Czesc Edytka:)
Mi z tej plejady gwiazd najbardziej podobala sie wypowiedz Kozuchowskiej, jakoby w 2miesiace dzieki naprotchnologi zostala mama.
Jak wyglada u ciebie ten wynik negatywny? Kreska jest blada i nie osiaga odpowiedniej intensywnosci, czy wogole jej nie ma?
Ja mialam 2 zestawy paskow, jedne byly takie, ze trzeba bylo dopatrywac sie, czy juz jest wystarczajaco czerwone, a drugie (plytkowe, nie paskowe, drozsze z Diagnosis z Bialegostoku i te firme bardzo polecam do testow okolociazowych) byly idealne, pokazywaly konkretnie czerwona kreske tam gdzie trzeba i wtedy kiedy trzeba. Tyle z moich doswiadczen z testami.
Masz racje, ze nie chcesz sie spinac. Spokojnie. Ale ja bym nie radzila ci inwestowac w termometr owulacyjny. Mierzenie temp to czasochlonna metoda, trzeba liczyc sie z kilkoma, 6 cyklami, czasem wiecej, zanim zaczniesz dostawac dobre wyniki i poprawnie je interpretowac. Ale jak chcesz, moge ci polecic aplikacje na androida Ovuview, sa 2wersje, darmowa i platna i mi sie na tyle spodobala, ze z darmowej przerzucilam sie na platna. Termometr tez moge ci polecic, tylko akurat jade i nie pamietam.
Przede wszystkim polecam kochanie sie codziennie! W ten sposob nie sposob przegapic owulacji:)
Oczywiscie nie zaszkodziloby wybrac sie do ginekologa i zrobic pare hormonow z krwi, najpierw 3-5dc, potem w srodku ok 12 i po 20dc, wtedy sie okaze, co z ta owulacja.
Ja wiem, ze ty wiesz, ze w tym wieku nie ma co zwlekac i czas dziala na twoja niekorzysc, ale wierze, ze podejdziesz do wszystkiego z wiara, spokojem i rozsadkiem i szybko doczekasz sie upragnionych dzieci. Spinanie sie glupim testem owulacyjnym to najgorsze, co mozesz robic:)