Zakochalam sie w innym chlopaku bedac w 9 letnim zwiazku malzenskim - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zakochalam sie w innym chlopaku bedac w 9 letnim zwiazku malzenskim

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Zakochalam sie w innym chlopaku bedac w 9 letnim zwiazku malzenskim

Witam! Mam problem: Moja dobra koleżanka zdradziła chłopaka, który wydaje mi się być jak dla mnie IDEALNYM. Kiedy byli w związku, uważałam że są tak dobrze do siebie dobrani, jednak kiedy się dowiedziałam, że się rozstali, doznałam szoku, i tak strasznie zrobiło mi się jego żal. Nie znam go bardzo dobrze, ale wiem jak się starał dla niej i robił dla niej praktycznie WSZYSTKO. Ona nie potrafiła nic niegatywnego o nim powiedzieć, ale uwżała że rozstanie się z nim była najlepszą decyzją bo nie była w nim zakochana. Nie wiem czy to ze względu na to, że mi się go tak strasznie zrobiło go żal ale od kilku miesięcy myślę o nim każdego dnia. Często jak się widywaliśmy wszyscy wspólnie to ja i on mieliśmy podobne zdanie na różne tematy i wydaje mi się że pasowalibyśmy jako para. Fantazję erotyczne których nie doznałam nigdy wcześniej w całym moim życiu nagle nie dają mi spokoju, i to zawsze z tym właśnie chłopakiem. Nie wiem czy on mnie lubi ale wątpię zeby darzył mnie takim uczuciem jak ja jego. Piszę pamiętnik i piszę praktycznie tylko o nim, tak bardzo bym chciała żeby wiedział jak bardzo ja go doceniam!!! Jednak problemem jest to, że oni mają jedno dziecko wspólnie, ja mam trójkę dzieci z moim mężem i jestesmy w 9letnim związku. On mnie ostatnio bardzo irytyuję, i zrozumiałam teraz po tylu latach, że on praktycznie od początku próbuje mnie zmienić, jakby nie kochał mnie taka, jaką jestem tylko jakby sam sobie wymarzył jaka mam być i ciągle próbował mnie zmienić. Nie ukrywam, że bardzo się zmieniłam od kąd jesteśmy razem, jednak nie potrafię być zupełnie taką jakby on chciał żebym była. Chcę być sobą! Jest przystojny i jest idealnym ojcem, ale czuję że coraz mniej go kocham. Nie chcę rozbijać małżeństwa, chcę aby dzieci miały oby dwóch rodziców koło siebie. Więc powinnam tak właściwie zapomnieć o tym drugim i być nieszczęśliwa i niekochana przez resztę moich dni dla dobra innych. Temu chłopakowi też nie powinnam mówić co czuję bo tylko pogorszę sprawę. Jednak tak bardzo bym chciała by się dowiedział jak bardzo go docenimam, co w nim lubię itd.. Co mam zrobić?

Maria

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zakochalam sie w innym chlopaku bedac w 9 letnim zwiazku malzenskim

Masz dzieci, męża? No to dbaj o rodzinę.

Chcesz coś temu chłopakowi powiedzieć? To co takie trudne znaleź kontakt? Chcesz to powiedz.

3

mariaarnesson napisał/a:

Chcę być sobą!

A kim Ty jestes?
Kobieta, ktora bedac w malzenstwie fantazjuje o kims innym?

4

mariaarnesson napisał/a:

Jednak problemem jest to, że oni mają jedno dziecko wspólnie, ja mam trójkę dzieci z moim mężem i jestesmy w 9letnim związku. On mnie ostatnio bardzo irytyuję, i zrozumiałam teraz po tylu latach, że on praktycznie od początku próbuje mnie zmienić, jakby nie kochał mnie taka, jaką jestem tylko jakby sam sobie wymarzył jaka mam być i ciągle próbował mnie zmienić.

Taaaak, nagle teraz to zrozumiałaś? Wiesz, że to się nazywa racjonalizacja? To że mąż zaczął Cię irytować także nie jest przypadkiem.

5 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-06-30 08:28:44)

Priscilla napisał/a:
mariaarnesson napisał/a:

Jednak problemem jest to, że oni mają jedno dziecko wspólnie, ja mam trójkę dzieci z moim mężem i jestesmy w 9letnim związku. On mnie ostatnio bardzo irytyuję, i zrozumiałam teraz po tylu latach, że on praktycznie od początku próbuje mnie zmienić, jakby nie kochał mnie taka, jaką jestem tylko jakby sam sobie wymarzył jaka mam być i ciągle próbował mnie zmienić.

Taaaak, nagle teraz to zrozumiałaś? Wiesz, że to się nazywa racjonalizacja?

Raczej dysonans poznawczy. smile

mariaarnesson napisał/a:

powinnam tak właściwie zapomnieć o tym drugim i być nieszczęśliwa i niekochana przez resztę moich dni dla dobra innych

Ważny element dramy. Robisz z siebie ofiarę. A gdyby do czegoś doszło, czego baaardzo chcesz - to ty będziesz sprawcą.

6 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-06-30 08:30:46)

mariaarnesson napisał/a:

Witam! Mam problem: Moja dobra koleżanka zdradziła chłopaka, który wydaje mi się być jak dla mnie IDEALNYM. Kiedy byli w związku, uważałam że są tak dobrze do siebie dobrani, jednak kiedy się dowiedziałam, że się rozstali, doznałam szoku, i tak strasznie zrobiło mi się jego żal. Nie znam go bardzo dobrze, ale wiem jak się starał dla niej i robił dla niej praktycznie WSZYSTKO. Ona nie potrafiła nic niegatywnego o nim powiedzieć, ale uwżała że rozstanie się z nim była najlepszą decyzją bo nie była w nim zakochana. Nie wiem czy to ze względu na to, że mi się go tak strasznie zrobiło go żal ale od kilku miesięcy myślę o nim każdego dnia. Często jak się widywaliśmy wszyscy wspólnie to ja i on mieliśmy podobne zdanie na różne tematy i wydaje mi się że pasowalibyśmy jako para. Fantazję erotyczne których nie doznałam nigdy wcześniej w całym moim życiu nagle nie dają mi spokoju, i to zawsze z tym właśnie chłopakiem. Nie wiem czy on mnie lubi ale wątpię zeby darzył mnie takim uczuciem jak ja jego. Piszę pamiętnik i piszę praktycznie tylko o nim, tak bardzo bym chciała żeby wiedział jak bardzo ja go doceniam!!! Jednak problemem jest to, że oni mają jedno dziecko wspólnie, ja mam trójkę dzieci z moim mężem i jestesmy w 9letnim związku. On mnie ostatnio bardzo irytyuję, i zrozumiałam teraz po tylu latach, że on praktycznie od początku próbuje mnie zmienić, jakby nie kochał mnie taka, jaką jestem tylko jakby sam sobie wymarzył jaka mam być i ciągle próbował mnie zmienić. Nie ukrywam, że bardzo się zmieniłam od kąd jesteśmy razem, jednak nie potrafię być zupełnie taką jakby on chciał żebym była. Chcę być sobą! Jest przystojny i jest idealnym ojcem, ale czuję że coraz mniej go kocham. Nie chcę rozbijać małżeństwa, chcę aby dzieci miały oby dwóch rodziców koło siebie. Więc powinnam tak właściwie zapomnieć o tym drugim i być nieszczęśliwa i niekochana przez resztę moich dni dla dobra innych. Temu chłopakowi też nie powinnam mówić co czuję bo tylko pogorszę sprawę. Jednak tak bardzo bym chciała by się dowiedział jak bardzo go docenimam, co w nim lubię itd.. Co mam zrobić?

Maria

Może porozmawiaj z mężem? Z opowieści wynika, że  tęsknisz za romantyzmem,chcesz,  żeby mą z okazał ci akceptację i zrozumienie.  A może zmieniłaś się po tych kilku latach i powinnaś lepiej zadbać o siebie? A ta koleżanka to sama teraz jest?

7

Tamiraa napisał/a:

Może porozmawiaj z mężem?

Kurła i co ma ta rozmowa dać? Co jej mąż poradzi? Powie ok, zatem zostaw mi tą 3 dzieci i idź spełnij się jako kobieta, a my tu sobie poczekamy?
Odwróć sobie sytuację i postaw się w roli męża. Przychodzi do ciebie twój partner i mówi: wiesz co podoba mi się taka jedna, zakręciłem się w niej. Poradź co tu zrobić.

8 Ostatnio edytowany przez 123qwerty123 (2023-06-30 08:41:20)

Ubzdurałaś sobie coś. Nagle jesteś przez męża nieszczęśliwa i niekochana. Gdyby koleżanka nie zostawiła typka to byś się taka nie czuła.
Poza tym ten porzucony typek zapewne nadal kocha tę Twoją koleżankę. Niby z jakiej paki on by miał się teraz Tobą zainteresować? Sama napisałaś, że w to wątpisz. Poza tym gościu może mieć jakieś swoje zasady typu - nie wiąże się z mężatkami, rozwódkami z trójką dzieci. A już tym bardziej z koleżanką byłej.

Poza tym ten twój cały post pasuje do 15latki, a nie mężatki z 3 dzieci.

ps. jak mąż taki zły to go już teraz zostaw, a potem szukaj sobie zastępstwa.

9 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-06-30 08:50:28)

Legat napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Może porozmawiaj z mężem?

Kurła i co ma ta rozmowa dać? Co jej mąż poradzi? Powie ok, zatem zostaw mi tą 3 dzieci i idź spełnij się jako kobieta, a my tu sobie poczekamy?
Odwróć sobie sytuację i postaw się w roli męża. Przychodzi do ciebie twój partner i mówi: wiesz co podoba mi się taka jedna, zakręciłem się w niej. Poradź co tu zrobić.

Źle myślisz, autorka może porozmawiać z mężem o swoich oczekiwaniach tak, żeby w mężu  zobaczyła znów tego, w którym się kiedyś zakochała. A może ona by chciała znów dostawać kwiaty albo umówić się na romantyczną kolację i do kina? Autorka pisze pamiętnik, więc jest wrażliwą kobietą.

Czy muszą być od razu gierki małżeńskie?

10

Jeśli się zakochałaś, to i tak bez wzajemności, więc sobie tylko zrobiłaś kuku, pozostaje się odkochać i tyle.
Przestań go idealizować i skup się na swojej rodzinie dla dobra wszystkich.

Pamiętaj też, że opakowanie nie świadczy o tym co jest w środku. Ten co jest taki cukierkowy na zewnątrz, bywa gorzki wewnątrz.

11

wieka napisał/a:

Jeśli się zakochałaś, to i tak bez wzajemności, więc sobie tylko zrobiłaś kuku, pozostaje się odkochać i tyle.
Przestań go idealizować i skup się na swojej rodzinie dla dobra wszystkich.

Pamiętaj też, że opakowanie nie świadczy o tym co jest w środku. Ten co jest taki cukierkowy na zewnątrz, bywa gorzki wewnątrz.

+1

12

Dajcie spokój, przecież to jakaś 12 latka, która nudzi się na wakacjach.

13

Dracarys napisał/a:

Dajcie spokój, przecież to jakaś 12 latka, która nudzi się na wakacjach.

Jeśli tak, to dobrze, że się nie doczekała porad Jacka   smile

14

Legat napisał/a:
Priscilla napisał/a:
mariaarnesson napisał/a:

Taaaak, nagle teraz to zrozumiałaś? Wiesz, że to się nazywa racjonalizacja?

Raczej dysonans poznawczy. smile

Racjonalizacja, bo buduje sobie w głowie obraz męża, który się przecież w ciągu tak krótkiego czasu nie zmienił, a którego nagle "nie da się kochać". Przy tym drugim on musi wypadać blado, żeby zdjąć z niej wyrzuty sumienia. Zresztą sam mąż też jest jednym, wielkim wyrzutem sumienia, bo za każdym razem jak na niego spojrzy, to czuje się w stosunku do niego nie w porządku, ale im on będzie w jej głowie gorszy, tym sama przed sobą bardziej będzie czuła się usprawiedliwiona.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zakochalam sie w innym chlopaku bedac w 9 letnim zwiazku malzenskim

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024