Czesc wszystkim
Rzadko wypowiadam się na forum ale dzisiaj bardzo Was proszę dziewczyny o poradę, o Wasz punkt widzenia
2 miesiące temu poznałam kogoś, często się spotykamy, nie jesteśmy jeszcze w związku ale wszystko zmierza w tym kierunku, z mojej strony jest duże zauroczenie, on również powiedział to samo, widzę że mu zależy, stara się
Zanim mnie poznał miał krótka relację z pewną kobietą, obydwoje uznali że do siebie nie pasują i przestali się spotykać, opowiedział o niej krótko
Ostatnio gdy był u mnie pojechał na chwilę do domu, zostawił telefon i przyszła wiadomość, widziałam że od jakiejś kobiety więc odczytałam, jakiś śmieszny mem, dziewczyny nie oceniajcie mnie proszę, tak przeczytałam wcześniejsze wiadomości, wiem że nie powinnam
To była ta kobieta z którą spotykał się wcześniej, okazało się że od pewnego czasu on pisze do niej, to są krótkie wiadomości, jakiś uśmiech, pytanie co słychać, śmieszny mem, najgorsze są ostatnie wiadomości, miał imprezę firmową, napił się, i znów do niej napisał, że myśli wciąż o niej, przypomniał ostatni seks, że wciąż pamięta:( nie wiem co o tym myśleć, niby to wiadomości wysyłane pod wpływem alkoholu ale jednak, ona również napisała że jeszcze i nim myśli
Odpowiedzcie proszę szczerze co o tym myślicie
Czesc wszystkim
Rzadko wypowiadam się na forum ale dzisiaj bardzo Was proszę dziewczyny o poradę, o Wasz punkt widzenia
2 miesiące temu poznałam kogoś, często się spotykamy, nie jesteśmy jeszcze w związku ale wszystko zmierza w tym kierunku, z mojej strony jest duże zauroczenie, on również powiedział to samo, widzę że mu zależy, stara się
Zanim mnie poznał miał krótka relację z pewną kobietą, obydwoje uznali że do siebie nie pasują i przestali się spotykać, opowiedział o niej krótko
Ostatnio gdy był u mnie pojechał na chwilę do domu, zostawił telefon i przyszła wiadomość, widziałam że od jakiejś kobiety więc odczytałam, jakiś śmieszny mem, dziewczyny nie oceniajcie mnie proszę, tak przeczytałam wcześniejsze wiadomości, wiem że nie powinnam
To była ta kobieta z którą spotykał się wcześniej, okazało się że od pewnego czasu on pisze do niej, to są krótkie wiadomości, jakiś uśmiech, pytanie co słychać, śmieszny mem, najgorsze są ostatnie wiadomości, miał imprezę firmową, napił się, i znów do niej napisał, że myśli wciąż o niej, przypomniał ostatni seks, że wciąż pamięta:( nie wiem co o tym myśleć, niby to wiadomości wysyłane pod wpływem alkoholu ale jednak, ona również napisała że jeszcze i nim myśli
Odpowiedzcie proszę szczerze co o tym myślicie
Nie pasują do siebie na tyle, żeby stworzyć coś sensownego, za to do seksu jak najbardziej pasują. Zwłaszcza po alkoholu pasują , gdy liczy się tylko dobra zabawa i jest ochota zaszaleć.
Ja bym go pogoniła, jak za nią tęskni to niech do niej biegnie i korzysta z seksu.
I wcale bym się nie kryła, że odczytałam wiadomość.
Te ostatnie wiadomości jeszcze mogłabym wytłumaczyć bo po alkoholu, ale były też wcześniejsze, i zawsze on pisze pierwszy nie ona, wyraźnie szuka kontaktu..
Te ostatnie wiadomości jeszcze mogłabym wytłumaczyć bo po alkoholu, ale były też wcześniejsze, i zawsze on pisze pierwszy nie ona, wyraźnie szuka kontaktu..
Wiesz, co człowiek myśli na trzeźwo i nie ma odwagi wyrazić to po alkoholu powie.
Pewnie uważa Cię za wartościową dziewczynę, myśli, że z Tobą mógłby stworzyć coś dobrego, pewniejszego i wartościowego.
Tylko co Ci z partnera, który skorzysta z Twojej serdeczności, pracowitości i innych wspaniałych cech a bawić będzie się chciał z kimś innym?
Jak to niektórzy tutaj pisali, jedna do roboty w domu a druga do seksu poza domem.
Jesli spuścisz uszy po sobie i zgodzisz się na taki układ, to tak będziesz mieć. Musisz mu pokazać, że z Tobą tak nie można. Jak sama przestaniesz się wysoko cenić to inni też nie muszą tego robić. Twoja samoocena nie może cierpieć bo jakiś chłopak Cię oszukuje. Skrzywdziłabyś samą siebie gdybyś na to pozwalała.
Napiszę jak kilka użytkowniczek często pisze. Miał przecież prawo, nic ci nie obiecał.
A tak na poważnie. On jeszcze nie zakończył tamtego związku. Trzeba mu podziękować i powiedzieć, niech nie zaczyna nowego, gdy wcześniejszego nie zamknął.
Niby sobie tłumacze że po alkoholu ludzie mówią różne głupoty, ale z drugiej strony, jest takie powiedzenie że słowa pijanego to myśli trzeźwego
Niby sobie tłumacze że po alkoholu ludzie mówią różne głupoty, ale z drugiej strony, jest takie powiedzenie że słowa pijanego to myśli trzeźwego
I po alkoholu i na trzeźwo jesteś dla niego tylko opcją zapasową. Tamta nie zechce pomimo jego starań - wtedy będziesz ewentualnie dość dobra na jakąś chwilę, to wszystko.
Tracisz przy nim czas, on cały czas jest myślami przy tamtej. Zakończ ten związek i poszukaj kogoś, kto się bardziej zaangażuje.
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, też miałam podobne zdanie ale chyba potrzebowałam innego punktu widzenia
To świeża znajomość, i tak sobie myślę skoro teraz tak się zachowuje, co będzie później, jakaś różnica zdań, kłótnia i bez zastanowienia napisze, pobiegnie do innej
Cześć!
Rozumiem, że jesteś zaniepokojona odkryciem tych wiadomości i zastanawiasz się, czy ta relacja, w którą się angażujesz, ma sens. Ważne jest, abyś podjęła decyzję opartą na swoich własnych uczuciach i wartościach, ale mogę podzielić się kilkoma ogólnymi przemyśleniami, które mogą pomóc Ci zrozumieć sytuację.
Po pierwsze, ważne jest, aby rozmawiać z partnerem o swoich obawach i uczuciach. Komunikacja jest kluczowa w każdym związku. Możesz otwarcie porozmawiać z nim o tym, jak poczułaś się po odkryciu tych wiadomości i wyrazić swoje zmartwienie. Zobacz, jak on reaguje i jakie wyjaśnienia ma do zaoferowania.
Po drugie, warto zastanowić się, czy te wiadomości odnoszą się do przeszłości, czy też są nadal aktualne. Czasami ludzie mogą tęsknić za poprzednimi partnerami nawet po zakończeniu związku. Jednak jeśli te wiadomości są ostatnie i sugerują, że twój obecny partner nadal ma emocjonalne połączenie z tą kobietą, może to budzić obawy dotyczące jego lojalności wobec Ciebie.
Ważne jest również, abyś zastanowiła się, jak czujesz się w tej relacji. Czy te odkryte wiadomości wpływają na twoje zaufanie do partnera? Czy martwisz się, że może to powtórzyć się w przyszłości? Pamiętaj, że zdrowa relacja oparta jest na wzajemnym zaufaniu i szacunku.
Nie jestem w stanie dokładnie ocenić sytuacji, ponieważ nie mam pełnego obrazu twojej relacji i wszystkich czynników, które na nią wpływają. W ostatecznym rozrachunku, to ty musisz zdecydować, czy jesteś w stanie zaakceptować te wiadomości i nadal budować związek z tym mężczyzną.
Pamiętaj, że ważne jest, aby być szczerą ze sobą i słuchać swoich własnych emocji. Jeśli czujesz, że ta sytuacja jest dla ciebie nie do przyjęcia lub powoduje ciągłe niepokój, może być konieczne przemyślenie swoich dalszych decyzji w tej relacji.
Przykro mi, jeśli jesteś zaniepokojona, i życzę ci wszystkiego najlepszego w podjęciu właściwej decyzji. Pamiętaj, że zawsze masz prawo do szczęśliwej i zdrowej relacji.
11 2023-05-12 09:59:51 Ostatnio edytowany przez Mariusz 1984 (2023-05-12 10:04:36)
Ta relacja nie ma sensu.