Dostalam wczoraj list "ze mam do zaplaty ponad £300 za wynajem czyli za mieszkanie ". Myslalam, ze mi urzad placi w calosci. Dopiero wczoraj doczytalam na profilu, ze placi ,ale nie calosc,a ja musze placic reszte z zasilkow. Zadzwonilam wlasnie przed chwila do urzedu i pytam skad taka kwota ,a facet mlody do mnie mowi "bez obaw rozlozymy platnosc bedziesz co miesiac placila £20 do 2026 roku wszystko splacisz " sie zgodzilam na to. Super co nie wlasnie to mnie sie w Anglii podoba ,ze czesto ludzie wisza duzo kasy, a moga sobie placic w odsetkach co miesiac. Moja kolezanka wisi za wode £1000 to co miesiac placi £30 bedzie kilka lat to splacac. W Anglii urzedy sa wlasnie bardzo fajne,ze ida ludziom na reke. W Polsce to pewnie bym musiala od razu calosc zaplacic, a jak nie to komornik i na ulice. A wczoraj sie stresowalam skad ja tyle zaplace z benefitow, a tu prosze kamien z serca zlecial tam £20 na miesiac moge bez problemu placic. Wogole fajne opcje platnosci maja
1. Na karte
2. Gotowka na poczcie
3. Przez scanowanie kodu kreskowego na liscie
4. Online
5. Direct debit z automatu co miesiac
Super,ze tak ulatwiaja ludziom. A ja sama gamon moglam doczytac na umowie, a mnie sie nie chcialo. Musze zaczac listy do konca czytac co nie bede w dlugi popadac
1 2024-09-26 12:57:13 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-09-26 13:00:09)
Dostalam wczoraj list "ze mam do zaplaty ponad £300 za wynajem czyli za mieszkanie ". Myslalam, ze mi urzad placi w calosci. Dopiero wczoraj doczytalam na profilu, ze placi ,ale nie calosc,a ja musze placic reszte z zasilkow. Zadzwonilam wlasnie przed chwila do urzedu i pytam skad taka kwota ,a facet mlody do mnie mowi "bez obaw rozlozymy platnosc bedziesz co miesiac placila £20 do 2026 roku wszystko splacisz " sie zgodzilam na to. Super co nie
wlasnie to mnie sie w Anglii podoba ,ze czesto ludzie wisza duzo kasy, a moga sobie placic w odsetkach co miesiac. Moja kolezanka wisi za wode £1000 to co miesiac placi £30 bedzie kilka lat to splacac. W Anglii urzedy sa wlasnie bardzo fajne,ze ida ludziom na reke. W Polsce to pewnie bym musiala od razu calosc zaplacic, a jak nie to komornik i na ulice. A wczoraj sie stresowalam skad ja tyle zaplace z benefitow, a tu prosze kamien z serca zlecial tam £20 na miesiac moge bez problemu placic. Wogole fajne opcje platnosci maja
1. Na karte
2. Gotowka na poczcie
4. Online
Super,ze tak ulatwiaja ludziom. A ja sama gamon moglam doczytac na umowie, a mnie sie nie chcialo. Musze zaczac listy do konca czytac co nie bede w dlugi popadac
Stresowałaś się o jakieś marne 300 funtów?
Nie masz oszczędności?
A ojciec Twojego dziecka?
Może do niego się zwróć, niech spłaci.
Jesteś w ciąży z jego dzieckiem to powinien Ci pomagać bo wiadomo, że w ciąży większe wydatki kobieta ma.
Lepsze jedzenie trzeba, witaminy, nowe ubrania, buty.
Pewnie w pl tez mozna placic na raty? Dla mnie zadna nowosc, w de tez tak jest.
To ile powinnaś była płacić miesięcznie tego co nie płaciłaś za wynajem?
JuliaUK33 napisał/a:Dostalam wczoraj list "ze mam do zaplaty ponad £300 za wynajem czyli za mieszkanie ". Myslalam, ze mi urzad placi w calosci. Dopiero wczoraj doczytalam na profilu, ze placi ,ale nie calosc,a ja musze placic reszte z zasilkow. Zadzwonilam wlasnie przed chwila do urzedu i pytam skad taka kwota ,a facet mlody do mnie mowi "bez obaw rozlozymy platnosc bedziesz co miesiac placila £20 do 2026 roku wszystko splacisz " sie zgodzilam na to. Super co nie
wlasnie to mnie sie w Anglii podoba ,ze czesto ludzie wisza duzo kasy, a moga sobie placic w odsetkach co miesiac. Moja kolezanka wisi za wode £1000 to co miesiac placi £30 bedzie kilka lat to splacac. W Anglii urzedy sa wlasnie bardzo fajne,ze ida ludziom na reke. W Polsce to pewnie bym musiala od razu calosc zaplacic, a jak nie to komornik i na ulice. A wczoraj sie stresowalam skad ja tyle zaplace z benefitow, a tu prosze kamien z serca zlecial tam £20 na miesiac moge bez problemu placic. Wogole fajne opcje platnosci maja
1. Na karte
2. Gotowka na poczcie
4. Online
Super,ze tak ulatwiaja ludziom. A ja sama gamon moglam doczytac na umowie, a mnie sie nie chcialo. Musze zaczac listy do konca czytac co nie bede w dlugi popadacStresowałaś się o jakieś marne 300 funtów?
Nie masz oszczędności?
A ojciec Twojego dziecka?
Może do niego się zwróć, niech spłaci.
Jesteś w ciąży z jego dzieckiem to powinien Ci pomagać bo wiadomo, że w ciąży większe wydatki kobieta ma.
Lepsze jedzenie trzeba, witaminy, nowe ubrania, buty.
Mam oszczednosci, ale oszczednosci to mam na przyjemnosci-przecie nie odkladam na rachunki plus i tak zmyslilam do telefonu "ze nie mam kasy " bo tak by mi pewnie kazali calosc zaplacic ,a ja nie po to oszczedzam,zeby komus dawac
Na takie konto sobie oszczędzaj cie żeby jak. Największe te. nieszczęsne odsetki leciały... Nie wiem czy w uk sa konta powyżej 5 procent oprocentowania?
Aha i w życiu jeszcze nie doczytałam żadnej umowy do konca:dd choć jest to potem. i straszne w skutkach dobrze ze. nie jakiś kredyt albo żyrowanie pozyczki
Aha i w życiu jeszcze nie doczytałam żadnej umowy do konca:dd choć jest to potem. i straszne w skutkach dobrze ze. nie jakiś kredyt albo żyrowanie pozyczki
No tak masz racje. Teraz bede do konca czytac
Na takie konto sobie oszczędzaj cie żeby jak. Największe te. nieszczęsne odsetki leciały... Nie wiem czy w uk sa konta powyżej 5 procent oprocentowania?
Ja nie mam oszczednosci w banku. Tylko w domu przy sobie, bo bardzo czesto banki w Anglii mialy problemy nawet te hakerskie. Poza tym jak mialam kase na koncie to zawsze gdzies mi kasa magicznie znikala niewiem czemu. Wiec teraz jak dostaje zasilki to wyplacam, zostawiam tylko troche w banku. Wogole gotowka jest bezpieczniejsza, gdyby odpukac wybuchla wojna lub byl cyberatak to tysiace ludzi by mialo problemy z dostaniem sie do konta i wyplata pieniedzy