Depresja jak u mnie wyglądają niektóre rzeczy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Depresja jak u mnie wyglądają niektóre rzeczy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Depresja jak u mnie wyglądają niektóre rzeczy

Czuję się okłamana przez lekarzy z tym że da się z tego wyjść. Dość długo się leczę. Coraz bardziej czuję że nawet rodzeństwo próbuje mnie odrzucić by nie mieć potem problemów. Mam nie ułożone życie. Nie wiem czy opłaca się spróbować skończyć liceum mając ponad 30 lat. Jestem sobą zmęczona i chciałbym dość często by to się skończyło. Nie chcę być ciężarem dla innych. Nie czuję że mam dla kogoś żyć ani nie wiem po co.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Depresja jak u mnie wyglądają niektóre rzeczy
Tifia napisał/a:

Czuję się okłamana przez lekarzy z tym że da się z tego wyjść. Dość długo się leczę. Coraz bardziej czuję że nawet rodzeństwo próbuje mnie odrzucić by nie mieć potem problemów. Mam nie ułożone życie. Nie wiem czy opłaca się spróbować skończyć liceum mając ponad 30 lat. Jestem sobą zmęczona i chciałbym dość często by to się skończyło. Nie chcę być ciężarem dla innych. Nie czuję że mam dla kogoś żyć ani nie wiem po co.

Nie wszystko naraz, małymi kroczkami do celu.
Warto skończyć liceum, nawet starsze osoby dokształcają się, podchodzą do zdawania matury.
Nawet gdy Ci się nie uda zdać matury to możesz pójść po skończeniu liceum do szkoły policealnej, zdobyć jakiś zawód.
Nie rezygnuj.

3

Skorzystaj proszę z któryś z tych numerów jak czujesz że coś jest niehalo - trzymam kciuki.

Telefon Zaufania Fundacji „Twarze Depresji” 22 290 44 42
W Telefonie Zaufania Fundacji „Twarze Depresji” dyżuruje psycholog dla osób dorosłych we wtorki i środy od 9.00 do 11.00. Więcej o telefonie: TELEFON ZAUFANIA TWARZY DEPRESJI

Całodobowa Linia Wsparcia 800 70 2222
Linia Wsparcia 800 70 2222 jest linią całodobową i bezpłatną dla osób dzwoniących. W Centrum Wsparcia dla osób w stanie kryzysu psychicznego pod telefonem, mailem i czatem dyżurują psycholodzy Fundacji ITAKA udzielający porad i kierujący dzwoniące osoby do odpowiedniej placówki pomocowej w ich regionie. Więcej na: https://czp.org.pl/index.php/course/cen … chicznego/

Antydepresyjny Telefon Zaufania (22) 484 88 01

„Antydepresyjny Telefon Zaufania” prowadzi Fundacja ITAKA – Centrum Poszukiwań Ludzi Zaginionych pod numerem (22) 484 88 01. Dni i godziny na przestrzeni lat się zmieniały, dlatego najlepiej sprawdzić szczegóły na stronie: http://stopdepresji.pl/

Antydepresyjny Telefon Forum Przeciwko Depresji (22) 594 91 00

4

Tifia napisał/a:

Opłaca się. Z 5 lat temu dawałam korki człowiekowi który miał na tamten czas 39 lat, zdał maturę w liceum dla dorosłych, zrobił kursy i uprawnienia na elektryka chyba i dziś świetnie prosperuje. Naprawdę warto.
Z depresja jest czasem. tak, że niektórzy biorą leki całe życie. Niektórzy mają po prostu mniej zbilansowana chemię w mózgu i muszą Jan regulować chemicznie.
Jesteś młoda i daj sobie szanse. Nie porównuj się do innych, bo każdy ma inne przejścia, problemy.

5

Tifia napisał/a:

Masz depresję, bo masz nie ułożone życie i nie wiesz po co i dla kogo żyjesz, a z powodu depresji nie chce Ci się układać życia i masz ochotę  aby to się skończyło.
To  zamknięty krąg.
Leki wszystkiego nie załatwią a terapeuta nie poukłada Ci życia, nie spowoduje, że będziesz mieć motywację aby coś zmienić.
Bardzo możliwe, że środowisko w którym żyjesz i mieszkasz powoduje, że stale w tej depresji trwasz. Może coś Cie blokuje i pozbawia energii?

6

Moja ciotka kiedys miala depresje. Lezala 90% czasu w lozku, pamietam rodzice przyjezdzali sprzatac jej mieszkanie, bo zarastalo brudem

7 Ostatnio edytowany przez Samba (2024-05-15 16:11:00)

Tifia napisał/a:

Oczywiście, że się opłaca skończyć liceum. Będziesz miała jakiś cel w życiu, poznasz nowych ludzi. Choćby dla tego celu. Powiesić się zawsze można, dałabym sobie szansę.

8

Bardzo smutny jest Twój post, powiedziałabym nawet dramatyczny.

Depresja jest niestety potencjalnie śmiertelną chorobą, dlatego zapisz sobie, proszę, te wszystkie podane przez Foxteriera numery telefonów, aby w chwili, kiedy poczujesz, że masz w sobie potężne zwątpienie w sens czegokolwiek, mieć je pod ręką i móc natychmiast z kimś o tym porozmawiać.

Nie wiem jaką masz relację ze swoim psychiatrą, ale jeśli leki nie działają, choć jego zdaniem na tym etapie już powinny, to mu o tym powiedz i może spróbujcie czegoś innego.
Rozumiem, że równolegle uczestniczysz w terapii - podczas spotkań potrafisz się w pełni otworzyć, czujesz się bezpiecznie?

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Depresja jak u mnie wyglądają niektóre rzeczy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024