PANIKA lot samolotem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » PANIKA lot samolotem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: PANIKA lot samolotem

Już od paru ładnych lat każdy sen z moim lotem samolotem kończył się katastrofą. W związku z tym bałem się latania. Któregoś razu zmuszony byłem faktycznie lecieć samolotem do innego kraju. Całą podróż przesiedziałem jak na szpilkach.

Niebawem czeka mnie kolejna podróż samolotem i znowu się boję. Nie przekonuje mnie fakt, iż jest to najbezpieczniejszy środek transportu.
Wystarczy, że pójdzie coś nie tak i wszyscy spotkają św. Piotra.

W dodatku kilka dni temu rozbiła się ramka ze zdjęciem moim i narzeczonej. Mamy lecieć razem i nasze zdjęcie pękło. Czyżby to znak? Dodam, że pęknięcia poza naszym portretem nie objęły otoczenia. Wyjęte zdjęcie z uszkodzonej ramki także zawierało uszkodzenia naszych postaci, niczego innego nie.

Kot dziwnie miauczy, zachowuje się nietypowo. Czyżby przeczuwał szykujące się zagrożenie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: PANIKA lot samolotem
TualatinCPU napisał/a:

Już od paru ładnych lat każdy sen z moim lotem samolotem kończył się katastrofą. W związku z tym bałem się latania. Któregoś razu zmuszony byłem faktycznie lecieć samolotem do innego kraju. Całą podróż przesiedziałem jak na szpilkach.

Niebawem czeka mnie kolejna podróż samolotem i znowu się boję. Nie przekonuje mnie fakt, iż jest to najbezpieczniejszy środek transportu.
Wystarczy, że pójdzie coś nie tak i wszyscy spotkają św. Piotra.

W dodatku kilka dni temu rozbiła się ramka ze zdjęciem moim i narzeczonej. Mamy lecieć razem i nasze zdjęcie pękło. Czyżby to znak? Dodam, że pęknięcia poza naszym portretem nie objęły otoczenia. Wyjęte zdjęcie z uszkodzonej ramki także zawierało uszkodzenia naszych postaci, niczego innego nie.

Kot dziwnie miauczy, zachowuje się nietypowo. Czyżby przeczuwał szykujące się zagrożenie?

Chyba się trochę nakręcasz smile Latałeś już samolotem i nic się przecież nie stało, wróciłeś cały i zdrowy do domu. Ramki ze zdjęciami też się czasem rozbijają, ja też kilka w życiu rozbiłam i nic się nie stało. Kot dziwnie miauczy? Może czuje, że wybieracie się w podróż i w domu zapanowała dziwnie nerwowa atmosfera, zwierzęta takie rzeczy wyczuwają. Poza tym słyszałeś o samospełniającej się przepowiedni? Ogólnie chodzi o to, że swoimi przekonaniami doprowadzamy do konkretnych rezultatów, nie zawsze przez nas pożądanych. Teraz np. gdy dojdzie do zagubienia waszego bagażu na lotnisku, albo ukradną ci portfel na wakacjach, wszystko zrzucisz na "przeczucie" bo wiedziałes, ramka się przecież rozbiła, a kot dziwnie miauczał smile Rozluźnij się, uśmiechnij i ciesz wyjazdem z narzeczoną. Może idź do lekarza po jakieś lekkie środki uspokające? Życie w takim stresie też nie sprzyja pozytywnemu nastawieniu do przyszłości.

3

Lekarz i jego środki uspokajające nie zagwarantują bezpiecznego lotu. Nie wiem, obawiam się, że skoro ramka z naszym zdjęciem pękła może to oznaczać nieszczęście. A, że wybieramy się w podróż samolotem, to skojarzyłem, że tam się coś złego stanie sad

4

TualatinCPU napisał/a:

Nie wiem, obawiam się, że skoro ramka z naszym zdjęciem pękła może to oznaczać nieszczęście. A, że wybieramy się w podróż samolotem, to skojarzyłem, że tam się coś złego stanie sad

No patrz, minęło kilka miesięcy, a Ty nadal żyjesz smile
Dążę do tego, że choć wszystkie znaki na niebie i ziemi mówiły Ci, że stanie się coś złego, to nic takiego nie miało miejsca. Chyba warto wyciągnąć z tego jakieś wnioski, dzięki którym w przyszłości będzie Ci łatwiej wink

5

Jak wygląda sytuacja teraz?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » PANIKA lot samolotem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024