Jak zlikwidować emocjonalne babskie myślenie?! ;)) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak zlikwidować emocjonalne babskie myślenie?! ;))

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez mariola (2014-01-05 11:23:24)

Temat: Jak zlikwidować emocjonalne babskie myślenie?! ;))

Z nowym rokiem, nowe postanowienia...;D Od ponad roku ciężko pracuję nad sobą...nad swoim rozwojem itd. Czas pomału ogarniać priorytety w życiu. Niestety zauważyłam, że jak oczywiście na babeczkę przystało, zbyt często (praktycznie non stop!!!) od codziennych działań odciąga mnie myślenie!bujanie w obłokach; rozmyślanie, fantazjowanie, analizowanie, jakkolwiek to ująć! chciałabym nie mieszać spraw swojej duszy z rozumem big_smile tak jak mają faceci: nawet jeśli mają jakieś duchowe rozterki to w momencie kiedy zajmują się czymś istotnym nie myślą o jakiś "pierdołach". Takiego konkretnego podejścia w życiu codziennym mi brakuję.

Chcę żyć bardziej aktywniej, oprócz pracy chcę się zmobilizować do nauki angielskiego, myślę, żeby zacząć chodzić na jakiś aerobik, żeby też ciało moje było aktywne. A nie tak jak do tej pory : praca, dom (leżenie patrzenie w sufit; siedzenie przed komputerem); żadnych efektywnych działań. Za dużo myślę a za mało robię, czy też tak macie? jak to pokonać? jak zablokować emocję chociaż do tego stopnia, żeby skupić się na jednym?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zlikwidować emocjonalne babskie myślenie?! ;))

kobiecy mózg nie jest przystosowany do myślenia o jednym, jesteśmy ewolucyjnie zaprogramowane, żeby ogarniać kilka spraw jednocześnie
u ciebie chyba problemem jest brak mobilizacji, planujesz robić różne rzeczy a nie robisz nic. Zaplanowałaś angielski, aerobic, super. Wybierz najpierw jedną z tych rzeczy i zapisz sie na zajęcia, zapłać i zacznij chodzić. Nie wszystko na raz, po jednym

3

Odp: Jak zlikwidować emocjonalne babskie myślenie?! ;))
mariola napisał/a:

Z nowym rokiem, nowe postanowienia...;D Od ponad roku ciężko pracuję nad sobą...nad swoim rozwojem itd. Czas pomału ogarniać priorytety w życiu. Niestety zauważyłam, że jak oczywiście na babeczkę przystało, zbyt często (praktycznie non stop!!!) od codziennych działań odciąga mnie myślenie!bujanie w obłokach; rozmyślanie, fantazjowanie, analizowanie, jakkolwiek to ująć! chciałabym nie mieszać spraw swojej duszy z rozumem big_smile tak jak mają faceci: nawet jeśli mają jakieś duchowe rozterki to w momencie kiedy zajmują się czymś istotnym nie myślą o jakiś "pierdołach". Takiego konkretnego podejścia w życiu codziennym mi brakuję.

Chcę żyć bardziej aktywniej, oprócz pracy chcę się zmobilizować do nauki angielskiego, myślę, żeby zacząć chodzić na jakiś aerobik, żeby też ciało moje było aktywne. A nie tak jak do tej pory : praca, dom (leżenie patrzenie w sufit; siedzenie przed komputerem); żadnych efektywnych działań. Za dużo myślę a za mało robię, czy też tak macie? jak to pokonać? jak zablokować emocję chociaż do tego stopnia, żeby skupić się na jednym?

co to znaczy - jak na babeczkę przysta ło??

jesli uważasz, że takie zachowanie podyktowane jest faktem, że jesteś kobieta a kobiety tak mają.. to po prosru to zaakceptuj

albo zmień płeć.. JAK FACECI będziesz mysleć

bardzo nie lubię takich uogólnień...

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak zlikwidować emocjonalne babskie myślenie?! ;))

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024