Hej. Mam w tym tygodniu rozmową rekrutacyjną + test z Excela. Wiem, że poradniki znajdę w necie, ale może któraś z Was miała taki test? Czego tam oczekują, wymagają? Zadania z treścią czy proste polecenia? Na co zwrócić uwagę?
Excela miałam na studiach, ale nie pamiętam nic, a notatek brak.
szkoda że dopiero teraz znalazłam ten post! Kochana, dużo zadan masz porozwiązywane na youtubie. Ja nigdy na studiach nie korzystałam z excela, pierwsza rozmowa o pracę i rekruter kazał mi pisać makra... Nie zrobiłam. Ale wróciłam do domu, nauczyłam sie dzieki filmikowi i wysłałam mu na maila. Tak, dostałam tą pracę, ale to było kilka lat temu ze już zdążyłam wyjśc na swoje. Powodzenia
Napisz jak poszło
szkoda że dopiero teraz znalazłam ten post! Kochana, dużo zadan masz porozwiązywane na youtubie. Ja nigdy na studiach nie korzystałam z excela, pierwsza rozmowa o pracę i rekruter kazał mi pisać makra... Nie zrobiłam. Ale wróciłam do domu, nauczyłam sie dzieki filmikowi i wysłałam mu na maila. Tak, dostałam tą pracę, ale to było kilka lat temu ze już zdążyłam wyjśc na swoje. Powodzenia
Napisz jak poszło
Już jakiś czas po rozmowie. Wymagali podstaw - sortowanie, numerowanie, sumowanie, wstawianie kolumny/wiersza. No i nieszczęsne tabele przestawne, których nie ogarniam.
Taki prosty test. Ciekawe czy to standard, czy często do pracy biurowej robią cięższe testy.