MOJE ŻYCIE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: MOJE ŻYCIE

Mam depresję. Czuje pustkę w życiu, mam chroniczne zmęczenie(w tym zaburzenia snu),mam też agarofobie i ataki paniki z nią związane.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: MOJE ŻYCIE

Moja pustka w życiu polega na tym,że mam cele życiowe,ale depresja i jej objawy utrudniaja mi te cele osiagnac np mam cel uporzadkowac i uprawiac ogród to chroniczne zmęczenie mi utrudnia realizacje tego celu. Mam cel,żeby zwiedzac piekne parki i korzystac z różnych atrakcji i po prostu zwiedzać,ale agarofobia i ataki paniki mi to utrudniaja. Także ja mam w życiu cele i to nie tylko te dwa wymienione,ale wiecej mam celów w życiu m in chce malowac i sprzedawać obrazy na płótnie i dokończyć remont salonu.  Problem polega na tym,że objawy depresji mi po prostu bardzo utrudniaja ich realizacje i w efekcie leżę prawie calymi dniami w łóżku i czuje jak życie mi "ucieka" i czuje te pustkę w życiu. Ja potrzebuje realizowac moje cele w życiu. Gdy osiagne jedne cele to chce miec kolejne. Nie moge po prostu już dłużej przelezec całe dnie, już i tak wiele czasu swojego życia straciłam na leżeniu w łóżku

3

Najtrudniej jest mi wstac z łóżka,bo czesto czuje po prostu chroniczne zmęczenie i wiem,że zaburzenia snu w depresji też się do tego zmęczenia przyczyniaja. Czasami jest to też lęk szczególnie jak musze coś załatwić po za domem... według planu psychoterapii właśnie wstalam z łóżka ,idę zaraz wziąć ciepla kąpiel i zmienie ubrania i potem znowu bede odpoczywać ze względu na to chroniczne zmęczenie przy depresji

4

Idę za chwile na spacer. Chciała bym znowu zacząć zwiedzac piekne parki w okolicy. Niestety też moja agarofobia mnie to utrudnia,ale mam terapie ekspozycyjna i doszlam już do etapu,w którym właśnie moge spacerowac po swojej wsi niedaleko domu.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024