Język obcy a szybkość go opanowania - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Język obcy a szybkość go opanowania

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Język obcy a szybkość go opanowania

Hej witam jak w temacie,  czy w ciągu paru tygodni czyli dwóch bądź trzech można opanować język obcy w stopniu komunikatywnym tak aby z obcokrajowcem porozumieć się bez problemu? Mam na myśli język niemiecki nie wydaje mi się zbyt trudnym językiem,  uczę się go zaledwie parę dni a już mam opanowany czas teraźniejszy, przyszły, całą gamę czasowników i tp teraz przyswajam czas przeszły,  wszystko zapamiętuje bez problemu, czy macie tak samo z przyswajaniem języków obcych?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Język obcy a szybkość go opanowania

Zależy co rozumiesz przez komunikatywność "ja chcieć zamówić chleba"? pisane? czytane? mówione??

Starym dobrym sposobem jest zabawa ze słuchawkami i kasetami w ciągu dnia do oporu, aż zaczniesz wyprzedzać lektora. Pomaga to w mowie, natomiast pisownia kiepściutko.
Pytanie CZEGO się uczysz. Nie raz nie dwa przekonałam się na własne oczy/ uszy, że podręcznikowe nauki są do bani bo uczą oficjalnego języka a nie pospolitego, bądź jakiś archaizmów. Po zdarzeniu się z realiami nikt Ciebie nie rozumie.

3

Oglądaj dużo filmów i osłuchuj się z językiem. Podstawowe zwroty na pewno ogarniesz.

4

Polecam metodę Emila Krebsa. Bardzo fajny kurs mp3, więc pomaga ćwiczyć mówienie i zrozumienie języka mówionego. Na prawdę przynosi efekty smile widzę po sobie. Jestem pewna, że jak przejdziesz cały to  dasz sobie radę i będziesz komunikatywny.

www.krebsmethod.com

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Język obcy a szybkość go opanowania

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024