witam! lubicie się golić w naszym najczulszym miejscu czy nie?;) przeprowadzam antkiete:D
Ja osobiście jestem za depilacją bardziej higieniczne ale nie całkiem gdzie niegdzie zostawiam.
Tez jestem za
Ja też jestem za depilacją.Moim zdaniem nawet w tych miejscach należy zadbać o siebie.Wygląda to estetyczniej,niż wystające włoski z majtek i jak dla mnie jest to bardziej higieniczne np.w czasie miesiączki.
Zgadzam się z oliwka.
Depilacja tak,ale z glowa. Na pewno usuwam owlosienie wychodzace zza majtek.ale nie zapominajcie,ze to owlosienie po cos jest.A wiec jest bariera pewnego rodzaju.chroni np przed grzybkami i innymi takimi
jestem za.
nie wyobrażam sobie się nie golić.
Jestem za
Ja też jestem zaa!!!
Mon61 jednak ma racje owłosienie jest dla bariera ochronną dla naszego organizmu. To tak jak włoski w nosie hiihihihi.
Ja jednak i tak jestem za i robie to na własną odpowiedzialność. Jakoś bardziej mi sie podoba wygolona hihih:)
jak najbardziej zaaaa
szkoda tylko,ze tak szybko odrastaja
tak iito na ZERO, wlosy w miejsach intymnych u kobiet mnie obrzydzaja... nie wiem czemu... szczegolnie na basenach na plazach, albo w szatni gdzies sie przebieraja leeee..masakra
karina85 a włosy w miejscach intymnych u mężczyzn? też cie obrzydzają? bo ja to nie lubie jak.....
Ja tez jestem stanowczo zaaa
14 2009-05-09 15:16:16 Ostatnio edytowany przez karina85 (2009-05-09 15:17:34)
kasiulka, moze miec, ale nie takie klaaaaki odstajace, tylko przystrzyzone, krotkie. Chociaz bez tez fajne
najgorsze sa typu na"BUSZa" niewidomo gdzie szukac... haha
ale mojego X to nie dotyczy, zawsze jest wystrzyzony,a jak sie zapusci to asioo go wyganiam dolazienki hyhy
Ja też jestem za Higiena,wygoda i lepsze samopoczucie
Jestem zwolenniczką golenia w miejscach intymnych Sama się golę i tego samego wymagam od partnera Golę się niezależnie od tego, czy jestem z kimś związana, czy nie, po prostu podobnie jak Oliwka nie uważam włosów łonowych za szczególnie higieniczny "ozdobnik"
Nie mam też najmniejszych problemów wynikających z braku tychże włosków, więc znać, że mojemu organizmowi też nie były nigdy do życia potrzebne
Jasne, że tak ; )
To lepiej wygląda
a eksperymentujecie też troszkę ;>
ja często 'kreuję' paseczek mojej małej, czasem serce, jak mi wyjdzie ;]
ale ogólnie, taaak! golenie obowiązkowo!
ja gole na zero. a jak nie ogolę+ czuję się brudna. niby bariera.. trele morele... czy nie goliłam czy golę i tak ciągle coś mam. niestety to wina m. in. diety. więc tu nawet włoski nie pomogą.
tak to musi byc ,tez gole na zero nie nawidze tych włosków,bo jak je mam to sie brzydze az.
Ja tak częściowo, trochę zostawiam (z naciskiem na trochę), ale krzakom i chaszczom mówię NIE Higiena i estetyka nakazuje mi kiedy się da okiełznać puszcze U faceta też lepiej jak sie ogarnie
Jestem na tak.
23 2009-06-10 23:42:47 Ostatnio edytowany przez mala_mi (2011-01-16 22:15:29)
...
tak i to depilacja -zeby za szybko nie odrastały-oczywiscie nie taka zupełna-reszte załatwi maszynka tam nizej...z włosami czuje sie brudna ...a włosy jako bariera -moze kiedys teraz mamy inne czasy ,srodowisko -po co nam one te okropne włosy ...fuj
a co sądzicie o brazylijskiej depilacji?
A co to jest brazylijska depilacja ?
Depilacja brazylijska - rodzaj depilacji intymnej obejmujący usunięcie owłosienia z łona, pośladków, warg sromowych oraz okolic odbytu. Najczęściej pozostawia się wąski pasek włosów nad łechtaczką.
wlasnie jestem na jutro umowiona na taka depilacje, ale ogranicze sie do samego łona i warg sromowych..... tyłek sobie odpuszcze bo az tak tego nie potrzebuje hehe... mam nadzieje ze nie bede zalowac....
brooke, daj znać, jak poszło ;>
powodzenia (:
ja słyszałam ze to okropnie boli taka depilacja pełna ..i tylko to mnie powstrzymuje zeby tej brazylijskiej nie zrobić...napisz Brooke jak poszło jestem ciekawa bardzo
Ja sie golę, ale raz zrobiłam sobie depilacje brazylijską(oj boli strasznie), poźniej bardzo ważna jest higiena, można zaaplikowac sobie delikatny krem nawilżający, ja uzywałam nawet papieru toaletowego z penthanolem(Mola);P Po miesiącu niestety wszystko odrasta...
Jestem facet ale też to robię. Kobieta jak i facet nie lubi jak się włochy plątają ;-D Dlatego ja nie widzę w tym nic złego, że facet się depiluje w miejscach intymnych i np pod pachą
depilator tam??!! aUuu!
ja golę maszynką... przyzwyczaiłam się, że szybko odrasta. golę na zero a jak się nie ogolę tak np. z tydzień to czuję się brudna.
jak najbardziej depilacja TAK.
depiluje się tam od już dobrych kilku lat nic nie zostawiając, robię to dla własnej satysfakcji i potrzeby co kilka dni, lubię być tam gładka, wydaje mi się to jak najbardziej estetyczne, teraz używam maszynki, ale zdarzały się chyba dwa razy plastry a raz krem do depilacji, ale planuje zastosować domową depilację cukrową
oczywiscie za ;p
Domowa depilacja cukrowa?
Zauważyłam, że sporo kobiet myli golenie z depilacją. Ja się tam golę maszynką, nie wyobrażam sobie się wydepilować - aż taką masochistką nie jestem. Ale robię to właśnie "po brazylijsku" - z wyjątkiem pośladków, bo tam na szczęście włosy mi nie rosną Wszystko na gładko, zostawiam tylko pasek na wzgórku. Raz się ogoliłam na zero i nigdy więcej tego nie zrobię - chcę się czuć jak kobieta, a nie jak mała dziewczynka. Ale włosy na wargach sromowych mnie odrzucają...
(Sad but true : Depilacja cukrowa, czyli rozpuszczony cukier, miód, cytryna w odpowiednich stosunkach, przyczepiona do płótna - operujesz nią tak, jak plastrami z woskiem, bądź formujesz kulę. Mnie nie pomogła na okolice bikini niestety - mam tam zbyt mocne włoski. )
Też jestem za goleniem, jest łatwiej zachować higienę.
"depilacja w dzisiejszych czasach to konieczność"
KAMPINOSOM STANOWCZE NIE!!!Ale nie jestem w stanie pozbyć się włosków do zera, bo nie po to stwałam sie tyle lat kobietą, by znów być małą dziewczynką.Fuj!
A po co się pozbywać włosków?higiena, estetyka...bzdury!Nikt nie lubi wyciągać włosków, takich pokręconych spomiędzy zębów, albo odklejać od języka................................................................:P
Baj de łej:lubię kombinować z fryzurkami tam w dole.Chciałam zrobić mojemu facetowi suprajsa, ale "naszkicowanie" litery S jakoś mi koślawo wychodzi.
mnie udało się zrobić serce i koślawą gwiazdkę ;]
To czym Wy tam goloicie skoro nadajecie takie kształty?
ja jestem jak najbardziej za
tak tak tak nie inaczej! z krzakami nie da rady chodzić!!:)
Przeniesiony post z tematu "Golicie się w miejscach intymnych?"
Pytanie jak w temacie
Ja golę się odkąd skończyłam 16 lat. Wtedy chodziło o higienę.
Teraz doszedł do tego partnerA jak jest z wami?
Jestem za
Ja mam właściwie jedno podstawowe pytanie, czym golicie się w miejscach intymnych? ja uzywam kremu, ale szczerze mówiąc słabo to działo na dłuższą metę.
Zwykłą maszynką do golenia. Kiedyś próbowałam kremu do depilacji bikini (którym swoją drogą i tak można depilować tylko linię bikini, a więc w przypadku depilacji brazylijskiej jest bezużyteczny), ale efektu zbytnio nie widziałam. Traktować tak delikatnego miejsca depilatorem też nie zamierzam, więc nie widzę innego wyjścia niż maszynka (bo woskiem u kosmetyczki też sobie nie wyobrażam, zwłaszcza że co 3 dni do kosmetyczki biegać nie będę).
zdecydowanie za depilacją
A czy robiła któraś depilację laserową tych okolic, bo szczerze mówiąc wolałabym to zrobić raz a pożądnie, niż męczyć się raz na tydzień i powodować, że włoski stają sie coraz mocniejsze.
Jak najbardziej jestem ZA
post przeniesiony
jaki sposob dokladnie ogolic miejsce tam przy ''dziurce''??;-)
O,tak,tak,busz niemile widziany. Golę na zero. Czasem jak mam czas to pęsetką (depilatorem laserowym,ale to wygląda jak pęseta), czasem depilator - kiedy mam takie dni,że zniosę ból. Może kiedyś,w przyszłości zachomikuję pieniądze na laser, nawet jeśli to nie na całe życie to i tak efekt jest dłuuugooo. Nie mam już sił do tych włosków
Ja równiez jestem za. Jakoś nie wyobrażam sobie takiego buszu w tych miejscach tym bardziej latem kiedy sie bardziej pocimy (tam też ) no i jak tu załozyć jakis strój kąpielowy kiedy z pachwin trawnik wystaje
Jak zwykle muszę się wyłamać - ja się nie golę ;]
Narzeczony te włoski lubi, a mi wystarczy, że muszę nogi i pachy golić
Zdecydowanie jestem za i to golę na zero, robię to po pierwsze z myślą o higienie, uważam za bardziej estetyczne a po drugie z myśla o moim facecie- bo on tak jak ja nie lubi mieć włosów w ustach
Jestem za. Nie wyobrażam sobie nie depilować miejsc intymnych.
ja gole ale starsznie mnie to już męczy, bo po pierwsze czasochłonne a po drugie odrastają mi bardzo szybko i strasznie mnie to kuje i robią się takie okropne krostki. najchętniej poszłabym na depilację woskiem ale jakoś nie mogę się przełamać ze wstydu. macie może jakieś miejsca godne polecena w warszawie gdzie można pójść bez obaw, że kosmetyczka się krzywo spojrzy i że zrobi to możliwie delikatnie?
Oczywiście, że tak! To tak jakby nie golić nóg. Wyobrażacie to sobie?
biszkopcik, to kwestia gustu. No i przecież jak masz ubrane długie spodnie to nikt nie widzi, ze masz nieogolone nogi i nikomu to nie przeszkadza.
Jestem za
golę nogi,pachy i miejsca intymne.Te ostatnie to zwłaszcza ze względów higienicznych.
Nie wyobrażam sobie w taki upał a tym bardziej przy okresie mieć 'busz';)
Ja też jestem za!:) Po pierwsze bardziej higieniczne, a po drugie to w taki upał i przy okresie jakoś nie wyobrażam sobie mieć tam włosów..
Ostatnio nawet się zastanawiam czy nie zrobić niespodzianki narzeczonemu i nie zostawić tam jakiegoś serduszka czy coś:P kiedyś narzeczony wspomniał mi, że może zrobiłabym jakiś wzorek:D tylko jakoś tak się złożyło, że zawsze podczas golenia o tym zapominałam i o ile mi się przypomniało to nie było już z czego zrobić wzorku..
ja gole ale starsznie mnie to już męczy, bo po pierwsze czasochłonne a po drugie odrastają mi bardzo szybko i strasznie mnie to kuje i robią się takie okropne krostki. najchętniej poszłabym na depilację woskiem ale jakoś nie mogę się przełamać ze wstydu. macie może jakieś miejsca godne polecena w warszawie gdzie można pójść bez obaw, że kosmetyczka się krzywo spojrzy i że zrobi to możliwie delikatnie?
Ja też się wstydziłam ale w końcu sie przełamałam, chwyciłam za słuchawkę i umówiłam się na wizytę i poszłam. Podczas zabiegu nie czułam już żadnego skrępowania, bo pani kosmetyczka potrafiła świetnie rozładować napięcie . Depilacja woskiem jest super bo włosy wolno odrastają a jak odrastają to nie robią się krosty i podrażnienia. Ja byłam w Spa Ce-Ce w centrum i byłam zadowolona, bo wszystko było szybko i sprawie. Nie wyobrażam sobie nie golić miejsc intymnych w lato, jak sie co raz w stroju lata
Ja też gole raz na tydz to norma, źle mi jak zapomne o tym "rytuale" Czuje sie świeżo i kobieco Moj partner też to robi i oboje jestesmy zadowoleni
Czasem tylko przed pojsciem do gina zastanawiam sie jak on zareaguje :P