czy to depresja czy menopauza?..a może jedno i drugie.... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » czy to depresja czy menopauza?..a może jedno i drugie....

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: czy to depresja czy menopauza?..a może jedno i drugie....

Mam53 lata i od 10 lat zmagam sie ponoć-/ bo juz sama nie wiem/ z depresją. Przecietnie 2 razy do roku życie moje zanika. Pomimo przyjmowanych lekarstw - ostatnio depralin leże i wegetuję.urywają sie kontakty towarzyskie, dlugotrwale zwolnienia. MAM JUŻ DOŚĆ!!!! A ostatnio od ponad roku drażliwość, płaczliwość, nerwowość, poty, bezsenność.Nastrój zmienia się niemalże co parę minut. Boje się, że stracę przyjaciół i pracę.
Na bezsenność biorę 'Na sen' a ostatnio również Lorafen od czasu do czasu. Na menopauzę- Climea-forte.
Może ktoś przechodzil lub przechodzil to samo,bardzo proszę o pomoc. Jak poradzić sobie z bezsennością, żeby nie uzależnic się, a może menopauza rozpoczęła się po 40-tce a leczę sie na depresję i nie ma żadnej poprawy.

Może ktoś poleci lekarza, specyfik na bezsenność,-nie wiem już co robić......

Straciłam radość życia, a byłam osoba dynamiczna i towarzyską

Proszę o informację.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy to depresja czy menopauza?..a może jedno i drugie....

Teraz to juz moze tak, jedno naszło na drugie i sie zlalo
Ha, moze byc gorzej, jak mi tez najdzie i sie zleje?
Moze i się nauczę płakać....
Co to poradzić? Iść do lekarza żeby dal skierowanie na badanie krwi? 
Spróbować htz?
Zmienić psychiatrę?
Na sen najlepsze sa te leki na sen...niestety
Zwykła vydroxyzyna tez troche pomaga
A teraz wszyscy pija czystek....
Antydepresanty nie zaszkodzą na menopauzę,
Może tylko ci się wydaje ze nic nie pomagają, moze byloby gorzej
Potrafi byc bardzo gorzej niż samo leżenie....
A leków jest duzo, trzeba zmieniac, próbować,wymyślają wciąż nowe
I chodzić na terapie, które czasem pomagają
Głównie oczyścić sumienie ze się coś robi dla siebie
Choc w sumie wszystko jest złudzeniem
A 52 lata to już może byc menopauza, objawy bardzo pasują
Pzdr

3

opisane dolegliwosci wygladaja jak klasyczne objawy menopauzy. Co na to ginekolog?

Jestem kobietą po 50-tce i rozumiem Cię bardzo dobrze. W moim życiu nic złego się nie wydarzyło, a stany drażliwości i nieuzasadnione wybuchy płaczu, uderzenia gorąca towarzyszyły mi niemal codziennie. Nie brałam nic na sen, jakoś nie jestem zwolenniczką takiegosposobu zasypiania. Długo zastanawiałam się jak sobie pomóc i wreszcie córki wymusiły na mnie pójście do lekarza…nie miałam wyjścia, sama rozumiesz…dzieci zapisały mnie na wizytę do lekarza z enel-medu. Opowiedziałam o moich dolegliwościach i skierował mnie do ginekologa podejrzewając menopauzę…zdziwiłam się, że to już, ale teraz już wiem, że nawet w moim wieku menopauza to coś normalnego.  W sumie oplacało się pójść, przepisał mi suplementy diety, zalecił przyjmowanie kwasu foliowego, picie melisy i magnez – wyciszyłam się i uspokoiłam – mój organizm wrócił do równowagi. Nie wiem czy w Twoim przypadku to menopauza, nie jestem lekarzem, ale polecam Ci wizytę u specjalisty, mnie pomogły jego rady, a Tobie z pewnością to nie zaszkodzi.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » czy to depresja czy menopauza?..a może jedno i drugie....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024