Nieporozumienia. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez goodthoughts (2016-07-10 20:48:09)

Temat: Nieporozumienia.

Hej,

Rzadko korzystam z dobrodziejstw jakie daje nam internet. Dlatego dzisiaj pytam Was o radę i problem jaki mam ze swoją lubą. Jesteśmy a tak naprawdę byliśmy w związku 5 lat, jak to bywa w związku raz jest dobrze a raz gorzej. Jakoś nam się udawało przetrwać poróżnienia i kryzysy. Kocham ją bardzo a cenie w niej charakter i zaradność.

Opiszę naszą sytuację rozstaliśmy się dokładnie dwa tygodnie temu, od tamtej pory mieliśmy kontakt tylko delikatny i stonowany aż do dzisiaj kiedy się spotkaliśmy.  Próbowałem z nią dzisiaj porozmawiać na temat nas powiedziała mi, że mnie kocha ale powodem rozstania były wady których nie dała rady już udźwignąć, a które nasiliły się w ostatnim czasie. I nie widzi możliwości powrotu do mnie, ponieważ boi się, że kolejnym razem mi zaufa i znów będzie po staremu.

Miałbym do Was prośbę abyście mi podpowiedzieli jak starać się odbudować jej zaufanie w stosunku do mnie gdy wyeliminuje wadę która zniszczyła nasz związek (bujanie w chmurach związane z brakiem pracy, że jakoś to będzie). Pierwszy problem wyeliminowany praca jest smile.

Uważacie, że dobrym pomysłem jest zakończenie starego związku i poznanie się na nowo na stopie przyjacielskiej? Wypady na piwo i inne % odpadają ponieważ powiedziała mi wprost, że ma do mnie mega słabość a ja mógłbym to nieprzyzwoicie wykorzystać tongue. Od jej przyjaciółki wiem, że nikogo nie ma i nie szuka,  nie chce bo kocha mnie. Było już kilku którzy próbowali i dosadnie im przetłumaczyła, że krzyżyk na drogę wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nieporozumienia.
goodthoughts napisał/a:

Hej,

powiedziała mi, że mnie kocha ale powodem rozstania były wady których nie dała rady już udźwignąć, a które nasiliły się w ostatnim czasie. I nie widzi możliwości powrotu do mnie, ponieważ boi się, że kolejnym razem mi zaufa i znów będzie po staremu.

Czasami, pomimo że się bardzo kocha to w pewnym momencie brak już sił by walczyć o miłość. szczególnie jeśli wiele razy mówisz o swoich odczuciach i oczekiwaniach. A tu jak grochem o ścianę, druga osoba tego nie chce słyszeć tylko uparcie stoi przy swoim pokazując nam swój egoizm.
W takich sytuacjach zaufane jest trudno odbudować bo jak piszesz jest obawa, że znów będzie tak samo.

3

Na razie pokazuj jej że się zmieniłeś i bądź niedaleko, ale nie bądź zbyt nachalny.

4

Tak już jest, że jak się tą miłość za mocno sponiewiera, to w końcu się tej drugiej osobie, mimo, że kocha, skończy cierpliwość. Niektórych rzeczy już po prostu nie naprawisz. Co się na Tobie przejechała, to jej. Ja się nie dziwię, że ma opory przed ponownym zaufaniem, bo jaką ma gwarancję, że będzie dobrze? Praktycznie żadną, bo ludzie się tak łatwo nie zmieniają. Możesz się starać, możesz próbować, skoro nie odcięła się od Ciebie całkowicie, skoro dalej Cię kocha, ale jak zrypałeś w pewnym momencie o parę razy za dużo, to nie myśl, że teraz z powrotem będzie sielanka, bo pewnie nie będzie.

5

No właśnie wiem i zauważyłem. Eliminuje większość wad, które ukazały się we mnie w ostatnim czasie. Kontaktu nie zerwała, piszemy normalnie, nawet cześć zachowań powiązana jest ze związkiem. Widzi moja zmianę ale na chwilę obecną nie będę już męczył jej tematem o nas,  skoro nie interesują ja nowe związki to będę walczył o ten związek.  Może być przy niej w lepszym wydaniu i robić tak aby to temat o nas wyszedł od niej?  smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024