Strata przyjaciółki przez związek z facetem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Strata przyjaciółki przez związek z facetem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1

Temat: Strata przyjaciółki przez związek z facetem

cześć dziewczyny,
chciałabym się was poradzić w kwestii przyjaciółki i faceta. Z moim partnerem jesteśmy razem od 5 lat, było bardzo burzliwie, ostatnie dwa lata dużo się kłóciliśmy, a że ja jestem bardzo emocjonalna to bardzo to przeżywałam, w ubiegłym roku rozstaliśmy się na pół roku, było wiele niemiłych sytuacji, źle się potraktowaliśmy, zachowaliśmy się jak dwoje niedojrzałych małolatów, przyjaciółka bardzo mnie wspierała w tych trudnych chwilach i robiła wszystko, żebym stanęła na nogi. Od jakiegoś czasu zaczęliśmy się spotykać ponownie, bo wciąż o sobie myśleliśmy, teraz układa nam się wspaniale, nie ma żadnych problemów i sielanka trwa już ok 4 miesiące, niestety przyjaciółka się odsunęła, twierdzi, że nie będzie się w to wtrącać, nie chce mieć kontaktu z moim chłopakiem, nie naciskam jej ale nie chce stracić przyjaźni, co robić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Strata przyjaciółki przez związek z facetem

Jeżeli lubisz wchodzenie po raz kolejny do tej samej rzeki, to wchodź. Kontynuuj związek, ale nie zasypuj przyjaciółki informacjami na temat tego związku i swojego partnera. Ona pomogła ci w trudnych chwilach, przy czym pewnie nasłuchała się najgorszego o nim. Ma też ma chłodniejsze spojrzenie na niego jako osobę, bo nie jest z nim w związku. Być może jest wyznawczynią idei nie pakowania się do tego samego związku, z którego się wyszło. Wreszcie nie potrzebuje powtórki z rozrywki w postaci zalewania jej wyznaniami jak to jest super, po to by za jakiś czas wylewać gorzkie żale na jej ramieniu. Pomogła raz, być może na drugi nie ma ochoty i się dystansuje.
Do utraty przyjaźni nie musi dojść. Związek między nim a Tobą jest właśnie między wami. Relacja między Tobą a przyjaciółką również jest osobna. Nie musisz na siłę starać się łączyć tych relacji, bo wywołasz tylko zgrzyty. Przyjaciółka może być sceptyczna wobec waszego zejścia i pozwól jej na to, bo dałaś jej ku temu silne podstawy. Nie potrzebujesz jej akceptacji po to by być w związku, ale też pogódź się z tym, że ze względu na przeszłe doświadczenia może uważać, że związek nie jest najlepszym pomysłem. Z czasem okaże się czy związek w nowym wydaniu rzeczywiście jest udany. Jeżeli tak będzie to może i ona z czasem przekona się do Twojego partnera.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Strata przyjaciółki przez związek z facetem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024