Problem z dziewczyną - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z dziewczyną

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Problem z dziewczyną

Witajcie!
Mam 19 lat i jestem w związku z moją dziewczyną już od ponad roku. Problemy były już od samego początku, ale czuje, że Ona jest tą jedyną. Moja dziewczyna jest ode mnie młodsza o 2 lata i jest bardzo dobrą uczennicą. Kładzie duży nacisk na szkołę i bardzo zależy jej na opinii rodziców. Słucha się ich pomimo wszystko i to już zaczyna być irytujące. Ojca można nazwać "tyranem psychicznym", płacze po każdej kłótni. Pomimo tego, że jest w drugiej klasie, strasznie dużo czasu poświęca na nauke i wszystko związane ze szkołą, a na mnie nie ma czasu. Spotykamy się raz na tydzień, na około 3 godziny, z czego godzina to kościół(jest również mocno wierząca). Gdy zaczeły się praktyki, czas stracila prawie w ogóle. Nie ma siły na nic po powrocie do domu i ciągle jest śpiąca. Co zrobilibyście na moim miejscu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z dziewczyną

A jak wygląda u niej czas wolny, ogólnie? Zakładam, że mieszkacie blisko siebie, więc faktycznie trochę mało czasu poświęca Tobie. Szanowałbym to, że jednak się przykłada do nauki, ale trzeba też mieć coś od życia i jeśli są to te dwie godziny wolnego w tygodniu, w co przepraszam, ale wątpię, to coś tu jest nie tak. To nie ten wiek by wracać do domu i móc znaleźć tylko chwilę, którą koniecznie trzeba poświęcać na naukę. Jednak bywa różnie i zapytam - jak wygląda u niej pozostały czas wolny? Siedzi w domu i odpoczywa, przesiaduje na fejsbuku, wychodzi z koleżankami spychając się na drugi plan, czy jak to wygląda?

3

Możesz z nią porozmawiać o tym, spotykanie sie raz w tygodniu na 3 godziny to nie jest związek.

nothaving napisał/a:

A jak wygląda u niej czas wolny, ogólnie? Zakładam, że mieszkacie blisko siebie, więc faktycznie trochę mało czasu poświęca Tobie. Szanowałbym to, że jednak się przykłada do nauki, ale trzeba też mieć coś od życia i jeśli są to te dwie godziny wolnego w tygodniu, w co przepraszam, ale wątpię, to coś tu jest nie tak. To nie ten wiek by wracać do domu i móc znaleźć tylko chwilę, którą koniecznie trzeba poświęcać na naukę. Jednak bywa różnie i zapytam - jak wygląda u niej pozostały czas wolny? Siedzi w domu i odpoczywa, przesiaduje na fejsbuku, wychodzi z koleżankami spychając się na drugi plan, czy jak to wygląda?

Więc, Jej czas  wygląda następująco. Po powrocie ze szkoły, około godziny 17, idzie wyprowadzić psa i zazwyczaj albo jest na tyle "wykończona" i idzie spać, albo się  uczy. Nie jestem w jej typie, różni nas wiele cech (może nawet wszystkie), lecz czuje, że to Ona jest tą kobietą. Mieszkamy od siebie około 7 km, to nie jest dużo. Autobus średnio co 30 minut, czasem co godzinę, lecz Ona Ciągle musi cośzrobić, komuś pomóc. Rozmawiałem z Nią dziś, powiedziała, że od kolejnego tygodnia postara się poprawić. Pomimo tego, że jestem "wytrzymały", robie wszystko na ustępstwa, by jej było jak najlepiej(nie, by okazać swoją słabość) powoli nie wytrzymuje. Ciągle kombinuje jak się spotkać, lecz wszystkie moje próby kończą się fiaskiem

5 Ostatnio edytowany przez nothaving (2016-03-07 12:25:58)

Nie wiem co na to powiedzieć. Miałem kumpla, który zachowywał się trochę jak ona, to znaczy niby ciągle komuś tam coś pomóc, a to załatwić sąsiadowi coś i w konsekwencji też rzadko miał czas. Jednak to pomaganie to tak w 70% przypadków była wymówka, bo nie chciało mu się nic robić ani z nikim spotykać a potrzebował jakiegoś powodu. Gość był strasznym introwertykiem, czy Twoja dziewczyna też jest taką osobą?

Fajnie, że z nią porozmawiałeś i dobrze, że ona rozumie, że chciałbyś ją widywać częściej i wie, że problem jest po jej stronie. W takim razie nie pozostaje Ci chyba nic innego niż czekać na te spotkania, no chyba, że ta obietnica będzie bez pokrycie - wtedy przemyśl całą sprawę.

Ale tak nawiasem - skoro tak wiele Was różni i sama powiedziała Ci (jak zakładam), że nie jesteś w jej typie, to ja bym się kilkukrotnie zastanowił nad tym wszystkim. Źle bym się czuł umawiając się z kimś, w kogo typie nie jestem, a do nie dogadując się z tym kimś w wielu kwestiach - dla mnie to by nie miało sensu. To Twoja pierwsza dziewczyna?

Akurat o obietnicę moge być pewien.  Jest to moja trzecia dziewczyna, lecz moze to zabrzmieć smiesznie- cos wewnętrznie mi podpowiada, ze to z nia chcialbym spędzić resztę zycia. Nie wiem jak przeżyłabym fakt rozejścia się z bia, dlatego nie chce o tym myslec. Jesli chodzi o zrozumienie sswoich bledow, caly czas przeprasza mnie za brak czasu, i nie jestem w stanie oskarżać jej o  bycie leniwa- na pewno taka ie jest.  Jesli chodzi o bycie introwertykiem- sadze, ze nie. Bardzo zalezy jej na dobrym kontakcie z ludzmi, a samdj sobie poświęca konieczne minimum

7

Skoro o obietnicę jesteś pewien, to już nie wiem, czy można Ci coś doradzić. Pozostaje Ci poczekać chwilę i zaczniecie spędzać więcej czasu razem. Skoro przeprasza, jak już pisałem, to jest świadoma tego, że sytuacja wygląda jak wygląda z jej winy. To duży plus, część kobiet niestety tego nigdy nie dostrzega.

A co do dalszej wypowiedzi - jak coś Ci mówi, że to ona, to oczywiście tym się sugeruj i staraj się o nią. Mnie nie musisz przekonywać, mnie też nie musisz słuchać, bo nie wiem nawet jak wygląda sytuacja między Wami, w końcu jestem tylko innym facetem z internetu. Powodzenia!

nothaving napisał/a:

Skoro o obietnicę jesteś pewien, to już nie wiem, czy można Ci coś doradzić. Pozostaje Ci poczekać chwilę i zaczniecie spędzać więcej czasu razem. Skoro przeprasza, jak już pisałem, to jest świadoma tego, że sytuacja wygląda jak wygląda z jej winy. To duży plus, część kobiet niestety tego nigdy nie dostrzega.

A co do dalszej wypowiedzi - jak coś Ci mówi, że to ona, to oczywiście tym się sugeruj i staraj się o nią. Mnie nie musisz przekonywać, mnie też nie musisz słuchać, bo nie wiem nawet jak wygląda sytuacja między Wami, w końcu jestem tylko innym facetem z internetu. Powodzenia!

Czul potrzebe wygadania się,  bo cała sytuacja jest dołująca. Dziękuję wszystkim  za porady i również życzę powodzenia w życiu wink

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z dziewczyną

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024