Znacie kogoś dorosłego autyzmem wczesnodziecięcym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Znacie kogoś dorosłego autyzmem wczesnodziecięcym

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 43 ]

Temat: Znacie kogoś dorosłego autyzmem wczesnodziecięcym

Czy znacie kogoś z dorosłego z autyzmem który jest wykluczony ze społeczeństwa, który nie nadaje się do samodzielnego życia oraz nie nadaje się do życia z ludźmi?Czy widzieliście tak osobę ?Czy kogoś komu te zaburzenie zniszczyło całe życie?
Bo w mediach czasami mówi się oraz w internecie,że to inny styl myślenia ,że to inne postrzeganie świata .Według mnie to jest gówno prawda.
Powiem ,że na swojej skórze to nie daje sobie rady w życiu nie nie wiem co będzie dalej ze mną jak rodzice mi umrą .W szkole sobie nie radziłem i do dziś w życiu sobie nie radzę .Nie mam żadnego życia nie mam kolegów ani znajomych nie mam żadnego doświadczenia zawodowego.Bardzo niski iloraz inteligencji mam wyszedł mi dosyć nisko.
Według mnie to nie jest inne postrzeganie świata tylko balast dla człowieka który został Ukarany za nico.Takie jest moje zdanie .
Pomocy naprawdę nie ma w Polsce dla takich osób jak ja .
Czy znacie takie osoby które mają podobny problem jak ja.
Pozdro

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Znacie kogoś dorosłego autyzmem wczesnodziecięcym

Nie no jesteś jedyny z takim problemem big_smile
Albo inaczej - jedyny, który siedzi i się użala. Inni idą na terapię i uczą się żyć w społeczeństwie. Jakoś dają radę.

3

Lady Loka napisał/a:

Albo inaczej - jedyny, który siedzi i się użala. Inni idą na terapię i uczą się żyć w społeczeństwie. Jakoś dają radę.

To nie jest odpowiedź na ,którą czekam.Gowno wiesz o tym schorzeniu pewnie piszesz farmazony.
Nie wypowiadaj się na ten temat jak osobą pierwsza lepsza.

4

niski1996 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

To nie jest odpowiedź na ,którą czekam.Gowno wiesz o tym schorzeniu pewnie piszesz farmazony.

Takie gówno wiem, bo mam w rodzinie osobę z autyzmem, która od początku diagnozy była na terapii zajęciowej i nie tylko, a obecnie ma 20 lat i jest całkowicie samodzielnym człowiekiem z własnym źródłem utrzymania.

5

Lady Loka napisał/a:
niski1996 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Takie gówno wiem, bo mam w rodzinie osobę z autyzmem, która od początku diagnozy była na terapii zajęciowej i nie tylko, a obecnie ma 20 lat i jest całkowicie samodzielnym człowiekiem z własnym źródłem utrzymania.

Ja nie poradziłem sobie w szkole i łaziłem po terapiach oraz po WTZ i nie otrzymałem pomocy .Szkoly średniej nie jestem w stanie szkonczyc nigdy od kilku psychologow to słyszałem .

6

Lady Loka napisał/a:
niski1996 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Japierdole jak ty kłamiesz .I kity wciskasz .Kurde nie chce mi się tego czytać masakra.

7

niski1996 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
niski1996 napisał/a:

Japierdole jak ty kłamiesz .I kity wciskasz .Kurde nie chce mi się tego czytać masakra.

To nie czytaj.
Zamknij się w pokoju i nie ròb nic, bo ja na pewno kit wciskam big_smile
A wyciągnąłeś ten wniosek na postawie szklanej kuli, którą masz na parapecie, czy wróżyłeś z wnętrzności kurczaka?

Dostałeś tutaj namiary na masę miejsc, w których powinni Ci pomóc. Rusz telefonem i zadzwoń tam w poniedziałek.

8

ale3 autyzm u kazdego moze byc inny. jedni maja ciezszy, inni troche mniej, np zespol aspergera. nie wiem, czy da sie to tak porownac. mysle, ze to od tego zalezy, czy ktos jest w stanie sobie poradzic.

9 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-12-18 02:48:22)

niski1996 napisał/a:

Bo w mediach czasami mówi się oraz w internecie,że to inny styl myślenia ,że to inne postrzeganie świata .Według mnie to jest gówno prawda.
Według mnie to nie jest inne postrzeganie świata tylko balast dla człowieka który został Ukarany za nico.Takie jest moje zdanie .

Źródłem twojego problemu jest złe doświadczenie?
Przeżyłeś sytuacje, które cieżko było wytłumaczyć / zrozumieć?
Stres i ilość myśli, który te sytuacje spowodowały doprowadziły do twoich problemów?

10

blueangel napisał/a:

ale3 autyzm u kazdego moze byc inny. jedni maja ciezszy, inni troche mniej, np zespol aspergera. nie wiem, czy da sie to tak porownac. mysle, ze to od tego zalezy, czy ktos jest w stanie sobie poradzic.

Tak, mniej więcej. Stąd nazwa SPEKTRUM autyzmu. U wysoko funkcjonujących długotrwała i wczesna terapia rzeczywiście jest szansą na życie w społeczeństwie. Natomiast niżej lub nisko funkcjonujący to po pierwsze terapii nie dostaną, gdyż trzeba jednak jakieś wymagania do niej spełniać. Jeśli dziecko nie spełnia wymagań to terapii nie dostanie. I tyle. Po drugie pomoc jest praktycznie ZEROWA. To rodzice walczą oraz fundację tak naprawdę się tym wszystkim zajmują i DOPIERO wszystko budują. Służba zdrowia - szkoda gadać. Prawie nic nie wiedzą na ten temat. Często lekarz dziecięcy ma nikłe pojęcie o tym. Może teraz trochę więcej gdyż ilość dzieci dotkniętych autyzmem wzrosło horrendalnie ale za czasów dzieciństwa Autora to był śmiech na sali fotomontaż.

Autorze, cóż mogę powiedzieć... Jest wielu niepełnosprawnych ludzi. Dzieci z autyzmem nisko w spektrum przybywa z prędkością światła. One też żyją w izolacji. Jako dorośli prawdopodobnie wylądują w domu opieki. Tak to na chwilę obecną wygląda. Nie jesteś sam. Aczkolwiek są ludzie (rodzice najczęściej), którzy pracują na polepszenie bytu i domagają się od państwa i społeczeństwa pochylenia się nad tą... hmmm... prawdziwą pandemią. Zatem mimo, że jesteś odizolowany to takich jak Ty jest więcej, tylko ludzie o nich nie wiedzą, nie widzą ich. Znają tylko tych, którzy sobie są w stanie poradzić w społeczeństwie stąd mają infantylne pojęcie o autyzmie, piękny umysł bla bla terapia rzyg. Tych co żyją w zamkniętych zakładach opiekuńczych, o ich istnieniu nic nie wiedzą.

Może lepiej jakieś tematyczne forum sobie sprawdź? Czym się interesujesz?

11 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-12-18 05:23:16)

co do szkoly/pracy: szkola nic nie mowi o inteligencji, tylko o dobrej pamieci. nie mozesz zrobic sredniej? trudno. nawet studia nic nie gwarantuja, np po historii i tak bys zarabial mizernie. moja kolezanka zrobila doktorat i tez wyladowala na bezrobociu (ukonczyla archeologie hahah). smiem twierdzic, ze ludzie po zawodowce lepiej na niej wychodza, niz ludzie po takich kierunkach. myslales, zeby sprobowac pracowac jako pomocnik? zrobic zawodowke np na spawacza albo nawet zwykly kurs? po tym chyba nawet da sie wyzyc
naprawde nie musisz miec matury i to nie znaczy, ze jestes gorszy. wlasciwie to o niczym nie swiadczy. nic nie mowi o tobie jako czlowieku. o twoim charaktesze, zcy jestes dobry czy zly. ot, papierek. i tyle.

12

Ale co Ci da wiedza o tym, kto kogo zna?

Obstawiałam spływ młodzieży z autyzmem. Część spoko, przynajmniej przez te parę godzin radzili sobie względnie dobrze. Część nie dostała nawet wiosła, bo nie była w stanie opanować wiosłowania. Parę osób miało na pontonie "prywatnego opiekuna" , który miał pilnować tej jednej osoby, żeby po prostu siedziała na tyłku i nie zrobiła sobie krzywdy.

Coś Ci dały te informacje? Przecież u każdego wygląda to inaczej.

13

SaraS napisał/a:

Ale co Ci da wiedza o tym, kto kogo zna?

Obstawiałam spływ młodzieży z autyzmem. Część spoko, przynajmniej przez te parę godzin radzili sobie względnie dobrze. Część nie dostała nawet wiosła, bo nie była w stanie opanować wiosłowania. Parę osób miało na pontonie "prywatnego opiekuna" , który miał pilnować tej jednej osoby, żeby po prostu siedziała na tyłku i nie zrobiła sobie krzywdy.

Coś Ci dały te informacje? Przecież u każdego wygląda to inaczej.

Bo naprawdę nie nikogo z autyzmem nie widziałem na terapii,żeby ktoś był wykluczony.Kazdy radził sobie w życiu jakoś nawet nikt w grupie jak chodziłem wtedy radził sobie świetnie z nauka.Ja sobie nie radziłem z niczym ani z nauka ani nie umiałem się kolegować i wiecznie siedziałem na zboczu .Byłem wiecznie na terapii nie widzialny .

14

Psycholog stwierdził ,że mój problem i moje życie i tyle ,że sobie nie radzę i powiedział ,że to jest moja sprawa.Problemem jego właśnie go przygnębiam nie da się tego słuchać .

15

Jak nie ma naprawdę pomocy i przedstawiłem swoje obawy specjalista ,że jestem wykluczony ,że żaden pracodawca mnie nie przyjmie ,że z moim zaburzeniem bardzo ciężko znaleźć pracę , bardzo słabo się uczę przez to nie mogę zdobyć żadnej klasyfikacji zawodowej .Nie wiem jak sobie pomóc im mówiłem właśnie nie zaproponowali skoro nie wiem jak mogę sobie pomoc

16

niski1996 Zrozumiales moje pytania?

17

JohnyBravo777 napisał/a:
niski1996 napisał/a:

Źródłem twojego problemu jest złe doświadczenie?
Przeżyłeś sytuacje, które cieżko było wytłumaczyć / zrozumieć?
Stres i ilość myśli, który te sytuacje spowodowały doprowadziły do twoich problemów?

Nie radzę sobie w życiu z powodu swojej niepełnosprawnosci .Nie radzę sobie w życiu WCALE.Nic z tych zeczy co wymieniłeś.

18

Moim zdaniem wszystko zależy od stopnia nasilenia autyzmu, bo istnieją osoby wysokofunkcjonujące z autyzmem, albo ZA (znam takie), a są tez i takie, ktore sobie nie radzą.
Jesli mowisz, ze sobie nie radzisz, to pewnie tak jest, nie ma powodu, by w to nie wierzyć.
Nie napisałes, w czym potrzebowałbyś pomocy.

19 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-12-19 18:18:56)

a nie radzisz, bo ci psycholog powiedzial, czy probowales kilka razy i stad to wiesz?
np. w kazdej pracy na poczatku kazdemu jest trudno. moze gdybys porozsylal podania o prace i gdzies sie zalapal i cie zwolnili,´nowu bys sie dzies przyjal na podobnym stanowisku i tak w kolko to byloby ci po jakims czasie latwiej, bo pomalu wiedzialbys co i jak. najtrudniej jest wlasnie sie przyuczyc, potem to juz rutyna. a moze pomysl o bezplatnej praktyce np 3 miesiecznej? jak wiem, ze z tego zadnej kasy, ale potraktowac jako inwestycje, ze zbierzesz jakies doswiadczenie

a co do szkoly zawodowej to probowales? raz, drugi? rozejrzales sie, czy sa jakies kursy i ile kosztuja? niektore tak naprawde zdajesz za samo to, ze jestes. byles w urzedzie pracy? nie musisz na dzien dobry mowic, ze masz autyzm. niech cie dadza na jakis kurs. choc jesli uwazasz, ze na 1005 nic z tego nie wyjdzie to sprobuj porozsylac podania na jakiegos pomocnika, nie wiem budowa, piekarz.

a jak spedzasz czas? jest cos, CO LUBISZ ROBIC?
W JAKIM MIESCIE MIESZKASZ?

20

blueangel napisał/a:

a nie radzisz, bo ci psycholog powiedzial, czy probowales kilka razy i stad to wiesz?
np. w kazdej pracy na poczatku kazdemu jest trudno. moze gdybys porozsylal podania o prace i gdzies sie zalapal i cie zwolnili,´nowu bys sie dzies przyjal na podobnym stanowisku i tak w kolko to byloby ci po jakims czasie latwiej, bo pomalu wiedzialbys co i jak. najtrudniej jest wlasnie sie przyuczyc, potem to juz rutyna. a moze pomysl o bezplatnej praktyce np 3 miesiecznej? jak wiem, ze z tego zadnej kasy, ale potraktowac jako inwestycje, ze zbierzesz jakies doswiadczenie.

a co do szkoly zawodowej to probowales? raz, drugi? rozejrzales sie, czy sa jakies kursy i ile kosztuja? niektore tak naprawde zdajesz za samo to, ze jestes. byles w urzedzie pracy? nie musisz na dzien dobry mowic, ze masz autyzm. niech cie dadza na jakis kurs. choc jesli uwazasz, ze na 1005 nic z tego nie wyjdzie to sprobuj porozsylac podania na jakiegos pomocnika, nie wiem budowa, piekarz.

Mieszkam na Śląsku i niestety tam nie ma pomocy wcale.Pokazywalem im swoje papiery ,że wyniki testu IQ są dosyć słabe oraz nie umiem rozmawiać z ludźmi chociaż umiem mówić.
Budowalnki próbowałem nie wyszedł bardzo ciężko materiał dla mnie ,na piekarza niestety sprawdzałem mam alergię duża wysypka się mi robi na twarzy.Nauka bardzo słabo mi idzie .

21

niski1996 napisał/a:
blueangel napisał/a:

np. w kazdej pracy na poczatku kazdemu jest trudno. moze gdybys porozsylal podania o prace i gdzies sie zalapal i cie zwolnili,´nowu bys sie dzies przyjal na podobnym stanowisku i tak w kolko to byloby ci po jakims czasie latwiej, bo pomalu wiedzialbys co i jak. najtrudniej jest wlasnie sie przyuczyc, potem to juz rutyna. a moze pomysl o bezplatnej praktyce np 3 miesiecznej? jak wiem, ze z tego zadnej kasy, ale potraktowac jako inwestycje, ze zbierzesz jakies doswiadczenie.

Mieszkam na Śląsku i niestety tam nie ma pomocy wcale.Pokazywalem im swoje papiery ,że wyniki testu IQ są dosyć słabe oraz nie umiem rozmawiać z ludźmi chociaż umiem mówić.
Budowalnki próbowałem nie wyszedł bardzo ciężko materiał dla mnie ,na piekarza niestety sprawdzałem mam alergię duża wysypka się mi robi na twarzy.Nauka bardzo słabo mi idzie .

Zadzwoniłeś do ośrodków, które wielokrotnie miałeś tu podawane?

22

Lady Loka napisał/a:
niski1996 napisał/a:
blueangel napisał/a:

Z takim wrednymi hienami nie pisze .

23

niski1996 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
niski1996 napisał/a:

Bo oczekujesz że ludzie będą się użalać nad Tobą, głaszcząc i mówiąc jak Ci ciężko. To łatwiejsze niż ciągła walka o lepsze jutro, bo tu trzeba wysiłku a najłatwiej nic nie robić... Prawda?

To odpowiesz na pytanie, czy skontaktowałes się z podanymi kontaktami?

Polecam zapisać się na np grupy wsparcia, fora tematyczne, ludzie tam się poznają , można też uzyskać wsparcie, pomoc. Spróbujesz?

24

niski1996 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
niski1996 napisał/a:

A jesteś w stanie podać jakieś konkrety tej mojej wredności wobec Ciebie?

25 Ostatnio edytowany przez niski1996 (2022-12-20 12:36:33)

Mi lllllllllllllllll

Lady Loka napisał/a:
niski1996 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

A jesteś w stanie podać jakieś konkrety tej mojej wredności wobec Ciebie?

Wali mnie to co mnie myślisz .
Koło dupy mi to lata .Nie mam zamiaru z tobą pisać.

26

Istotka6 napisał/a:
niski1996 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Bo oczekujesz że ludzie będą się użalać nad Tobą, głaszcząc i mówiąc jak Ci ciężko. To łatwiejsze niż ciągła walka o lepsze jutro, bo tu trzeba wysiłku a najłatwiej nic nie robić... Prawda?

Polecam zapisać się na np grupy wsparcia, fora tematyczne, ludzie tam się poznają , można też uzyskać wsparcie, pomoc. Spróbujesz?

Kontaktowałem się i nie wiedzą jak mi pomoc skoro sam nie wiem jak sobie pomoc papiery pokazywałem im wszystkie .

27

Istotka6 napisał/a:
niski1996 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

W swoim mieście kontaktowałem się wszędzie pokazywałem na papierach jakie mam problemy wszystko opisywane ,że bardzo słabo się uczę i wiele zaburzeń mam.
Nie ma pomocy dla ludzi dorosłych niepełnosprawnych .Nie ma dopiero dla osób z autyzmem co mają upośledzenie umysłowe.Nie ma żadnej pomocy .

28

https://www.medonet.pl/zdrowie,lekarz-o … 89734.html
https://jim.org/trudna-sytuacja-osob-do … -w-polsce/

29

A grupy wsparcia, fora tematyczne?
Ludzie między sobą wymieniają się informacjami, pomocą.

A poza swoim miastem? Warto szukać pomocy po całym kraju, wystarczy zadzwonić, dostawałeś już kontakty.
Skoro w Twoim mieście nie pomagają, szukaj gdzie indziej, gdzie się tylko da

30

niski1996 napisał/a:

Kontaktowałem się i nie wiedzą jak mi pomoc skoro sam nie wiem jak sobie pomoc papiery pokazywałem im wszystkie .

Nie dalej, jak 8 listopada bieżącego roku, w jednym ze swoich licznych wątków (dodam na marginesie, że od tamtego czasu powstały dwa kolejne) napisałeś, a ja zapamiętałam i teraz odkopuję:

niski1996 napisał/a:

Znalazłem pomoc w swoim mieście dostałem namiary od ludzi gdzie mogą mi pomoc.

Co więc się takiego zdarzyło, że ostatecznie nikt Ci nie pomógł? Ale tak szczerze, bez owijania w bawełnę?

Chciałabym też nawiązać do posta nr 28. Moim zdaniem bardzo mocno sobie samemu i otoczeniu usiłujesz udowodnić, że jesteś na przegranej pozycji, dlatego zamiast szukać pozytywnych wzmocnień, motywacji, przykładów osób, które znajdują się w podobnej do Ciebie sytuacji, a które radzą sobie co najmniej dobrze i równie dobrze funkcjonują w społeczeństwie, Ty nie tylko stawiasz się w roli ofiary, ale też uparcie pielęgnujesz takie myślenie na swój temat. W ten sposób niemal na pewno nie zmienisz niczego na lepsze, za to jeszcze lepiej urządzisz się w sytuacji, w której jesteś, a której tak naprawdę nie chcesz zmieniać, bo masz przecież z tego określone profity.

31

niski1996 napisał/a:

(...) Nie ma dopiero dla osób z autyzmem co mają upośledzenie umysłowe. (...)

O czyim upośledzeniu umysłowym napisałeś, bo Ty mając II=78 orłem intelektu nie jesteś, ale upośledzonym także nie.

32

Olinka napisał/a:
niski1996 napisał/a:

Nie dalej, jak 8 listopada bieżącego roku, w jednym ze swoich licznych wątków (dodam na marginesie, że od tamtego czasu powstały dwa kolejne) napisałeś, a ja zapamiętałam i teraz odkopuję:

niski1996 napisał/a:

Znalazłem pomoc w swoim mieście dostałem namiary od ludzi gdzie mogą mi pomoc.

Co więc się takiego zdarzyło, że ostatecznie nikt Ci nie pomógł? Ale tak szczerze, bez owijania w bawełnę?

Chciałabym też nawiązać do posta nr 28. Moim zdaniem bardzo mocno sobie samemu i otoczeniu usiłujesz udowodnić, że jesteś na przegranej pozycji, dlatego zamiast szukać pozytywnych wzmocnień, motywacji, przykładów osób, które znajdują się w podobnej do Ciebie sytuacji, a które radzą sobie co najmniej dobrze i równie dobrze funkcjonują w społeczeństwie, Ty nie tylko stawiasz się w roli ofiary, ale też uparcie pielęgnujesz takie myślenie na swój temat. W ten sposób niemal na pewno nie zmienisz niczego na lepsze, za to jeszcze lepiej urządzisz się w sytuacji, w której jesteś, a której tak naprawdę nie chcesz zmieniać, bo masz przecież z tego określone profity.

Nie ma poprostu ludzi podobnych jak ja co są w takiej sytuacji .Nie mam żadnych zalet szukałem sam i nie znalazłem nie wiem co mam mam bardzo niski intelekt oraz fizycznie jestem niskiego wzrostu mierze 177 cm .Więc nie mam żadnych zalet .W nauce jestem słaby do pracy fizycznej ciężkiej jestem wątły .Trenowałem 4lata na siłowni i jestem poniżej przeciętnej .Wyglądam dosyć słabo .
Nie ma ludzi w podobnej sytuacji życiowej jak ja.Szukalem na forach co mają ZA lub autyzm to przeważnie nie ma tam ludzi podobnych jak ja.Nawet nikt nie rozumiał mojego problemu.
Nikt nie widział potecjalu żebym się rozwijał ,żebym sobie pomoc.Bo jak zauważyli ,że słabo bardzo się rozwijam intelektualnie oraz słaby ruchowo jestem .To stwierdzili ,że nie będzie potecjalu i tyle.
Ludzie pomagaja takim co mają potecjal i są coś warci .
Jak niestety ktoś nie ma potecjalu i nie ma możliwości rozwoju to takiej osobie nie pomagają.
Ja nie miałem nic do zaoferowania ,żeby ktoś mi pomógł zawsze tak jest ,że jak nie ma potecjalu to się takiej osobie nie pomoże.Potecjal się widzi już u czlowieka ja się jest dzieckiem a ja niestety nie miałem potecjalu to na straty byłem spisywany .

Nie wiem w czym mam być dobry .

33

Nie wiem jak zmienić mam sytuację swoją skoro jestem kaleka umysłową i nie radzę sobie w życiu i do normalnej pracy nigdy nie pójdę.

34

Hej Nie wiem jak jest z doroslymi ale Ja pracuje z  nastolatkami i mlodszymi wiec wiem, ze jest ciezko. Czesto zastanawiam sie jak oni sobie poradza dalej.

35

"W czasie deszczu dzieci się nudzą..."

36

niski1996 napisał/a:

Nie ma ludzi w podobnej sytuacji życiowej jak ja.Szukalem na forach co mają ZA lub autyzm to przeważnie nie ma tam ludzi podobnych jak ja.Nawet nikt nie rozumiał mojego problemu.
Nikt nie widział potecjalu żebym się rozwijał ,żebym sobie pomoc.Bo jak zauważyli ,że słabo bardzo się rozwijam intelektualnie oraz słaby ruchowo jestem .To stwierdzili ,że nie będzie potecjalu i tyle.
Jak niestety ktoś nie ma potecjalu i nie ma możliwości rozwoju to takiej osobie nie pomagają.
Ja nie miałem nic do zaoferowania ,żeby ktoś mi pomógł zawsze tak jest ,że jak nie ma potecjalu to się takiej osobie nie pomoże.Potecjal się widzi już u czlowieka ja się jest dzieckiem a ja niestety nie miałem potecjalu to na straty byłem spisywany .

Jasne, jasne, nigdzie nie ma ludzi podobnych do Ciebie, nikt nie jest w stanie w jakikolwiek sposób Ci pomóc, nie ma dla Ciebie ŻADNEJ pracy, a tak naprawdę, to albo dobrze się bawisz, albo lubisz siebie w roli ofiary.

37

Ta pierwsza opcja jest prawdziwa. Zbyt wiele sprzecznych informacji, zbyt wiele podobieństw do innych, o których (choć przecież to jedna osoba) wiadomo, że swe historie wysysali z palca.

38 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-12-22 17:30:22)

niski1996 napisał/a:

W moim zrozumieniu masz idealne cechy na policjanta, polityka lub miliardera.
Szukaj pozycji, w ktorych bardziej niz myslenie liczy sie lojalnosc.

39

Olinka napisał/a:
niski1996 napisał/a:

Jasne, jasne, nigdzie nie ma ludzi podobnych do Ciebie, nikt nie jest w stanie w jakikolwiek sposób Ci pomóc, nie ma dla Ciebie ŻADNEJ pracy, a tak naprawdę, to albo dobrze się bawisz, albo lubisz siebie w roli ofiary.

Weź się ode mnie odpierdol tak samo jak Wielokropek .Gówno wiecie o niepełnosprawności i gówno wiecie o życiu takiej osoby niepełnosprawnej.
Wolałbym żeby pisały które naprawdę coś wiedzą z doświadczenia .

40

Wiem sporo, także z doświadczenia. Wiem też sporo o biernej agresji. Dlatego właśnie pozostanę przy swoim zdaniu.

41

niski1996 napisał/a:

Nie wiem jak zmienić mam sytuację swoją skoro jestem kaleka umysłową i nie radzę sobie w życiu i do normalnej pracy nigdy nie pójdę.

Masz orzeczenie o niepełnosprawności? Zawsze pozostaje pomoc socjalna, pomoc rodziny, itd.

42

niski1996 napisał/a:

Weź się ode mnie odpierdol tak samo jak Wielokropek .Gówno wiecie o niepełnosprawności i gówno wiecie o życiu takiej osoby niepełnosprawnej.

Skąd wiesz co wiemy i co w życiu przeżyłyśmy? Bo tak Ci się wydaje?

W każdym razie z całą pewnością stwierdzam, że lubisz się nad sobą użalać, a kiedy ktoś zaczyna obnażać prawdę, to pojawia się agresja i obrażanie. Stwierdzam również, że jest Ci wygodnie, jak jest i nie masz nawet odrobiny chęci, żeby zmienić obecną sytuację, co wielokrotnie tutaj udowodniłeś. To na co Cię stać, to stwarzanie pozorów.

Tak na marginesie, to we wtorek kilka godzin spędziłam w jednej z klinik, moją uwagę zwrócił młody mężczyzna, którego zachowanie wskazywało na co najmniej lekkie upośledzenie intelektualne, ale jaką on radość odnajdywał w prowadzeniu maszyny sprzątającej, jakie wykazywał zaangażowanie... Aż miło było popatrzeć i brać przykład. Twoim zdaniem zapewne nie jest to jednak normalna praca, nie jest to także praca, do której się nadajesz. Tyle w temacie.

43

Olinka napisał/a:
niski1996 napisał/a:

Skąd wiesz co wiemy i co w życiu przeżyłyśmy? Bo tak Ci się wydaje?

W każdym razie z całą pewnością stwierdzam, że lubisz się nad sobą użalać, a kiedy ktoś zaczyna obnażać prawdę, to pojawia się agresja i obrażanie. Stwierdzam również, że jest Ci wygodnie, jak jest i nie masz nawet odrobiny chęci, żeby zmienić obecną sytuację, co wielokrotnie tutaj udowodniłeś. To na co Cię stać, to stwarzanie pozorów.

Tak na marginesie, to we wtorek kilka godzin spędziłam w jednej z klinik, moją uwagę zwrócił młody mężczyzna, którego zachowanie wskazywało na co najmniej lekkie upośledzenie intelektualne, ale jaką on radość odnajdywał w prowadzeniu maszyny sprzątającej, jakie wykazywał zaangażowanie... Aż miło było popatrzeć i brać przykład. Twoim zdaniem zapewne nie jest to jednak normalna praca, nie jest to także praca, do której się nadajesz. Tyle w temacie.

Nie jestem w stanie uwierzyć ,że jesteś psychologiem już jakimś specjalista . Specjalisci nie ujawniają się na forach .

Posty [ 43 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Znacie kogoś dorosłego autyzmem wczesnodziecięcym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024