Dlaczego niektóre kobiety noszą adidasy lub trampki bez skarpetek? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Dlaczego niektóre kobiety noszą adidasy lub trampki bez skarpetek?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Dlaczego niektóre kobiety noszą adidasy lub trampki bez skarpetek?

Dziś widziałem jak kobieta około trzydziestu paru lat zdejmuje swoje adidasy, które nosiła bez skarpetek. A dziś na dworze było z 30 stopni jak nie więcej, I to jeszcze te adidasy były podobne do Superstarów a one są skórzane.

Albo jak chodziłem do LO to miałem taką nauczycielkę co nosiła adidasy bez skarpetek.

Czy jest jakaś nowa moda że kobiety chodzą w adidasach bez skarpetek?
Ja noszę adidasy z skarpetkami.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego niektóre kobiety noszą adidasy lub trampki bez skarpetek?
Adam2000 napisał/a:

Dziś widziałem jak kobieta około trzydziestu paru lat zdejmuje swoje adidasy, które nosiła bez skarpetek. A dziś na dworze było z 30 stopni jak nie więcej, I to jeszcze te adidasy były podobne do Superstarów a one są skórzane.

Albo jak chodziłem do LO to miałem taką nauczycielkę co nosiła adidasy bez skarpetek.

Naprawdę nie miała skarpetek, czy ty ich nie widziałeś? Ja np. noszę tylko "stopki" których z addidasów, w ogóle z żadnych butów nie widać. Noszenie skarpetek w upały, nawet do tenisówek czy innych sportowych butów od dawna jest "passe".

3

Salomonka napisał/a:
Adam2000 napisał/a:

Naprawdę nie miała skarpetek, czy ty ich nie widziałeś? Ja np. noszę tylko "stopki" których z addidasów, w ogóle z żadnych butów nie widać. Noszenie skarpetek w upały, nawet do tenisówek czy innych sportowych butów od dawna jest "passe".

Naprawdę nie miała skarpetek widziałem jak zdejmowała swoje adidasy smile

4

Salomonka napisał/a:

Jejku, jak to dobrze, że mając tyle lat co ja można mieć wyrąbane na te passe.

5

Snake napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Jejku, jak to dobrze, że mając tyle lat co ja można mieć wyrąbane na te passe.

Ja też się cieszę Snake, że możesz mieć wyrąbane na te passe big_smile

6 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-18 21:08:29)

Ja czasem nosze bez, a czasem z a tak wogole co to kogo obchodza czyjesz skarpetki? Ludzie wy nie macie powazniejszych problemow w zyciu tylko sie kobietom na buty patrzec?

7

JuliaUK33 napisał/a:

Ja czasem nosze bez, a czasem z a tak wogole co to kogo obchodza czyjesz skarpetki? Ludzie wy nie macie powazniejszych problemow w zyciu tylko sie kobietom na buty patrzec?

Popatrzyłem z ciekawości i się zdziwiłem.

8

Niedawno byłam na ślubie w kościele i zauważyłam kilku mężczyzn w garniturach, wizytowych butach wyglądających na skórzane i bez skarpetek.
Stopek raczej nie mieli bo jak jeden klęczał przede mną to mu wyszła goła pięta

9

jak jest tak goraco niech zakladaja sandaly

A co cie obchodzi co nosi inna osoba. Patrz na siebie

11

Adam2000 napisał/a:

Dziwny masz problem wink
Ja sama jeśli latem zakładam jakiekolwiek sportowe buty, to bez skarpetek, za to noszę jednorazowe, wymienne wkładki, dodatkowo używam specjalnych płynów antybakteryjnych do obuwia. Jeśli jest ciepło i nie decyduję się na sandały, to najczęściej wybieram przewiewne tenisówki albo trampki. Osobiście o tej porze roku nie jestem w stanie znieść skarpetek, które przecież dodatkowo grzeją stopy, a wraz z nimi w zasadzie całe ciało.

Trzeba też pamiętać, że kobiece stopy zwykle pocą się mniej od męskich, a już moje na pewno, bo mamy w tym miejscu mniej od Was receptorów potowych.

12

Nie wiem gdzie wy skarpetki kupujecie, ale dobre skarpetki nic nie grzeją, za to odciągają właśnie pot od stopy.

13

Adam2000 napisał/a:

Dlaczego tylu mężczyzn nosi do wszystkiego białe jordany i inne airy? Wyglądają w tym jak pajace.

14

Samba napisał/a:
Adam2000 napisał/a:

Dlaczego tylu mężczyzn nosi do wszystkiego białe jordany i inne airy? Wyglądają w tym jak pajace.

Ja sam osobiście na szczęście nie chodzę w białych jordanach i air forcach. Wgl nie lubię białych butów.
Ja chodzę w czarnych Adidasach Runfalcon.

15 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-06-22 20:41:28)

Adam2000 napisał/a:
Samba napisał/a:
Adam2000 napisał/a:

Ja sam osobiście na szczęście nie chodzę w białych jordanach i air forcach. Wgl nie lubię białych butów.
Ja chodzę w czarnych Adidasach Runfalcon.

Dlaczego nie  nosić białych adidasów? Bo są białe, czy co? Już widzę jak świetnie wyglądałyby czarne Runfalcony do białych spodni w pełni letniej pogody.

Niech każdy nosi co chce, nawet te czarne adidasy do białych spodni, długie skarpetki do adidasów, albo w ogóle brak skarpetek do garnituru (też to widziałam już wiele razy). Jak to komuś odpowiada i czuje się w tym dobrze, to tylko przyklasnąć. Dopóki nie świeci elastycznymi stringami na deptaku w centrum miasta to chyba można to przeżyć.

16

Salomonka napisał/a:

Niech każdy nosi co chce, nawet te czarne adidasy do białych spodni, długie skarpetki do adidasów, albo w ogóle brak skarpetek do garnituru (też to widziałam już wiele razy). Jak to komuś odpowiada i czuje się w tym dobrze, to tylko przyklasnąć. Dopóki nie świeci elastycznymi stringami na deptaku w centrum miasta to chyba można to przeżyć.

Amen.
Nie wiedzieć czemu ludzie bardzo chcieliby innym narzucać swoje jedynie słuszne zdanie, a przecież nawet jeśli coś nie jest zgodne z trendami, które zmieniają się głównie po to, żeby napędzać konsumpcjonizm, nie świadczy o dobrym guście czy klasie, to co komu do tego?

17

Mnie tam rybka kto w czym chodzi, tylko się zastanawiam, jak często pierze te swoje adidasy. Bo skarpetki można codziennie założyć czyste, wyprane.

18

Salomonka napisał/a:

Ja np. noszę tylko "stopki" których z addidasów, w ogóle z żadnych butów nie widać. Noszenie skarpetek w upały, nawet do tenisówek czy innych sportowych butów od dawna jest "passe".

Ale jak ktoś ma stopki do adidasów, to nie jest dla Ciebie gorszym człowiekiem?

Jeśli Janusz ma skarpety do sandałów, albo garniturowe wysokie skarpety do adidasów to rozumiem, że zachowuje się głupio, tak jakby założył majtki na głowę zamiast czapki. Bo nie wie jaka jest funkcja elementów ubioru.

Ale jeśli ktoś zakłada stopki do adidasów, to ma głęboki sens — złuszczający się naskórek i pot w dużej części są wprasowywane w materiał skarpety, która to skarpeta będzie prana już wieczorem, jutro założona świeża.   

Jeśli nie zakłada skarpet-stopek do adidasów, to pot z naskórkiem jest wcierany w materiały tych adidasów, i co dalej? Prane są te adidasy? Często? Jak bielizna? 

To taka moda głupich celebrytów. Na przykład T-shirt do marynarki. Niby fajnie, tylko człowiek się zastanawia ile naskórka pomieszanego z potem jest wprasowanego w kołnierzyk tej marynarki. Wyobrażam sobie, że kołnierzyk aż błyszczy tłuszczem pod światło, a różne kolonie drobnoustrojów mają tam wielopokoleniowe cywilizacje smile smile.     Chociaż może celebryta zawsze zakłada świeżą marynarkę i zmienia ją jak bieliznę każdego dnia.     Zmienia? Niech ktoś mnie zapewni że zmienia...

19

Jack Sparrow napisał/a:

Nie wiem gdzie wy skarpetki kupujecie, ale dobre skarpetki nic nie grzeją, za to odciągają właśnie pot od stopy.

Każda dodatkowa warstwa może mniej, może bardziej, ale grzeje. Po prostu nie ma innej opcji. wink
Przecież nawet tzw. chłodząca odzież termiczna też daje taki efekt, pomimo że teoretycznie nie powinna.

20 Ostatnio edytowany przez Agnes76 (2024-06-24 13:09:56)

Olinka napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Każda dodatkowa warstwa może mniej, może bardziej, ale grzeje. Po prostu nie ma innej opcji. wink
Przecież nawet tzw. chłodząca odzież termiczna też daje taki efekt, pomimo że teoretycznie nie powinna.

Zgadzam się, że każda warstwa może grzać, chociaż odzież z naturalnych włókien odbiera pot z ciała, a więc niejako chłodzi w przeciwieństwie do odzieży z włókien sztucznych.
Tylko co za tym ma iść? Spodnie bez majtek w upały, bo majtki to kolejna warstwa?

21

Agnes76 napisał/a:

Tylko co za tym ma iść? Spodnie bez majtek w upały, bo majtki to kolejna warstwa?

Ale że to jest naprawdę taki problem, że ktoś nie zakłada skarpetek, bo po prostu nie lubi? Serio? big_smile

22

Priscilla napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

Ale że to jest naprawdę taki problem, że ktoś nie zakłada skarpetek, bo po prostu nie lubi? Serio? big_smile

Dla mnie to nie problem, że ktoś ma nagie stopy w butach. Serio big_smile
Tylko bym wolała, aby taka osoba nie korzystała z tego samego basen  co ja, bo u niej szybciej może się pojawić grzybica.
Majtek w sumie też może nie zakładać o ile nie siedzi w komunikacji publicznej ani w innych miejscach, gdzie po niej usiądzie ktoś inny wink

23

Agnes76 napisał/a:

Tylko bym wolała, aby taka osoba nie korzystała z tego samego basen  co ja, bo u niej szybciej może się pojawić grzybica.
Majtek w sumie też może nie zakładać o ile nie siedzi w komunikacji publicznej ani w innych miejscach, gdzie po niej usiądzie ktoś inny wink

Idąc tym tropem powinnaś też upewnić się, czy aby na pewno wszystkie korzystające z basenu osoby wcześniej były pod prysznicem. Poszłabym jeszcze dalej, ale stałoby się to jeszcze bardziej żenujące.

24

Priscilla napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

Idąc tym tropem powinnaś też upewnić się, czy aby na pewno wszystkie korzystające z basenu osoby wcześniej były pod prysznicem. Poszłabym jeszcze dalej, ale stałoby się to jeszcze bardziej żenujące.

Trochę się rozmijamy, bo jest różnica  między upewnianiem się a propagowaniem pewnych wzorców.
Na basenie wyraźnie pisze, że należy z tego prysznica korzystać  zanim się wejdzie do wody. To coś pełnie innego niż uwaga, że kto lubi to niech skorzysta, a jak nie lubi to nie musi, jego rzecz.
Nie mam możliwości upewniania się, mogę jedynie liczyć na cudzą higienę albo zrezygnować z basenu. Dlatego gdy czasem słyszę, że ktoś złapał jakąś dolegliwość, bo i tak się zdarza, to na jakiś czas nie mam ochoty z niego korzystać.
Pewne wzorce zachowań mają za sobą konkretne wskazania zdrowotne i moim zdaniem skarpetki do butów są tego przykładem.  Gary też dał dobry przykład z podkoszulkiem i marynarką jeśli chodzi o higienę.
Nikogo nie zmusimy do zakładania skarpet czy koszuli, możemy jedynie opisywać  efekty takich wyborów by dać innym do myślenia.

25 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-06-25 01:47:41)

Agnes76 napisał/a:

Trochę się rozmijamy, bo jest różnica  między upewnianiem się a propagowaniem pewnych wzorców.
Na basenie wyraźnie pisze, że należy z tego prysznica korzystać  zanim się wejdzie do wody. To coś pełnie innego niż uwaga, że kto lubi to niech skorzysta, a jak nie lubi to nie musi, jego rzecz.
Nie mam możliwości upewniania się, mogę jedynie liczyć na cudzą higienę albo zrezygnować z basenu. Dlatego gdy czasem słyszę, że ktoś złapał jakąś dolegliwość, bo i tak się zdarza, to na jakiś czas nie mam ochoty z niego korzystać.
Pewne wzorce zachowań mają za sobą konkretne wskazania zdrowotne i moim zdaniem skarpetki do butów są tego przykładem.  Gary też dał dobry przykład z podkoszulkiem i marynarką jeśli chodzi o higienę.
Nikogo nie zmusimy do zakładania skarpet czy koszuli, możemy jedynie opisywać  efekty takich wyborów by dać innym do myślenia.

Prawdę mówiąc ja w ogóle podziwiam osoby, które latem są w stanie chodzić w adidasach, bo ja czułabym się w nich koszmarnie. Stopa powinna oddychać, dzięki czemu nie nabawimy się żadnych nieprzyjemnych konsekwencji związanych z gromadzeniem się bakterii, przed którymi żadne skarpetki nas nie ochronią. Pamiętajmy przy tym, że skarpetki to nie jest jedyna możliwość zadbania o higienę stóp, a i one same, jeśli będą wykonane z włókien o tzw. niskiej higroskopijności, to nie spełnią swojej roli.

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Dlaczego niektóre kobiety noszą adidasy lub trampki bez skarpetek?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024