Problem z dziewczyną - nudziara? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Problem z dziewczyną - nudziara?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Problem z dziewczyną - nudziara?

Witam!
Chciałbym opisać problem z obecną dziewczyną. Jesteśmy razem trochę ponad 2 lata, oboje mamy po 24 lata. Denerwuje mnie to, że moja dziewczyna nic nie robi. Nie studiuje, nie pracuje, mieszka sobie na garnuszku rodziców. Jej dzień wygląda tak, że wstaje, gra w grę komputerowa, idzie coś zjeść na miasto, bo gotować nie umie, idzie przespać południe, znowu gra w gry i idzie spać. Raz na tydzień wyjdzie z domu pooglądać jakieś ciuchy na mieście. Nie ma żadnych znajomych. Dosłownie z nikim nie utrzymuje kontaktu; no chyba, że przyjąć za znajomych jakaś tam gildie w jej głupiej grze komputerowej.

Ja pracuję do 18 w tygodniu a w weekendy studiuję zaocznie. Ciężko mi to pogodzić czasowo, a mimo tego dziewczyna wymaga ode mnie, bym poświęcał jej wystarczająco czasu. Wystarczająco, czyli dzwonił do niej po pracy i rozmawiał 2 godziny, co 2 dni żebym przyjeżdżał do niej (100km w dwie strony) a w weekend zostawał na noc. Niestety nie potrafie tak zorganizować czasu, żebym miał czas i na naukę. Staram się jej to tłumaczyć, ale to nic nie daje.

Staram się w jakiś sposób normalizować jej życie, ale w niej nie widać samozaparcia. Szukanie pracy to dla niej rozniesienie cv do 5 miejsc i stwierdzenie, że nie ma pracy i koniec. Nauka gotowania to stwierdzenie, że to nie dla niej i ona nie będzie gotować. Prośby, by odstawiła te gry kończą się kwitowaniem "taką mnie wybrałeś, mówi się trudno". Przez to, że nie ma swoich zainteresowań i znajomych to oczekuje ode mnie, że będę jej poświęcał cały czas.

Od dłuższego czasu jestem przekonany, że ten związek to jakaś parodia. Czuje się bardziej jak ojciec niż partner. Muszę jej wszystko pokazać palcem, powiedzieć co ma zrobić. Rodzice ją bardzo rozpieszczali i nadal to robią, przez co ona nie chce dorosnąć.

Co tu robić? Jaką siłą zadziałać, by zaczęła normalnie funkcjonować?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z dziewczyną - nudziara?

Kochasz ją?

Bo jeśli bardziej Cię wkurza, niż ją kochasz, to sam wiesz, co powinieneś zrobić.

3

daj sobie z nia spokoj, taka osoba do niczego dobrego nie doprowadzi. np jak zamieszkacie razem to co bedziecie dziennie chodzic na miasto bo ona nie potrafi gotowac ? sory ja mam 22 lata od kilku miesiecy mieszkam z chlopakiem mimo ze na poczatku nie potrafilam gotowac probowałam moze i czasami cos zmascilam ale licza sie chyba checi, im czesciej sie gotuje tym bardziej wchodzi sie w prawe, wiec twojej dziewczynie po prostu sie nie chce gotowac bo woli sobie isc na miasto, gdyby chciala chociaz by probowała... dziewczyna powinna sie cieszyc ze chociaz Ty jestes ambitny i nie siedzisz na tyłku, ale ona nadal ma waty ze nie spedzasz z nia tyle czasu ile by chciała... prosze Cie odpusc sobie ją.

4

krycha92 napisał/a:

Od dłuższego czasu jestem przekonany, że ten związek to jakaś parodia. Czuje się bardziej jak ojciec niż partner. Muszę jej wszystko pokazać palcem, powiedzieć co ma zrobić. Rodzice ją bardzo rozpieszczali i nadal to robią, przez co ona nie chce dorosnąć.

Co tu robić? Jaką siłą zadziałać, by zaczęła normalnie funkcjonować?

Na siłę to nic nie zrobisz , potrzeba chęci z jej strony a jeżeli ich nie widać to Ty nic nie poradzisz, nie zmusisz.
Ona wg swoich wartości funkcjonuje całkiem normalnie, to Ty się czepiasz i chcesz ją zmieniać.
Pewnie chciałaby,żeby z Tobą było tak jak w domu bo tak jest jej dobrze.
Ty masz swoje zajęcia ,za mało czasu na spełnianie zachcianek ona jest roszczeniowa i pewnie taka już pozostanie.
Są dwa wyjścia albo to zaakceptujesz  i tak jak do tej pory wygląda Wasze życie to dalej tak będzie wyglądało, weźmiecie ślub,zamieszkacie razem może zechce urodzić chociaż jedno dziecko tylko kto się nim zajmie? TY i tylko Ty? Będziesz miał ją na utrzymaniu i będziesz się dalej wkurzał,że ona nic nie robi poza tym co ona chce robić.
Albo przestać z nią być i już się więcej nie denerwować.

5 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-05-30 13:58:22)

Następny z żabą i zastanawia się jakby tu zamienić ją w księżniczkę...
Nie zmienisz człowieka na swoją modłę, bo tak chcesz. Ona mogłaby zmienić siebie, gdyby chciała. Na razie jak widać potrzeby takiej nie ma. Zastanów się zatem nad tym na co masz wpływ. Zastanów się czy ta kobieta, taka jak jest, jest dla Ciebie do przyjęcia. Czy z taką jaka jest chcesz budować swoją przyszłość. Czy różnice między wami są na tyle małe/duże, że pozwalają/uniemożliwiają kontynuację związku.

6

krycha92 napisał/a:

Od dłuższego czasu jestem przekonany, że ten związek to jakaś parodia.

W rzeczy samej!
Jak widzisz wasz związek za kilka lat?
Będziesz wytrwale  utrzymywał pasożyta, organizował rozrywki i spełniał kaprysy wszelakie otrzymując w zamian: "taką mnie wybrałeś, to masz"?
Na twoim miejscu mocno zastanowiłabym się czy warto dalej w to brnąć...
No, chyba że kochasz szalenie  i żyć bez niej nie możesz...

7

gotowanie to akurat najmniejszy problem. Gdy kobieta nie potrafi to naucz się gotować sam:) uważam, że kobieta powinna to potrafić, ale nie może to też być powodem do zerwania związku bo byłoby to dziecinne. Natomiast to, że żyje jak żyje jest trudną prognozą. Wymaga od Ciebie tego czy owego bo nigdy nie miała zapełnionego czasu pracą i myśli, że Ty też masz czas na wszystko i żyjesz beztrosko. Uwierz, że człowiek nic nie robiący zawsze będzie uważał, że skoro on ma czas to inni po pracy też powinni go mieć w nadmiarze, a nie potrafią zrozumieć, że ktoś może być zmęczony, że musi załatwić to czy owo, że nie jest maszyną. Nie potrafią tego zrozumieć i nie będą potrafić do czasu aż sami zaczną pracować. Pogadaj z tą dziewczyną. Powiedz jej jak to widzisz. Dwa lata się tak bujacie? a co potem będzie? nie jestem tutaj od dawania rad, bo sam sobie nie umiem poradzić, ale chcę naświetlić Ci z moje perspektywy jak to widzę i co ja bym zrobił. Reszta należy do Ciebie

8

Klio napisał/a:

Nie zmienisz człowieka na swoją modłę, bo tak chcesz. Ona mogłaby zmienić siebie, gdyby chciała. Na razie jak widać potrzeby takiej nie ma.

Czasem się to udaje, ale zazwyczaj - w drugą stronę następuje zmiana.
Krycha92 (bardzo męski nick big_smile ) coś uwiera, to on chce coś zmieniać (domyślnie swoją dziewczynę), ale ona nie ma takiej potrzeby, jej jest dobrze, z tym, że gość jest na każde zawołanie, że stwarza wokół niej życie, że nic od niej nie wymaga.
Obstawiam, (że jeżeli gość z nią nie zerwie), to sam zmieni się w zgorzkniałego, marudzącego, przemęczonego faceta wink

9

Rzuć ja!
Co cię do niej w ogóle przyciągnęło?
Jej dynamiczna osobowość czy kolejny achievement w gildii Warcraft?

10

Nudziara?
Sorrki,to leń patentowany.Nie pracować,nie uczyć się,nie mieć żadnych zainteresowań,pasji.
Bimbać w życiu bo rodzice michę dadzą?

Człowiek bez ambicji jak dla mnie.
Pewnie niedługo, nie będziesz miał z nią tematów do rozmowy...bo kto się nie rozwija, ten się cofa.

11

Dziewczyna Ci jasno powiedziała: "taką wybrałeś, taką masz". Teraz masz większy zasób danych niż w momencie wybierania, więc zastanów się czy ona jest na pewno najlepszym wyborem smile

12

Nie tyle nudziara, co zwykły leń.

Co jej rodzice na to?

Próbowałeś namawiać ją do znalezienia sobie zajęcia - ale tak, żeby przedstawić jej pozytywy tego, np własne pieniądze, wypełnienie nadmiaru wolnego czasu?

Jeśli ona się nie zmieni, to czarno to widzę. Będziesz zawsze za wszystko płacił, zarabiał, a po powrocie z pracy jeszcze obiad gotował? Na koniec jeszcze usłyszysz:chciałeś panią, to rób na nią.

Doradzam ewakuację z tego związku. Młoda dziewczyna, a taka jakaś nijaka, bez zainteresowań, hobby, pracy.

Czy ona jest z patologicznej rodziny?

13

Zazwyczaj najprostsze rozwiązania są najtrafniejsze więc  myślę iż ona już ma doprawiane rogi może się mylę ale wątpię. Gdy słyszę nudziarz nudziara to od razu zapala mi się lampka. Znał ją chciał ją widziały gały co brały a teraz pewnie na oku już ma jakąś inna i szuka powodów do zerwaniu.

14

Może ona ma depresję?

Ja robię więcej niż Twoja dziewczyna, a mój chłopak też walnął mi podobną przemowę jakiś czas temu. Uświadomiłam sobie, że on ma rację, że powinnam znaleźć sobie więcej zainteresowań, zainwestować w aktywnośc fizyczną.

Może też jej to samo wyłóż co nam bez pieszczenia się, to do niej dotrze. No i nie wyobrażam sb, ze Ty do niej jeździsz mając tyle na głowie podczas gdy ona nie ma kompletnie nic, więc mogłaby sama ruszyć dupę do Cb. A jeśli chodzi o jej szukanie pracy to nie chce jej się pracować, boi się tego itp. Też tak miałam, rodzice musieliby zakręcić jej kranik z kasą albo sam jej przemow do rozsądku, że nie można tak żyć ciągle na utrzymaniu starych.
Chyba, że ona nie jest warta Twoich wysiłków, to daj se z nią spokój. Taką osobę ciężko będzie zmienić.

15 Ostatnio edytowany przez madoja (2016-06-11 10:45:44)

kareninka napisał/a:

powinnam znaleźć sobie więcej zainteresowań, zainwestować w aktywnośc fizyczną.

Nic nie powinnaś. Możesz to zrobić tylko jeśli czujesz że naprawdę chcesz i to Cię interesuje. Nie można starać się cały czas wpisywać w jakieś wzorce, bo to człowieka unieszczęśliwia. Nie każdy musi kochać sport, nie każdy musi kochać podróże, itd. Rób to, co Tobie daje szczęście.

Autorze. Każdy ma prawo żyć tak, jak zechce. Ona może nie chcieć gotować czy mieć wielu znajomych w realu. Wolno jej. Gdybyście byli razem a Ty zmuszałbyś ją do aktywności, znalezienia hobby itd. - ona prawdopodobnie byłaby nieszczęśliwa. John Lennon powiedział kiedyś: "Jeśli marnowanie czasu daje Ci radość to nie jest to czas zmarnowany".
Ale Ty też masz prawo żyć jak chcesz. Po prostu nie dopasowaliście się.
Do niej pasuje równie bierna osoba, facet który "wegetuje", który marnuje swój czas, ale go to cieszy. Do Ciebie pasuje aktywna dziewczyna, z pracą i hobby.

16

Jaguar napisał/a:

Rzuć ja!
Co cię do niej w ogóle przyciągnęło?
Jej dynamiczna osobowość czy kolejny achievement w gildii Warcraft?

Ejj my sie z mezem poznalismy na wowie tongue

17

Moja też nie potrafi i co z tegoż zamawiamy przez portal jedzenie albo rzadziej razem próbujemy coś pichcić z t=resztą często nam brakuje czasu :\ Ale reszta to masakra. Z resztą mój znajomy to taki mały książę smile To samo co twoja dziewczyna tylko z dzyndzlem (bo była by to obraza dla penisa)

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Problem z dziewczyną - nudziara?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024