Nowy partner a dziecko. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nowy partner a dziecko.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Nowy partner a dziecko.

Witajcie . Od miesiąca jestem w związku.  Facet dokładnie taki jakiego zawsze chciałam mieć . Wysoki przystojny inteligentny.  Choć to ostatnie po tym co Wam powiem to szczerze wątpię w jego inteligencję.  Mam 3letnia córkę.  Na codzień jest spokojnym dzieckiem ale w nocy nie raz dostaje histerii , krzyczy gryzie, odpycha. On myśli ze to przez Niego ale tak nie jest.  Lekarz powiedział ze z tego wyrośnie i są to tzw lęki nocne. Zaczynam mieć spore wątpliwości co do tego związku.  On mi mówi ze musze coś z nią zrobić ze to zachowanie nie jest normalne.  Nie rozumie ze córka ma dopiero niecałe 3 lata. Powiedział ze nie wie czy ją pokocha ze mu ciężko. Ze do mnie i do Niej czuje zupełnie różne uczucia. On sam jest ojcem. Ma 9 letnia córkę ale nie mają kontaktu. ... dziewczyny co Byście zrobiły na moim miejscu ? Wiem że dużo przeszłam w życiu i chce być szczęśliwa no ale nie za wszelką cenę ! Córka jest dla mnie najważniejsza !

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nowy partner a dziecko.
Ola2210 napisał/a:

Witajcie . Od miesiąca jestem w związku.  Facet dokładnie taki jakiego zawsze chciałam mieć . Wysoki przystojny inteligentny.  Choć to ostatnie po tym co Wam powiem to szczerze wątpię w jego inteligencję.  Mam 3letnia córkę.  Na codzień jest spokojnym dzieckiem ale w nocy nie raz dostaje histerii , krzyczy gryzie, odpycha. On myśli ze to przez Niego ale tak nie jest.  Lekarz powiedział ze z tego wyrośnie i są to tzw lęki nocne. Zaczynam mieć spore wątpliwości co do tego związku.  On mi mówi ze musze coś z nią zrobić ze to zachowanie nie jest normalne.  Nie rozumie ze córka ma dopiero niecałe 3 lata. Powiedział ze nie wie czy ją pokocha ze mu ciężko. Ze do mnie i do Niej czuje zupełnie różne uczucia. On sam jest ojcem. Ma 9 letnia córkę ale nie mają kontaktu. ... dziewczyny co Byście zrobiły na moim miejscu ? Wiem że dużo przeszłam w życiu i chce być szczęśliwa no ale nie za wszelką cenę ! Córka jest dla mnie najważniejsza !

Nie ma kontaktu z własnym dzieckiem - to chyba już wiesz, jaki ma stosunek do dzieci?

3

Miesiąc to zdecydowanie za mało aby mówić o  uczuciach względem dziecka. Facet mówi szczerze, że nie wie czy pokocha- nie ma w tym nic dziwnego. Najważniejszy jest szacunek i zrozumienie. Zapewne będą się u was scierać różne koncepcje wychowania, zwyczajnie daj mu znać, że to ty decydujesz co jest dla dziecka najważniejsze. Zresztą na tym etapie to on w żaden sposób nie jest związany z dzieckiem.
Oczywiście niepokojące jest to, że facet odciął się od biologicznej córki. Mówił dlaczego tak się stało?

4

kejt38 napisał/a:

Miesiąc to zdecydowanie za mało aby mówić o  uczuciach względem dziecka. Facet mówi szczerze, że nie wie czy pokocha- nie ma w tym nic dziwnego. Najważniejszy jest szacunek i zrozumienie. Zapewne będą się u was scierać różne koncepcje wychowania, zwyczajnie daj mu znać, że to ty decydujesz co jest dla dziecka najważniejsze. Zresztą na tym etapie to on w żaden sposób nie jest związany z dzieckiem.
Oczywiście niepokojące jest to, że facet odciął się od biologicznej córki. Mówił dlaczego tak się stało?

Chodzi o nieplacone alimenty. Matka dziecka nagminnie blokowala go nie dopuszczając do kontaktu z dzieckiem. I On i Ona mieszkają setki km od siebie

5

Nie przeszkadza Ci, że ten przystojny, wysoki, inteligentny ideał - okazał się być w stosunku do swojego własnego dziecka tak bezwzględny i nieodpowiedzialny ?

6

IsaBella77 napisał/a:

Nie przeszkadza Ci, że ten przystojny, wysoki, inteligentny ideał - okazał się być w stosunku do swojego własnego dziecka tak bezwzględny i nieodpowiedzialny ?

zapewne nie, bo to przecież wina tej wstrętnej byłej żony/ partnerki, utrudnia mu kontakt z dzieckiem więc kaska się nie należy

7

Z mojego doświadczenia wynika, że jeżeli obecny partner nie ma lub ma sporadyczny kontakt z własnym dzieckiem to z nim coś jest nie tak. Ok, może i partnerka utrudnia, bo przecież i tak się dzieje, ale mężczyzna to nie jest bezradna ameba i można zawsze o ten kontakt powalczyć. Bardziej bym się zastanawiała jednak nad przyczyną finansową tego braku kontaktu.
A dwa, w tym akurat przypadku dobrze, że facet był z Tobą szczery, mój obecny partner - kiedy sobie luźno rozmawialiśmy na tematy związkowe, wyznał, że mocno rozważałby związek z kobieta mającą już dziecko, właśnie dlatego, że sądzi, że nie byłby w stanie go pokochać, a nawet gdyby to z pewnością w przyszłości faworyzowałby swoje biologiczne potomstwo, tym samym krzywdząc

Z drugiej strony rozumiem, że po miesiącu związku mieszkacie razem? Czy on był świadkiem nocnych lęków Twojej córki?

8

nie zna się na dzieciach, być może ich nie lubi i nie ma do nich cierpliwości.
zasadniczo, nie ma w tym nic złego, pytanie czy warto się wiązać z kimś takim mając 3 letnie córkę?

9

Ola2210 - absolutnie nie chcę Cię krytykować, ale po przeczytaniu wszystkich Twoich tematów i postów, w pierwszej kolejności nasuwa mi się myśl, że dla Twojej małej córeczki to co się ostatnio dzieje, to zdecydowanie zbyt wiele.
Nie ufałabym do końca zdaniu lekarza na temat lęków nocnych i łatwości z jaką przeminą.

W Waszym życiu, zaledwie w ciągu kilku ostatnich miesięcy wydarzyło się tyle trudnych dla Twojego dziecka rzeczy, że i słonia zbiłoby to z nóg.
I myślę, że jest to ogromnym obciążeniem dla delikatnej psychiki dziecka, jego wrażliwości i stabilności emocjonalnej.

Najpierw tato alkoholik, często wpadający przy niej w furię, co doprowadzało do tego, że mała aż się trzęsła z nerwów i ze strachu.
Dodatkowo kontakt z babcią, również alkoholiczką.
Później w okresie bardzo krótkiego czasu śmierć ojca.
Sama pisałaś, że przeszłyście obie takie piekło, że trudno sobie wyobrazić.
Niemal natychmiast po tym - Twój związek z facetem po operacji nosa.
Ledwie dwa miesiące minęły, a Ty już jesteś w nowym związku z kolejnym ideałem.

Nie zrozum mnie źle, ale takie tempo drastycznych zmian w życiu małego dziecka, to naprawdę nie jest dobry pomysł.
Córka wyraźnie Ci pokazuje, jaki destrukcyjny wpływ to ma na nią.
Nie powinnaś tego lekceważyć, bo szkody jakie powstaną w psychice Twojego dziecka, mogą być piętnem na całe życie.

Piszesz, że jesteś w związku z nowym mężczyzną od miesiąca.
To jest raptem kilka tygodni, a on już ma kontakt z Twoim dzieckiem ?
Nie uważasz, że na to jest zdecydowanie za wcześnie  ... ?
Pewnie nawet sama nie zdążyłaś się przekonać o szczerości intencji i planach na przyszłość względem Was obu, jakie on ma.
Na dobrą sprawę nawet go nie znasz.

Zrobisz oczywiście jak zechcesz i jak uznasz za słuszne, ale w mojej opinii mężczyzna, który nie uczestniczy w życiu i w kosztach utrzymania swojego dziecka - nie rokuje dobrze jako stabilny partner na przyszłość.

10

sosenek napisał/a:

zasadniczo, nie ma w tym nic złego, pytanie czy warto się wiązać z kimś takim mając 3 letnie córkę?

Dokładnie . Nie zna się na dzieciach choć twierdzi inaczej. Nie ma cierpliwości. Córka i ja też, nie potrzebujemy nerwów.  Wolimy być same ale szczęśliwe bo szkoda życia przejmować się i słuchać głupot.  Wiem ze z odpowiednim podejściem moja córka jest bardzo grzeczna zresztą ma niecałe 3 lata. A on się nie nadaje ani na faceta ani na ojca .  Otworzylyscie mi oczy , dziękuję

11

IsaBella77 napisał/a:

Ola2210 - absolutnie nie chcę Cię krytykować, ale po przeczytaniu wszystkich Twoich tematów i postów, w pierwszej kolejności nasuwa mi się myśl, że dla Twojej małej córeczki to co się ostatnio dzieje, to zdecydowanie zbyt wiele.
Nie ufałabym do końca zdaniu lekarza na temat lęków nocnych i łatwości z jaką przeminą.

W Waszym życiu, zaledwie w ciągu kilku ostatnich miesięcy wydarzyło się tyle trudnych dla Twojego dziecka rzeczy, że i słonia zbiłoby to z nóg.
I myślę, że jest to ogromnym obciążeniem dla delikatnej psychiki dziecka, jego wrażliwości i stabilności emocjonalnej.

Najpierw tato alkoholik, często wpadający przy niej w furię, co doprowadzało do tego, że mała aż się trzęsła z nerwów i ze strachu.
Dodatkowo kontakt z babcią, również alkoholiczką.
Później w okresie bardzo krótkiego czasu śmierć ojca.
Sama pisałaś, że przeszłyście obie takie piekło, że trudno sobie wyobrazić.
Niemal natychmiast po tym - Twój związek z facetem po operacji nosa.
Ledwie dwa miesiące minęły, a Ty już jesteś w nowym związku z kolejnym ideałem.

Nie zrozum mnie źle, ale takie tempo drastycznych zmian w życiu małego dziecka, to naprawdę nie jest dobry pomysł.
Córka wyraźnie Ci pokazuje, jaki destrukcyjny wpływ to ma na nią.
Nie powinnaś tego lekceważyć, bo szkody jakie powstaną w psychice Twojego dziecka, mogą być piętnem na całe życie.

Piszesz, że jesteś w związku z nowym mężczyzną od miesiąca.
To jest raptem kilka tygodni, a on już ma kontakt z Twoim dzieckiem ?
Nie uważasz, że na to jest zdecydowanie za wcześnie  ... ?
Pewnie nawet sama nie zdążyłaś się przekonać o szczerości intencji i planach na przyszłość względem Was obu, jakie on ma.
Na dobrą sprawę nawet go nie znasz.

Zrobisz oczywiście jak zechcesz i jak uznasz za słuszne, ale w mojej opinii mężczyzna, który nie uczestniczy w życiu i w kosztach utrzymania swojego dziecka - nie rokuje dobrze jako stabilny partner na przyszłość.

Dokładnie!
Ola, przeczytaj ten post parę razy. Tam są wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania.

12

sosenek napisał/a:

Dokładnie . Nie zna się na dzieciach choć twierdzi inaczej. Nie ma cierpliwości. Córka i ja też, nie potrzebujemy nerwów.  Wolimy być same ale szczęśliwe bo szkoda życia przejmować się i słuchać głupot.  Wiem ze z odpowiednim podejściem moja córka jest bardzo grzeczna zresztą ma niecałe 3 lata. A on się nie nadaje ani na faceta ani na ojca .  Otworzylyscie mi oczy , dziękuję

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nowy partner a dziecko.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024