Mąż a nowy partner 15 lat starszy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż a nowy partner 15 lat starszy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez paulinnkkka (2019-09-02 12:08:18)

Temat: Mąż a nowy partner 15 lat starszy

Cześć Chciałabym doradzić się Was bo już emocjonalnie nie daję sobie rady.
Zacznę od początku.
Z mężem jesteśmy od 8 lat, w tym 2 rok po ślubie. Zamieszkaliśmy ze sobą po roku. Po ślubie zaczęło sie wszystko psuć, przestało mi zależeć na mężu, nie podobał mi sie już tak jak kiedyś, nie chciałam sie z nim kochać bo mnie nie pociąga jak kiedyś..
Moj mąż krytykował moj ubiór, ze to nie pasuje do tego, ze obcasy powinnam nosić, ze mam brzuch i nie powinnam wkladac obcislej sukienki, ze mam cellulit, ze powinnam cwiczyc i wmawiał mi żebym zaczęła chodzić na siłownię mimo że mówiłam mu że tego nie lubie, nielubie sportu, jestem szczupla osoba, 167 cm 50 kg, pretensje ze cos nie zrobione w domu itd...

Mial problem z alkoholem, poradzilismy sobie, ma wszywke.

Gdy wrocil z 5 tyg delegacji z zagranicy, byla klotnia o to ze nie zauważyłam ze auto wróciło od mechanika a i tak źle chodzi, zaczęła się kłótnia wypominanie, popchnął mnie na lozko, walnął mnie w rękę, i scisnal nadgarski a jak plakalam i to mowilam ze boli to bardziej scisnal. Ostatnio zabral mi telefony bo niechcialam mu podac hasel, tez mnie popchnal na lozko i zabral telefony.
Stal sie nerwowy agresywny ale on twierdzi ze wina jest tylko po mojej stronie bo nic sie nie staram zeby go uspokoic, o niego, o to zeby bylo dobrze, np posprzątać mieszkanie tak jak on chce, żeby widział że robię coś dla niego. Dzieci nie mamy.  Mimo iz mówi ze nigdy mi nic nie zrobi i to co wyzej pisalam to dla niego nic i nie zrobil mi nic.

Dziewczyny jak to wyglada z waszej strony?
Ja sie przyznaje ze jestem lekkim leniem i nie chce mi sie ostatnio duzo robic, a o staraniu to juz nie ma mowy. Sprzatam w domu jest ogarnięte ale on zawsze cos znajdzie a sam sie nie wezmie.

No i po tym wyprowadziłam się z domu. Po wyprowadzce wyzywał mnie, moją rodzinę. Gdy emocje opadły po 4 miesiącach chciał zebym wrocila ze beze mnie żyć nie może, ze mnie kocha i sie poprawi i dużo zrozumiał. Poznał jakąś dziewczynę ale mowi ze jej nie chce bo kocha mnie.

Druga sprawa poznałam i zaczęłam się spotykać ze starszym o 15 lat żonatym mężczyżna (to trwa od kłotni z mężem), ma 3 dzieci, jest cudowny, kochany i takiego mężczyznę zawsze chciałam. Odszedł od żony, pomieszkuje u mnie. Ciagle mysle o tym czy dam sobie rade jak bedzie jeździł tam do zony do dzieci. Żona jego wie o nas. Mieszkanie z nim jest fajne, spokojna jestem, bez nerwów, nie kłócimy się, nie wymaga ode mnie nic, jak ugotuje coś to jest zadowolony ale często coś kupi albo sam robi. Mówi żebym sobie odpoczęła, a mąż? żebym dom ogarniała.

Z drugiej strony mam męża, zdradziłam go, już nie dawałam z nim rady. Mógłby może się zmienić, być jak kiedyś na początku, tylko rozmowa z nim strasznie mnie drażni. Ale jest bezdzietny. Mam mętlik w głowie. Źle się czuje że do mieszkania do ktorego wybieralam łóżko i inne rzeczy wprowadzi się inna kobieta. Dziwne to wiem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mąż a nowy partner 15 lat starszy
paulinnkkka napisał/a:

Z drugiej strony mam męża, zdradziłam go ale to wyłącznie jego wina, już nie dawałam z nim rady.

Ale to jest Twoja wina. Tylko i wyłącznie Twoja.

3

To zawsze jest wina męża. smile
Pogubiłaś się dziewczyno kompletnie. Jesteś tylko małpką przeskakującą z gałęzi na gałąź.

4

Wiem, że się pogubiłam ale dziewczyny może jakaś rada?

5

To było tak. ..bociana dziobal szpak..
Odrzucilas męża stal się agresywny bo nie poradził sobie z sytuacją.
Nie wygląda byś cos do niego czuła wiec szans na naprawę nie widzę.
Rozejdz się z nim.
A potem zastanow nad sobą co dla Ciebie znaczy kochać.
Więcej Ci nie piszę bo trochę życiowych lekcji musisz odebrać by coś zrozumieć..

6

Troll !!!!

7 Ostatnio edytowany przez paslawek (2019-09-02 13:19:54)

Wasze małżeństwo od dawna nie istnieje.Ruina gruzy.Wybrałaś sobie takiego męża co prawda nie wszystko da się przewidzieć ale było Ci jakoś wygodnie do czasu w tym układzie.
Mąż nie zmuszał cię do zdrady wybielasz się prymitywnie unikasz odpowiedzialności on ma swoje za uszami.
Mogłaś odejść wcześniej tylko nie miałaś do kogo .Zdradzanie jest super fajne i dostarcza emocji frajdy nie zaprzeczaj i nie pisz że Ci żal bo nie żal okłamujesz się żeby poczuć ulgę zrzucasz winę na męża i tyle przewidywalne do bólu
Zradziłaś bo mogłaś i chciałaś może w odwecie wszystko inne to tylko głupiutkie dziecinne wymówki i usprawiedliwianie się z kłamstw i zdrady żeby uniknąć poczucia winy i wyrzutów sumienia poczuć się lepiej.Koniecznie chcesz przerzucić na męża całą odpowiedzialność i winę słabe to i tchórzliwe
Nie kochasz już męża powrót nie ma żadnego sensu nie uda się
Weź co Twoje zrąbałaś na klatę odpuść sobie i żyj dalej z plastrem który zapewnia Ci szczęście bo nie potrafisz go mieć w sobie samej potrzebujesz faceta który Cię uszczęśliwia wszystko do czasu oczekiwanie są źródłem rozczarowań
Mężowi jak Cię najdzie daj święty spokój weź rozwód oddaliłaś się w kosmos emocjonalnie od niego dzieli was przepaść
A z tym drugim pobaw się poszalej i zboczysz co będzie.Teraz Twój mąż nie ma szans w porównaniu z kochankiem seks romans zawsze jest zaje...ty bo to inne nowe.

8

Droga autorko. Zdrada nigdy nie jest winą zdradzanego. Nigdy. Jeśli związek się psuje, próbujesz naprawiać, jeśli nie udaje się naprawić, odchodzisz i wtedy możesz sobie szukać, kogo chcesz. Tylko to jest w porządku.

9 Ostatnio edytowany przez paslawek (2019-09-02 12:38:02)

assassin napisał/a:

Troll !!!!

Mam wrażenie że ta historia zaczęła się już kiedyś wcześniej pod innym nickiem PAULINA9393. 
https://www.netkobiety.pl/t115683.html

https://www.netkobiety.pl/t117396.html

10

niepodobna napisał/a:

Droga autorko. Zdrada nigdy nie jest winą zdradzanego. Nigdy. Jeśli związek się psuje, próbujesz naprawiać, jeśli nie udaje się naprawić, odchodzisz i wtedy możesz sobie szukać, kogo chcesz. Tylko to jest w porządku.

Tak masz rację, tylko uważasz że ratowanie takie związku ma sens? Czy czytałaś to jak mnie traktował?

11

assassin napisał/a:

Troll !!!!

Przychylam się do Twojego zdania i zdecydowanej reakcji. Troll.

12

https://www.netkobiety.pl/t117396.html

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż a nowy partner 15 lat starszy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024