Hej, mam wielki dylemat z którym borykam się już jakiś czas, dlatego chciałabym Was prosić o rade lub jakieś wskazówki
Ze swoim chłopakiem znam się od 2 lat, spędzamy razem mnóstwo czasu, jednak ciągle zastanawiam się czy to ten jedyny i czy z nim chciałabym spędzić resztę życia, a wszystko przez to że moja rodzina i znajomi nie lubią go, i ciągle mówią że stać mnie na kogoś lepszego że to nie jest odpowiednia osoba dla mnie. Nie pasuje im to że nie ma żadnej porządnej szkoły ukończonej, dobrze płatnej pracy, szemrane towarzystwo, w przeszłości liczne konflikty z prawem. Reakcje moich bliskich powodują że nie potrafię być z nim w pełni szczęśliwa, parę razy nawet próbowałam zakończyć z nim związek ale On zawsze walczył o mnie i pokazywał że mu zależy. Ja widzę w nim pomimo jego przeszłości wrażliwego, dobrego człowieka, ale może to tylko zaślepienie miłością? a rodzina ma racje, nie chce zmarnować sobie życia, i próbuje patrzeć na to wszystko rozumem ale serce mówi coś innego.
może ktoś miał podobnie? bardzo ważna jest dla mnie każda opinia ![]()
Ja mam podobnie. Wiem że rodzina chce nam dobrze, ale ja itak postępuje po swojemu
Autorko.
Ja jestem zdania ze kazdy zasluguje na szanse. To Ze Twoj chłopak nie ma dobrego wykształcenia czy pracy mozna zawsze zmienić na lepsze. Póki sa checi i motywacja wszystko jest możliwe
jednak szemrane towarzystwo i problemy z prawem? Moze to powod dla ktorego Teoja rodzina ma zastrzeżenia...
Myślę, że warto kierować się tym co mówi serce ale i tym jak widzisz ogólnie Wasza przyszłość. Wątpliwości z biegiem czasu narastają niestety.