Sztuczne znajomości - czy to obecnie norma? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Sztuczne znajomości - czy to obecnie norma?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Sztuczne znajomości - czy to obecnie norma?

Cześć wszystkim,

Czy Wy też tak macie, że Wasze kontakty ze znajomymi wyglądają tak, że w większości odzywają się tylko jak coś chcą? Albo składają życzenia tylko przez portal społecznościowy i to tylko wtedy, gdy poddajecie taką informację? A tak to nie pamiętają. I ogólnie wszystko na pokaz...

Mam wrażenie, że teraz ludzie nie mają ochoty ani czasu na spotkania, a prawdziwych przyjaciół trudno...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sztuczne znajomości - czy to obecnie norma?
Paffka napisał/a:

Cześć wszystkim,

Czy Wy też tak macie, że Wasze kontakty ze znajomymi wyglądają tak, że w większości odzywają się tylko jak coś chcą? Albo składają życzenia tylko przez portal społecznościowy i to tylko wtedy, gdy poddajecie taką informację? A tak to nie pamiętają. I ogólnie wszystko na pokaz...

Mam wrażenie, że teraz ludzie nie mają ochoty ani czasu na spotkania, a prawdziwych przyjaciół trudno...

No ja niekiedy nawet na prawdziwych przyjaciol czasu nie mam. Tak niestesty teraz wszystko szybko sie dzieje..

Co do znajomych, to niestety tak jest, odzywaja sie jak cos chca, a jak ty cos chcesz, to juz nie maja, nie maja czasu, nie wiedza, nie moga... Oczywiscie nie wszyscy, sa wyjatki, ale za granica, to standard, ze najcheniej to Polak Polakowi "wbilby noz w plecy". Oczywiscie nie kazdy..

3

Zdaje się chodzi ci o to, że kiedyś było lepiej. Tutaj sporo racji ma Gosiawie. Gdy byliśmy młodzi nie w związkach, no to był czas na przyjaźnie. Później przychodzi czas na dbanie o związki, pracę, spłacanie kredytów, dzieci i masa różnych obowiązków. No i przyjaźnie się kończą. Życie.

4

Legat napisał/a:

Zdaje się chodzi ci o to, że kiedyś było lepiej. Tutaj sporo racji ma Gosiawie. Gdy byliśmy młodzi nie w związkach, no to był czas na przyjaźnie. Później przychodzi czas na dbanie o związki, pracę, spłacanie kredytów, dzieci i masa różnych obowiązków. No i przyjaźnie się kończą. Życie.

Coś w tym stylu ,ludzie zakładają rodziny, mają mężów, dzieci, żony i to oni  są na pierwszym planie niż przyjaciele. Osoby posiadające rodziny - logiczne, ze na przykład na wakacje b ęda wyjezdzały z meżem , żona i dziećmi niż z przyjaciółmi. A zamiast umówić się wieczorem do pubu będą z dzieckiem odrabiać lekcje, zamiast wyjść z kumplem na rowery - będa wozić na zajęcia swoje dzieci i nie starczy po prostu czasu.

5

Ja mam taka "kolezanke " dzwoni jak cos potrzebuje... ostatnio miesiac temu, zeby jej chore dziecko popilnowac,bo musiala cos zalatwic... od tego czasu zero kontaktu, a nawet sie nie klocilismy, nie obgadywalismy ani nic. Tylko czekam jak znow sobie o mnie przypomni- zadna z jej kolezaneczek jej nie pomogla w niczym,ale to do nich lazi na ploty... juz jej chyba przestane pomagac, nawet moja kumpela mi to radzila

6

JuliaUK33 napisał/a:

Ja mam taka "kolezanke " dzwoni jak cos potrzebuje... ostatnio miesiac temu, zeby jej chore dziecko popilnowac,bo musiala cos zalatwic... od tego czasu zero kontaktu, a nawet sie nie klocilismy, nie obgadywalismy ani nic. Tylko czekam jak znow sobie o mnie przypomni- zadna z jej kolezaneczek jej nie pomogla w niczym,ale to do nich lazi na ploty... juz jej chyba przestane pomagac, nawet moja kumpela mi to radzila

oj sa tacy ludzie, mam tez takie "kolezanki"

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Sztuczne znajomości - czy to obecnie norma?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024