To smutne, że tylko 2 na 10 Polek czują się piękne.. Właśnie obejrzałam ten filmik od dove https://www.youtube.com/watch?v=VrWF_myE4nI i po prostu mnie wzruszył. Ja czuję się piękna każdego dnia, a jeszcze bardziej jak mam przy sobie moją całą rodzinkę to aż chce się żyć:)
No to jesteśmy te 2 na 10. Czuję się piękna i bardzo młoda!
Wzruszające i smutne jednocześnie, jeśli przyjrzeć się, jak mało kochamy same siebie... Ze mną bywa różnie. Są dni kiedy jestem w tej szczęśliwej dwójce, ale są i takie, kiedy bliżej mi do tej smutnej statystyki..
A u mnie coraz lepiej w tym temacie, serio pracuję nad sobą, fizycznie i psychicznie. Zmieniam to, co da się zmienić i akceptuję to, czego nie da się zmienić, a największe wady nadrabiam charakterem, hahaha
A tak poważnie mówiąc to media kreują i promują jakiś chory kanon piękna, dlatego podobają mi się reklamy dove, bo pokazują prawdziwe kobiety, normalne dziewczyny, jak każda z nas. I takie coś własnie powinno się promować.
Ciekawa reklama.
Poczucie piękna jest w nas... jeśli lubimy same siebie, mamy odpowiednio wysokie poczucie wartości i wysoką samoocenę, to czujemy się piękne. I w zasadzie można na tym skończyć .
Owszem, są dni, kiedy patrzę w lustro i całkiem podoba mi się to, co widzę, ale są i takie, zwłaszcza kiedy jestem niewyspana i zmęczona, że myślę sobie "no cóż, szału nie ma" .
Tak więc ja nie wiem czy czuję się piękna, ale na pewno wartościowa i to mi wystarcza .
P.S. Mówi się, że jeśli ktoś ma wątpliwości, to powinien przeglądać się w oczach swojego mężczyzny - jeśli tak, to wtedy jednak czuję się piękna.