Czy to normalne że po zaniechaniu aktywności fizycznej przez depresję, gdy próbowałam do niej wrócić to nie mogłam, bo szybko się męczyłam i odczuwałam ból? Jak sobie z tym poradzić?
Ćwiczyć do granicy bólu. Nigdy więcej.
gdy próbowałam do niej wrócić to nie mogłam, bo szybko się męczyłam i odczuwałam ból?
chyba bardzo się zastałaś i zapuściłaś
Jak sobie z tym poradzić?
Przede wszystkim rozgrzewka z rozciaganiem
Czy to normalne że po zaniechaniu aktywności fizycznej przez depresję, gdy próbowałam do niej wrócić to nie mogłam, bo szybko się męczyłam i odczuwałam ból? Jak sobie z tym poradzić?
Czy wciąż leczysz depresję? Przeczytaj ulotkę, może leki na to wpływają.
Przyczyny takich problemów mogą być poważne (np. przebyty covid i zniszczone płuca - przyda się rtg) i bardzo trywialne (brak magnezu). Ciężko jednoznacznie stwierdzić i pomóc. Nie wiem nawet w jakim jesteś wieku. Zaczęłabym od lekarza i suplementacji witamin
Pierwszy miesiąc po tym jak mnie puściła trochę depresja byłem dosyć słaby, ale próbowałem chodzić, po kilku miesiącach już bez problemu robiłem niezły dystans na rowerze.
Próbuj chodzić, co raz to większy dystans.
Na 24 posty masz założonych (na ten moment) 14 wątków. Byłoby dobrze, i zapewne z korzyścią dla Ciebie, gdybyś zamiast zakładać kolejne, zaczęła wreszcie z nami rozmawiać.