Mam pytanie,
Z powodu planowania ciąży lekarz odstawił mi leki na depresje. Na razie jest wszystko ok. W związku z tym mam pytanie czy są jakieś leki/zioła uspokajające dozwolone dla kobiet planujących ciążę, kobiet w ciąży i kobiet karmiących?
Mam pytanie,
Z powodu planowania ciąży lekarz odstawił mi leki na depresje. Na razie jest wszystko ok. W związku z tym mam pytanie czy są jakieś leki/zioła uspokajające dozwolone dla kobiet planujących ciążę, kobiet w ciąży i kobiet karmiących?
Nie wszystkie leki na depresję są zabronione dla kobiet w ciąży, więc trochę dziwne że lekarz "odstawił" ci z automatu leki i nie dostałaś nic w zamian. Możliwe, że lekarz uznał dalsze leczenie w ogóle za zbędne, bo nastąpiła poprawa i już niczego więcej nie potrzebujesz.
Jeśli masz jakieś problemy z nastrojem, czy np. z zasypianiem to moim zdaniem tylko lekarz powinien zdecydować co będziesz brala. Skontaktuj się z nim i poproś o leki, a nawet zioła.
pinki123 napisał/a:Mam pytanie,
Z powodu planowania ciąży lekarz odstawił mi leki na depresje. Na razie jest wszystko ok. W związku z tym mam pytanie czy są jakieś leki/zioła uspokajające dozwolone dla kobiet planujących ciążę, kobiet w ciąży i kobiet karmiących?Nie wszystkie leki na depresję są zabronione dla kobiet w ciąży, więc trochę dziwne że lekarz "odstawił" ci z automatu leki i nie dostałaś nic w zamian. Możliwe, że lekarz uznał dalsze leczenie w ogóle za zbędne, bo nastąpiła poprawa i już niczego więcej nie potrzebujesz.
Jeśli masz jakieś problemy z nastrojem, czy np. z zasypianiem to moim zdaniem tylko lekarz powinien zdecydować co będziesz brala. Skontaktuj się z nim i poproś o leki, a nawet zioła.
Lekarz po prostu podjął decyzję, że jestem gotowa odstawić leki bez większych konsekwencji. Jednak czułabym się spokojniejsza gdybym na wieczór wypiła jakąś herbatkę ziołową czy coś w tym stylu. Dlatego pytam czy są jakieś zioła dozwolone. Może ktoś miał taką sytuację?
Lekarz po prostu podjął decyzję, że jestem gotowa odstawić leki bez większych konsekwencji. Jednak czułabym się spokojniejsza gdybym na wieczór wypiła jakąś herbatkę ziołową czy coś w tym stylu. Dlatego pytam czy są jakieś zioła dozwolone. Może ktoś miał taką sytuację?
Zapytaj ginekologa, który cie prowadzi. Lub dietetyczki wyspecjalizowanej w żywieniu kobiet w ciąży Bo tu chodzi nie tylko o same zioła, ale i o to jakie leki dostawałaś wcześniej i ile czasu potrzebuje organizm, aby się z nich wypłukać. I chodzi też o ich interakcję z suplami, jakie kobieta powinna przyjmować chcąc zajść w ciążę/będąc w niej. Bo np popijanie jakichkolwiek witamin np mieszanką ziołową z pokrzywą nie ma żadnego sensu.
W większości mieszanek na poprawę snu/relaksacyjnych jest lawenda. A ona jest przeciwwskazana u kobiet w ciąży i karmiących.
>