Test owulacyjny-negatywny Co dalej? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Test owulacyjny-negatywny Co dalej?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Test owulacyjny-negatywny Co dalej?

Cześć,

Jestem kobietą już po 36 roku życia.Ze względu na fakt,że pewne sprawy zaczęły się w moim życiu stabilizować,chciałam zdecydować się mimo wieku na pierwsze dziecko.Niestety,testy owulacyjne wykazują wynik negatywny.Czy któraś z Pań na forum była może w podobnej sytuacji,jak dalej postępowała,jak przebiegały konsultacje lekarskie w tym zakresie-bo rozumiem,że muszę w tej sprawie zgłosić się do ginekologa.Pozdrawiam i będę wdzięczna za wskazówki i może opisy własnych doświadczeń.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez saya16 (2016-05-09 16:21:19)

Odp: Test owulacyjny-negatywny Co dalej?

Hej, a powiedz obserwujesz swoie cykle, sprawdzasz szyjke, sluz? Czy poprostu wykonalas kilka testow w zblizonum terminie i nic?

Polecam zalogowanie sie na ovufriend.pl  tam  program w miare dobrze wyznacza owu, mi sie zawsze z programu pokrywal termin z testem:) ile trwa twoja faza lutealna? Jestes na jakis lekach? 

A moze masz testy felerne, jak ja kupowalam testy z rossmana i aptek to zawsze fajnie wychodzily, a jak zamowilam z allegro bo taniej to takie same bladziochy mi wychodzily..

Moze to poprostu byl akurat cykl bezowulacyjny

Nie martw sie ja obserwowalam siebie 6 cykli i z tego mialam 1 bezowulacji,  ale mialam tez inne problemy. Mialam cykle nieregolarne i niski progesteron.

3

Na moich testach tez wychodziło, ze nie mam owulacji. Mam dwoje dzieci:) po prostu idź do ginekologa.

4

Hej,

Dziękuję za obie odpowiedzi jakie pojawiły się w założonym przeze mnie temacie.Po prostu zrozumiałam,że teraz jestem na etapie wyścigu z czasem,bo nie ukrywam,ale jeżeli taka będzie wola Boga to chciałabym do 40-tki zdążyć zostać mamą dwójki dzieciaczków.To jest mój pierwszy miesiąc obserwacji cyklu.Zrobiłam sobie taki wirtualny kalendarzyk owulacji na Ciążowy.pl i według niego powinnam być w trakcie dni płodnych.Na koeljny cykl kupię jeszcze termometr owulacyjny i jeszcze jedne testy owulacyjne.Jak ponownie wyniki będą negatywne,to wówczas udam się już do lekarza na badania.Ta kwestia niepewności mocno wpływa na moje codzinne funkcjonowanie-po prostu się martwię,bo uważałam,że jeżeli w mojej rodzinie nie było kłopotów z niepłodnością,ja sama nie piję,nie palę,nie mam powaznych chorób,miesiączki całe zycie regularne,nigdy nie stosowałam tabletek anty,staram się zdrowo odżywiać,to z owu będzie dobrze.Staram się nie poddawać mentalnie w oczekiwaniu na pozytywny wynik,przyznam,że trochę mnie podniosły na duchu ostatnie info,że kilka znanych pań po 40-tce zostało szczęśliwymi mamami jak Steczkowska,Kożuchowska,B.Sadowska,Mendez,H.Berry,Skrzynecka.Wiem,że to raczej niezbyt trafne źródło motywacji do dodawania sobie otuchy i odganiania najczarniejszych myśli,ale mimo tego całego kłopotu staram się jakoś funkcjonować w życiu codziennym.Pozdrawiam:)

5

Czesc Edytka:)
Mi z tej plejady gwiazd najbardziej podobala sie wypowiedz Kozuchowskiej, jakoby w 2miesiace dzieki naprotchnologi zostala mama.
Jak wyglada u ciebie ten wynik negatywny? Kreska jest blada i nie osiaga odpowiedniej intensywnosci, czy wogole jej nie ma?
Ja mialam 2 zestawy paskow, jedne byly takie, ze trzeba bylo dopatrywac sie, czy juz jest wystarczajaco czerwone, a drugie (plytkowe, nie paskowe, drozsze z Diagnosis z Bialegostoku i te firme bardzo polecam do testow okolociazowych) byly idealne, pokazywaly konkretnie czerwona kreske tam gdzie trzeba i wtedy kiedy trzeba. Tyle z moich doswiadczen z testami.

Masz racje, ze nie chcesz sie spinac. Spokojnie. Ale ja bym nie radzila ci inwestowac w termometr owulacyjny. Mierzenie temp to czasochlonna metoda, trzeba liczyc sie z kilkoma, 6 cyklami, czasem wiecej, zanim zaczniesz dostawac dobre wyniki i poprawnie je interpretowac. Ale jak chcesz, moge ci polecic aplikacje na androida Ovuview, sa 2wersje, darmowa i platna i mi sie na tyle spodobala, ze z darmowej przerzucilam sie na platna. Termometr tez moge ci polecic, tylko akurat jade i nie pamietam.
Przede wszystkim polecam kochanie sie codziennie! W ten sposob nie sposob przegapic owulacji:)

Oczywiscie nie zaszkodziloby wybrac sie do ginekologa i zrobic pare hormonow z krwi, najpierw 3-5dc, potem w srodku ok 12 i po 20dc, wtedy sie okaze, co z ta owulacja.

Ja wiem, ze ty wiesz, ze w tym wieku nie ma co zwlekac i czas dziala na twoja niekorzysc, ale wierze, ze podejdziesz do wszystkiego z wiara, spokojem i rozsadkiem i szybko doczekasz sie upragnionych dzieci. Spinanie sie glupim testem owulacyjnym to najgorsze, co mozesz robic:)

6

Dobry wieczor,

Uprzejmie dziekuje za kolejna cenna wypowiedz jaka pojawila sie w moim watku.Ze wzgledu na fakt,ze jak wspominalam testami owu poslugiwalam sie po raz pierwszy w zyciu byc moze przegapilam te wlasciwe dni,gdyz test pokazywal pierwszego dnia przy T mocna kreske, a przy C kreske do polowy mocna,wiem ze to dziwne.A przez nastepne dni T znowu mocna a C slabsza.Sprobuje jeszcze nastepny cykl juz wedlug tegoco mi wyznaczyl portal Ciazowy pl,bo dostepu do polecanej aplikacji na adroida nie posiadam.Poza tym wyszukalam informacje,ze na kobieca owu dobre jest spozywanie sproszkowanego pylku pszczelego,ktory mozna dodawac np do jogurtow.Sprobuje wiec,bo akurat jakis czas temu kupilam.Dodam jeszcze,ze mnieby najlepiej pasowalo zajsc w ciaze sierpien-wrzesien,by dotego czasu posprawdzac pod wzgledem medycznym czy aby nie ma przeciwskazan,zrobic niezbedne badania,pobrac witamin wzmacniajacych,zrobic kontroleu dentysty,bo podobno podczas ciazy lepiej unikac zabiegow stomatologicznych,zaczelam tez wracac powoli do zblizonego do swoich naturalnych koloru wlosow,by potem podczas ciazy nie musiec ich farbowac,bo jednak kazda farba zawiera substancje szkodliwe,ktore dostaja sie przez skore glowy do organizmu i jestem w trakcie diety,gdyz uwazam ze gdybym podczas ciazy nabrala kolejnych kilogramow to byloby mi trudniej funkcjonowac.Chcialabym byc dobrej mysli,i zeby mimo wszystko predzej czy pozniej sie udalo urodzic zdrowego dzieciaczka,botomoje prwadziwe marzenie.Dziekuje za wsparcie i dobre slowo Przyjemnego weekendu

7 Ostatnio edytowany przez Orzeshkowa (2016-06-01 14:32:06)

Ja starałam się o dziecko około 4 miesięcy. Niestety mam problemy ze swoją cierpliwością, chciałam już i teraz! tongue Po trzech miesiącach prób, zakupiłam test owulacyjny. Postępowałam według zaleceń na opakowaniu. Pomimo tego, test owulacyjny cały czas pokazywał że owulacji brak. Całe szczęście, nie zniechęciło nas to do działania, no bo mimo wszystko nie zaszkodzi spróbować wink Wg kalendarzyka i obserwacji własnego organizmu miałam dni płodne, a test owulacyjny temu przeczył. I tak po pierwszej i ostatniej próbie z owym testem zaszłam w ciąże smile
Pozdrawiam!

8

Czesc,

Dziekuje za kolejny wpis,jaki pojawil sie w zalozonym przeze mnie watku.Super,ze Ci sie udalo-gratuluje I oby dalej wszystko  tez pomyslnie pod tym wzgledem przebiegalo.Czyli te testy nie zawsze sa nieomylne,wnioskujac po przeczytaniu Twojej historii.Dodalas mi nadziei,a ta jest na pewno bardzo wazna w mojej sytuacji.Bylam w dniu 02.06.2016 u lekarza.Po dokonanych badaniach,USG i wywiadzie uzyskalam informacje,ze wszystko jest w porzadku pod wzgledem zdrowotnym.Co do sposobu wykrycia owulacji pani doctor zalecila jednak mierzenie temperatury I to zwyczajnie pod przyslowiowa pacha.Kiedy zauwaze wiekszy skok temperatury np o 3 kreski ,to ma byc znak dla mnie.Na wszelki wypadek ,a I chyba z ciekawosci zakupilam jeszcze jedne testy owu ,juz teraz nie Amillecz z Rossmana.Testy Owu znowu mi wychodza negatywne,wiec sprobuje z tym termometrem I zobacze co bedzie.Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczow.

9

Dziękuję, póki co wszystko jest w porządku smile
Ja nie stosowałam pomiaru temperatury, ale byłam już o krok. Koleżanka bardzo zachwalała tą metodę.
Sama obserwacja śluzu dużo mi dała. Poza tym czytałam sporo informacji na temat zapłodnienia. Jest tak dużo czynników, które mają w tych dniach znaczenie. Wystarczy, że złapiesz jakieś lekkie przeziębienie i owulacja może się przesunąć. Stres, zmęczenie - to na pewno nie służy. Dowiedziałam się, że częste współżycie też może działać na niekorzyść. Oczywiście mówię tutaj o sytuacji bezpośrednio w czasie dni płodnych. Wydawałoby się, że im więcej tym lepiej - bo zwiększasz szanse, że w któryś dzień w końcu trafisz. Okazuje się, że jakość nasienia spada. Więc ponoć lepiej raz a konkretnie. No właśnie, tylko że to wcale nie jest takie proste! smile Czasem potrzeba czasu, znam wiele par które starały się miesiącami a nawet latami ale w końcu się udało. Jak to moja koleżanka mówiła "nie myśl o tym ciągle, że musi być już, teraz. I tak nie masz na to wpływu" No i zapewne miała rację, tylko łatwo się mówi gorzej wykonać tongue Niestety nie ma przepisu, u każdego jest to sprawa indywidualna. Nie zniechęcaj się! smile Ta mała fasolka i szczęście że w końcu jest - wszystko wynagradza! smile Pozdrawiam i trzymam kciuki! smile

10

Ja przez 5 miesięcy starałam się o dziecko na testach owulacyjnych. Zawsze pięknie pokazywały mi owulację. Wyraziste, czerwone krechy, idealnie w 14-15 dc. Nic z tego nie wychodziło. W 6 cyklu test po raz pierwszy nie pokazał mi owulacji (z testów korzystałam tak naprawdę już od 1.5 r, wcześniej by jeszcze nie doprowadzić do zapłodnienia, takie NPR wink Zawsze pięknie kreseczki) . Byłam pewna, że widać ten cykl będzie bezowulacyjny, kompletnie białe testy cały czas, nawet cienia kreski. Ale poszłam na żywioł, kochałam się kiedy miałam ochotę, największą miałam dokładnie w połowie cyklu i to taką, jak jeszcze nigdy, molestowałam swojego faceta, okazało się, że właśnie w tym 'bezowulacyjnym' cyklu zaszłam big_smile Powodzenia smile

11

Czesc,

Dla takiej osoby jak ja,gdy ma mozliwosc dzieki zapoznaniu sie z takim szerszym opisem jaki Wy Dziewczyny mi przedstawiacie w swoich postach-jest to bardzo pouczajace,poniewaz testy owu uznalam za wyrocznie w calej diagnozie.Sprobuje jeszcze przez jeden cykl z ta temperature.W tym cyklu mierzylam to jednego dnia nizsza tj 35,5 drugiego 35,8 trzeciego 35,5 czwartego 35,9 I tak na zmiane.A to przeciez powinien byc skok o 3-4 kreski staly tj utrzymujacy sie przez 3 dni ,a nie kazdegop dnia inaczej.Zdziwila mnie ta temperature ponizej 36,ale podobno to jeden z objawow anemii co rzeczywiscie jakis czas temu potwierzily wyniki wykonanej morfologii.Jak po nastepnym cyklu znowu bedzie klopot z wyznaczeniem dni plodnych,to nie pozostaje mi nic innego jak profesjonalny monitoring cyklu u ginekologa.Pozdrawiam I dziekuje za poswiecenie czasu na udzielone wypowiedzi.

12 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-10-23 17:47:31)

Podpowiem SPAM urządzenie jest poręczne nieduże samo badanie nie należy do trudnych, mogę potwierdzić wszystko co tu już zostało napisane.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Test owulacyjny-negatywny Co dalej?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024