Czy moja dziewczyna może być w ciąży? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy moja dziewczyna może być w ciąży?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Czy moja dziewczyna może być w ciąży?

Hej! Mam dziewczynę, z którą od dłuższego czasu współżyję i to za każdym razem w zabezpieczeniu w postaci prezerwatywy. Używamy gumek zgodnie z instrukcją i nigdy nam nie pękły. Moja dziewczyna nie używa pigułek antykoncepcyjnych, ma bardzo nieregularne cykle miesiączkowe, zdarzy się czasem, że ma 28-30 dnia, a raz zdarzył się dopiero w 40 dniu. Obecnie współżyliśmy kilka razy w miesiącu i za każdym razem w zabezpieczeniu, gumka nie pękła ani nie zsunęła się, dodatkowo wykorzystujemy metodę stosunku przerywanego mimo prezerwatywy. Kwestią problemową jest obecnie to, iż spóźnia się jej okres już 39 dzień, a od 15.03 do 19.03 miała jasnobrązowe plamienia. Nigdy jej się nie zdarzyło coś takiego. Boję się, że może być w ciąży... Czy moje obawy są słuszne?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy moja dziewczyna może być w ciąży?

Zróbcie test ciążowy.

Mimo stosowania prezerwatywy i stosunku przerywanego ciąża jest prawdopodobna. Mało - ale jednak. Nikt jeszcze nie wymyślił w 100% skutecznego środa antykoncepcyjnego.

Mogą to być po prostu zaburzenia hormonalne.  Tak czy siak -radziłabym dziewczynie pójść do ginekologa. A wcześniej test ciążowy.

3

Zróbcie test

4

No po mojemu nie, plamic mogla twoja dziewczyna na owulacje albo poprostu po stosunku czy cos:) no ale tj dziewczyny pisza  mozecie zrobic test albo badanie krwi. Chodz na moje " chlopskie myslenie" ciaza odpada

5

Hej wszystkim . Proszę was bardzo o pomoc w podobnej sprawie. Bo zeświruje... Mam taki problem okres powinnam mieć 16 marca.. współżyłam z moim narzeczonym 20 myślałam że mam dni niepłodne. Teraz trudno to mi określić bo mamy 25 marca a ja nadal nie mam okresu. Moje pytanie brzmi . Czy mogło coś się rozregulować? i mogły to być jednak dni płodne? Dodam że nie moge zrobić testu bo to dopiero 6 dzień. A i ostatnio wprowadziłam basen 3 razy w tygodniu przez ostatni miesiąc. Może to jest przyczyną...????

6

Hej przyczyn może być mnóstwo np że zaczelas chodzić na basen, kup test i zrób sobie, albo idz do ginekologa jeszcze możesz zrobić bete w laboratorium około 30zl.

7

Napiszę jeszcze raz i z dodatkowymi szczegółami. Moja dziewczyna ma dzisiaj 51 dzień cyklu, a okres się nie pojawia. Współżyliśmy kilka razy w miesiącu marzec. Moja dziewczyna ma bardzo nieregularne miesiączki, zdarzają się w 28 dniu a najdłuższy trwał 41 dni. Współżyjemy zawsze w zabezpieczeniu oraz wykorzystujemy dodatkowo metodę stosunku przerywanego, mimo prezerwatywy. Nigdy nam się nie zsunęła ani nie pękła. Moja dziewczyna od niedawna zaczęła chodzić na siłownię i myślimy, że to własnie jest przyczyna opóźnienia okresu, gdyż nie bierze pigułek antykoncepcyjnych. Mimo tego, zrobiła już 2 testy. Jeden 11 dni od ostatniego stosunku a drugi 15 dni od ostatniego stosunku. Oba wyszły negatywne, przy czym wydaje nam się, że dzień ostatniego stosunku był dniem już dawno niepłodnym. Dodam, że przed ostatnim stosunkiem wystąpiły jasnobrązowe plamienia, które wcześniej się nie pojawiały, trwające 3 dni. Wizyta u ginekologa jutro po południu. Dziewczyna nie posiada, żadnych objawów ciąży. Czy można domniemywać, iż jest to ciąża? Oby nie...

8 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-03 19:34:32)

Mało kto na tej stronie jest ginekologiem osobiście polecam http://www.poradaonline.eu/
Za 15 minut skasuję ten link bo to reklama

9

W każdym laboratorium można zrobić test beta  on jest platchcgplatnynie kosztuje 30zł,  ten test robi się z krwi.

10

Niuska napisał/a:

W każdym laboratorium można zrobić test beta  on jest platchcgplatnynie kosztuje 30zł,  ten test robi się z krwi.

Dokładnie. Test beta hcg. Koszt ok 30zł. Nie trzeba być na czczo.

Ale tak czy siak Twoja dziewczyna powinna pójść do ginekologa, bo taka nieregularność nie jest normalna. Była w ogóle już kiedyś u ginekologa?

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy moja dziewczyna może być w ciąży?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024