Zauważyłem to już dawno temu. Nie pisze o sektach jak świadkowie jehowy ale o np. luteranach, anglikanach. Znam kilku protestantów i moim zdaniem są bardziej otwarci pracowici i mniej zakłamani niźli katolicy.
1 2026-01-25 05:10:22 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2026-01-25 05:11:21)
Jak mieszkałam w Polsce to nie znałam żadnego Protestanta osobiście, nie słyszałam też,żeby byli źle traktowani. Miałam za to w klasie 2 uczniów SJ koleżankę i kolegę i się z nimi przyjaźniłam. Pamiętam ta dziewczyna opowiadała mi na podwórku o swojej wierze jak z nią wychodziłam się bawić...w Anglii jest za to bardzo dużo Protestantow i też nie widze,by ktos ich przesladowal
Są miejscowości gdzie jest duża mniejszość protestantów jak Cieszyn, Ustroń czy Wisła. Ja tam dawniej wyjeżdżałem na urlop. Jeszcze pół biedy że te prześladowania tykają kilku miast a prowodyrem jest kościół katolicki oraz organizacje prawicowe jak pch24 ale Internet zalewa hejt na różnych pastorów. Może to porostu konkurencja. Wychodzą nawet książki które próbują dowodzić wyższości katolików. Ale wbrew temu co mówią i piszą katolicy w Rosji to protestanci są najbardziej atakowani. Postrzegani są jako zagraniczni agenci. Nawet 34% wszystkich osób prześladowanych(w tym politycznie) . Katolicy doświadczają wyłącznie ograniczeń wizowych i są rejestrowani. Rosja chce wiedzieć ile ich jest.
Są miejscowości gdzie jest duża mniejszość protestantów jak Cieszyn, Ustroń czy Wisła. Ja tam dawniej wyjeżdżałem na urlop. Jeszcze pół biedy że te prześladowania tykają kilku miast a prowodyrem jest kościół katolicki oraz organizacje prawicowe jak pch24 ale Internet zalewa hejt na różnych pastorów. Może to porostu konkurencja. Wychodzą nawet książki które próbują dowodzić wyższości katolików. Ale wbrew temu co mówią i piszą katolicy w Rosji to protestanci są najbardziej atakowani. Postrzegani są jako zagraniczni agenci. Nawet 34% wszystkich osób prześladowanych(w tym politycznie) . Katolicy doświadczają wyłącznie ograniczeń wizowych i są rejestrowani. Rosja chce wiedzieć ile ich jest.
Ja zauwazylam,że to działa w dwie strony,a przynajmniej w Anglii
Jesteś tak zaangażowana religijnie Ja nie zauważyłem tego a byłem pracowałem tam dwa lata w Leeds. Byli tam katolicy. W Internecie nie widziałem hejtu na katolików. Katolicy w Wielkiej Brytanii są bardziej pokorniejsi jedynie to zauważyłem bo walczą o wiernych.
6 2026-01-25 19:24:55 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2026-01-25 19:26:13)
Jesteś tak zaangażowana religijnie Ja nie zauważyłem tego a byłem pracowałem tam dwa lata w Leeds. Byli tam katolicy. W Internecie nie widziałem hejtu na katolików. Katolicy w Wielkiej Brytanii są bardziej pokorniejsi jedynie to zauważyłem bo walczą o wiernych.
A ja widziałam na nich hejt nawet jak chodzilam swego czasu do kosciola Zielonoswiatkowego to slyszalam jak niektórzy mowia "ze Kościół Katolicki pochodzi od diabla i kto jest Katolikiem nie bedzie zbawiony" . Podczas ,gdy Kościół Katolicki naucza,ze Chrzescijanie z innych denominacji tez moga byc zbawieni tak dla porownania. Moj ex ojciec corki należy do tego kosciola i tak przez niego zaczelam tam chodzić jak bylismy razem lata temu to mi sam nagadywal "ze mam ostrzegac swoich rodziców, zeby przestali byc Katolikami,bo pojda do piekla" dużo zreszta mi mozgu wypral i przez to tez oddalilam sie od wiary.. w jego kościele zawsze mialam atak paniki, bo osoby zachowywaly sie strasznie twierdzac,ze to działanie Ducha Swietego np kobieta zrzucila Biblie na podloge i gadala cos w niezrozumialym.jezyku ,wykrzywijac przy tym swoje cialo- zdecydowanie to nie pochodzilo od Ducha Swietego, ale polowa kosciola sie czochrala ze szczescia i zaczeli drzec mordy jak w jakims amoku- nikt normalny tam nie wytrzyma tego psychicznie, ja zawsze.po tym mialam ataki paniki, tym bardziej,ze mi wmowiono"ze pastor ma moc Boza i nie wolno nawet nic zlego na niego powiedzieć, bo trzy osoby go krytykowaly i wszystkie trzy zmarly" to później sie balam nawet krytycznie myslec o tych praktykach. Dopiero czytanie Pisma Swietego i rozmowy z ex uczestnikami mi pomogly. To bylo dawno temu jeszcze zanim corke urodzilam, a bylam juz z moim.ex .. no takie fakty, takze nie pisz,ze tylko Katolicy kogoś prześladują,bo to nie jest prawda
Zauważyłem to już dawno temu. Nie pisze o sektach jak świadkowie jehowy ale o np. luteranach, anglikanach. Znam kilku protestantów i moim zdaniem są bardziej otwarci pracowici i mniej zakłamani niźli katolicy.
Właśnie dlatego trafiłeś w sedno
Jesteś jednym z najgorszych hejterów na tym forum ostatnimi czasy. Nie pasuje ci, że twoi klienci płci męskiej w uczelnianych i miejskich toaletach w Polsce, którym świadczysz usługi nie myją rąk po skorzystaniu z toalet i być może po skorzystaniu z twoich usług. Więc ich obrażasz miesiącami wypisując inwektywy.
Obrażasz wyzywając co poniektórych polityków, zarówno polskich jak i obcych. To nie dyskusja, tylko czysta mowa nienawiści.
Teraz obrażasz katolików wypisując fałszywe oskarżenia. Bo koń jaki jest to każdy widzi. Twoje plugawe insynuacje czasem prowokują co poniektórych do odpowiedzi, z których i tak nic nie wynika bo ty masz gotową tezę zakładając wątek.
Jesteś zakałą tego forum.
Taki referencyjny przykład lewaka posługującego się wyłącznie mową nienawiści w celu prowokowania innych do określonych wpisów.
Co wpis to fałszywe oskarżenia, wyzwiska, poniżanie.
Śmierdzi od ciebie siarką z czerskiej
9 2026-01-28 01:41:13 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2026-01-28 02:01:05)
Naucz się definicji pojęcia hejter hejter. Dajesz argumenty ad persona. Używasz jezyka prawactwa. Ścieku jaki można poczytać w komentarzach gazeta.pl Jesteś zakałą tego forum. Czy ja coś o tobie takiego popisałem. To twoje katolickie brednie o spożywaniu ciała. Jerzus kanibal i jego klient Karol Wojtyła tuszujacy pedofilię. Masz trolling. Ja w to nie wierzę. Teraz ty prowokujesz a ja cię rugam po tyłku. Pisałem prawdę o wykładowcach na UJ. Własne doświadczenie dlatego dałem szczegóły. Mam nagranie wideo nawet jak wchodzą otwarte drzwi i wychodzą omijając toaletę. Nic co nie wolno nagrywać w edycji zasłoniłem twarz .Kiedyś to może opublikuję. A od kiedy to nie wolno wyzywać obcych polityków. Alfons jest używany w przestrzeni publicznej. Dla niego to za mało to owszem. Co mówił do kibiców wydzierał się na jasnej górze to patus i fizol pokazywał nagrania z siłowni,,nosił worki a jego wyborcy jeszcze gorsi widać że to często pseudokibice(Nawrocki jedź z nimi). Gęba jak lekter jak się śmieje. Nie zbeształ Trumpa za kłamstwa na temat żołnierzy to cipa nie prezydent. To zwierzchnik sił a nie klakier ameryki. I jeszcze kolejny hipokryta bananeczek(nigdy nie pracował), obiboczek(zawód komedia, jego kolega partyjny za niego robił MBA w kolegium tumanum) Bosaczek który malował pejzaże Trumpowi ale za Bidena mówił że Polska za bardzo słucha amerykanów jest od nich za bardzo zależna. Nasz rządzi to mamy klękać o to cali prawilni. Ja nie jestem łagodnym libkiem który pisze dla karierki. Ani symetrystą jak co niektórzy.
Trollujesz we własnym wątku
O protestantach w Polsce to tu może 10% w ogóle było , a z sensem to 1%.
11 2026-02-01 01:27:52 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2026-02-01 01:31:42)
Ja trolluję czy może prowokator AdamJeden. Choćby atak na pastora hojeckiego którego poglądów nie popieram telewizja idź pod prąd ale on szanuje zachód zwalcza nacjonalizm. W tym poście pokazuję w odpowiedzi na trolla Adam Jeden pokazuje absurdy w które wierzą katolicy. Za tekstyw stylu Śmierdzi od ciebie siarką z czerskiej jakby była moderacja to by pod razu dostał bana. Te słolwa sa u 90% hejterów w internecie.
Ja trolluję czy może prowokator AdamJeden. Choćby atak na pastora hojeckiego którego poglądów nie popieram telewizja idź pod prąd ale on szanuje zachód zwalcza nacjonalizm. W tym poście pokazuję w odpowiedzi na trolla Adam Jeden pokazuje absurdy w które wierzą katolicy. Za tekstyw stylu Śmierdzi od ciebie siarką z czerskiej jakby była moderacja to by pod razu dostał bana. Te słolwa sa u 90% hejterów w internecie.
W jakie absurdy wierza Katolicy? dla mnie absurdem jest myśleć, ze religie powstale setki lat po wniebowstapieniu Jezusa sa prawdziwym chrzescijanstwem. To w takim razie co sie dzialo z prawie wszystkimi Chrzescijanami,zanim pijawil sie luter? Szli do piekla,bo przez cale wieki zle wierzyli ? Bez sensu