jak sobie poradzic w trakcie rozwodu
1 2016-03-12 04:47:29 Ostatnio edytowany przez cslady (2016-03-13 01:07:11)
nie wiem jak to nazwac jestesmy cz bylismy bo sprawa jes w trakcie rozwodu niby to ma byc tylko zabezpieczenie przed splata dluguw ale mam wrazenie ze muj maz nie do konca jest ze mna szczery odsuwa sie ode mnie unika mojego wzroku kazda rozmowe zaczynam ja jak zadam mu pytanie co dalej jego odp. czas pokarze .cięzko mi z tym mam 39 lat poslubie jestesmy 20 lat
Nie trzeba brac rozwodu, zeby sie zabezpieczyc przed spłatą długów, wystarczy rozdzielność majątkowa.
Gelwira rozdzielność ale z mocą wsteczną a niestety sądy nie kwapią się do tego by ją wydać ot tak sobie.
Nie bez powodu rozwód jest drugim z kolei najbardziej stresującym wydarzeniem w życiu... jaki by nie był, trudny jest zawsze... ..Pytanie brzmi: z czym konkretnie chciałabyś sobie poradzić? Bo wiele tu aspektów sprawy...
6 2016-03-13 01:00:56 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-03-13 01:06:35)
Proszę błagam pisz rozwod a nie przez u, to aż razi. Pierwsze wyrzuć/sprzedaj rzeczy które z nim ci się kojarzą, płacz jeśli chcesz to pomaga, nie czuj się winna temu. Generalnie nie odrzucaj emocji, pamiętaj daj sobie czas na nowe związki i co najważniejsze pozwól sobie pomóc. Z tym ostatnim już poczyniłaś kroki myślę iż na 5 z +
Witaj. Tez jestem w trakcie rozwodu i niedlugo chyba siegne psychicznego dna... tym bardziej, ze obwiniam sie za rozpad tego malzenstwa. Nie bylo u nas zdrady, bicia czy innej patologii ale totalne niedopasowanie sie. Moglam jednak czasem odpuscic, nie zloscic sie, nie pyskowac...chociaz dla dziecka, ale teraz juz za pozno.