Chciałam Was Forumowiczki zapytać jak oceniacie staniki i w ogóle bieliznę firmy Esotiq [ w szczególności] i Triumpf.
Pytam, bo ostatnio poczytałam o doborze staników i na pierwszy rzut oka widziałam, że te które kupowałam na różnego rodzaju 'rynkach' były źle dobrane. Mieszkam w dość małym mieście, gdzie znajduje się jedna galeria handlowa, także dużego wyboru sklepów z bielizną nie ma. Jest tylko właśnie Esotiq i Triumph. Po zakupie jednego biustonosza w Triumph, z którego jak się po niedługim czasie okazało, nie jestem do końca zadowolona [Pani wcisnęła mi rozmiar 70, który jest za duży i za małą miseczkę, powiedziała, że jest ok, ogólnie w Triumpf obwód 65 jest prawie niedostępny], postanowiłam coś kupić w Esotiq. No i moim zdaniem wybór rozmiarów jest dużo większy a mi zależy na obwodzie 65 i miseczce E [wg ekspedientki taki powinnam nosić a nie 75b jak wiele osób ] Modele są bardzo ładne i zróżnicowane. A że trafiłam na dość duże wyprzedaże staniki zakupiłam w cenie od 35zł do 60 zł. Łącznie kupiłam 4 szt.
I teraz mam pytanie co o tej bieliźnie sądzicie? Jaka jest jej jakość co do ceny, bo wiadomo, że ceny regularne to 80 zł do 130 zł [nie jestem w stanie zapłacić tyle za stanik ale 30-60 zł już tak]. Jak Wam ta bielizna służy , ile czasu wytrzymuję biustonosze? I jak je pierzecie, tzn ręcznie czy w pralce?
Jeśli ktoś może posiada staniki obu firm i ma wyrobione zdanie będę bardzo wdzięczna, bo zastanawiam się czy warto tam wracać?
A może znacie inne marki dość dostępne i możecie polecić?
Będę wdzięczna za odpowiedzi.