Początek ciąży a praca chodząca przy zbiorze owoców - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Początek ciąży a praca chodząca przy zbiorze owoców

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Początek ciąży a praca chodząca przy zbiorze owoców

Hej nie wiem czy dobrze dopasowałam wątek ale chciałam bym się was forumowiczki poradzić w kwestii pracy.Chodzi o to ze mam możliwość pracy przy zbiorze gruszek a ostatnio dowiedziałam się ze jestem w piątym tyg ciąży.Praca nie jest ciężka nie trzeba dźwigać tylko trzeba sie troszkę nachodzić.Praca jest tylko na miesiąc  9h 5 dni w tygodniu dodam ze to moja druga ciąża w pierwszą przechodziłam dobrze i tu moje pytanie czy jeśli będe się dobrze czuć mogę ten miesiąc popracować  przy zbiorze gruszek wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Początek ciąży a praca chodząca przy zbiorze owoców

Myślę, że spokojnie możesz. Ruch w ciąży jest wskazany i jeśli będziesz dobrze się czuła, a z dzidziusiem będzie wszystko ok, to spokojnie możesz sobie zbierać gruszki. Pamiętaj tylko o regularnym jedzeniu i piciu oraz utrzymaniu odpowiedniej higieny. Absolutnie też nie wolno Ci się przeciążać, jeśli poczujesz, że 9h to za dużo - to lepiej sobie odpuścić.

3

Moim zdaniem jezeli z ciążą wszystko ok aa Ty się dobrze czujesz to czemu nie..

Oczywiscie uwazaj jezeli to praca gdzie jest potrzebna drabina.. rob sobie przerwy..

4

Możesz, jeżeli nie jest to ciąża zagrożona to nie ma problemu.

Natomiast uważaj nie tyle na nadmiar ruchu co na przegrzanie - zwracaj uwagę by nie stać na słońcu ( co w sadzie raczej ci nie grozi)  i nawadniac sie odpowiednio. Upał może być grozniejszy niż wysiłek.

5

Jeszcze uwazalabym na nadmierne podnoszenie rak. Mozliwe ze bedziesz czula ciagniecie w dole brzucha.

6

W 5 tyg to spoko:) mnustwo kobiet o ciazy dowiaduje sie w okolicach 9 tyg, co wnioskuje ze caly czas pracowaly  iutrzymywaly normalny tryb życia smile wiec spokojnie, ja co prawda pravowalam typko do 6 tyg ale zupelnie inna praca inne warunki..

7

Dziekuje kobietki za wasze rady smile napewno bede na siebie uważać i nie przemęczać. Jeśli uznam ze nie daje rady i za dużo wysiłku mnie to kosztuje zrezygnuje z pracy .Pozdrawiam

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Początek ciąży a praca chodząca przy zbiorze owoców

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024