Golicie miejsca intymne czy nie?:P - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Golicie miejsca intymne czy nie?:P

Strony 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 258 ]

Temat: Golicie miejsca intymne czy nie?:P

witam! lubicie się golić w naszym najczulszym miejscu czy nie?;) przeprowadzam antkiete:D

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Golicie miejsca intymne czy nie?:P

Ja osobiście jestem za depilacją bardziej higieniczne ale nie całkiem gdzie niegdzie zostawiam.

3

Tez jestem za

4

Ja też jestem za depilacją.Moim zdaniem nawet w tych miejscach należy zadbać o siebie.Wygląda to estetyczniej,niż wystające włoski z majtek i jak dla mnie jest to bardziej higieniczne np.w czasie miesiączki.

5

Zgadzam się z oliwka.

6

Depilacja tak,ale z glowa. Na pewno usuwam owlosienie wychodzace zza majtek.ale nie zapominajcie,ze to owlosienie po cos jest.A wiec jest bariera  pewnego rodzaju.chroni np przed grzybkami i innymi takimi

7

jestem za.

nie wyobrażam sobie się nie golić.

8

Jestem za smile

9

Ja też jestem zaa!!!
Mon61 jednak ma racje owłosienie jest dla bariera ochronną dla naszego organizmu. To tak jak włoski w nosie hiihihihi.
Ja jednak i tak jestem za i robie to na własną odpowiedzialność. Jakoś bardziej mi sie podoba wygolona hihih:)

10

jak najbardziej zaaaa wink
szkoda tylko,ze tak szybko odrastaja sad

11

tak iito na ZERO, wlosy w miejsach intymnych u kobiet mnie obrzydzaja... nie wiem czemu...   szczegolnie na basenach na plazach, albo w szatni gdzies sie przebieraja leeee..masakra

12

karina85 a włosy w miejscach intymnych u mężczyzn? też cie obrzydzają? bo ja to nie lubie jak.....

13

Ja tez jestem stanowczo zaaa

14 Ostatnio edytowany przez karina85 (2009-05-09 15:17:34)

kasiulka, moze miec, ale nie takie klaaaaki odstajace, tylko przystrzyzone, krotkie.   Chociaz bez tez fajne smile

najgorsze sa typu na"BUSZa"  niewidomo gdzie szukac...   haha

ale mojego X to nie dotyczy,  zawsze jest wystrzyzony,a jak sie zapusci to asioo go wyganiam dolazienki hyhy

15

Ja też jestem za smile Higiena,wygoda i lepsze samopoczucie wink

16

Jestem zwolenniczką golenia w miejscach intymnych smile Sama się golę i tego samego wymagam od partnera wink Golę się niezależnie od tego, czy jestem z kimś związana, czy nie, po prostu podobnie jak Oliwka nie uważam włosów łonowych za szczególnie higieniczny "ozdobnik" wink
Nie mam też najmniejszych problemów wynikających z braku tychże włosków, więc znać, że mojemu organizmowi też nie były nigdy do życia potrzebne smile

17

Jasne, że tak ; )
To lepiej wygląda

18

a eksperymentujecie też troszkę ;>
ja często 'kreuję' paseczek mojej małej, czasem serce, jak mi wyjdzie ;]

ale ogólnie, taaak! golenie obowiązkowo!

19

ja gole na zero. a jak nie ogolę+ czuję się brudna. niby bariera.. trele morele... czy nie goliłam czy golę i tak ciągle coś mam. niestety to wina m. in. diety. więc tu nawet włoski nie pomogą.

20

tak to musi byc ,tez gole na zero nie nawidze tych włosków,bo jak je mam to sie brzydze az.

21

Ja tak częściowo, trochę zostawiam (z naciskiem na trochę), ale krzakom i chaszczom mówię NIE big_smile Higiena i estetyka nakazuje mi kiedy się da okiełznać puszcze tongue U faceta też lepiej jak sie ogarnie wink

22

Jestem na tak.

23 Ostatnio edytowany przez mala_mi (2011-01-16 22:15:29)

...

24

tak i  to depilacja -zeby za  szybko nie odrastały-oczywiscie  nie  taka  zupełna-reszte  załatwi maszynka tam  nizej...z  włosami  czuje  sie  brudna ...a  włosy  jako  bariera -moze kiedys  teraz mamy  inne czasy ,srodowisko  -po  co  nam  one te  okropne  włosy ...fuj

25

a co sądzicie o brazylijskiej depilacji?

26

A co to jest brazylijska depilacja ?

27

Depilacja brazylijska - rodzaj depilacji intymnej obejmujący usunięcie owłosienia z łona, pośladków, warg sromowych oraz okolic odbytu. Najczęściej pozostawia się wąski pasek włosów nad łechtaczką.

28

wlasnie jestem na jutro umowiona na taka depilacje, ale ogranicze sie do samego łona i warg sromowych..... tyłek sobie odpuszcze bo az tak tego nie potrzebuje hehe... mam nadzieje ze nie bede zalowac....

29

brooke, daj znać, jak poszło ;>
powodzenia (:

30

ja  słyszałam  ze  to  okropnie  boli  taka  depilacja pełna ..i  tylko  to  mnie  powstrzymuje  zeby  tej  brazylijskiej  nie  zrobić...napisz Brooke  jak  poszło jestem  ciekawa   bardzo

31

Ja sie golę, ale raz zrobiłam sobie depilacje brazylijską(oj boli strasznie), poźniej bardzo ważna jest higiena, można zaaplikowac sobie delikatny krem nawilżający, ja uzywałam nawet papieru toaletowego z penthanolem(Mola);P Po miesiącu niestety wszystko odrasta...

32

Jestem facet ale też to robię. Kobieta jak i facet nie lubi jak się włochy plątają ;-D Dlatego ja nie widzę w tym nic złego, że facet się depiluje w miejscach intymnych i np pod pachą smile

33

depilator tam??!! aUuu!

ja golę maszynką... przyzwyczaiłam się, że szybko odrasta. golę na zero a jak się nie ogolę tak np. z tydzień to czuję się brudna.

34

jak najbardziej depilacja TAK.

35

depiluje się tam od już dobrych kilku lat nic nie zostawiając, robię to dla własnej satysfakcji i potrzeby co kilka dni, lubię być tam gładka, wydaje mi się to jak najbardziej estetyczne, teraz używam maszynki, ale zdarzały się chyba dwa razy plastry a raz krem do depilacji, ale planuje zastosować domową depilację cukrową wink

36

oczywiscie za ;p

37

Domowa depilacja cukrowa?

38

Zauważyłam, że sporo kobiet myli golenie z depilacją. Ja się tam golę maszynką, nie wyobrażam sobie się wydepilować - aż taką masochistką nie jestem. Ale robię to właśnie "po brazylijsku" - z wyjątkiem pośladków, bo tam na szczęście włosy mi nie rosną wink Wszystko na gładko, zostawiam tylko pasek na wzgórku. Raz się ogoliłam na zero i nigdy więcej tego nie zrobię - chcę się czuć jak kobieta, a nie jak mała dziewczynka. Ale włosy na wargach sromowych mnie odrzucają...

39

(Sad but true : Depilacja cukrowa, czyli rozpuszczony cukier, miód, cytryna w odpowiednich stosunkach, przyczepiona do płótna - operujesz nią tak, jak plastrami z woskiem, bądź formujesz kulę. Mnie nie pomogła na okolice bikini niestety - mam tam zbyt mocne włoski. )

Też jestem za goleniem, jest łatwiej zachować higienę.

40

"depilacja w dzisiejszych czasach to konieczność" big_smile

41

KAMPINOSOM STANOWCZE NIE!!!Ale nie jestem w stanie pozbyć się włosków do zera, bo nie po to stwałam sie tyle lat kobietą, by znów być małą dziewczynką.Fuj!

A po co się pozbywać włosków?higiena, estetyka...bzdury!Nikt nie lubi wyciągać włosków, takich pokręconych spomiędzy zębów, albo odklejać od języka................................................................:P

Baj de łej:lubię kombinować z fryzurkami tam w dole.Chciałam zrobić mojemu facetowi suprajsa, ale "naszkicowanie" litery S jakoś mi koślawo wychodzi.

42

mnie udało się zrobić serce i koślawą gwiazdkę ;]

43

To czym Wy tam goloicie skoro nadajecie takie kształty?
ja jestem jak najbardziej za

44

tak tak tak nie inaczej! z krzakami nie da rady chodzić!!:)

45

Przeniesiony post z tematu "Golicie się w miejscach intymnych?" 

LadyLittleMe napisał/a:

Pytanie jak w temacie smile

Ja golę się odkąd skończyłam 16 lat. Wtedy chodziło o higienę.
Teraz doszedł do tego partner smile

A jak jest z wami?

46

Jestem za smile

47

Ja mam właściwie jedno podstawowe pytanie, czym golicie się w miejscach intymnych? ja uzywam kremu, ale szczerze mówiąc słabo to działo na dłuższą metę.

48

Zwykłą maszynką do golenia. Kiedyś próbowałam kremu do depilacji bikini (którym swoją drogą i tak można depilować tylko linię bikini, a więc w przypadku depilacji brazylijskiej jest bezużyteczny), ale efektu zbytnio nie widziałam. Traktować tak delikatnego miejsca depilatorem też nie zamierzam, więc nie widzę innego wyjścia niż maszynka (bo woskiem u kosmetyczki też sobie nie wyobrażam, zwłaszcza że co 3 dni do kosmetyczki biegać nie będę).

49

zdecydowanie za depilacją

50

A czy robiła któraś depilację laserową tych okolic, bo szczerze mówiąc wolałabym to zrobić raz a pożądnie, niż męczyć się raz na tydzień i powodować, że włoski stają sie coraz mocniejsze.

51

Jak najbardziej jestem ZA smile

52

post przeniesiony

buuubuu napisał/a:

jaki sposob dokladnie ogolic miejsce tam przy ''dziurce''??;-)

53

O,tak,tak,busz niemile widziany. Golę na zero. Czasem jak mam czas to pęsetką (depilatorem laserowym,ale to wygląda jak pęseta), czasem depilator - kiedy mam takie dni,że zniosę ból. Może kiedyś,w przyszłości zachomikuję pieniądze na laser, nawet jeśli to nie na całe życie to i tak efekt jest dłuuugooo. Nie mam już sił do tych włosków big_smile

54

Ja równiez jestem za. Jakoś nie wyobrażam sobie takiego buszu w tych miejscach tym bardziej latem kiedy sie bardziej pocimy (tam też wink ) no i jak tu załozyć jakis strój kąpielowy kiedy z pachwin trawnik wystaje wink

55

Jak zwykle muszę się wyłamać - ja się nie golę ;]
Narzeczony te włoski lubi, a mi wystarczy, że muszę nogi i pachy golić tongue

56

Zdecydowanie jestem za i to golę na zero, robię to po pierwsze z myślą o higienie, uważam za bardziej estetyczne a po drugie z myśla o moim facecie- bo on tak jak ja nie lubi mieć włosów w ustach smile

57

Jestem za. Nie wyobrażam sobie nie depilować miejsc intymnych.

58

ja gole ale starsznie mnie to już męczy, bo po pierwsze czasochłonne a po drugie odrastają mi bardzo szybko i strasznie mnie to kuje i robią się takie okropne krostki. najchętniej poszłabym na depilację woskiem ale jakoś nie mogę się przełamać ze wstydu. macie może jakieś miejsca godne polecena w warszawie gdzie można pójść bez obaw, że kosmetyczka się krzywo spojrzy i że zrobi to możliwie delikatnie?

59

Oczywiście, że tak! To tak jakby nie golić nóg. Wyobrażacie to sobie?

60

biszkopcik, to kwestia gustu. No i przecież jak masz ubrane długie spodnie to nikt nie widzi, ze masz nieogolone nogi i nikomu to nie przeszkadza.

61

Jestem za

62

golę nogi,pachy i miejsca intymne.Te ostatnie to zwłaszcza ze względów higienicznych.
Nie wyobrażam sobie w taki upał a tym bardziej przy okresie mieć 'busz';)

63

Ja też jestem za!:) Po pierwsze bardziej higieniczne, a po drugie to w taki upał i przy okresie jakoś nie wyobrażam sobie mieć tam włosów..
Ostatnio nawet się zastanawiam czy nie zrobić niespodzianki narzeczonemu i nie zostawić tam jakiegoś serduszka czy coś:P kiedyś narzeczony wspomniał mi, że może zrobiłabym jakiś wzorek:D tylko jakoś tak się złożyło, że zawsze podczas golenia o tym zapominałam i o ile mi się przypomniało to nie było już z czego zrobić wzorku.. smile

64

fiolecik18 napisał/a:

ja gole ale starsznie mnie to już męczy, bo po pierwsze czasochłonne a po drugie odrastają mi bardzo szybko i strasznie mnie to kuje i robią się takie okropne krostki. najchętniej poszłabym na depilację woskiem ale jakoś nie mogę się przełamać ze wstydu. macie może jakieś miejsca godne polecena w warszawie gdzie można pójść bez obaw, że kosmetyczka się krzywo spojrzy i że zrobi to możliwie delikatnie?

Ja też się wstydziłam ale w końcu sie przełamałam, chwyciłam za słuchawkę i umówiłam się na wizytę i poszłam. Podczas zabiegu nie czułam już żadnego skrępowania, bo pani kosmetyczka potrafiła świetnie rozładować napięcie . Depilacja woskiem jest super bo włosy wolno odrastają a jak odrastają to nie robią się krosty i podrażnienia. Ja byłam w Spa Ce-Ce w centrum i byłam zadowolona, bo wszystko było szybko i sprawie. Nie wyobrażam sobie nie golić miejsc intymnych w lato, jak sie co raz w stroju lata smile

65

Ja też gole smile raz na tydz to norma, źle mi jak zapomne o tym "rytuale" tongue Czuje sie świeżo i kobieco wink Moj partner też to robi i oboje jestesmy zadowoleni smile

Czasem tylko przed pojsciem do gina zastanawiam sie jak on zareaguje tongue:P

Posty [ 1 do 65 z 258 ]

Strony 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Golicie miejsca intymne czy nie?:P

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024