Trzecia wojna światowa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Trzecia wojna światowa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 35 ]

1 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-06-22 11:41:29)

Temat: Trzecia wojna światowa

Trzecia wojna światowa czas start, jak nastroje?
Myslicie że Iran będzie robił odwet, czy skończy się jak po interwencji w Syrii?
Jak oceniacie USA? Eskaluje czy wycisza konflikt?
Jak oceniacie Rosję? IMO lepsze próby wyciszania konfliktu niż ze strony Trumpa, zakończenie programu atomowego i depozyt w Rosji, zamiast bombardowania.
Team USA+Izrael czy team Iran?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Legat (2025-06-22 11:47:07)

Odp: Trzecia wojna światowa

Niestety USA pod przewdnictwem Trumpa, są największym szkodnikiem świata. Przyczyniły się do przedłużenia wojny na Ukrainie, przez frateryzowanie się z Putiinem. A teraz mimo obietnic o nie wszczynaniu wojen przez Trumpa, dokonali bombardowania terenów Iranu.

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:

Team USA+Izrael czy team Iran?

To bardziej skomplikowane.

3 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-06-22 12:10:16)

Legat napisał/a:

Panie, to jest forum, nie briefing prasowy w MSZ wink
Jest temat można gadać, nie ma co się przejmować że głupio i na chłopski rozum.

Iran twierdzi, że nie mieli programu nuklearnego i zbombardowane ośrodki miały służyć jedynie do celów cywilnych.
W pierwszych atakach Izrael zabił naukowców, teraz USA bombarduje ośrodki wzbogacania uranu.
Wierzycie w to? USA robi interwencje pokojową, czy Izrael wciąga USA do konfliktu?
USA podejmuje decyzje autonomiczne, czy jest pod wpływem Izraela? Czy to wywiad USA prześwietlał Iran, czy Izrael wprowadził USA w błąd efektami pracy swojego wywiadu w Iranie?

4

Legat napisał/a:

Panie, to jest forum, nie briefing prasowy w MSZ wink
Jest temat można gadać

A co ja robię? smile

Historia uczy, że układy się zmieniają. Dla przykładu kiedyś Japonia i USA śmiertelni wrogowie, a później sojusznicy.
Podobnie może być z Iranem i Izraelem. smile Ostatnio czytałem, że Iran teraz znajduje sie mniej więcej w sytuacji jak Polska w latach 80-tych. Idzie nowe i wszystko sie może zmienic. Mogą zmienić się też sojusze.

Wydaje mi się, że Japonia przeszła coś na kształt neokolonializmu w wydaniu amerykańskim. Myślisz że Japończycy postrzegają amerykanów pozytywnie?
To nie jest tak jak w PL, że lata 90' ameryka super kraj, teraz już się to kończy i ludzie zaczynją być sceptykami?

Nawet tutaj, nie wiemy jak zapatrują się obywatele forumowi.
#TeamUSA czy #TeamIran? Głosujemy!

6

Ważne jest to, że obywatele Iranu w większości mogą już nie chcieć rzadów Ajatollahów. To kwestia ich siły, którą Izrael dosć skutecznie osłabia.

7 Ostatnio edytowany przez Legat (2025-06-22 14:48:12)

Wydaje mi się, że Japonia przeszła coś na kształt neokolonializmu w wydaniu amerykańskim.

Daj Panie wszystkim taki neokolonializm Toyota, Sony, Honda, Mazda, Canon - można mnożyć. smile

No chyba, że ktoś woli Ajatollahów i brak tego wrednego amerykańskiego neokolonializmu. big_smile

8 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-06-22 14:49:27)

Nie jestem żadnym specjalista od spraw Bliskiego Wschodu wiec mowie tylko "na wyczucie". Pytasz czym odpowie Iran? Militarnie nie ma czym. Mają duza, liczna armię ale slabo wyposazona. W porównaniu do Izraela i USA nie mają szans. Przy czym uwazam ze żaden żołnierz USA ani Izraela nie postawi nogi na terenie Iranu. Będą oslabiac władze islamistów i pewnie wspierac druga strone w nadziei na odwrocenie islamskiej rewolucji. Nie wiem jakie są na to szanse ale jak wogooglowalem "zdjęcia z Iranu lata 70-te" to sie zdziwiłem. Mysle ze tych którzy woleliby żyć w innym systemie moze byc sporo.

Co do tego kto ma racje - temat rzeka. Z jednej strony rozumiem kraje arabskie. Izrael prowadzi od dekad bardzo agresywna politykę. Szczególnie widoczne jesli chodzi o Palestyne.

Z drugiej strony nie wierzę ze program nuklearny Iranu ma cele pokojowe. Za czesto w ostatnich latach słyszałem wypowiedzi władz Iranu o tym ze zmiotą Izrael z powierzchni ziemi. Dla Izraela to realne zagrożenie a Iran ponoc wzbogacił uran do poziomu ponad 80%. Czyli mozna robić bombe. Obserwatorow nie chcieli wpuszczać. Akurat w przypadku Iranu uwazam zagrozenie użycia takiej broni w przypadku jej posiadania za niestety realne.

Jak sprawy się potoczą? Nie mam pojęcia. W grze jest Iran, Izrael, USA, Turcja, Rosja i inni. Kraj wielki 90 mln mieszkańców- to nie Kuwejt

9

Możliwy jest taki scenariusz, że obywatele Izraela, potomkowie tych, którzy kiedyś zamieszkiwali tereny Polski oraz obecnej Ukrainy zechcą powrócić do Polski ponieważ mają wojnę.
Rząd polski jest w stanie im to umożliwić, dać zasiłki, 800+ i inne przywileje jak to zrobiono dla Ukraińców.

10

Legat napisał/a:

Wydaje mi się, że Japonia przeszła coś na kształt neokolonializmu w wydaniu amerykańskim.

Daj Panie wszystkim taki neokolonializm Toyota, Sony, Honda, Mazda, Canon - można mnożyć. smile

No chyba, że ktoś woli Ajatollahów i brak tego wrednego amerykańskiego neokolonializmu. big_smile

Bliski Wschód to nie Japonia, jak ktoś tamtejszych ludzi nie trzyma za ryj, to robi się burdel, nawet niby zachodnia Turcja jedzie na tym samym schemacie. W Iranie jak dotąd panował porządek, a teraz spójrzmy na kraje BW, które doświadczyły porządku zachodniego: Irak, Syria, afrykańska Libia. Zapanował tam chaos, bo jest to inna kultura i tyle.

Bert, Irak też miał mieć broń, chemiczną bodajże, zanim zawleczono tam demokrację. Mieli...? Ano nie wink

Dziwnym zbiegiem okoliczności wjazd na Iran nastąpił tuż przed ogłoszeniem zarzutów korupcyjnych dla premiera i jego małżonki, co zostało odroczone. Ot przypadek i peszek Teheranu. lol

11 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-06-22 22:40:34)

assassin napisał/a:

Bert, Irak też miał mieć broń, chemiczną bodajże, zanim zawleczono tam demokrację. Mieli...? Ano nie wink

Może tak oczywiście byc. Mam też świadomość ze jestem karmiony medialnymi papkami i tak naprawde nie wiem jaka prawda. W szczegolnosci przy obecnym prezydencie USA to już w ogóle wszystko jest możliwe.

Nie wiem czy to prawda ale ponoć Iran nie wpuszczał do swoich instalacji kontrolerów międzynarodowych (cokolwiek to oznacza)

A po celach (najważniejsi dowodcy i ludzie wokol wladzy)  widać ze cel polityczny jest również. Nawet możliwe ze ważniejszy

12 Ostatnio edytowany przez Lucy-on-the-roof (2025-06-22 22:50:35)

Dubel.

Bert44 napisał/a:

Może tak oczywiście byc. Mam też świadomość ze jestem karmiony medialnymi papkami i tak naprawde nie wiem jaka prawda. y

Luz, nikt z nas nie wie. Tylko tak sobie gadamy, wymieniamy się impresjami na temat tego co się dzieje na świecie smile

Izrael konsekwentnie niszczy swój wizerunek i obraz Żydów jako tych zawsze niewinnie prześladowanych.

Zaangażowanie USA po stronie Izraela nie jest niczym zaskakującym. A czy z tego będzie trzecia wojna światowa? Mam nadzieję, że nie, a przynajmniej że nie będzie powtórki wojny w takim wydaniu, jakie znamy z dwóch dotychczasowych wojen światowych. Ale na naszych oczach rozpada się pewien porządek świata, żyjemy w "ciekawych" czasach.

Polecam bardzo ciekawy wywiad z prof. Bogdanem Góralczykiem na kanale didaskalia na YT. Nie dotyczy on bezpośrednio ataku Izraela na Iran, ale fajnie wyjaśnia co właściwie aktualnie dzieje się z USA i z czego to wynika. Jest też na tym samym kanale wywiad z prof. Władimirem Ponomariowem, gdzie z kolei poruszony jest temat aktualnej polityki Rosji.

GloriaSoul napisał/a:

Możliwy jest taki scenariusz, że obywatele Izraela, potomkowie tych, którzy kiedyś zamieszkiwali tereny Polski oraz obecnej Ukrainy zechcą powrócić do Polski ponieważ mają wojnę.
Rząd polski jest w stanie im to umożliwić, dać zasiłki, 800+ i inne przywileje jak to zrobiono dla Ukraińców.

Mam nadzieję, że się tak nie stanie. To byłby dla nas tylko problem, a pożytków żadnych hmm

15 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-06-22 23:04:51)

Lucy-on-the-roof napisał/a:

A czy z tego będzie trzecia wojna światowa? Mam nadzieję, że nie, a przynajmniej że nie będzie powtórki wojny w takim wydaniu, jakie znamy z dwóch dotychczasowych wojen światowych.

Trzecia swiatowa nie przypominałaby dwóch poprzednich.  Niestety

Jak powiedział Einstein "Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie."

Bert44 napisał/a:

A czy z tego będzie trzecia wojna światowa? Mam nadzieję, że nie, a przynajmniej że nie będzie powtórki wojny w takim wydaniu, jakie znamy z dwóch dotychczasowych wojen światowych.

Jak powiedział Einstein "Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie."

No właśnie, to jest ta najbardziej przerażająca perspektywa - wielka wojna z ogromnymi zniszczeniami i milionami ofiar wśród cywili.

17

Bert44 napisał/a:

No właśnie, to jest ta najbardziej przerażająca perspektywa - wielka wojna z ogromnymi zniszczeniami i milionami ofiar wśród cywili.

Przy wojnie nuklearnej duzo by tych cywili nie zostało w zachodniej cywilizacji

Bert44 napisał/a:

A jak oceniasz prawdopodobieństwo takiego konfliktu?

Zastanawiam się na ile ryzyko takiej wojny jest realne, a na ile ten lęk jest po prostu rozgrywany politycznie w społeczeństwie.
Był taki moment, gdy zaczęłam się świadomie odcinać od wszelkich informacji na temat wojny na Ukrainie. Miałam wrażenie, że jeśli tego nie zrobię, to za chwilę oszaleję.

19

Bert44 napisał/a:

A jak oceniasz prawdopodobieństwo takiego konfliktu?

Trudno powiedzieć. Od dziesięcioleci najwięksi "gracze" trzymaja sie nawzajem w szachu. Wiedza ze takiej wojny nie da sie wygrać. Są sami przegrani. Upadek cywilizacji. I nikt nie ma broni ktora mozna sie obronić przed tym. Wiec jak dlugo jest to w rękach odpowiedzialnych ludzi tak długo nic sie nie wydarzy. Ale jest duże ryzyko zwykłej pomyłki ludzkiej badz systemu. Już kilka razy wojna wisiała na włosku. A rozpoczętej nie da sie zatrzymać. Taki to system.

Generalnie z roznych katastrof które mogą "polozyc" nasza cywilizacje (asteroidida, wybuch superwulkanu itp) największym zagrożeniem jest jednak czlowiek

20 Ostatnio edytowany przez Legat (2025-06-23 08:35:05)

Polecam bardzo ciekawy wywiad z prof. Bogdanem Góralczykiem na kanale didaskalia na YT.

Dobrze się go słucha, ale to w dużej części bajeczki. Z resztą on nie jest specem od Bliskiego Wschodu, czy USA. Głównie specjalizuje się w wiedzy o Chinach i Węgrzech.
Iran a dokładnie jego reżim, może się stać kolejną ofiarą słabości Rosji, podobnie jak to było z Assadem w Syrii.

21 Ostatnio edytowany przez Karmaniewraca (2025-06-23 11:21:08)

Team Iran. Izrael za to ludobójstwo którego się dopuścili i dopuszczają już nigdy nie będzie postrzegany tak samo, nawet jak będą się bardzo starać ocieplać swój wizerunek rozmaitymi działaniami. Nie wiem jak wasze odczucia co do filmu brutalista ale jak to zobaczyłam wniosek miałam jeden.
Edit. Wiem,że Iran jest dość specyficzny w swej propagandzie i tak dalej, wiem też jakie poglądy Irańczycy mają na wojnę w Ukrainie, Rosję irp, to mi pokazuje że kazdy człowiek ma swoja prawdę zgodna z tym jakie informacje są mu od lat serwowane, nie mniej dalej Iran.

22 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2025-06-25 09:51:47)

Wydaje mi się, że Japonia przeszła coś na kształt neokolonializmu w wydaniu amerykańskim. Myślisz że Japończycy postrzegają amerykanów pozytywnie?
To nie jest tak jak w PL, że lata 90' ameryka super kraj, teraz już się to kończy i ludzie zaczynją być sceptykami?

Nawet tutaj, nie wiemy jak zapatrują się obywatele forumowi.
#TeamUSA czy #TeamIran? Głosujemy!

Japonia jest mega zachłyśnięta zachodem. Oni mają takiego pierdolca na tym punkcie, jak my (zachód) na punkcie katany.

Jednocześnie są zajebistymi rasistami. Tam niczym niezwykłym są restauracje/puby z zakazem wstępu obcokrajowcom.

Izrael vs reszta krajów regionu to inna sprawa. Izrael to sztucznie stworzony kraj utworzony po 2 wojnie światowej jako zadośćuczynienie za holokaust, który jest sola w oku wszystkich naokoło. I generalnie po to się dotuje Izrael, żeby trzymał ten region świata za mordę. Niestety taka to tamtejsza mentalność.

Różnica pomiędzy poziomem rozwoju Izraela i resztą na około jest tak ogromna, że widać to z kosmosu. I nie jest to metafora.

Wojna atomowa nam jednak nie grozi. Lokalne konflikty o dużej intensywności falowej - tak. Choćby dlatego, że kończy się resurs ogromnych rezerw jeszcze z czasów zimnej wojny. Mnóstwo sprzętu modernizowano, ale nie da się tak robić w nieskończoność, a wojna napędza rynek. + wymiana pokoleniowa, a nowi muszą zawsze coś udowodnić.

Odpowiadając na pytanie o team -> USA i Izrael. Nie ze względów moralnych czy etycznych, ale ze względów kulturowych i pragmatycznych. Muzułmanie w tamtym regionie to taka dzicz, że naziole to małe jasie w porównaniu z nimi.

23 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2025-06-25 11:37:08)

Karmaniewraca napisał/a:

Team Iran. Izrael za to ludobójstwo którego się dopuścili i dopuszczają .

Bo to fajnie w mediach kontrolowanych przez islamskich szejków wygląda. Raczej w popularnych mediach nie usłyszysz, że Iran wykonuje średnio 3-5 egzekucji dziennie, w tym na więźniach religijnych i politycznych (nie licząc ulicznych samosądów - mowa jest tylko o wyrokach sądowych). Jednocześnie to jeden z największych narkobiznesów świata z handlem ludźmi w tle. Ale spoko - Izrael zły za ludobójstwo.

Poza tym taka narracja się opłaca nam wszystkim. Im mocniej skupiają tam uwagę na sobie nawzajem tym bezpieczniej dla nas.

Jedyne co - ceny paliwa pójdą w górę.

Jack Sparrow napisał/a:

Odpowiadając na pytanie o team -> USA i Izrael. Nie ze względów moralnych czy etycznych, ale ze względów kulturowych i pragmatycznych. Muzułmanie w tamtym regionie to taka dzicz, że naziole to małe jasie w porównaniu z nimi.

Nie sądzę że Iran to dzicz. Myślę, że mylisz szyitow z sunnitami i wahabitami.

25

Jack Sparrow napisał/a:

Nie sądzę że Iran to dzicz. Myślę, że mylisz szyitow z sunnitami i wahabitami.

Tradycyjne kraje w tym regionie to mitologia. Wydaje nam się z europejskiej (zachodniej) perspektywy, że u nich to działa (kraj, nacja) tak samo jak u nas. Jak sama zauważyłaś, to układy plemienne z różnymi nurtami islamu. Litera prawa? Wolne żarty. Prawo silniejszego. Legalnych, sądownie zasądzonych egzekucji Iran wykonuje kilka dziennie. Oficjalnie za przestępstwa narkotykowe itp. Realnie, od lat ONZ i Amnesty International mówią o pozbywaniu się mniejszości etnicznych lub religijnych. Nie pamiętasz już jak 2-3 lata temu pacyfikowano tam protesty po tym, jak zatrzymana dziewuchuszka zmarła na komisariacie? Bo źle chustę założyła to ją policjanci skatowali. Tak wygląda tam codzienność. Poza tym to kraj z jednym z największych odsetków uzależnionych ludzi na świecie. Realnie to tam mafie i gangi rządzą na prowincji. EU od grubo ponad dekady nakłada na Iran sankcje za łamanie praw człowieka.

Tak naprawdę to tu chodzi o ropę (i gaz) i cieśninę Ormuz. Chiny 14% ropy i 25% gazu biorą z Iranu.

PS. Iran to jeden z krajów, gdzie tortury są legalne.

26 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-06-25 16:29:03)

Nie rozumiem. Co działa tak samo? Zachodnia perspektywa czyli czyja?
Nawet w Europie pojęcie państwa różni się. Od anglosaskiego imperializmu i kolonializmu, przez niemieckie kanty, gdzie jakaś unifikacja tożsamości nastąpiła pod wpływem rosenberga, po poskie państwo narodowe. Co to jest państwo w zachodnim znaczeniu?
Ja też mogę powiedzieć pamiętasz jak kilkanaście lat temu irańska matematyczka wygrała medal fieldsa? To precedens którego nie udało się powtórzyć w nawet bardziej na pozór egalitarnych społeczeństwach, gdzie rzekomo kobiety mają wieksze prawa. Takie jednostkowe historie są bez sensu.
W USA niby tortury są nielegalne ale jednak się odbywają, tylko w tajemnicy przed opinią publiczną. Prawa człowieka są tak samo łamane badanie Tuskegee,chrześcijańskie misje dla czerwonoskórych, legalna segregacja rasowa,guantanamo. I na koniec Nobel dla Obamy... Sorry ale ja nie kupuje mitu praw człowieka. Do mnie argument że to dzikusy nie przemawia. Zakłada że mam ich oceniać przez pryzmat swojej kultury, swoich wartości, a nawet nie swoich a liberalnych. Czyli to jest mentalność kolonialna. Są źli bo nie żyją jak w europie. Więc jednak zataczamy koło i wolisz etyczno moralne pierdololo.

Rozumiem że mogą być dla nas kulturowo odlegli, ale nie sądzę, że można ocenić to dzicz, nieetyczni, niemoralni, źli.

27 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2025-06-25 17:18:36)

Nasze rozumienie tego czym jest naród i kraj przekładamy na tamte rejony świata. A tam to tak kompletnie nie działa. I już nawet nie chodzi o organizację (kanty, województwa itp), ale o tożsamość.

Fajnie, że ją wymieniłaś, ale ona tylko urodziła się w Teheranie. Mieszkała i pracowała w USA.

W USA niby tortury są nielegalne ale jednak się odbywają

I tak i nie. Wzmocnione techniki przesłuchań to jednak co innego. A z takich rozwiązań korzystają wszyscy + często wywozi się delikwentów do współpracujących krajów, gdzie tortury są legalne, aby obejść prawo. Nie w tym jednak rzecz, że robią tak wszyscy, a w tym, że w krajach islamskich, w większości, takie rzeczy robi się na porządku dziennym na każdym komisariacie lokalnej policji.

Są źli bo nie żyją jak w europie

Nie. Nie są źli. Stanowią po prostu zagrożenie dla światowej kultury i różnorodności etnicznej. Bo to samo co zrobili islamiści z posągami Buddy w Afganistanie, tak robią to samo z każdą odmiennością. Ten rejon świata systematycznie się radykalizuje. Zobacz jak to tam wyglądało w latach 50-70 XX wieku, a zobacz jak tam jest teraz. I nie chodzi mi o sam Iran, ale cały region będący pod butem islamistów. Od krajów, gdzie muzułmanki chodziły w bikini do regularnych linczów, aresztowań i tortur.

Rozumiem że mogą być dla nas kulturowo odlegli, ale nie sądzę, że można ocenić to dzicz, nieetyczni, niemoralni, źli.

Wielu moich kolegów było na misjach w Iraku, Afganistanie czy Syrii (daaaawno temu). Powiedzieć, że to dzicz, to nie powiedzieć nic. A przyrównanie naziolów do muzułmańskich ekstremistów z tych rejonów to jak porównywanie klasowego urwisa do regularnych gangusów. To, co oni tam robią z kobietami, to przechodzi ludzkie pojęcie.

Jack Sparrow napisał/a:

Nasze rozumienie tego czym jest naród i kraj przekładamy na tamte rejony świata. A tam to tak kompletnie nie działa. I już nawet nie chodzi o organizację (kanty, województwa itp), ale o tożsamość.

Naród to nie jest to samo co państwo. W Europie to nie są tożsame pojecia. Więc pytam czym jest państwo? Co niby przekładamy? Jaką definicje ty przekładasz?

29

Smutna - rozbijasz się na drobne, a to nie w tym rzecz.

Nie, naród i państwo to nie są te same rzeczy. Jak pisałem - tu przede wszystkich chodzi o tożsamość. Tam dominują układy plemienne i nurty islamskie. Nam się wydaje, że taki Iran, Syria, Palestyna to są takie same twory jak Polska, Czechy czy Niemcy. A nie są. Nawet najbardziej zwesternizowany kraj muzułmański, czyli Turcja, i tak dokonuje regularnych zbrodni na Kurdach.

A zobacz co się dzieje dalej we wspomnianej Syrii. Bez echa przeszły wydarzenia sprzed kilku miesięcy, kiedy to sunnickie siły rządowe zamordowały prawie tysiąc cywilów, bo byli z mniejszości alawickiej, bo się wszyscy tak skupili na Izraelu.

Dlatego klepanie o konfliktach Izrael vs Iran to aż zbytnie uproszczenie. Tam jest ogromny młyn plemion i skrajnych ugrupowań, spośród których każde ma swoją wizję "lepszego" rządzenia w imię Allaha. I póki się tłuką między sobą to jest wsio ok. Bo oni tak mieli od tysięcy lat. I tak mają dalej. To jest ich sprawa. Jak wolą prawo silniejszego od demokracji to jest to tylko i wyłącznie ich sprawa. Izreala potrzebujemy, aby skupiał na sobie lokalną nienawiść i trzymał rękę na pulsie, aby hołota się zbytnio nie zorganizowała. Bo jak oni się zorganizują to zamiast walczyć między sobą, to pójdą na dżihad do nas. Bo realnie to rządzą tam radykałowie.

30 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-06-26 12:47:32)

Rozumiesz chłopie że ja pytam o definicje? Bo tak pierdolisz że nie idzie tych esejów zrozumieć. Co to jest europejskie pojęcia państwa? Dla ciebie, bo w politologia nic takiego nie istnieje. nie czytam w myślach. Kurwa jak z tobą ktoś wytrzyma gadkę to ja nie wiem.
Rozbijam się o to czy pierdolisz co ci ślina na język przyniesie i mielisz pojęcia których nie rozumiesz jak chatgpt czy jest tam cokolwiek pod kopułą.

I kurwa opisuje sufitów i przenosi to na kraj szyicki. Trzymajcie mnie bo nie wyrobie z tym debilem.

31

Wytknąłem ci jedynie, że jak ostatni debil bliskowschodni pierdolnik upraszczasz temat do moralizatorskiego "Team USA+Izrael czy team Iran?"

Jako kraj będący w UE i NATO nie mamy żadnego interesu militarnego i gospodarczego, aby dopingować Iranowi i reszcie muzułmańskich ekstremistów. Po pierwsze dlatego, że Iran i reszta non stop dopuszczają się ludobójstwa (i od lat głośno nawołują do dżihadu) na mniejszościach zamieszkujących ich tereny (etnicznych, religijnych i tak dalej), a po drugie dlatego, że to zagłębie (+Afganistan) to kolebka światowego narkobiznesu, a po trzecie dlatego, że to militarny sojusznik Rosji.

Po kiego chuja, ktokolwiek mający więcej niż dwie komórki w mózgu miałby wspierać naszych wrogów?

32

W 2027., jak podaje Interia ma być sparowany atak rosji i Chin na Tajwan i mniejszy kraj natowski. Ciekawe czy rosja do tego czasu zakończy wojnę na Ukrainie.

33

Samba napisał/a:

W 2027., jak podaje Interia ma być sparowany atak rosji i Chin na Tajwan i mniejszy kraj natowski. Ciekawe czy rosja do tego czasu zakończy wojnę na Ukrainie.

22 lipca 2025r., jak podaje Onet, w okno sypialni Samby ktos rzuci szklana butelka. Ciekawe czy jej sasiadka do tego czasu uda sie do biedronki.

34

moim zdaniem wojny nie będzie, ale żyjemy w bardzo dziwnych czasach

35

JohnyBravo777 napisał/a:
Samba napisał/a:

22 lipca 2025r., jak podaje Onet, w okno sypialni Samby ktos rzuci szklana butelka. Ciekawe czy jej sasiadka do tego czasu uda sie do biedronki.

Ojej, ojej.

Posty [ 35 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Trzecia wojna światowa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024