bez  zbędnego pisania i poznawania się wcześniej, to własnie tak sie panowie mogą z prostytutką spotkać.  Poza tym, nie napisałam, że pan jest seryjnym mordercą - napisałam,że nie wiedząc, z kim mam do czynienia, obawiam się seryjnego mordercy. Mam prawo dbać o własne bezpieczeństwo.
Ja wiem, czytałam tu wątek pani, która obcego pana zaprosiła na nocleg i nie widziała w tym nic dziwnego ani niepokojącego - to jej sprawa. Ja widzę. Pan sie obraził - ale wybaczcie dziewczyny, mnie to nie interesuje, bo to pan pierwszy zachował sie chamsko. Jesli wy nie widzicie nic niestosownego w takim podejsciu jednego z drugim pana - rozumiem, ale to wasza sprawa. Ja widzę  i nie zamierzam byc NADAL MIŁA wobec kogoś, kto nie zachowuje się odpowiednio wobec kobiet, z ktorymi chce nawiązać znajomosc.  Dla was moje zachowanie jest śmieszne, rozumiem , kazdy ma inny punkt widzenia. Niemniej, jesli wy akceptujecie takie chamstwo, to wasza sprawa, nic mi do tego. Możecie i moje zachowanie krytykowac, tez macie do tego prawo.

Ja uważam,że jesli ktos pisze pierwszy do drugiej osoby, wypadałoby
by przeczytał, do KOGO PISZE;
wypadałoby się przedstawić i napisac choc słówko o sobie
Taka drobnostka. Rozumiem,że to sa wygórowane wymagania  wobec meżczyzn nawet dla pań na tym portalu.

283

cataga napisał/a:

Taka drobnostka. Rozumiem,że to sa wygórowane wymagania  wobec meżczyzn nawet dla pań na tym portalu.

Nie są wygórowane, ale też niespełnienie tych wymagań nie usprawiedliwia chamstwa wobec tych panów, bo to, że oni się nie przedstawili i od razu zapraszają na kawę, nie jest chamskie... a jedynie niekulturalne. Nie masz obowiązku z nimi rozmawiać, ale obrażać ich też nie musisz.

284

nie obrazałam nikogo. teksty o ''"seryjny morderca", "na głowę upadł", "prostytutki na innym portalu''- nie byly obrazaniem innych panow - nie moą wina, ,że pan sie poczuł jak seryjny morderca. No on jak seryjny morderca, a ja - jak prostytutka, bo się chce jeden z drugim ' bez zbędnego pisania " umawiac, czyz nie;) ?
ale santapietruszka , rozumiem, o co ci chodzi, masz rację, ale wiesz, jak dostajesz entą tego typu wiadomosc, to witki opadaja.... Pan nie ma zdjęcia, nie ma nic o sobie, nie chce nic o tobie wiedziec, ale umawiac bez zbędnego pisania to zaraz, z miejsca. To jak mam się nie poczuć jak prostytutka?  I to jest normalne.  Ale jak ja wytknę , to zaraz.. a fe, nie wypada itp. No i może nie wypada, ale może ja  juz po prostu walę kijem, jak ktoś mnie uderzy dlonia?
I wiesz, nie odpowiesz panu jednemu z drugim , to cię będzie ciągle pytał, CZEMU NIE ODPOWIADASZ - trzeba wtedy pana zablokowac. No a potem tacy panowie zakładają wątki pt." dlaczego kobiety nie odpisują"

285

cataga napisał/a:

I wiesz, nie odpowiesz panu jednemu z drugim , to cię będzie ciągle pytał, CZEMU NIE ODPOWIADASZ - trzeba wtedy pana zablokowac. No a potem tacy panowie zakładają wątki pt." dlaczego kobiety nie odpisują"

No to niech sobie zakładają, to ich problem big_smile Nie zablokujesz jednego z drugim, żeby forum nie zaśmiecać? big_smile

286 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2017-10-08 23:48:22)

Odnoszę wrażenie, że z tymi panami jest wszystko OK, natomiast Ty jesteś i źle wychowana, i przewrażliwiona. I nie. nie widzę nic chamskiego w zaproszeniu na kawę czy drinka. Raczej zastanawiam się co trzeba mieć w głowie, żeby obawiać się gwałtu czy morderstwa w miejscu publicznym.

287 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-10-09 11:50:50)

cataga napisał/a:

nie pisałam o panu, że jest taki czy owaki, a o tym, ze mam obawy spotykac sie, tak, z obcym typem, któremu nawet NIE CHCE sie przeczytac profilu osoby, do ktorej pisze! To PAN pierwszy wykazał się brakiem kultury, a ja- uwierzcie- mam dosc " bycia miłą" tylko dlatego, że pan łaskawie do mnie napisał, sam nawet nie mając pojęcia, do kogo pisze!  I nie, nie ''wykażę się  kultura'' wobec kogoś, kto na wejsciu  nie okazuje jej mnie,  bo pyta mnie o to, co mogłby przeczytać, na profilu, ale mu się nie chciało.

"seryjny morderca", "na głowę upadł", "prostytutki na innym portalu'' -  ach, obraziłam pana, ale on mnie nie, proponując kompletnie obcej mu kobiecie spotkanie " bez zbędnego pisania"? 
   Bez  zbędnego pisania i poznawania się wcześniej, to własnie tak sie panowie mogą z prostytutką spotkać.  Poza tym, nie napisałam, że pan jest seryjnym mordercą - napisałam,że nie wiedząc, z kim mam do czynienia, obawiam się seryjnego mordercy. Mam prawo dbać o własne bezpieczeństwo.
Ja wiem, czytałam tu wątek pani, która obcego pana zaprosiła na nocleg i nie widziała w tym nic dziwnego ani niepokojącego - to jej sprawa. Ja widzę. Pan sie obraził - ale wybaczcie dziewczyny, mnie to nie interesuje, bo to pan pierwszy zachował sie chamsko. Jesli wy nie widzicie nic niestosownego w takim podejsciu jednego z drugim pana - rozumiem, ale to wasza sprawa. Ja widzę  i nie zamierzam byc NADAL MIŁA wobec kogoś, kto nie zachowuje się odpowiednio wobec kobiet, z ktorymi chce nawiązać znajomosc.  Dla was moje zachowanie jest śmieszne, rozumiem , kazdy ma inny punkt widzenia. Niemniej, jesli wy akceptujecie takie chamstwo, to wasza sprawa, nic mi do tego. Możecie i moje zachowanie krytykowac, tez macie do tego prawo.

moim zdaniem nie są to wygórowane wymagania, ale odpowiadanie na chamstwo jeszcze większym chamstwem i wręcz prowokowanie takich negatywnych zachowań źle świadczy o osobie, która tak głośno mówi o kulturze.

288 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-10-09 11:59:51)

EeeTam napisał/a:

Odnoszę wrażenie, że z tymi panami jest wszystko OK, natomiast Ty jesteś i źle wychowana, i przewrażliwiona. I nie. nie widzę nic chamskiego w zaproszeniu na kawę czy drinka. Raczej zastanawiam się co trzeba mieć w głowie, żeby obawiać się gwałtu czy morderstwa w miejscu publicznym.

To nie o to chodzi. Nie ma nic złego w zapraszaniu na kawę czy drinka, wprost przeciwnie, ale panowie powinni zdawać sobie sprawę, że kobieta nie poleci od razu na takie spotkanie, bez minimalnego zapoznania się. Jedna będzie chciała popisać dłużej, inna krócej, niemniej jednak zapraszanie w pierwszym mailu jest po prostu niegrzeczne, tym bardziej, iż cataga zaznaczyła to wyraźnie w opisie profilu.
Jeśli facet nie znosi pisać, to sory, ale nie powinien próbować zawierać znajomości na internetowych portalach, bo trzeba by być naprawdę desperatką, by chodzić na takie "randki" zupełnie w ciemno.

To, że cataga jest przewrażliwiona, to swoją drogą.

289 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-10-09 13:03:49)

mallwusia, ciesze sie,.że choc Ty rozumiesz, o co mi chodzi.  Nie rozumiem ponadto dlaczego ja mam byc nadal miła wobec kogos, kto traktuje mnie lekcewaząco i '' per noga"'.  A nie czytaniec profilu osoby, do ktorej sie pisze, jest  dla mnie oznaką lekcewazenia.  Ja widzę ,że sporo kobiet na tym portalu uwielbia, jak faceci wchodza im na głowę -  to ich sprawa. Jestem miła dla osób, kotre sa miłe dla mnie. Nie zamierzam  tolerować pewnych spraw, i byc miła bo łaskawca bez zdjęcia, bez opisu , raczył zaproponowac mi spotkanie.
A nie odpowiadam w ogóle na tego typu zagadnięcia:
robert46chorzow, 48 lat

05-07-2017
Dzień dobry. Czytałem opis. Ja szukam Pani,ktora pokazuje swoje oblicze. Kotów nie trawie. Pozdrawiam. Robert. Ps. ze zwierząt lubię wołowinę,cielecine,wieprzowine i podobne

krzysztof2016s, 47 lat

10-07-2017
Cześć! Zainteresowała mnie Towja osoba i bardzo chętnie spotkałbym się z Tobą na kawie. Zapraszam. Zdjęcie swe mam wewnątrz profilu. P.S. Mieszakm obecnie w bytomiu. Henryk

skayer17, 57 lat

13-07-2017
Jesteś Kotką i żyjesz w lesie ???

danel, 31 lat

12-07-2017
Hej,
dlaczego Twój profil jest taki... tajemniczy? 10:51
15-07-2017
Hej,
dlaczego Twój profil jest taki... tajemniczy? 16:19

tenderheartsggd, 55 lat

17-07-2017
Cześć

Jak się miewasz? Jesteś wspaniały i czytałem twój profil i jestem zainteresowany w Ciebie, uwielbiam wiedzieć więcej o Tobie, prosimy o e-mail mi na jwilowther53@yahoo.com dla lepszej komunikacji bo nie zalogować tutaj zawsze

wysokion94, 23 lata

26-07-2017
Cześć!  Zacznę od tego, że wiem, iż nie mam zdjęcia - jeżeli zainteresuje Cię moja osoba, to obiecuję, że wyślę je w następnej wiadomości, bo nie mam zamiaru się ukrywać.
Natomiast słowami wstępu - jestem Tomek, mam 23 lata i jestem wysokim bo 190 cm brunetem, który to mieszka można by powiedzieć na dwa miasta - Bielsko-Biała i Katowice. Opinie jakie o mnie chodzą, to takie że jestem dosyć przystojnym a co najważniejsze dojrzałym emocjonalnie i inteligentnym facetem, szczególnie jak na swój wiek. Być może zapytasz, dlaczego piszę do Ciebie... Zatem odpowiedź jest prosta, fascynują mnie kobiety starsze, jestem bardzo emocjonalnym facetem - nie ukrywam, że w kobietach starszych ode mnie fascynuje mnie nie tylko ich fizys ale i charakter... Chęć poznania Ciebie przywiodła mnie na twój profil, wiem że być może nie uzyskam twojej akceptacji, natomiast uznałem, że warto spróbować... Zapytasz więc może, "Co chciałbym z taką kobietą stworzyć?". Odpowiem wprost - przyjacielski układ, nie szukam tą drogą samego seksu, skłamałbym gdybym powiedział, że cielesność, obupólna namiętność mnie nie pociąga... Niemniej jednak nie chcę na tej podstawie budować wyłącznie znajomości - chcę by podporą była przyjaźń, bo pomimo młodego wieku mogę być partnerem do rozmów wszelakich, potrafię zrozumieć i myślę co bardzo ważne... poświęcić uwagę...

Zastanawiam się teraz czy jest to odpowiednim ale spróbuję... Nie mam zdjęcia, więc czym innym spróbuję Cię do siebie przekonać... Napisałem kiedyś opowiadanie, soft-erotyczne jako przejaw mych potrzeb, pragnień... Nie zdradzę Ci całego, ale tylko jego początek tak byś może wciągnęła się w jego treść, zobaczyła moją nieco artystyczną duszę, a jednocześnie początek po to aby ewentualnie nie zepsuć twego wrażenia o mnie jako o młodym zniszczonym zboczeńcu.  Jednocześnie gdybyś miała limit wiadomości... To jest mój email: zimnydran94@interia.pl

LOKACJA: SCHRONISKO W GÓRACH, CZERWCOWY WIECZÓR, 2016 r.]

Półmrok... Wydawałoby się, że odległe, położone daleko za horyzontem chmury przejdą bokiem... Ty skupiona w półmroku siedzisz wpatrując się w dal, słysząc podmuchy wiatru zwiastującego kolejny burzowy taniec uderzające o słabe okiennice... Wytężasz swój słuch, nie wiesz dlaczego się tu znalazłaś ani w jaki sposób. Twoje odczucia błądzą między zmieszaniem a jednocześnie poczuciem bezpieczeństwa. Mimo wszystko nie odczuwasz trwogi...

Wiatr nabiera na sile, słyszysz delikatne trzaski nie wiedząc jednak czy to trzask gałęzi, czy też podłoga w pokoju w którym się znajdujesz... Starasz się ogarnąć go wzrokiem, lecz półmrok zintensyfikowany nadejściem czarnych chmur niewiele pozwala Ci zauważyć... Po chwili czujesz jak męskie dłonie odchylają twe włosy znad ucha... Czujesz dotyk na swej twarzy, czujesz narastające napięcie...

Tak... to ja. Podnoszę Cię, zbliżam Cię ku ścianie, nie stawiasz mi żadnego oporu, próbujesz spojrzeć na mnie, aczkolwiek ma dłoń pęta twój kark... Posłusznie więc dajesz mi się prowadzić. Dopycham Cię do ściany... Czujesz napięcie, pętam twoje ruchy...

Jeżeli chcesz ciąg dalszy to powiedz...

Pozdrawiam i życzę miłego dnia. 17:54
Panowie nie ogarniają ,że skoro mam napisane,że nie odpowiadam na profile bez zdjęć, to mnie taki profil nie interesuje. Nie potrafią  zrozumieć, że jesli mam napisane ,że szukam normalnej znajomości, to na 23 latka nie " polece" mówiąc kolokwialnie.  Teraz kolejny raz niech usłysze, jak bardzo, ale to bardzo jestem przewrazliwiona.

290 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-10-09 12:57:29)

Cataga, nie powinnaś podawać na forum cudzych adresów mailowych i innych prywatnych danych obcych ludzi. Nawet, jeśli Ci bardzo zaleźli za skórę.

291

''A przy tym podajesz tu na forum dokładne cytaty z prywatnej korespondencji, bez wycinania nicków oraz prawdziwych  imion'' - skąd wiesz,że ich nie zmieniłam? ( nicki i imiona, emaile?)

292 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-10-09 13:14:55)

mallwusia , dokładnie.
może i jestem przewrazliwiona, ale skoro w opisie profilu napisałam, ze nie spotykam się od razu, to panowie wykazują sie chamstwem, proponując mi spotkanie całkowicie w ciemno. I nie bedę " miła i grzeczna" wobec kogos, kto lekcewazy to, co ja napisałam, już na samym początku znajomości!!!

Tu w innym wątku natknęłam się na kolejną sprawę -  pani pyta, jak natrętowi DELIKATNIE wytłumaczyc brak zainteresowania. DELIKATNIE, żeby sie biedulek nie zestresował, zapewne....
Dopiero parę osób na tamtym wątku powiedziało pani, ze ma to zrobic stanowczo , i bez owijania w bawełne.
Uczy sie  kobiety  bycia zawsze miłymi i grzecznymi niezaleznie od tego, jakie chamstwo jes spotyka ze strony innych ludzi, zwłaszcza meżczyzn, a potem mamy sprawy, ze kobieta gwałt sie boi zgłosic, no bo przeciez " miała krotką spodniczke i w nocy z pracy wracała, to się az prosiła o gwałt'' - i takie opinię nierzadko maja rowniez policjanci.

293

cataga

Bo jesteś przewrażliwiona tongue
Gdybyś nie była, miałabyś do tego dystans.

A Ty znowu podajesz nicki, imiona a nawet maile z prywatnej korespondencji.

294

mallwusia, mowiłam, może i jestem przewrażliwiona.
Ponadto, pytam, skad wiesz, czy nickow  nie pozmieniałam?
No niestety, wątek jest, przypominam, " chamstwo na portalach randkowych" . No i niestety, nie mam NADAL DYSTANSU DO CHAMSTWA I GO NIE NABĘDĘ, mimo coraz poważniejszego wieku.
natomiast dziwi mnie, że ktoś  ma do mnie pretensje o moje niezbyt grzeczne reakcje w odpowiedzi na chamstwo na wątku, ktory o chamstwie mowi.  Nauczyłam sie, że bycie miłym wobec chamów tylko ich utwierdza w ich postępowaniu. Ja reaguję tak, ktos inny inaczej. Możecie mnie krytykować, ale tak samo ja mogę inne postępowanie od mojego. W koncu forum jest wymianą mysli...

295 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-10-09 13:34:29)

cataga napisał/a:

mallwusia , dokładnie.
może i jestem przewrazliwiona, ale skoro w opisie profilu napisałam, ze nie spotykam się od razu, to panowie wykazują sie chamstwem, proponując mi spotkanie całkowicie w ciemno. I nie bedę " miła i grzeczna" wobec kogos, kto lekcewazy to, co ja napisałam, już na samym początku znajomości!!!

Tu w innym wątku natknęłam się na kolejną sprawę -  pani pyta, jak natrętowi DELIKATNIE wytłumaczyc brak zainteresowania. DELIKATNIE, żeby sie biedulek nie zestresował, zapewne....
Dopiero parę osób na tamtym wątku powiedziało pani, ze ma to zrobic stanowczo , i bez owijania w bawełne.
Uczy sie  kobiety  bycia zawsze miłymi i grzecznymi niezaleznie od tego, jakie chamstwo jes spotyka ze strony innych ludzi, zwłaszcza meżczyzn, a potem mamy sprawy, ze kobieta gwałt sie boi zgłosic, no bo przeciez " miała krotką spodniczke i w nocy z pracy wracała, to się az prosiła o gwałt'' - i takie opinię nierzadko maja rowniez policjanci.

Mylisz asertywność z chamstwem. Chamskimi tekstami odpowiadałaś na niegrzeczność, nie na chamstwo. A nawet gdyby, to czy naprawdę warto chamstwem odpowiadać na chamstwo? Przecież to Cię tylko niepotrzebnie stresuje, budzi złe emocje i nakręca.

Moim zdaniem znalezienie wartościowego faceta na portalu randkowym będzie jak trafienie w totka.
Umówmy się  - atrakcyjny facet (ogarnięty życiowo, z pasjami, poczuciem humoru i wyglądem lepszym od diabła) nie ma problemów ze znalezieniem partnerki w realu. Facetom jest wiele łatwiej.
Kto tam trafi? Ano tacy, jak z z Twoich cytatów. Do tego maminsynki, faceci z problemami emocjonalnymi, pracujący za granicą, nałogowcy, wszelkiej maści zdradzacze, szukający na szybko plastra lub koła zapasowego itd.

Trzeba mieć dystans do tego miejsca, aby wyłuskać tę garstkę sensowych ludzi, którzy są tam, bo być może są mniej kontaktowi, nieśmiali, zabiegani, po przejściach... Bez tego dystansu niepotrzebnie tam stracisz czas i  nerwy smile

Wszystkich chcesz pouczać? To jakaś misja? I czego chcesz nauczyć, skoro sama zachowałaś się po chamsku, jeszcze gorzej od tych cytowanych facetów, a jednego wyraźnie sprowokowałaś?

296 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-10-09 13:42:16)

ale mallwusia , zgadzam się z toba całkowicie.
Wyłowic paru sensownych jest trudno, ale - nie o sensownych osobach piszę - choc paru takich spotkałam.
Ciekawi mnie, jak byś ty odpowiedziała ASERTYWNIE na chamstwo.  Zapewne NIE ODPOWIEDZIAĄŁBYS WCALE, dając panu pole do obrażania kolejnych osób. To, co podałam jako przykłady - to są tylko - i aż przykłady - inaczej zalałabym to forum takimi tekstami.
Kobiety, nie reagując na chamstwo, umacniacie chamow. A to są wasi rodzice, mezowie, o ktorych nawet nie wiecie, że logują sie na portalach randkowych ( mało tu wątków zrozpaczonych żon, ktore nagle odkryły drugą twarz swojego, jak myslały, misia?) , bracia, koledzy z pracy!!! To są wasi mechanicy od auta, sprzedawcy w sklepie i ludzie stojący na przystanku obok was.  Teraz czytałam oo panu Sklepowiczu, który kobiety biorące udział w manifestacji, nazwał " ruchadłami" w publicznej tv, a redaktorzy sie tylko smiali i .... chichotali. Naprawdę chcemy takich ludzi wokół siebie i mamy byc ASERTYWNE  -  czytaj - nie przejmowac sie, bo " szkoda naszych nerwów"?
Jasne, wyraznie sprowokowałam, o ja, niegodna, jak smiałam, powinnam uszy połozyc po sobie, wtedy zachowałabym się ASERTYWNIE, jak w ogóle smiem odpowiadać chamowi !!! mallwusia!!! Litości! Może i misja, rozumiem, że ty bys sie tak nie zachowała,  ale krytykowanie kobiet,że choc może nieudolnie, próbuja cos zrobic z otaczającym chamstwem, jest wybacz...żałosne. Tak samo zareagujesz, jak twoja córka wroci z placzem do domu, bo probowała zachowac sie asertywnie, a cham ją wyzwał od " ruchadeł"? Powiesz jej,że ma sie chamem nie przejmowac? Co z tego, jak szkoda juz sie stała?

297 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-10-09 13:42:04)

cataga napisał/a:

Zapewne NIE ODPOWIEDZIAĄŁBYS WCALE, dając panu pole do obrażania kolejnych osób.

Ty naprawdę myślisz, że jak Ty zwyzywasz takiego gościa, to on się tym przejmie i do następnej kobiety zagada inaczej??? Misję zbawiania świata masz? big_smile
Właśnie dajesz powód, żeby wcale się nie poprawiał, bo po Twoich odpowiedziach dojdzie do wniosku, że baby i tak są chamskie, więc po co... A co on się będzie przejmował, że go jakieś anonimowe babsko z internetów zbeształo?
Najlepszą reakcją jest właśnie brak reakcji, a nie nakręcanie.

298 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-10-09 13:45:37)

ok, mallwusia, ty sobie nie reaguj,  twoja sprawa, a ja będe. I obie bedziemy szczęśliwe. Poza tym, nikogo NIE WYZYWAŁAM> To, ze nie zrozumialas mojego tekstu, jak i ten pan, bo oboje wzieliscie go do siebie -  też o czyms swiadczy.

299

Jeśli chodzi o reagowanie na brak przeczytania profilu, to też bym zwróciła uwagę, moim zdaniem można to zrobić krótko, zwięźle, efektywnie i nieagresywnie w taki sposób: "odpowiedź na twoje pytanie znajduje się na moim profilu..." i olać gościa dalej. W ten sposób dajesz mu do zrozumienia, gdzie popełnił błąd, ale w sposób nieagresywny i unikasz słownej szarpaniny - wilk syty i owca cała big_smile

300

Chomikowa, tak robie w 90 procentach...;)

301

Na necie i randkach... najgorsze to wdać się "polemikę" z idiotami. A pisać można z kimś, kto nas po prostu zaciekawi...

302

Przykład? Sympatia... czy antypatia;-) Adin ch..;-)
Kobieta pisze :" Mam 31 lat, jestem panną bez zobowiązań. Żyję jak chcę, robię co chcę. Byłam tą "trzecią" kilka lat. Mam kilkanaście związków. Nieudanych. Szukam nowych znajomości, związku. Seks na pierwszym spotkaniu? Jak facet mi się spodoba, to nie mam nic przeciwko."
Na pytanie, czego poszukuje na portalu... "Miłości". Pisanie z nią, cóż, na początku miło. Ale w trakcie wychodziły jej dziwactwa- natarczywość, niestabilność i masa innych. Po spotkaniu.. gehenna. Chce mieć ciastko i zjeść ciastko.
Tak więc, Tinder przy tym, to pestka.

303

Chce mieć ciastko i zjeść ciastko.
tak, jak mnostwo panow na tego typu portalach.

304

Kiedys mialam konta na portalach randkowych, ale była to dla mnie totalna porazka i rozczarowanie. Poziom mężczyzn był żenujący. Dla mnie dzielą sie na dwa typy - część z pewnością szuka miłości, ale sa albo bardzo nieatrakcyjni, niesmiali itp, albo mają wygórowane oczekiwania w stosunku do kobiety, Drugi gatunek to permanentni podrywacze i poszukiwacze wrażeń, Oni maja konta po kilka lat i tak naprawdę nie szukają stałego związku tylko wyłapuja kolejne nowe osoby i zarzucają przynętę. Znam pary, które poznały się na portalach, ja osobiście nikogo ciekawego w ten sposób nie poznałam. Na szczeście jestem w związku i już mnie portale nie interesują smile

305

Helena35 - w punkt. Te same zdjęcia, od kilku ładnych lat -  jeden z panow mial zdjęcie z 2012 roku i był zdziwiony, ze nie raczyłam byc zainteresowana, bo przeciez sa wazniejsze wartości jak charakter itp. a uroda z wiekiem maleje... No własnie, własnie, skoro na samym początku pan daje nieaktualne zdjęcie ( klamie) jak to swiadczy o jego charakterze? odpisałam mu w stylu, że pewnie on sam byłby rozczarowany, gdybym dała zdjęcie'' dwadzieścia kilo temu"...

306

Mama Emigrantka napisał/a:

Nuaczylam sie jednego co do portali randkowych i szukania mieszkania/domu do wynajecia- jesli nie ma zdjecia, to ktos ma cos do ukrycia.

Im wiecej informacji, tym lepiej. Im mniej informacji, tym wiecej do ukrycia, co pociagajace nie jest. Proste jak konstrukcja cepa.

Podstawowa wiedza, by uniknąć nieprzyjemnych sytuacji.

Posty [ 261 do 306 z 306 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Chamstwo na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024