Witam! Mam problem: Moja dobra koleżanka zdradziła chłopaka, który wydaje mi się być jak dla mnie IDEALNYM. Kiedy byli w związku, uważałam że są tak dobrze do siebie dobrani, jednak kiedy się dowiedziałam, że się rozstali, doznałam szoku, i tak strasznie zrobiło mi się jego żal. Nie znam go bardzo dobrze, ale wiem jak się starał dla niej i robił dla niej praktycznie WSZYSTKO. Ona nie potrafiła nic niegatywnego o nim powiedzieć, ale uwżała że rozstanie się z nim była najlepszą decyzją bo nie była w nim zakochana. Nie wiem czy to ze względu na to, że mi się go tak strasznie zrobiło go żal ale od kilku miesięcy myślę o nim każdego dnia. Często jak się widywaliśmy wszyscy wspólnie to ja i on mieliśmy podobne zdanie na różne tematy i wydaje mi się że pasowalibyśmy jako para. Fantazję erotyczne których nie doznałam nigdy wcześniej w całym moim życiu nagle nie dają mi spokoju, i to zawsze z tym właśnie chłopakiem. Nie wiem czy on mnie lubi ale wątpię zeby darzył mnie takim uczuciem jak ja jego. Piszę pamiętnik i piszę praktycznie tylko o nim, tak bardzo bym chciała żeby wiedział jak bardzo ja go doceniam!!! Jednak problemem jest to, że oni mają jedno dziecko wspólnie, ja mam trójkę dzieci z moim mężem i jestesmy w 9letnim związku. On mnie ostatnio bardzo irytyuję, i zrozumiałam teraz po tylu latach, że on praktycznie od początku próbuje mnie zmienić, jakby nie kochał mnie taka, jaką jestem tylko jakby sam sobie wymarzył jaka mam być i ciągle próbował mnie zmienić. Nie ukrywam, że bardzo się zmieniłam od kąd jesteśmy razem, jednak nie potrafię być zupełnie taką jakby on chciał żebym była. Chcę być sobą! Jest przystojny i jest idealnym ojcem, ale czuję że coraz mniej go kocham. Nie chcę rozbijać małżeństwa, chcę aby dzieci miały oby dwóch rodziców koło siebie. Więc powinnam tak właściwie zapomnieć o tym drugim i być nieszczęśliwa i niekochana przez resztę moich dni dla dobra innych. Temu chłopakowi też nie powinnam mówić co czuję bo tylko pogorszę sprawę. Jednak tak bardzo bym chciała by się dowiedział jak bardzo go docenimam, co w nim lubię itd.. Co mam zrobić?
Maria