OC i AC - jak wybrac? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: OC i AC - jak wybrac?

Dziewczyny, jak wybieracie OC i AC? Da się to jakoś przejść bez niekończącego się biegania po ubezpieczalniach albo strzelania na ślepo?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: OC i AC - jak wybrac?

Szczerze to ja po prostu wybieram najtańsze i tak dużo płacę, dopiero następne ubezpieczenie będę miała w normalnej cenie, bo tak miałam zwyżki za wiek więc brałam najtańsze i to i tak była kupa pieniędzy.

3

Samochód którym jeżdżę jest na mojego ojca i place tylko 300 zl oc łącznie z nnw tongue

4

Szukam przez internet. Wpisuję dane samochodu w jakąś porównywarkę i wybieram najtańszą. Mam stary samochód, dodatkowo od dwóch lat jest tez do dowodu rejestracyjnego wpisany syn, więc rozstrzał proponowanych stawek za OC jest ogromny - od 400zł do chyba 2000zł wink
Zgłaszanych szkód nigdy nie miałam, więc nie sprawdzałam w praktyce jak działa wypłata odszkodowania.

5

oooo, właśnie! nawet mi nie przyszło do głowy, że teraz do wszystkiego są te porównywarki!

6

bbasia napisał/a:

Szukam przez internet. Wpisuję dane samochodu w jakąś porównywarkę i wybieram najtańszą. Mam stary samochód, dodatkowo od dwóch lat jest tez do dowodu rejestracyjnego wpisany syn, więc rozstrzał proponowanych stawek za OC jest ogromny - od 400zł do chyba 2000zł wink
Zgłaszanych szkód nigdy nie miałam, więc nie sprawdzałam w praktyce jak działa wypłata odszkodowania.

Basiu, a z takiej porównywarki jak "rankomat" korzystałaś może? Wyskakuje mi jako jedna z pierwszych i widzę, że mają tam przeróżne  usługi finansowe do porównywania a nie tylko OC i AC, to chyba dobra jest, nie? Wolę podpytać, bo średnie mam doświadczenie z porównywarkami i lekki niepokój, że trafię na jakąś "sponsorowaną"

7

Korzystałam, o ile pamiętam z rankomatu też. Tylko nie kupuję od razu tylko zazwyczaj zostawiam wiadomość, że proszę o kontakt. Przy rozmowie z konsultantem można czasem trochę jeszcze zbić cenę. A nawet ze dwadzieścia złotych mniej zawsze cieszy smile
Jedyną wada takiego wyszukiwania jest, że wprowadzają Cię do swojej bazy danych i czasem dzwonią z jakąś ofertą. Ale nie nazbyt natarczywie.
A czy jakieś firmy sponsorują taka wyszukiwarkę - pewnie tak. Jak wszędzie pewnie. Ale to ostatecznie Ty wybierasz.
Ja wybieram wyłącznie według kryterium ceny - ma być najtaniej. Nawet jeżeli miało by się okazać to towarzystwem ubezpieczeniowym widmo. Przy OC dla mnie nie ma znaczenia solidność firmy. To nie ja będę ewentualnie korzystać z pieniędzy z ubezpieczenia.

8

Zimowa napisał/a:

Samochód którym jeżdżę jest na mojego ojca i place tylko 300 zl oc łącznie z nnw tongue

Jeżeli autorka postu ma mniej niż 25 do 27 lat (w zależności od ubezpieczalni) to nie wiele jej to da, bo właściciel polisy, będzie musiał zgłosić że samochodem jeździ osoba poniżej tego pułapu wiekowego i automatycznie ta polisa będzie kilkaset złotych droższa, można tego nie zgłosić, ale to ryzykowne, bo jeśli młoda osoba się stuknie, a nie było to zgłoszone ubezpieczyciel może nie wypłacić pieniędzy.

9

Wpisując syna jako współwłaściciela płacę niewiele ponad stówę więcej za "młodego kierowcę". Z tym, że znalazłam chyba tylko dwa towarzystwa ubezpieczeniowe które w takim przypadku nie zaszalały z cenami ( w jednym policzyli mi za OC coś koło 2000, czyli jak bym ubezpieczyła, to trzykrotnie zwiększyła by się wartość samochodu smile big_smile )

10

No to ja miałam poprosić teściów, ale generalnie wyszło jeszcze drożej niż jak kupiłam sama ;p

11

OC zawsze kupuje się najtańsze, byle w sprawdzonej firmie (agencji ubezpieczeniowej). A AC najlepiej sobie darować, trzeba tylko wiedzieć jak zabezpieczyć samochodów w nietypowy sposób i jeździć ostrożnie. Policz sobie ile wydasz na AC przez kilka lat i czy nie taniej samemu brać na siebie ryzyko, wszystko zależy od wartości samochodu i stylu jazdy.

12

Porównywarki są w porządku, ale zawsze lepiej udać się do "człowieka" do biura. Jest dużo firm, które mają podpisaną umowę z kilkoma towarzystwami ubezpieczeniowymi i mogą lepiej dopasować ofertę do potrzeb, zwłaszcza w zakresie AC. Bo OC to zazwyczaj musi być po prostu tanie, a AC może być lepiej dopasowane do potrzeb smile

13

U mnie ubezpieczenie wybierał mąż. Staram się nie wtrącać w auto. Ja zajmuje się ubezpieczeniem mieszkania i życia, więc to uczciwy podział. Ubezpieczył auto zarówno OC jak i AC w Compensa, bo mieli najbardziej rozbudowany pakiet ubezpieczeń ze wszystkich. Staram się nie porównywać cenowo, bo bardzo często zakres ubezpieczenia jest skrajnie rózny i porówny warki cenowe sa ni jak miarodajne smile

14

U mnie podobnie, też compensa. Nie ma co się łudzić, że tam gdzie najtaniej to będzie dobrze. Jak już wykupywać to z głową. Jestem zadowolona ze współpracy z tą firmą. Mój poprzedni ubezpieczyciel zabrał zniżkę za kolizję i potem wystawił taką opłatę że głowa mała.

15

Też co innego nasze OC, może być nawet najtańsze i najlepsze, ale np. przy stłuczce odszkodowanie z OC idzie od drugiego kierowcy, jeśli jest sprawcą i wtedy lepiej nie trafić na ubezpieczyciela, który zaniża odszkodowanie i likwidacja szkody to koszmar sad Ja tak się nacięłam ostatnio, wycenili mi szkodę na jakieś śmieszne pieniądze, przy szkodzie całkowitej chcieli mi dać tylko 3 tys. za poważne uszkodzenia. Dobrze, że trafiłam na dobrą kancelarię bo gdybym chciała załatwić odwołanie od decyzji sama to byłaby droga przez mękę. Miałyście kiedyś podobne doświadczenia?

16

No niestety mieliśmy ubezpieczenia w kilku różnych towarzystwach ubezpieczeń. Nie sprawdzały się więc zmienialismy na kolejne. Nigdy nie doszło az tak daleko żebyśmy brali radcę prawnego, ale jednak nie było to tak jak być powinno. Compense mamy już drugi rok, więc sprawdz sobie ich zakres ubezpieczenia tego komunikacyjnego i  zobaczysz, że różni się od innych.

17

Mazer, ja też mam dosyć złe doświadczenia w uzyskaniu odszkodowania hmm Zawsze starają się jak najbardziej obniżyć odszkodowanie i ostatnio za dość poważne uszkodzenie samochodu chcieli mi dać tylko 4 tys. ale kancelaria postarała się o dopłatę. No i załatwili wszystkie formalności, bo ja jestem czasem jak blondynka z kawałów - ciężko załatwić coś samemu lol Jakby ktoś potrzebował pomocy w Krakowie polecam Citi www.kancelariaciti.pl, mają świetny zespół specjalistów i załatwiają wszystko za nas, nawet jak ktoś kompletnie się nie orientuje w tym całym procesie

18

Zgadzam się z przedmówczynią macie porównywarki ubezpieczeń, szczególnie w przypadku OC nie powinno Was interesować nic po za ceną za ubezpieczenie Superpolisa.pl dość intuicyjna porównywarka, można od razu z poziomu strony takie ubezpieczenie wykupić u mnie było tak, że oszczędność wynosiła blisko 20% w porównaniu z polisą z przed roku. Więc myślę, że warto sobie w ten sposób oszczędzić kilka groszy.

19

Jeśli chodzi o OC, to najlepiej po prostu wybrać najtańsze. AC, to już inna kwestia. Przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji o ubezpieczeniu, najlepiej skorzystać z bezpłatnej porównywarki online.

20

ciężko jest powiedzieć co najlepsze ponieważ to jest zależne od wielu czynników. Ja osobiście np auto mam ubezpieczone w Compensie. Płacę. Składki nie są duże więc uważam że jest ok.

21

Najlepszym pomysłem to wybrać się do multiagencji w której mają ok 20 firm. Zostawiasz agentowi swoje dane o samochodzie i swoje i on już Ci wyszuka najlepsze AC i najtańsze OC. Jeżeli kupujesz cały pakiet OC i AC to czasem lepiej przyjąć droższe OC ale AC bedzie tańsze - naprawdę zależy to od wielu czynników. Kupując przez internet nie wiesz o dodatkowych klauzulach "kruczkach" które są w ogólnych warunkach. Agent Ci to wszystko wyłapie.
A mówi to doświadczony agent

22

marcin1 napisał/a:

Jeśli chodzi o OC, to najlepiej po prostu wybrać najtańsze. AC, to już inna kwestia. Przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji o ubezpieczeniu, najlepiej skorzystać z bezpłatnej porównywarki online.

Ja Ac nie chcę brać, tylko OC myślę wykupić.I liczyłam już na kalkulatorze cuk to wychodzi na to, że mogę mniej zapłacić niż w tamtym roku za ubezpieczenie.Dziwna sprawa, ale cieszę się.

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024