ZIOŁA NA USPOKOJENIE - CIĄŻA - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » ZIOŁA NA USPOKOJENIE - CIĄŻA

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: ZIOŁA NA USPOKOJENIE - CIĄŻA

Mam pytanie,
Z powodu planowania ciąży lekarz odstawił mi leki na depresje. Na razie jest wszystko ok. W związku z tym mam pytanie czy są jakieś leki/zioła uspokajające dozwolone dla kobiet planujących ciążę, kobiet w ciąży i kobiet karmiących?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ZIOŁA NA USPOKOJENIE - CIĄŻA
pinki123 napisał/a:

Mam pytanie,
Z powodu planowania ciąży lekarz odstawił mi leki na depresje. Na razie jest wszystko ok. W związku z tym mam pytanie czy są jakieś leki/zioła uspokajające dozwolone dla kobiet planujących ciążę, kobiet w ciąży i kobiet karmiących?

Nie wszystkie leki na depresję są zabronione dla kobiet w ciąży, więc trochę dziwne że lekarz "odstawił" ci z automatu leki i nie dostałaś nic w zamian. Możliwe, że lekarz uznał dalsze leczenie w ogóle za zbędne, bo nastąpiła poprawa i już niczego więcej nie potrzebujesz.

Jeśli masz jakieś problemy z nastrojem, czy np. z zasypianiem to moim zdaniem tylko lekarz powinien zdecydować co będziesz brala. Skontaktuj się z nim i poproś o leki, a nawet zioła.

3

Salomonka napisał/a:
pinki123 napisał/a:

Mam pytanie,

Nie wszystkie leki na depresję są zabronione dla kobiet w ciąży, więc trochę dziwne że lekarz "odstawił" ci z automatu leki i nie dostałaś nic w zamian. Możliwe, że lekarz uznał dalsze leczenie w ogóle za zbędne, bo nastąpiła poprawa i już niczego więcej nie potrzebujesz.

Jeśli masz jakieś problemy z nastrojem, czy np. z zasypianiem to moim zdaniem tylko lekarz powinien zdecydować co będziesz brala. Skontaktuj się z nim i poproś o leki, a nawet zioła.

Lekarz po prostu podjął decyzję, że jestem gotowa odstawić leki bez większych konsekwencji. Jednak czułabym się spokojniejsza gdybym na wieczór wypiła jakąś herbatkę ziołową czy coś w tym stylu. Dlatego pytam czy są jakieś zioła dozwolone. Może ktoś miał taką sytuację?

4

pinki123 napisał/a:

Lekarz po prostu podjął decyzję, że jestem gotowa odstawić leki bez większych konsekwencji. Jednak czułabym się spokojniejsza gdybym na wieczór wypiła jakąś herbatkę ziołową czy coś w tym stylu. Dlatego pytam czy są jakieś zioła dozwolone. Może ktoś miał taką sytuację?

Zapytaj ginekologa, który cie prowadzi. Lub dietetyczki wyspecjalizowanej w żywieniu kobiet w ciąży Bo tu chodzi nie tylko o same zioła, ale i o to jakie leki dostawałaś wcześniej i ile czasu potrzebuje organizm, aby się z nich wypłukać. I chodzi też o ich interakcję z suplami, jakie kobieta powinna przyjmować chcąc zajść w ciążę/będąc w niej. Bo np popijanie jakichkolwiek witamin np mieszanką ziołową z pokrzywą nie ma żadnego sensu.

W większości mieszanek na poprawę snu/relaksacyjnych jest lawenda. A ona jest przeciwwskazana u kobiet w ciąży i karmiących.

>

https://www.doz.pl/ziola/z1435-lawenda_lekarska

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » ZIOŁA NA USPOKOJENIE - CIĄŻA

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024