Dziewczyna z Tindera, a wiadomość prywatna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna z Tindera, a wiadomość prywatna

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Dziewczyna z Tindera, a wiadomość prywatna

Hejka, jakiś czas temu miałem konto na Tinderze. Podczas standardowego przeglądania profili, spodobała mi się jedna dziewczyna z okolicy, lecz finalnie nas w parę nie połączyło. Wiadomo, jak to jest mogłem się jej nie spodobać, a może nawet jej się mój profil nie wyświetlił, czy też tego tindera w tym czasie nie używała, mniejsza o to. Z racji, że dziewczyna była z mojej okolicy, udało mi się ją znaleźć na FB, więc jakiś kontakt teoretycznie do niej mam.

Chciałbym do niej zagadać, tylko pojawia się kwestia, że jednak trochę głupio / cringowo napisać wiadomość, w stylu, że widziałem ją kiedyś na Tinderze i postanowiłem odszukać etc. Co najlepiej zrobić w takiej sytuacji?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna z Tindera, a wiadomość prywatna
Adams123s napisał/a:

Hejka, jakiś czas temu miałem konto na Tinderze. Podczas standardowego przeglądania profili, spodobała mi się jedna dziewczyna z okolicy, lecz finalnie nas w parę nie połączyło. Wiadomo, jak to jest mogłem się jej nie spodobać, a może nawet jej się mój profil nie wyświetlił, czy też tego tindera w tym czasie nie używała, mniejsza o to. Z racji, że dziewczyna była z mojej okolicy, udało mi się ją znaleźć na FB, więc jakiś kontakt teoretycznie do niej mam.

Chciałbym do niej zagadać, tylko pojawia się kwestia, że jednak trochę głupio / cringowo napisać wiadomość, w stylu, że widziałem ją kiedyś na Tinderze i postanowiłem odszukać etc. Co najlepiej zrobić w takiej sytuacji?

Nic. Skoro na tinderze nie wyszła Wam para to daj jej spokój.

3

Jak już chcesz ją zaczepić, to nie pisz nic o Tinderze, tylko o czymś co znalazłeś na FB.
I tylko raz napisz, a jak nie odpisze to zamilcz, by nie wyjść  na stalkera.

4

Nic nie robić.

5 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-09-25 11:00:27)

assassin napisał/a:

Nic nie robić.

Czemu? Ma omijać kobiety, czy jak?

Facet pisz do niej jak jest i tyle.

6 Ostatnio edytowany przez Nowe_otwarcie (2022-09-25 11:07:04)

Ela210 napisał/a:

Jak już chcesz ją zaczepić, to nie pisz nic o Tinderze, tylko o czymś co znalazłeś na FB.
I tylko raz napisz, a jak nie odpisze to zamilcz, by nie wyjść  na stalkera.

O i to jest chyba najlepsza rada.

A tak z ciekawości: jaki jest mechanizm tego dobierania w pary przez Tindera (pytam, bo nigdy nie miałem tam konta i szczerze mówiąc nie zamierzam zakładać bo kojarzy mi się to bardziej z szukaniem kogoś na jedną noc niż do faktycznej pary)? Podobny jak na portalach randkowych? Zresztą o co ja pytam, tego mechanizmu z innych portali też nie kumam, bo mogę się tylko domyślać że jakoś dobiera z tego co te osoby o sobie napisały. Dość rzec że z tych 93%-100% to mi może jedna podpasowała, ale też olałem bo za daleko mieszkała wink

7

Weź pod uwagę, że ona tego Tindera mogła mieć pół roku temu i już tam nie wchodzi, zapominała hasła itd.
Ja bym się nic nie odzywał na ten temat.
Już lepiej napisz, że ją gdzieś widziałeś czy coś

8

Ein napisał/a:

Weź pod uwagę, że ona tego Tindera mogła mieć pół roku temu i już tam nie wchodzi, zapominała hasła itd.
Ja bym się nic nie odzywał na ten temat.
Już lepiej napisz, że ją gdzieś widziałeś czy coś

Słuszna uwaga. Napiszę więcej: ona może już być wręcz zajęta i niech Autora nie wprowadzi w błąd status na FB, bo chyba u mało kogo status jest widoczny dla wszystkich, a nawet jak jest to wiele osób go nie uaktualnia.

9

Tak, dokładnie może się z kimś spotykać,czy już nawet kogoś ma, ale czy w takiej sytuacji to jest koniec świata? Okey spróbowałem nie wyszło, no cóż tak miało być, na niej się świat nie kończy. W sumie kwestia jest taka, że mogła mi wyskoczyć w osobach proponowanych do dodania do znajomych(mamy jednego wspólnego wspólnego znajomego). Mogę napisać, że nie mam w zwyczaju pisać takich wiadomości do dziewczyn na FB, ale w tym przypadku musiałem zrobić wyjątek. Chyba nic sensowniejszego nie wymyślę. W przypadku takiej wiadomości, nie ma kompletnie tematu tego "Tindera" i jest to chyba możliwie najbardziej normalna wiadomość na początek.

10

Adams123s napisał/a:

Tak, dokładnie może się z kimś spotykać,czy już nawet kogoś ma, ale czy w takiej sytuacji to jest koniec świata? Okey spróbowałem nie wyszło, no cóż tak miało być, na niej się świat nie kończy. W sumie kwestia jest taka, że mogła mi wyskoczyć w osobach proponowanych do dodania do znajomych(mamy jednego wspólnego wspólnego znajomego). Mogę napisać, że nie mam w zwyczaju pisać takich wiadomości do dziewczyn na FB, ale w tym przypadku musiałem zrobić wyjątek. Chyba nic sensowniejszego nie wymyślę. W przypadku takiej wiadomości, nie ma kompletnie tematu tego "Tindera" i jest to chyba możliwie najbardziej normalna wiadomość na początek.

Dobry pomysł. Tylko zanim napiszesz, upewnij się,  że masz choć jedno zdjęcie publiczne,  na którym dobrze Cie widać. To niekulturalne pisać do obcej osoby mając kominiarkę na twarzy.

11 Ostatnio edytowany przez Ein (2022-09-25 15:01:28)

Adams123s napisał/a:

Mogę napisać, że nie mam w zwyczaju pisać takich wiadomości do dziewczyn na FB, ale w tym przypadku musiałem zrobić wyjątek. Chyba nic sensowniejszego nie wymyślę

Wiesz, to zależy czy chce kogoś poznać czy nie. Bo ja obstawiam, że po takiej wiadomości będzie olanie.

Co chcesz jej napisać?
"Cześć, nie mam w zwyczaju do nikogo obcego pisać na fb ale do Ciebie napisałem. Co słychać?"

Samo to przeczytaj i zobacz, że to głupie

PS. Nie chcę Cię zniechęcać tylko doradzam, żebyś nie spalił pierwszej wiadomosci i wymyślił może coś bardziej krwatywnego

12

A ja tak z innej beczki do dziewczyn - Wy odpisałybyście na jakąkolwiek taką wiadomość?
Bo ja nawet gdybym męża nie miała to zapytałabym gościa czy się znamy. Nie znamy się? No to blok i nara. Nie zastanawiałabym się, co ma do powiedzenia.

13

Lady Loka napisał/a:

A ja tak z innej beczki do dziewczyn - Wy odpisałybyście na jakąkolwiek taką wiadomość?.

Jak wiadomość jest ma poziomie to odpisuję równie kulturalnie.

14

miej też na uwadze że na messengerze wiadmości od obcych trafiają do tego folderu "inne" i mi się zdarzyło takiej wiadomości nie zauważyć przez parę tygodni.

a nie macie wspólnych znajomych przypadkiem?
ale fakt że jakby do mnie gość napisał od czapy to bym się czuła trochę dziwnie, myślę że fajnie jakby miał jakieś "usprawiedliwienie" skąd mnie zna. znowu usprawiedliwienie że mnie kiedyś zobaczył na Tinderze - hmmmm no nie wiem.
a jak Ty ją wyczaiłeś na tym fb? po imieniu tylko? nie ma może instagrama? na istagramie myślę że mogłoby to być bardziej naturalne bo są hasztagi i tam faktycznie mogłeś na nią trafić przeglądając jakiś.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna z Tindera, a wiadomość prywatna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024