Istna męka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Istna męka

Przez depresję nie mam siły na nic. Często czuję że muszę coś robić żeby się nie nudzić i nie myśleć o chorobie a nie mam kompletnie na nic energii i tak siedzę wgapiona w tapetę mojego telefonu. Nawet głupie oglądanie filmików na Instagramie to dla mnie wysiłek i nie jestem w stanie ich zrozumieć. Czekam na wizytę u psychiatry wyznaczoną na 17 kwietnia, a do psychoterapeuty pójdę dopiero gdy będę na działających na mnie lekach. Ten czas oczekiwania to dla mnie istna męka, każdego dnia tylko czekam aż minie ten dzień i zbliżę się o kolejny krok do wizyty. Jak wytrzymać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Istna męka

Znaleźć psychiatrę prywatnie i mieć wizytę za tydzień albo dwa.

3

Jak wytrzymać? - Ruszać się!
Od siedzenia i gapienia się w cokolwiek tylko bardziej będziesz się "zapadać".
W chwili gdy czujesz się nieszczęśliwa pomyśl, ze nikt nie włoży Ci w ręce szczęścia, w góry też nie spadnie wprost na Twoje kolana.Chciałoby się, żeby tak mogło się stać, no ale cóż... jest jak jest. To nie jest przytyk w Twoją stronę tylko rzeczowe podejście do sprawy. Każdy chory pogrążony w depresji tak ma smile
W taki trudnym momencie wstań i zacznij coś robić - wymyj naczynia w kuchni, pościeraj kurze na meblach, odkurz mieszkanie, poukładaj ubrania na półce, zrób porządek w kuchennej szafce....
Najlepiej zrób sobie listę prostych rzeczy do zrobienia i potem wybieraj sobie te, na które w danej chwili będziesz miała najwięcej siły.
Potem poszukaj 5 rzeczy za które możesz być wdzięczna  ( zdrowe nogi, ciepłe mieszkanie itp) i doceń ich wartość.
Dobrze jest wyjść z domu i poruszać się wśród ludzi niekoniecznie nawiązując kontakty, jeśli te Ci nie odpowiadają.
Zrób listę czynności/spraw, które sprawiają Ci dużo satysfakcji albo radości i staraj się czerpać z nich dobre samopoczucie.
Kup jakąś książkę na temat depresji i w miarę możlwości czytaj gdy będziesz mogła się skupić na tym co czytasz.
https://s.lubimyczytac.pl/upload/books/87000/87024/352x500.jpg

4

Jeżeli to stwierdzona depresja, no to mamy do czynienia z chorobą. A tu już potrzebne jest współdziałanie z lekarzem. Czekanie do kwietnia, może tylko pogorszyć stan zdrowia. Zatem organizować pieniądze i iść prywatnie.

5

Wyjdź z domu, obejdź na nogach miasto lub dzielnicę. Zamieć podwórko, umyj łazienkę. Zgłoś się na wolontariat.

6

Idź pobiegać smile

Całkowicie odstawić socjale, brak TV, nawet radia.

7

Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a:
hinarta napisał/a:

Przez depresję nie mam siły na nic. Często czuję że muszę coś robić żeby się nie nudzić i nie myśleć o chorobie a nie mam kompletnie na nic energii i tak siedzę wgapiona w tapetę mojego telefonu. Nawet głupie oglądanie filmików na Instagramie to dla mnie wysiłek i nie jestem w stanie ich zrozumieć. Czekam na wizytę u psychiatry wyznaczoną na 17 kwietnia, a do psychoterapeuty pójdę dopiero gdy będę na działających na mnie lekach. Ten czas oczekiwania to dla mnie istna męka, każdego dnia tylko czekam aż minie ten dzień i zbliżę się o kolejny krok do wizyty. Jak wytrzymać?

wszystko przez instagram, jesteś zapatrzona w modelki i modeli którzy przedstawiają swój świat tylko w kolorowych barwach, a ty myślisz że też tak chcesz żyć a to jest ułuda. A potem wchodzisz w jakieś stany depresyjne bo chciałabyś zyć jak postacie z bajek Disneya.

Jezu, Herbata, Ty to wyczucia masz całe wielkie zero...

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024