szybkie pytanie o NK - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » szybkie pytanie o NK

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: szybkie pytanie o NK

Cześć,
piszę tutaj bo chciałabym po prostu zasięgnąć szybkiej odpowiedzi a ten temat jest jednym z najbardziej uczęszczanych.

Co to znaczy NK?

nie , nie chodzi mi o nasza klasa.

Dużo moich znajomych na fb używa skrótu NK- nie wiem co to znaczy.

Są to dalsi znajomi, jakoś głupio mi jest ich spytać, a w internecie nie mogę znaleźć jest tylko nasza klasa. A to jest inny skrót od czegoś innego

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: szybkie pytanie o NK

North Korea

Naprawdę uważasz, że temat nadaje się do działu psychologia?

3

Nie,
dlatego napisałam że pisze tu ponieważ dużo osób zagląda do tego tematu i prawdopodobnie ktoś mi szybko odpisze.

4

No to Ci odpisałam big_smile
A znaczeń może być pełno, więc może powinnaś również pomyśleć o kontekście? Zdaniu, w jakim skrót występuje? Bo jak na mój gust to może być North Korea big_smile albo na krzyż i nie k...a big_smile

5

ok tongue

6

zapytaj tych znajomych, moze to tylko oni tego skrotu uzywają

7

Temat nie powinien być tutaj, ale:
1. Dawniej, gdy angielski u większości ludzi był na tragicznym poziomie NK znaczyło "Noł Koment" -> No Comment -> Bez komentarza. Pisane zwyczajnie z błędem.
2. NK = Niech ktoś.

8

Dlaczego nie zapytasz wprost, w każdym razie lepsze to niż niezrozumienie tego, co mówią.

9

Ja dlugo nie wiedziałam co oznacza 420 na tinderze. Też się wstydzilam zapytać.

10

Niestety, skrót "NK" może mieć wiele różnych znaczeń w różnych kontekstach, więc bez dalszych informacji trudno mi określić, co konkretnie oznacza w przypadku Twoich znajomych na Facebooku.

11

However, the letter "NK" may have many different meanings depending on the context, so without further information, it is difficult for me to pinpoint what exactly it means in the case of Two's Facebook friends.

12

I don't know much about the meanings of the acronyms. I hope to learn many new words from everyone's comments.

13

karina.mal napisał/a:

Nie,
dlatego napisałam że pisze tu ponieważ dużo osób zagląda do tego tematu i prawdopodobnie ktoś mi szybko odpisze.

Jest to popularna strona wśród osób w Polsce, które chcą pozostać w kontakcie z dawnymi znajomymi z czasów szkolnych.

14

karina.mal napisał/a:

Cześć,
piszę tutaj bo chciałabym po prostu zasięgnąć szybkiej odpowiedzi a ten temat jest jednym z najbardziej uczęszczanych.

Co to znaczy NK?

Są to dalsi znajomi, jakoś głupio mi jest ich spytać, a w internecie nie mogę znaleźć jest tylko nasza klasa. A to jest inny skrót od czegoś innego

Cześć! Skrót "NK" może mieć kilka różnych znaczeń w zależności od kontekstu, ale jeśli chodzi o Facebooka i to, co mogą używać Twoi znajomi, istnieje kilka popularnych interpretacji:

Na Kogoś - Może oznaczać, że coś jest związane z kimś, np. "NK robi to" lub "NK mówił to".

Nie Kłam - Może być używane w kontekście, aby podkreślić szczerość w danej sytuacji.

Nie Ktoś - Może być stosowane jako żartobliwe odniesienie do braku szczegółów o danej osobie.

15

otisjame napisał/a:
karina.mal napisał/a:

Cześć,

Co to znaczy NK? Pizza Tower

Cześć! Skrót "NK" może mieć kilka różnych znaczeń w zależności od kontekstu, ale jeśli chodzi o Facebooka i to, co mogą używać Twoi znajomi, istnieje kilka popularnych interpretacji:

Na Kogoś - Może oznaczać, że coś jest związane z kimś, np. "NK robi to" lub "NK mówił to".

Nie Kłam - Może być używane w kontekście, aby podkreślić szczerość w danej sytuacji.

Nie Ktoś - Może być stosowane jako żartobliwe odniesienie do braku szczegółów o danej osobie.

Ja też tak uważam!

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » szybkie pytanie o NK

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024