Problemy na twarzy. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Problemy na twarzy.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Problemy na twarzy.

Kolejny z moich problemów, z którym się zmagam od lat. Trądzik na twarzy.
Rozpoczęłam leczenie w wieku 15 lat. Dermatolog zlecił mi stosowanie maści z antybiotykiem i pomogło. Jednak trzy lata później problem powrócił. Jakoś dałam sobie z tym radę, jednak całkowicie się go nie pozbyłam.
Otóż w tamtym roku w wieku 22 lat znowu wrócił.
Stosuję różne kremy żele maści a teraz sięgnęłam nawet po tabletki.
Niby coś powoli znika ale co apteka to poleca mi inną maść czy krem lub żel do mycia.
Może macie dziewczyny jakieś sprawdzone sposoby?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Problemy na twarzy.

a nie myslalas o jakichs bardziej inwazyjnych zabiegach typu kwasy? bo obawiam sie ze samymi plynami czy kremami nic nie zdzialasz.
sama walcze z tradzikiem a raczej z przebarwieniami po nim i kwasy naprawde mi pomogly. moze to kwestia dobrze dobranych preparatow bo moja pani z madclinic naprawde sie zaangazowala w poprawe stanu mojej buzi wink teraz planuje jakies zabiegi laserem zeby calkowicie sie pozbyc problemu.

3

zmiana odżywiania  dużo daje

4

Zaczęłam stosować tabletki na trądzik i w połączeniu z żelami i kremami widzę już różnice.
W końcu! smile

5

Skuteczne działanie z zewnątrz gwarantuje kwas salicylowy, bądź nadtlenek benzoilu. Od wewnątrz dieta, sport, hormony. Jeżeli stworzysz kombinację obu elementów powinnaś zauważyć pozytywne efekty. Na blizny ponownie kwasy, bądź zabiegi laserowe.

6

Na rynku jest mnóstwo świetnych preparatów, ale każdy z nas ma inne wymagania i nie radziłabym Ci sie sugerować opinią innych. O ile mówimy o pojedynczych wypryskach od czasu do czasu to można próbować walczyć samemu, ale w poważniejszych przypadkach radze udać sie do dobrego lekarza. Ja tez przeszłam przez trądzik dwa lata temu i miałam to szczęście, że trafiłam na świetnego dermatologa (wybrałam go na podstawie świetnych opinii), który przepisał mi kurację, która pomogła błyskawicznie. Wcześniej, tez szukałam w necie pomocy i próbowałam wielu metod, które czasami nawet pomagały, ale tylko chwilowo.

7 Ostatnio edytowany przez Adam44 (2016-03-12 20:28:32)

Ja od siebie polecę to http://track.derminax.pl/product/Dermin … ;uid=33166
Fakt, że trochę drogie, ale dopiero to mi pomogło. A wcześniej też się męczyłem z trądzikiem, kilkakrotnie chodziłem do dermatologa, brałem jakiś antybiotyki, maści a efekt mizerny. A tutaj po 2 tygodniach już widziałem poprawę. Teraz po 2 miesiącach z twarzy zeszło prawie wszystko, także mogę polecić wink A i często nie brałem po 2 tabletki tak jak zalecane, zdarzało mi się zapominać big_smile

8

Nie ma co brać np. sterydów ani innego badziewia, które tylko rozstroi ci organizm. Warto spróbować odpowiedniego odżywiania dla osób ze zmianami trądzikowymi plus skorzystać z zabiegów z kwasami jak któraś doradzała smile

9

A byłaś znowu u dermatologa?

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Problemy na twarzy.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024