Witajcie . Od miesiąca jestem w związku. Facet dokładnie taki jakiego zawsze chciałam mieć . Wysoki przystojny inteligentny. Choć to ostatnie po tym co Wam powiem to szczerze wątpię w jego inteligencję. Mam 3letnia córkę. Na codzień jest spokojnym dzieckiem ale w nocy nie raz dostaje histerii , krzyczy gryzie, odpycha. On myśli ze to przez Niego ale tak nie jest. Lekarz powiedział ze z tego wyrośnie i są to tzw lęki nocne. Zaczynam mieć spore wątpliwości co do tego związku. On mi mówi ze musze coś z nią zrobić ze to zachowanie nie jest normalne. Nie rozumie ze córka ma dopiero niecałe 3 lata. Powiedział ze nie wie czy ją pokocha ze mu ciężko. Ze do mnie i do Niej czuje zupełnie różne uczucia. On sam jest ojcem. Ma 9 letnia córkę ale nie mają kontaktu. ... dziewczyny co Byście zrobiły na moim miejscu ? Wiem że dużo przeszłam w życiu i chce być szczęśliwa no ale nie za wszelką cenę ! Córka jest dla mnie najważniejsza !
Witajcie . Od miesiąca jestem w związku. Facet dokładnie taki jakiego zawsze chciałam mieć . Wysoki przystojny inteligentny. Choć to ostatnie po tym co Wam powiem to szczerze wątpię w jego inteligencję. Mam 3letnia córkę. Na codzień jest spokojnym dzieckiem ale w nocy nie raz dostaje histerii , krzyczy gryzie, odpycha. On myśli ze to przez Niego ale tak nie jest. Lekarz powiedział ze z tego wyrośnie i są to tzw lęki nocne. Zaczynam mieć spore wątpliwości co do tego związku. On mi mówi ze musze coś z nią zrobić ze to zachowanie nie jest normalne. Nie rozumie ze córka ma dopiero niecałe 3 lata. Powiedział ze nie wie czy ją pokocha ze mu ciężko. Ze do mnie i do Niej czuje zupełnie różne uczucia. On sam jest ojcem. Ma 9 letnia córkę ale nie mają kontaktu. ... dziewczyny co Byście zrobiły na moim miejscu ? Wiem że dużo przeszłam w życiu i chce być szczęśliwa no ale nie za wszelką cenę ! Córka jest dla mnie najważniejsza !
Nie ma kontaktu z własnym dzieckiem - to chyba już wiesz, jaki ma stosunek do dzieci?
Miesiąc to zdecydowanie za mało aby mówić o uczuciach względem dziecka. Facet mówi szczerze, że nie wie czy pokocha- nie ma w tym nic dziwnego. Najważniejszy jest szacunek i zrozumienie. Zapewne będą się u was scierać różne koncepcje wychowania, zwyczajnie daj mu znać, że to ty decydujesz co jest dla dziecka najważniejsze. Zresztą na tym etapie to on w żaden sposób nie jest związany z dzieckiem.
Oczywiście niepokojące jest to, że facet odciął się od biologicznej córki. Mówił dlaczego tak się stało?
Miesiąc to zdecydowanie za mało aby mówić o uczuciach względem dziecka. Facet mówi szczerze, że nie wie czy pokocha- nie ma w tym nic dziwnego. Najważniejszy jest szacunek i zrozumienie. Zapewne będą się u was scierać różne koncepcje wychowania, zwyczajnie daj mu znać, że to ty decydujesz co jest dla dziecka najważniejsze. Zresztą na tym etapie to on w żaden sposób nie jest związany z dzieckiem.
Oczywiście niepokojące jest to, że facet odciął się od biologicznej córki. Mówił dlaczego tak się stało?
Chodzi o nieplacone alimenty. Matka dziecka nagminnie blokowala go nie dopuszczając do kontaktu z dzieckiem. I On i Ona mieszkają setki km od siebie
Nie przeszkadza Ci, że ten przystojny, wysoki, inteligentny ideał - okazał się być w stosunku do swojego własnego dziecka tak bezwzględny i nieodpowiedzialny ?
Nie przeszkadza Ci, że ten przystojny, wysoki, inteligentny ideał - okazał się być w stosunku do swojego własnego dziecka tak bezwzględny i nieodpowiedzialny ?
zapewne nie, bo to przecież wina tej wstrętnej byłej żony/ partnerki, utrudnia mu kontakt z dzieckiem więc kaska się nie należy
Z mojego doświadczenia wynika, że jeżeli obecny partner nie ma lub ma sporadyczny kontakt z własnym dzieckiem to z nim coś jest nie tak. Ok, może i partnerka utrudnia, bo przecież i tak się dzieje, ale mężczyzna to nie jest bezradna ameba i można zawsze o ten kontakt powalczyć. Bardziej bym się zastanawiała jednak nad przyczyną finansową tego braku kontaktu.
A dwa, w tym akurat przypadku dobrze, że facet był z Tobą szczery, mój obecny partner - kiedy sobie luźno rozmawialiśmy na tematy związkowe, wyznał, że mocno rozważałby związek z kobieta mającą już dziecko, właśnie dlatego, że sądzi, że nie byłby w stanie go pokochać, a nawet gdyby to z pewnością w przyszłości faworyzowałby swoje biologiczne potomstwo, tym samym krzywdząc
Z drugiej strony rozumiem, że po miesiącu związku mieszkacie razem? Czy on był świadkiem nocnych lęków Twojej córki?
nie zna się na dzieciach, być może ich nie lubi i nie ma do nich cierpliwości.
zasadniczo, nie ma w tym nic złego, pytanie czy warto się wiązać z kimś takim mając 3 letnie córkę?
Ola2210 - absolutnie nie chcę Cię krytykować, ale po przeczytaniu wszystkich Twoich tematów i postów, w pierwszej kolejności nasuwa mi się myśl, że dla Twojej małej córeczki to co się ostatnio dzieje, to zdecydowanie zbyt wiele.
Nie ufałabym do końca zdaniu lekarza na temat lęków nocnych i łatwości z jaką przeminą.
W Waszym życiu, zaledwie w ciągu kilku ostatnich miesięcy wydarzyło się tyle trudnych dla Twojego dziecka rzeczy, że i słonia zbiłoby to z nóg.
I myślę, że jest to ogromnym obciążeniem dla delikatnej psychiki dziecka, jego wrażliwości i stabilności emocjonalnej.
Najpierw tato alkoholik, często wpadający przy niej w furię, co doprowadzało do tego, że mała aż się trzęsła z nerwów i ze strachu.
Dodatkowo kontakt z babcią, również alkoholiczką.
Później w okresie bardzo krótkiego czasu śmierć ojca.
Sama pisałaś, że przeszłyście obie takie piekło, że trudno sobie wyobrazić.
Niemal natychmiast po tym - Twój związek z facetem po operacji nosa.
Ledwie dwa miesiące minęły, a Ty już jesteś w nowym związku z kolejnym ideałem.
Nie zrozum mnie źle, ale takie tempo drastycznych zmian w życiu małego dziecka, to naprawdę nie jest dobry pomysł.
Córka wyraźnie Ci pokazuje, jaki destrukcyjny wpływ to ma na nią.
Nie powinnaś tego lekceważyć, bo szkody jakie powstaną w psychice Twojego dziecka, mogą być piętnem na całe życie.
Piszesz, że jesteś w związku z nowym mężczyzną od miesiąca.
To jest raptem kilka tygodni, a on już ma kontakt z Twoim dzieckiem ?
Nie uważasz, że na to jest zdecydowanie za wcześnie ... ?
Pewnie nawet sama nie zdążyłaś się przekonać o szczerości intencji i planach na przyszłość względem Was obu, jakie on ma.
Na dobrą sprawę nawet go nie znasz.
Zrobisz oczywiście jak zechcesz i jak uznasz za słuszne, ale w mojej opinii mężczyzna, który nie uczestniczy w życiu i w kosztach utrzymania swojego dziecka - nie rokuje dobrze jako stabilny partner na przyszłość.
zasadniczo, nie ma w tym nic złego, pytanie czy warto się wiązać z kimś takim mając 3 letnie córkę?
Dokładnie . Nie zna się na dzieciach choć twierdzi inaczej. Nie ma cierpliwości. Córka i ja też, nie potrzebujemy nerwów. Wolimy być same ale szczęśliwe bo szkoda życia przejmować się i słuchać głupot. Wiem ze z odpowiednim podejściem moja córka jest bardzo grzeczna zresztą ma niecałe 3 lata. A on się nie nadaje ani na faceta ani na ojca . Otworzylyscie mi oczy , dziękuję
Ola2210 - absolutnie nie chcę Cię krytykować, ale po przeczytaniu wszystkich Twoich tematów i postów, w pierwszej kolejności nasuwa mi się myśl, że dla Twojej małej córeczki to co się ostatnio dzieje, to zdecydowanie zbyt wiele.
Nie ufałabym do końca zdaniu lekarza na temat lęków nocnych i łatwości z jaką przeminą.W Waszym życiu, zaledwie w ciągu kilku ostatnich miesięcy wydarzyło się tyle trudnych dla Twojego dziecka rzeczy, że i słonia zbiłoby to z nóg.
I myślę, że jest to ogromnym obciążeniem dla delikatnej psychiki dziecka, jego wrażliwości i stabilności emocjonalnej.Najpierw tato alkoholik, często wpadający przy niej w furię, co doprowadzało do tego, że mała aż się trzęsła z nerwów i ze strachu.
Dodatkowo kontakt z babcią, również alkoholiczką.
Później w okresie bardzo krótkiego czasu śmierć ojca.
Sama pisałaś, że przeszłyście obie takie piekło, że trudno sobie wyobrazić.
Niemal natychmiast po tym - Twój związek z facetem po operacji nosa.
Ledwie dwa miesiące minęły, a Ty już jesteś w nowym związku z kolejnym ideałem.Nie zrozum mnie źle, ale takie tempo drastycznych zmian w życiu małego dziecka, to naprawdę nie jest dobry pomysł.
Córka wyraźnie Ci pokazuje, jaki destrukcyjny wpływ to ma na nią.
Nie powinnaś tego lekceważyć, bo szkody jakie powstaną w psychice Twojego dziecka, mogą być piętnem na całe życie.Piszesz, że jesteś w związku z nowym mężczyzną od miesiąca.
To jest raptem kilka tygodni, a on już ma kontakt z Twoim dzieckiem ?
Nie uważasz, że na to jest zdecydowanie za wcześnie ... ?
Pewnie nawet sama nie zdążyłaś się przekonać o szczerości intencji i planach na przyszłość względem Was obu, jakie on ma.
Na dobrą sprawę nawet go nie znasz.Zrobisz oczywiście jak zechcesz i jak uznasz za słuszne, ale w mojej opinii mężczyzna, który nie uczestniczy w życiu i w kosztach utrzymania swojego dziecka - nie rokuje dobrze jako stabilny partner na przyszłość.
Dokładnie!
Ola, przeczytaj ten post parę razy. Tam są wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania.
Dokładnie . Nie zna się na dzieciach choć twierdzi inaczej. Nie ma cierpliwości. Córka i ja też, nie potrzebujemy nerwów. Wolimy być same ale szczęśliwe bo szkoda życia przejmować się i słuchać głupot. Wiem ze z odpowiednim podejściem moja córka jest bardzo grzeczna zresztą ma niecałe 3 lata. A on się nie nadaje ani na faceta ani na ojca . Otworzylyscie mi oczy , dziękuję