nowy partner a przeszlosc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nowy partner a przeszlosc

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: nowy partner a przeszlosc

Hej, dręczy mnie od jakiegoś czasu pewna myśl w głowie i potrzebuję porady:(

Jakiś czas temu przeżywałam rozstanie z chłopakiem. Mieliśmy jechać na wakacje ze znajomymi, pojechałam sama i jechał w jego miejsce tam taki nieznajomy dla mnie. Przed wakacjami piszac z moim byłym nagadywałam coś na tego nieznajomego, wymyslalam, obrażałam i mówiłam,że do mnie zarywa (nie zarywał) spytacie czemu-nie mam pojęcia, chcialam jakos odzyskac dawnego chlopaka, zeby byl zazdrosny czy cos.. pod wplywem emocji i w ogole. Z przyjaciolka rozmawialam ze moge sie z nim nie wiem pocalowac ale nie zwiazek i wgl.

Okazalo sie,ze teraz jestem w zwiazku z tym "nieznajomym" nigdy przenigdy bym tego nie przypuszczala, poznalismy sie na tych wakacjach, potem zaczelismy sie spotykac w grupce po wakacjach potem sami no i zaiskrzylo.. Moje pytanie brzmi czy powinnam mu o tym powiedziec? co mowilam przed poznaniem sie?nigdy nie powiedzialabym ze bedziemy razem serio… ale mam wyrzuty sumienia

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nowy partner a przeszlosc

Tylko po go masz to mówić, przesadzasz z tymi wyrzutami sumienia.
Partnerowi nie mówi się tego, co nie jest mu potrzebne do wiadomości.
Uważasz, że jak zrzucisz ten swój "ciężar" to jemu będzie przyjemnie, do czego mu ta wiedza?

3

wieka napisał/a:

Tylko po go masz to mówić, przesadzasz z tymi wyrzutami sumienia.
Partnerowi nie mówi się tego, co nie jest mu potrzebne do wiadomości.
Uważasz, że jak zrzucisz ten swój "ciężar" to jemu będzie przyjemnie, do czego mu ta wiedza?

No w sumie… Moze i masz racje.. Jestem zbyt wrazliwa i tak sumienie mnie wzielo bo jednak liczy sie szczerosc co nie?..

4

Z niczym nie można przesadzać, nikomu ta Twoja szczerość, w tej sytuacji nie jest potrzebna.
Ale jak chcesz to mu powiedz, trochę zmieni zdanie o Tobie, dasz mu do myślenia...
Nie wiem jak Ty chesz żyć w związku, jak takimi nieistotnym bzdetami zawracasz sobie głowę i jeszcze chcesz przenosić na niego.
Problemy dopiero przed Tobą, a partner to nie spowiednik.

5

To, że coś tam na niego gadałaś to jak dla mnie są pierdy bez absolutnie żadnego znaczenia. I wydaje mi się, ze większość facetów tak to potraktuje.

To, że robiłaś to chcąc wzbudzić zazdrość w byłym to już inna historia, bo stawia znak zapytania nad szczerością twojego uczucia i twoich intencji wobec aktualnego faceta. Bo w takiej sytuacji twój chłopak nie będzie wiedział czy jesteś z nim dla niego, czy dlatego, aby grać byłemu na nosie. A taka wątpliwość jest skrajnie niebezpieczna.

6

Dużo się w twoim życiu dzieje bez twojej kontroli. Albo najnormalniej w świecie nawijasz nam makaron na uszy. smile

7

Jack Sparrow napisał/a:

To, że coś tam na niego gadałaś to jak dla mnie są pierdy bez absolutnie żadnego znaczenia. I wydaje mi się, ze większość facetów tak to potraktuje.

To, że robiłaś to chcąc wzbudzić zazdrość w byłym to już inna historia, bo stawia znak zapytania nad szczerością twojego uczucia i twoich intencji wobec aktualnego faceta. Bo w takiej sytuacji twój chłopak nie będzie wiedział czy jesteś z nim dla niego, czy dlatego, aby grać byłemu na nosie. A taka wątpliwość jest skrajnie niebezpieczna.

To zeby wzbudzic zazdrosc w bylym bylo w sierpniu a w sierpniu dopiero co zaczelam sie poznawac z obecnym partnerem i to poznawac a nie ze od razu bylo cos na rzeczy jesli chodzi o uczucia wiec jestem w tym szczera

8

Ktos cos jeszcze?:(

9

Jesli zna sie na zartach, a ciebie tak bardzo korci zeby mu to powiedziec, to przy okazji zazartuj w temacie, np. ... aaa juz cie chcialam zapisac na straty big_smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nowy partner a przeszlosc

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024