Dyskusja na temat pewnego typu kobiet (karierowiczka) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dyskusja na temat pewnego typu kobiet (karierowiczka)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez tonysoprano (2023-10-16 20:46:34)

Temat: Dyskusja na temat pewnego typu kobiet (karierowiczka)

Gg

Zobacz podobne tematy :
Odp: Dyskusja na temat pewnego typu kobiet (karierowiczka)

Jaka karierowiczka? Ot męski typ, zachowuje sie podobnie jak większość facetów. Takie czasy....

3 Ostatnio edytowany przez wieka (2023-10-16 09:52:24)

Psychoanalityków tu nie ma, zresztą na podstawie takiego opisu pewnie i specjalista by się nie podjął oceny.

Było minęło, więc nie ma za bardzo sensu jej rozkminiać, chyby, że pobawić się w gdybanie, co niczego i tak nie zmieni.

Była jaka była, szuka takiego, żeby jej odpowiadał, czyli swojego ideału, więc albo go znajdzie, albo z wiekiem obniży wymagania.
Dlatego można odnieść wrażenie, że kalkuluje, ale jak się naprawdę zakocha, różowe okulary przykryją ew. mankamenty wybranka.

Może też ma głowie cały czas poprzedni związek i ciężko jej się otworzyć na nową miłość. Może mieć zbyt wysokie poczucie wartości, ale jak zawsze musi trafić swój na swego.

Praktycznie to jej nie znałaś, dlatego nie dowiemy się czy nie miała też  jakiś zaburzeń osobowości, które mają dwie twarze.
Z jednej strony dominująca, z drugiej szukająca silnego faceta, może chce, żeby ją ujarzmił, a nie jadł z ręki, jak pewnie większość z którymi się spotykała.

Szansę na związek ma każdy, gorzej z jego przetrwaniem zgodnym z założeniem.

4

tonysoprano napisał/a:

Przed spotkaniami ze mną opowiadała, że spotykała się z innymi, i też to było parę spotkań, ale zawsze gdzieś dawała kosza i nie wychodziła. Mówiła, że to jest jej wybór i nie wchodzi tak szybko w związki. Tylko dziwi mnie naprawdę to, że ona tak każdego odrzuca i jakby nie wiedziała czego szuka. A może to przelotny seks?

Może przelotny seks. Może miała wiele związków. Może spotyka się za kasę. Może w każdym widzi wady. Może trafiała na agresorów, prymitywów.

Próbuję cały czas zanalizować
...

I to może być twój błąd. Że zamiast poznać dziewcyznę próbujesz ją w tabelki Excel wpisać.

+ materializm - wielokrotnie powtarzała, że kocha pieniądze i zajarana autami, mówi że uwielbia je wydawać

Różnie kobiety mają. Czasem mówią, że lubią samochody, a nie są materialistkami.
Albo chodzi robić paznokcie czy rzęsy, a potem nie ma na wczasy.
Albo jest bardzo oszczędna, tylko rozwala pieniądze na pożyteczne rzeczy do domu.

+ uczuciowość, ale płytka - ja to rozumiałem u niej tak, że tak jakby ona odpalała sobie te uczucia w momencie jakby ona decydowała kiedy chce je przekazać i ode mnie je dostać. Poza tym w wielu momentach nieuśmiechnięta była, tak bardziej trzeba było ją rozśmieszyć
+ gadka o sobie - mało zadawała pytań, bardziej polegało to na autoprezenttacji

Chyba wiele kobiet tak ma. Nie wiadomo co ona myśli, mało wylewna, dużo mówi o sobie.
Jak mówi to poniekąd dobrze, bo gorzej jak mało mówi a dużo pyta "o czym myślisz?"

+ słodkość? - w momentach zbliżeń cielesnych po prostu czułem, że mam przy sobie taką małą dziewczynkę, kompletną odwrotność kobiety tej silnej i zdecydowanej, twardej
+ seksualność - na wysokim poziomie, czułem to podczas pierwszego pocałunku i podczas seksu, że jest mega empiryczna

W seksie każdy jest sobą. Uległa to chyba dobrze?

powiedziała że nie spodobał jej się mój charakter i zachowanie.

Pewnie ma rację.
Oto przykład...

Czy to jest charakter karierowiczki?
Czy ona znajdzie sobie kiedyś jakiś długi związek i jaki typ związku, faceta u boku by to był?
Jaki taka kobieta ma sposób myślenia?

Czy ona to...
Czy ona tamto...

A Ty? Może coś o sobie powiesz? Poza tym że jesteś analitykiem charakterologicznym?

5

Autorze, z samego opisu brzmi to trochę jakby ona cię sprawdzała. Czy jesteś warty uwagi, był tu niedawno wątek z podobną sytuacją. Z jednej strony silna i niezależna kobieta, która wie czego chce, a z drugiej każdego zawsze odrzucała co spotkało i ciebie. Według niektórych użytkowników tego forum to jest wręcz niemożliwe by przez dłuższy czas kogoś szukać i nie znaleźć. To może być ten typ dziewczyny, która nigdy nie znajdzie kogoś do związku bo każdy będzie niewystarczający ale testując sobie kogoś od czasu do czasu dostanie trochę atencji i seksu. Oczywiście to wszystko może być nie prawdą ale z samego opisu tak to wygląda.

6 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-10-16 13:16:59)

Jaka znowu karierowiczka? Opisałeś dziewczynę, która ma mocny charakter, ale w łóżku jest uległa. Do tego zaradna, ogarnięta życiowo. A to, że skoncentrowana na sobie - taki typ.

tonysoprano napisał/a:

Czy ona znajdzie sobie kiedyś jakiś długi związek i jaki typ związku, faceta u boku by to był?

Taki, który nie ma problemów z erekcją, Radku.

Czy Ukrainka i jej kariera nie mieści się w jednym wątku?

https://www.netkobiety.pl/t132151.html

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dyskusja na temat pewnego typu kobiet (karierowiczka)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024