Dzien Kobiet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Dzien Kobiet

Wczoraj byl Dzien Kobiet,moj maz nie obchodzi takich swiat,ok.rozumiem,nie zlozyl mi zyczen ok.bo mowi ,ze nie obchodzi takich okazji ,ok akceptuje to.
Wczoraj wieczorem poszedl do lazienki ,a jego telefon zawibrowal i co widze ,jego matka podziekowala mu za zlozenie zyczen z okazji Dnia Kobiet,powiem szczerze,ze jakby ktos dal mi w twarz,co ma teraz zrobic?przestac z nim rozmawiac,czy zapomniec o tym ,jak zostalam potraktowana i udac ,ze nic sie nie stalo.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dzien Kobiet

Jeżeli przestaniesz z nim rozmawiać, to nie sądzę żeby wiedział dokładnie z jakiego powodu...
Czemu tak trudno powiedzieć mu wprost, że jego zachowanie było krzywdzące. Rozmawiaj więcej i mów za każdym razem o co Ci chodzi. Nie każdy ma na podorędziu kryształowe kule.

3

Klio napisał/a:

Jeżeli przestaniesz z nim rozmawiać, to nie sądzę żeby wiedział dokładnie z jakiego powodu...
Czemu tak trudno powiedzieć mu wprost, że jego zachowanie było krzywdzące. Rozmawiaj więcej i mów za każdym razem o co Ci chodzi. Nie każdy ma na podorędziu kryształowe kule.

Masz racje,tylko ja juz mu kilka razy zwracalam uwage na rzeczy,ktore on robi wobec mnie i nic nie daje,a przy tym jak mu cos powiem to zaraz jest straszna awantura.

4

Każdy ma swoje mechanizmy obronne. Jeżeli jego mechanizm polega na wszczynaniu awantury, gdy zwróci mu się na coś uwagę, to po prostu nie daj się wciągać w te awantury. Nie oznacza, że masz zaprzestać komunikowania uwag wobec zachowania, które Ci nie odpowiada. Ważne jest też w jaki sposób zwracasz uwagę. Jeżeli zaczynasz z wysokiego tonu, to on również tak odpowie.
Powiedz (ale bez unoszenia się), że myślałaś, że nie świętuje, a jednak złożył życzenia z okazji dnia kobiet mamie. Nie złożył Tobie i uważasz, że nie jest to zachowanie w porządku. I tyle. Jeżeli się uniesie powiedz, żeby na spokojnie to przemyślał.

5

Mnie też przeszkadzała by taka sytuacja...
Poza tym, wszystko w porządku jest w waszym związku?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024