Esotiq a Triumpf - wasze opinie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Esotiq a Triumpf - wasze opinie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Esotiq a Triumpf - wasze opinie.

Chciałam Was Forumowiczki zapytać jak oceniacie staniki i w ogóle bieliznę firmy Esotiq [ w szczególności] i Triumpf.

Pytam, bo ostatnio poczytałam o doborze staników i na pierwszy rzut oka widziałam, że te które kupowałam na różnego rodzaju 'rynkach' były źle dobrane. Mieszkam w dość małym mieście, gdzie znajduje się jedna galeria handlowa, także dużego wyboru sklepów z bielizną nie ma. Jest tylko właśnie Esotiq i Triumph. Po zakupie jednego biustonosza w Triumph, z którego jak się po niedługim czasie okazało, nie jestem do końca zadowolona [Pani wcisnęła mi rozmiar 70, który jest za duży i za małą miseczkę, powiedziała, że jest ok, ogólnie w Triumpf obwód 65 jest prawie niedostępny], postanowiłam coś kupić w Esotiq. No i moim zdaniem wybór rozmiarów jest dużo większy a mi zależy na obwodzie 65 i miseczce E [wg ekspedientki taki powinnam nosić a nie 75b jak wiele osób wink] Modele są bardzo ładne i zróżnicowane. A że trafiłam na dość duże wyprzedaże staniki zakupiłam w cenie od 35zł do 60 zł. Łącznie kupiłam 4 szt.
I teraz mam pytanie co o tej bieliźnie sądzicie? Jaka jest jej jakość co do ceny, bo wiadomo, że ceny regularne to 80 zł do 130 zł [nie jestem w stanie zapłacić tyle za stanik  ale 30-60 zł już tak]. Jak Wam ta bielizna służy , ile czasu wytrzymuję biustonosze? I jak je pierzecie, tzn ręcznie czy w pralce?
Jeśli ktoś może posiada staniki obu firm i ma wyrobione zdanie będę bardzo wdzięczna, bo zastanawiam się czy warto tam wracać?
A może znacie inne marki dość dostępne i możecie polecić?

Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-02-21 17:09:52)

Odp: Esotiq a Triumpf - wasze opinie.

Esotiqu nie znam, a o Triumph mam niezbyt dobre zdanie jeżeli chodzi o staniki.

O ile fasony i wykonanie są ok, to rozmiarówka leży i kwiczy.

Nigdy nie kupuje biustonoszy pod markę,  ale  pod to jak na mnie leży  (też noszę rozmiar E).
Dlatego mam w szufladzie i staniki markowe, jak i takie z supermarketu.

Niemniej ostatni Triumph to chyba kupiłam z 10 lat temu tongue

3

ja też nie kupuje pod markę ale za to pod rozmiar. niestety w innych miejscach nie ma 65 i tylko tam znalazłam. patrzyłam w h&m i tam była tragedia jeśli chodzi o rozmiary, nic nie wybrałam. W cubus były 65 i nawet czasami do f ale fasony takie średnie, chociaż może tam zajrzę kiedyś. całkiem ładne były w reserwed i nawet ceny przystępne. Całkiem dobra rozmiarówka była w pepco. Tyle udało mi się u mnie znaleźć. smile

4

Moim zdaniem Triumph jest przereklamowany. Kiedyś bielizna nie była u nas dostępna w tak szerokim wyborze jak dzisiaj i wówczas, na tle konkurencji, ta marka błyszczała, ale dziś już tam nie kupuję. Może nie tyle chodzi o jakość, co o fakt, że - biorąc pod uwagę, że biustonosz musi leżeć idealnie - trudno mi tam coś dopasować. 

Na temat staników Esotiq niestety nie wypowiem się, bo nie znam ich na tyle, aby wyrazić rzetelną opinię. Mam od nich tylko dwa stroje kąpielowe i szlafrok.

Obecnie preferuję polskie marki - Konrad i Kinga, z dużym naciskiem na tę pierwszą. Mają ładne modele, szeroki wybór rozmiarów, całkiem przyzwoite ceny, są dobrze wykonane i naprawdę świetnie leżą.

5

Jak dla mnie Triumph jest przereklamowany, i tak jak pisała poprzedniczka, ma beznadziejną rozmiarówkę, a cena nie idzie w parze z jakością. Kupiłam tam jeden stanik (właściwie został mi wciśnięty przez "brafitterkę", chociaż rozmiar był z czapy) i to by było na tyle.

Z Esotiq mam kilka staników, jakość nie jest zła, ceny - wiadomo - różnie, w zależności od modeli, ale jak kupowałam na promocjach, to wychodziło mi 40-50zł za jeden, czasami udawało się wyszarpać coś razem z majtkami (mam też jeden z 160zł, bo trochę mnie poniosło na zakupach), więc nie jest tragicznie. Kupuję tam, bo to JEDYNY "sieciówkowy" sklep, w którym mogę znaleźć stanik mający "65" w obwodzie i jeszcze mam jakiś wybór w kwestii wzorów i kolorów.

Niektóre mam już 2 lata, są trochę sprane i ich kształt nie jest już "salonowy", ale ja akurat kompletnie o nie nie dbam. Wrzucam je do pralki razem ze wszystkim i piorę w płynie, więc podejrzewam, że nawet bielizna za 500zł wyglądałaby u mnie po 3 miesiącach jak wyjęta z kosza na śmieci wink

W każdym razie u mnie Esotiq się sprawdza. I też noszę 65E wink

6

pop_corn napisał/a:

I też noszę 65E wink

To widzę, że jest nas takich całkiem sporo big_smile.

7

I pewnie będzie jeszcze więcej, jak niektóre z pań zorientują się, że jednak można mieć rozmiar inny, niż 75C big_smile

Dziwię się, że marki bieliźniarskie uparcie zamykają się w swoich ograniczonych rozmiarówkach, skoro od dawna wręcz lansuje się modę na braffiting, a posiadanie "prawidłowo dobranego stanika" jest trendy.

8

pop_corn napisał/a:

I pewnie będzie jeszcze więcej, jak niektóre z pań zorientują się, że jednak można mieć rozmiar inny, niż 75C big_smile

Prawda? Do tej pory wciąż pokutuje sterotyp, że miseczka D noszona jest przez właścicielki naprawdę dużych biustów, dlatego niejedna z pań, która obecnie sięga po B czy C mogłaby się nieźle zdziwić dowiadując, że właściwy dla niej rozmiar to nawet nie D, ale E czy wręcz F.

9 Ostatnio edytowany przez filezila (2016-02-22 20:41:56)

chyba najczęściej kupowanym na rynkach jest rozmiar 75b a wynika to z tego, że tan niestety rozmiary wyglądają inaczej. Biorąc większy obwód miseczka też jest większa... i to jest ten ból. I w drugą stronę, gdy chcemy większą miseczkę musimy wziąć większy obwód.  a w sklepie do swojego obwodu dobieramy miseczkę i może sobie testować.

ja też byłam posiadaczką rozmiaru 75b i wiedziałam, że noszę zły rozmiar ale najzwyczajniej nie było mnie stać choćby na stanik za 60 zł. Teraz gdy pracuję od czasu do czasu mogę sobie pozwolić na taki. Pierwszy dobierany z pomocą ekspedientki był to 65e ale teraz trochę przytyłam i kupiłam 65f, ale jestem na etapie odchudzania [trzymajcie kciuki tongue] i mam nadzieję, że tamtych nie muszę głęboko chować czy oddawać. smile

a co do opinie sklepów, to przypomniało mi się, że obsługa w esotiqu jest chyba lepiej przeszkolona i bardziej pomocna niż w triumph. w tym drugim sklepie pani nie umiała mi pomóc dobrać biustonosza, poproszona o opinię powiedziała, że jest dobrze a zapytana o mniejszy obwód, że nie i raczej rzadko bywa i to w bardzo małych rozmiarach i ten jest dobry. wzór ładny ale tylko tyle. Teraz bym go nie kupiła ale jakoś tak mi wcisnęła.

a co myślicie o stanikach koronkowych? nadają się na co dzień? mam mały biust, więc raczej utrzyma bez problemu ale chodzi mi ogólnie czy się sprawdza. Pytam, bo jestem posiadaczką push-upów i chciałam coś zmienić. wink

teraz też są modne staniki z takimi paskami nad miseczką. pod jakie bluzki czy sukienki można je zakładać, ten pasek ma być widoczny czy nie? smile

10

filezila napisał/a:

a co myślicie o stanikach koronkowych? nadają się na co dzień? mam mały biust, więc raczej utrzyma bez problemu ale chodzi mi ogólnie czy się sprawdza. Pytam, bo jestem posiadaczką push-upów i chciałam coś zmienić. wink

Masz na myśli w całości wykonane z koronki, bez usztywnienia, czyli tak zwane soft? Na kształtnym, jędrnym biuście wyglądają bardzo ładnie, ale ostatnio jestem zwolenniczką staników na kopie, bo można je założyć nawet pod cieniutkie rzeczy i nie odbijają się pod nimi.

Ogólnie uważam, że chcąc ubrać się z klasą, bielizny nie powinno być pod odzieżą widać w ogóle, choć oczywiście w pewnych stylizacjach jest to efekt jak najbardziej zamierzony.

11

tak, chodzi mi o takie miękkie z np. fiszbiną czy jakimiś przeszyciami żeby coś tam zbierały smile naczytałam się o push-upach, że są niezdrowe i deformują piersi. chociaż tak myślę, że gdy taki push-up jest dobrze dobrany to nie powinien szkodzić?

12 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-02-22 22:49:20)

pop_corn napisał/a:

Dziwię się, że marki bieliźniarskie uparcie zamykają się w swoich ograniczonych rozmiarówkach, skoro od dawna wręcz lansuje się modę na braffiting, a posiadanie "prawidłowo dobranego stanika" jest trendy.

To nie jest wina firm tylko mało wymagającej klienteli tongue Ja mieszkam w UK i tutaj naprawdę NIE MA problemu z rozmiarówka.  Bo klientki oczekują,  że jak wejdą do określonego sklepu to ten sklep dane rozmiary posiada. Oczywiście są sklepy specjalizujące się w dużych rozmiarach lub małych,  ale jeśli się wie czego się szuka, to się znajdzie.

Ostatnio kupowałam staniki (pierwszy "prawdziwy" big_smile ) dla mojej corki i bez problemu znalazłam rozmiary od 28 (czyli w rozmiarówce polskiej to chyba 60 ) i widziałam 28D czy E. Wiekszych w rozmiarze 60 nie było,  ale to było stoisko młodzieżowe. Moja młoda nosi w tej chwili 30 (czyli 65) C/D i obawiam się,  że za 2 -3 lata do tego E dobije (teraz ma 12 lat więc prawdopodobnie piersi jej jeszcze ciut urosna) dlatego jak kupuje coś sobie to się profilaktycznie i w jej rozmiarówka rozglądam big_smile
I jest taki wybór,  że oczoplasu dostaje big_smile

No ale tutaj jest jednak już wieksza świadomość i zazwyczaj nikt sobie nie da wciśnac standardowego 75C "z braku laku" tylko jak nie ma to pójdzie do innego sklepu gdzie jest tongue Więc siłą rzeczy jeżeli klient wymaga to sklep chcąc zarobic - stanie na głowie a rozmiary będą.  Bo jak nie, to nikt więcej do tego sklepu nie przyjdzie smile

13

filezila napisał/a:

naczytałam się o push-upach, że są niezdrowe i deformują piersi. chociaż tak myślę, że gdy taki push-up jest dobrze dobrany to nie powinien szkodzić?

Masz rację - dobrze dobrany stanik nie ma prawa deformować piersi. Ważne, aby miseczka nie była ani zbyt duża, ani zbyt mała, aby właściwy był ich rozstaw, żeby dobrze określić obwód pod biustem, a ramiączka były odpowiedniej długości.
Jeśli już, to szybciej przyczepiłabym się do potencjalnego zagrożenia dla zdrowia, a nawet nie tyle zdrowia, co ewentualnie komfortu, przy czym dobra tkanina (oraz wkłady) oddycha, nie ma prawa odparzać czy uczulać.

Nie muszę chyba dodawać, że w push-up'ach wyglądamy po prostu dobrze wink, a już w miękkich koronkach niekoniecznie.

14 Ostatnio edytowany przez pop_corn (2016-02-23 12:34:46)

filezila napisał/a:

a co myślicie o stanikach koronkowych? nadają się na co dzień? mam mały biust, więc raczej utrzyma bez problemu

Staniki koronkowe są oczywiście bardzo ładne, o ile są zrobione z dobrego materiału. Miałam kiedyś jeden, ale koronka byla megasztuczna, więc skóra strasznie się pociła. A nie taki efekt chciałam uzyskać wink

Iceni, nie do końca się zgodzę, że brak odpowiedniej rozmiarówki jest winą klienteli, bo wydaje mi się, że to właściciele salonów powinni wychodzić naprzeciw oczekiwaniom odbiorców, śledząc trendy i przewidując pewne działania. To, że w UK wchodzisz do pierwszego lepszego sklepu i kupujesz to, czego szukasz nie wynika z wyrafinowanego gustu Brytyjczyków, tylko z mody, konkurencyjności i umiejętności przewidywania trendów przez właścicieli. Tam po prostu podaż wpływa na popyt, w myśl zasady: "kup, bo jest to produkt, który zmieni twoje życie".

Nie wiem jak było/jest w ekskluzywnych butikach bieliźniarskich, bo na staniki za 180zł mnie nie stać, ale chodziłam do różnych miejsc i pytałam o stanik z obwodem 65 i najczęściej jedyną odpowiedzią było: "mamy jedną sztukę z miseczką A" albo "nie mamy", a nie "nie mamy, ale skoro pani pyta, to na jutro zamówimy dla naszych klientów różne modele" wink Efekt był więc taki, że do miejsc, w których najwęższym obwodem bylo 75, nigdy już nie wracałam. Po prostu. Później z przypadku weszłam do tytułowego Esotiq i na moje pytanie o stanik z "65" w obwodzie, pani ekspedientka pokazala mi cały wieszak różnych modeli, w cenach dostępnych dla mojego portfela i zyskała potencjalna klientkę. Czyli jednak można mieć w sklepie PEŁNĄ rozmiarówkę. Ale jest to kropla w morzu i właściwie jedyne ogólnodostępne miejsce, w którym znalazłąm to, czego szukałam.

Myślę, że to nie ja jestem właścicielką sklepu i nie ja jestem od planowania dostawy asortymentu. To asortyment ma być dla mnie i czekać grzecznie, aż o niego zapytam tongue

15 Ostatnio edytowany przez filezila (2016-02-23 17:13:21)

ja uważam, że w Polsce moda na dobrze dobrane biustonosze dopiero się zaczyna. o braffitingu dość często słychać ale myślę, że dopiero może od 2 lat.
Polki też zaczynają weryfikować sklepy bieliźniarskie, czy takie mające w swojej ofercie  m.in. bieliznę. Oceniają sprzedawców i ich kompetentność, asortyment, rozmiarówkę, jakość i cenę itp. I właśnie widać, że kiedyś elitarny Triumf dziś już szału nie robi, bo nie zaspokaja potrzeb swoich klientów. jeśli kobiety nie są w stanie zapłacić za biustonosz 120 zł to czekają na promocje sezonowe i mogą kupić taniej np. za 50 zł [np ja tongue] ale już nie kupują źle dobranego stanika na rynku.  Póki co nie możemy się porówna do UK ale myślę, że coraz więcej kobiet jest świadomych tego czego chce i zaczynają stawiać konkretne wymagania smile
tzn. tak mi się wydaje wink

16

No ja akurat noszę Trumpha i to od wielu lat. Ale nie każdy stanik na mnie pasuje bo każdy ma inny fason. Ja już na pierwszy rzut oka najczęściej wiem jaki wygląd miseczki, jakie szycie będzie na mnie dobrze leżało więc raczej nie zrażałabym się do marki bo każda marka ma pasujące i niepasujące fasony jak zawsze.

Ale osobiście nie szukam innej marki, kiedyś eksperymentowałam i zawsze wracałam do Triumpha, sa trwałe, nie deformują się.

17

JuliaKaa napisał/a:

Ja już na pierwszy rzut oka najczęściej wiem jaki wygląd miseczki, jakie szycie będzie na mnie dobrze leżało więc raczej nie zrażałabym się do marki bo każda marka ma pasujące i niepasujące fasony jak zawsze.

Mam podobnie, dlatego jeśli mam sprawdzoną rozmiarówkę, to zdarza mi się kupować bieliznę nawet przez Internet. W sumie wpadki chyba jeszcze nie zaliczyłam, choć ze dwa razy dokonywałam wymiany.

18 Ostatnio edytowany przez Czarnaczarna (2016-02-24 18:44:20)

Triumpfa nie lubie, nie udalo mi sie nic tam dostać dotychczas. Po prostu mają jakieś dziwne typy.

Esotiq to wlasciwie sklep, w ktorym wylacznie się zaopatrzam i jestem bardzo zadowolona. Staniki trzymają się nawet kilka lat, były wyjątki, które szybciej się zmarnowały (po jakimś roku, półtora).

19

dla mnie dużym minusem Triumph jest rozmiarówka, która jest bardzo ograniczona. Modele mają ładne ale nie dla mnie smile

20 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-02-25 20:16:23)

Ja kupuję bieliznę Triumph w sklepie [spam].
Mają coraz szersze kolekcje, a że już wiem, jaki rozmiar Triumph pasuje na mnie, nie muszę szukać godzinami. :-) Poza tym klasyka nigdy nie wychodzi z mody!

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Esotiq a Triumpf - wasze opinie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024